Nisi ti mene razumjela bas najbolje i musko sam usput da dodam. Evo sad da probam objasnitinasa wrote:Zato sto drzava ne funkcionise, kod nas nemaju sredstava da se aktivno bore s tezim drogama i posljedicama istih, a ne s marihuanom ali upravo to I jeste problem I upravo zato mi smo zadnja zemlja koja to treba legalizovati.Pryda wrote:Onda bi se po nekoj logici trebali zalagati za dekriminalizaciju a ne legalizaciju?nasa wrote: Eto, to ja mislim, mislim da pojma nemata sta pisete i da nekakvom glupavom pricom o ljekovitosti i sl.koju niko ne porice ali ona ne mora voditi u legalizaciju, samo opravdavate svoj nacin zivota...![]()
Trava je svakako polulegalna(najbolji izraz koji mogu smislit) - pusi i kupuje ko hoce ALI pare ne idu drzavi nego kriminalcima..
Inace, o mitovima od kojih su se neki pominjali i na temi:
http://www.zzjzdnz.hr/hr/zdravlje/menta ... ?&l_over=1
A jedan si I ti izrekla tvrdnjom da pusi ko hoce I kupuje ko hoce, mozda ali oni su ipak manjina
7. Mit: Svi uzimaju marihuanu
Sedmi mit ili zabluda je «Marihuanu i tako svi uzimaju». Ovo vjerovanje možete često čuti, no srećom ono ni izdaleka ne odgovara istini. Točno je da kada želimo ukazati na problem da onda naglašavamo njegovu veličinu, jer i da samo 1% mladih uzima drogu je ne samo problem, nego velik problem. Većina mladih ne uzima marihuanu niti će je ikad uzeti. Mladi se kreću u krugovima sličnim sebi. Tako se netko tko uzima drogu kreće u krugu drugih osoba koje uzimaju drogu. Za njih drogu uzimaju svi. Ako pitate nekoga tko se kreće u društvu zdrave populacije mladih ljudi, oni će vam reći da ne uzima nitko ili mali broj. Ako promatrate koliko je mladih eksperimentiralo s marihuanom, broj jest velik i kreće se oko 30-40 %, ovisno o sredini u kojoj istražujete. Ali ako istražujete redovito korištenje, onda je taj broj srećom najmanje tri do četiri puta manji. Prema istraživanju provedenom 2011.g. u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, udio mladih koji su probali marihuanu barem jednom u životu iznosio je 18,3% (11,2% učenika I i 34,5% učenika IV razreda srednjih škola). Zadnjih mjesec dana konzumiralo je 5,2% učenika (2,4% učenika I razreda i 8,3% učenika IV razreda). Iako postoje naznake mogućeg trenda rasta konzumiranja marihuane, činjenica je da marihuanu ipak uzima samo manjina mladih.
Nisam ja rekao da svi uzimaju marihuanu vec da onaj ko hoce nema neki problem pri nabavljanju. Eto probaj uzeti sebe za primjer, koliko bi ti trebalo da dodjes do paketa trave kad bi sad u ovom momentu htjela da probas? Ja mislim da je odgovor u jako kratkom periodu, ako nije tako izvinjavam se unaprijed zbog pogresnog misljenja. I jos nesto, ja vise nisam ucenik ali bio sam ne tako davno pa se dobro sjecam nekih stvari. Tacno je da nije veliki broj mladih koji pusi ili uzima neke druge droge redovno ali je jako veliki broj koji je probao i/ili uzima rekreativno. Mogu sad ruku dati da je takvih preko 50%
Preko 90% ih je probalo alkohol i vecina ga pije redovno na svakom izlasku, a alkohol je donio puno losije stvari od trave. Kad je neko slomio zenu i djecu napusen? Potukao se?
I jos da dodam ja je ne pusim, ovo je cisto realan osvrt na situaciju. poz