bolje da su sve ovo skreatili i napisali : naguzi mu se Mujice odma i brez otporapici wrote:zasto nisi slijedio upute od keroljubaca...JoseMujica wrote:imao sam bliski susret s jednim čoporom koji me napao ničim izazvan tako da bi iste sekunde i šintore vratio
Što napraviti ako Vas napadne pas:
1) Nemojte se micati. Ne možete pobjeći psu koliko god brzo trčali. Trčanje samo još više može izazvati ljutog psa.
2) Gledajte u stranu. Gledanje ravno u oči agresivnog psa izaziva.
3) Upotrijebite miran, nježan glas. Vikanje, glasan govor i vrištanje mogu samo još više izazvati psa.
4) Držite ruke uz sebe savijenih prstiju kako ih pas ne bi uspio izgristi.
5) Ako Vas ugrize, ne povačite. To samo izaziva psa još više. Pokušajte ostati mirni. Probajte mu gurnuti štap ili bilo što što imate pri sebi duboko u grlo kako bi ga to zasmetalo i kako bi Vas pustio. Nemojte udariti psa!!! To može samo ogoršati situaciju!
6) Ako ste na tlu, sklupčajte se u položaj fetusa. Prekrijte glavu i vrat. Ležite savršeno mirno. Obično je mirna meta psu dosadna pa će se povući.
Što učiniti ako naiđete na agresivnog psa:
1) Ostanite mirni. Ako nastavite prilaziti, pas će to shvatiti kao napad.
2) Nemojte uspostavljati kontakt očima. To će izazvati psa.
3) Nemojte se smijati. Pas će misliti da mu pokazujete zube, a to je poziv na borbu.
4) Pričekajte da dođe vlasnik psa i stavi ga na povodnik.
5) Poštujte pseće želje! Ako pas laje ili reži, pokazuje nezadovoljstvo Vašim pokretima. Nemojte forsirati.
ovo pod pet ako te kojim slucajem krene kucat, ostani polaKo mjesaj kukovima i stisni zube...bitno je da pas ostvati svoju zelju i bice miran
Podrzavate li rad LOKOMa?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#151 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#152 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
JoseMujica wrote:bolje da su sve ovo skreatili i napisali : naguzi mu se Mujice odma i brez otporapici wrote:zasto nisi slijedio upute od keroljubaca...JoseMujica wrote:imao sam bliski susret s jednim čoporom koji me napao ničim izazvan tako da bi iste sekunde i šintore vratio
1) Nemojte se micati. Ne možete pobjeći psu koliko god brzo trčali. Trčanje samo još više može izazvati ljutog psa.
3) Upotrijebite miran, nježan glas. Vikanje, glasan govor i vrištanje mogu samo još više izazvati psa.
5) Ako Vas ugrize, ne povačite. To samo izaziva psa još više. Pokušajte ostati mirni. Probajte mu gurnuti štap ili bilo što što imate pri sebi duboko u grlo kako bi ga to zasmetalo i kako bi Vas pustio. Nemojte udariti psa!!! To može samo ogoršati situaciju!
6) Ako ste na tlu, sklupčajte se u položaj fetusa. Prekrijte glavu i vrat. Ležite savršeno mirno. Obično je mirna meta psu dosadna pa će se povući.
3) Nemojte se smijati. Pas će misliti da mu pokazujete zube, a to je poziv na borbu.
5) Poštujte pseće želje! Ako pas laje ili reži, pokazuje nezadovoljstvo Vašim pokretima. Nemojte forsirati.
ovo pod pet ako te kojim slucajem krene kucat, ostani polaKo mjesaj kukovima i stisni zube...bitno je da pas ostvati svoju zelju i bice miran![]()
![]()
-
The BEN10
#153 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
84% podržava rad LOKOM-a! Ostatak PayPalovci i par naivnih duša...L u c i f e r wrote:http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... t_id=10512
Svaka cast onom ko je ovo pisao i onima koji uklanjaju copore sa ulica.
Konacno neko da ne povija ledja pod medijskim, finansijskim i politickim pritiskom zlocinacke organizacije Dogtrust.
Od mene zahvalnost i svesrdna podrska.
Da vidimo sta kaze anketa...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#154 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
bome ću se držat one preporuke od Brke i spremit kakav štap za proučit....taman na onu bejzbolku more čitava Fatiha stat
-
L u c i f e r
#155 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Vox populi vox dei.The BEN10 wrote:84% podržava rad LOKOM-a! Ostatak PayPalovci i par naivnih duša...L u c i f e r wrote:http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... t_id=10512
Konacno neko da ne povija ledja pod medijskim, finansijskim i politickim pritiskom zlocinacke organizacije Dogtrust.
Da vidimo sta kaze anketa...![]()
- jasko_ba
#156 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Ima li sta kvalitetno za podrucje Zenice gdje je takodjer haos, kao i par okolnih opstina, gdje se stanje pogorsalo?
Podrska u svakom slucaju
Podrska u svakom slucaju
-
Naslovnica
#157 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Hajde ti objasni djetetu da se u slučaju agresivnog psa sklupča u položaj fetusa, prekrije glavu i vrat i leži savršeno mirno?!pici wrote:zasto nisi slijedio upute od keroljubaca...JoseMujica wrote:imao sam bliski susret s jednim čoporom koji me napao ničim izazvan tako da bi iste sekunde i šintore vratio
ovo pod pet ako te kojim slucajem krene kucat, ostani polaKo mjesaj kukovima i stisni zube...bitno je da pas ostvati svoju zelju i bice miran
Pa ovi debili što su pisali upute, treba ih ubaciti Sarajčici, Piolini i Rily-iju, pa neka se sa njima druže i praktikuju svoje metode.
- Maharadza
#158 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Udri Efendiću...sa Bismillom bruda! 
- Maystor
#159 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
84% seljaka u Sarajevu, slaže se podatak sa drugim društvenim pokazateljima.The BEN10 wrote:84% podržava rad LOKOM-a! Ostatak PayPalovci i par naivnih duša...L u c i f e r wrote:http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... t_id=10512
-
L u c i f e r
#160 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Ruzno lice dzukeloljubacke mizantropije ponovo se ukazuje...
- cyprus
#161 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
1000 ugriza? Statistički zanemariva cifraL u c i f e r wrote:A smeta li ti cifra od cca 1000 ugriza godisnje?cyprus wrote:Evo ja ne podržavam![]()
Ozbiljno - cuke mi ne smetaju...
-
L u c i f e r
#162 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Znaci dok ne bude 10 000 ugriza godisnje, dobro je...
Mada, i to je vala statisticki sitnica...
Brez 100 milja nista...
Mada, i to je vala statisticki sitnica...
Brez 100 milja nista...
- cyprus
#163 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Samo kažem - veća opasnost po ljude u ovom gradu su drugi ljudi, nego cuke... Ako sam protiv smrtne kazne za ljude, onda se nameće i logičan zaključak za cuke...

-
L u c i f e r
#164 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
A sto onda nisi dosljedan brte pa budi i protiv smrtne kazne i za goveda, ovce i kokosi?
-
The BEN10
#165 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
A ti si u skupini isfrustriranih DogsTrusts-ovskih plaćenika ili si na strani svjetla?Maystor wrote:84% seljaka u Sarajevu, slaže se podatak sa drugim društvenim pokazateljima.The BEN10 wrote:84% podržava rad LOKOM-a! Ostatak PayPalovci i par naivnih duša...L u c i f e r wrote:Da vidimo sta kaze anketa...![]()
-
neki
#166 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Nažalost istina...Maystor wrote:84% seljaka u Sarajevu, slaže se podatak sa drugim društvenim pokazateljima.The BEN10 wrote:84% podržava rad LOKOM-a! Ostatak PayPalovci i par naivnih duša...L u c i f e r wrote:http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... t_id=10512
- cyprus
#167 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Eh, goveda, ovce i kokoši su hrana... Od njih čovječanstvo ima itekakve koristi... A od ubijanja cuka je korist praktično nikakva...L u c i f e r wrote:A sto onda nisi dosljedan brte pa budi i protiv smrtne kazne i za goveda, ovce i kokosi?
Problem lutalica jeste problem, ali je čini mi se predimenzioniran problem... A rješenja koja ne uključuju brutalnost postoje... Nisu baš ''sad i odmah'', ali ni problem ni tako gorući koliko se na njemu insistira, obzirom da preko 99% građana Sarajeva ne biva pogođeno ovim problemom... Da ne govorim da većina pasa uopšte nije agresivna...
PS Nisam neki ljubitelj pasa...
-
jan werner
#168 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Opcinske vlasti, koje su morale uraditi posao prema Zakonu, uspjele su konfrontirati ljude. Neka se sad ljudi tuku ... a one ce uzivati u svom mandatu. Plaseci nas na sirem planu sa nacijama - Banja Luku mrzi Sarajevo i Sarajevo mrzi Banja Luku. Na lokalnom planu imamo sad one koji mrze one sto vole DogTrust i one sto mrze one što vole da mimo zakona ubijaju zivotinje.
Nisu nam problem ni kontejneri bez poklopaca, ni vlasnicki psi ostavljeni na ulici, ni Lokom koji je poluprivatna SDA firma...
Nisu nam problem ni kontejneri bez poklopaca, ni vlasnicki psi ostavljeni na ulici, ni Lokom koji je poluprivatna SDA firma...
-
Gabrielo
#169 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Ne bi ti bio predimenzioniran problem da je tvoja kcerka zbog njih fasovala secer.cyprus wrote:Eh, goveda, ovce i kokoši su hrana... Od njih čovječanstvo ima itekakve koristi... A od ubijanja cuka je korist praktično nikakva...L u c i f e r wrote:A sto onda nisi dosljedan brte pa budi i protiv smrtne kazne i za goveda, ovce i kokosi?
Problem lutalica jeste problem, ali je čini mi se predimenzioniran problem... A rješenja koja ne uključuju brutalnost postoje... Nisu baš ''sad i odmah'', ali ni problem ni tako gorući koliko se na njemu insistira, obzirom da preko 99% građana Sarajeva ne biva pogođeno ovim problemom... Da ne govorim da većina pasa uopšte nije agresivna...
-
L u c i f e r
#170 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Kako bolan nikakva, pa sprijecili bi se napadi na gradjane.cyprus wrote:Eh, goveda, ovce i kokoši su hrana... Od njih čovječanstvo ima itekakve koristi... A od ubijanja cuka je korist praktično nikakva...L u c i f e r wrote:A sto onda nisi dosljedan brte pa budi i protiv smrtne kazne i za goveda, ovce i kokosi?
A ni ovi ne moraju biti hrana, more se i povrce jesti.
Ako ljudi nisu pogodjeni ovim problemom, otkud podrska od 84% na anketi.
Ejs ne valja to tako, ne zulja mene i jebade mi se...
Sit gladnom ne vjeruje ni zdrav bolesnom.
I koja su to boga ti druga rjesenja? Penzionerski domovi za 10 000 poludivljih dukaca.
Nemoj ba zajebavat.
- Stjui
#171 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
nejma se para za ta rješenjacyprus wrote: Eh, goveda, ovce i kokoši su hrana... Od njih čovječanstvo ima itekakve koristi... A od ubijanja cuka je korist praktično nikakva...
Problem lutalica jeste problem, ali je čini mi se predimenzioniran problem... A rješenja koja ne uključuju brutalnost postoje...

- Maystor
#172 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
pogledajte mu vokabulara ...L u c i f e r wrote:
Kako bolan nikakva, pa sprijecili bi se napadi na gradjane.
I koja su to boga ti druga rjesenja? Penzionerski domovi za 10 000 poludivljih dukaca.
Nemoj ba zajebavat.
Da mogu birati, ja bih radije cuke za sugrađane
- Maystor
#173 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Ja baštinim određena civilizacijska dostignuća. Neko kome je uzor goraždanski seljačić - rumenko ne može to razumjeti. Mi smo različiti svjetovi.The BEN10 wrote:A ti si u skupini isfrustriranih DogsTrusts-ovskih plaćenika ili si na strani svjetla?Maystor wrote:84% seljaka u Sarajevu, slaže se podatak sa drugim društvenim pokazateljima.The BEN10 wrote: 84% podržava rad LOKOM-a! Ostatak PayPalovci i par naivnih duša...![]()
- Stjui
#174 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
šta li se trenutno dešava sa tim vašim "sugrađanima" koje hvata lokom?baš me zanima...Maystor wrote: pogledajte mu vokabulara ...

-
L u c i f e r
#175 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Nuto sad ovog?Maystor wrote:pogledajte mu vokabulara ...L u c i f e r wrote:
Kako bolan nikakva, pa sprijecili bi se napadi na gradjane.
Nemoj ba zajebavat.
Sta fali mom vohkabularu dinatiimana?
A niko ti ne brani da se preselis u pracu brte.