Nema gandze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pryda

#151 Re: Nema gandze

Post by Pryda »

nasa wrote:
Pryda wrote:
nasa wrote: Eto, to ja mislim, mislim da pojma nemata sta pisete i da nekakvom glupavom pricom o ljekovitosti i sl.koju niko ne porice ali ona ne mora voditi u legalizaciju, samo opravdavate svoj nacin zivota...
Onda bi se po nekoj logici trebali zalagati za dekriminalizaciju a ne legalizaciju? :D

Trava je svakako polulegalna(najbolji izraz koji mogu smislit) - pusi i kupuje ko hoce ALI pare ne idu drzavi nego kriminalcima..
Zato sto drzava ne funkcionise, kod nas nemaju sredstava da se aktivno bore s tezim drogama i posljedicama istih, a ne s marihuanom ali upravo to I jeste problem I upravo zato mi smo zadnja zemlja koja to treba legalizovati.

Inace, o mitovima od kojih su se neki pominjali i na temi:

http://www.zzjzdnz.hr/hr/zdravlje/menta ... ?&l_over=1

A jedan si I ti izrekla tvrdnjom da pusi ko hoce I kupuje ko hoce, mozda ali oni su ipak manjina

7. Mit: Svi uzimaju marihuanu

Sedmi mit ili zabluda je «Marihuanu i tako svi uzimaju». Ovo vjerovanje možete često čuti, no srećom ono ni izdaleka ne odgovara istini. Točno je da kada želimo ukazati na problem da onda naglašavamo njegovu veličinu, jer i da samo 1% mladih uzima drogu je ne samo problem, nego velik problem. Većina mladih ne uzima marihuanu niti će je ikad uzeti. Mladi se kreću u krugovima sličnim sebi. Tako se netko tko uzima drogu kreće u krugu drugih osoba koje uzimaju drogu. Za njih drogu uzimaju svi. Ako pitate nekoga tko se kreće u društvu zdrave populacije mladih ljudi, oni će vam reći da ne uzima nitko ili mali broj. Ako promatrate koliko je mladih eksperimentiralo s marihuanom, broj jest velik i kreće se oko 30-40 %, ovisno o sredini u kojoj istražujete. Ali ako istražujete redovito korištenje, onda je taj broj srećom najmanje tri do četiri puta manji. Prema istraživanju provedenom 2011.g. u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, udio mladih koji su probali marihuanu barem jednom u životu iznosio je 18,3% (11,2% učenika I i 34,5% učenika IV razreda srednjih škola). Zadnjih mjesec dana konzumiralo je 5,2% učenika (2,4% učenika I razreda i 8,3% učenika IV razreda). Iako postoje naznake mogućeg trenda rasta konzumiranja marihuane, činjenica je da marihuanu ipak uzima samo manjina mladih.
Nisi ti mene razumjela bas najbolje i musko sam usput da dodam. Evo sad da probam objasniti :D

Nisam ja rekao da svi uzimaju marihuanu vec da onaj ko hoce nema neki problem pri nabavljanju. Eto probaj uzeti sebe za primjer, koliko bi ti trebalo da dodjes do paketa trave kad bi sad u ovom momentu htjela da probas? Ja mislim da je odgovor u jako kratkom periodu, ako nije tako izvinjavam se unaprijed zbog pogresnog misljenja. I jos nesto, ja vise nisam ucenik ali bio sam ne tako davno pa se dobro sjecam nekih stvari. Tacno je da nije veliki broj mladih koji pusi ili uzima neke druge droge redovno ali je jako veliki broj koji je probao i/ili uzima rekreativno. Mogu sad ruku dati da je takvih preko 50% :)
Preko 90% ih je probalo alkohol i vecina ga pije redovno na svakom izlasku, a alkohol je donio puno losije stvari od trave. Kad je neko slomio zenu i djecu napusen? Potukao se?

I jos da dodam ja je ne pusim, ovo je cisto realan osvrt na situaciju. poz
nasa

#152 Re: Nema gandze

Post by nasa »

Probati nesto i konzumirati redovno je jako razlicito.Probala sam i ja pastetu, virsle i sl. ali ih jedem jednom godisnje sto nije ni slicno recimo konzumiranju jednom sedmicno.

Legalizacija ne doprinosi smanjenju konzumacije marihuana vec suprotno, zasto onda legalizovati?

I nisi pogledao link cim postavljas paralelu alcohol i marihuana

. Mit: Marihuana je manje štetna od cigareta ili alkohola

Četvrti mit ili zabluda je «Marihuana je manje štetna od cigareta ili alkohola». Da je to netočno, možemo zaključiti već iz prethodno opisanih posljedica konzumiranja marihuane. Pitanje koje bi u ovom slučaju također mogli postaviti je: Koliko štete bi marihuana napravila kad bi se konzumirala učestalošću ili količinama u kojima se konzumiraju cigarete i alkohol? Svi pamtimo vrijeme kad mladi nisu konzumirali alkohol kao danas. U to vrijeme je i šteta od konzumiranja alkohola bila neuporedivo manja, ali to nije značilo da alkohol nije štetan. Danas kad se tolerancija prema konzumiranju alkohola promijenila, a konzumiranje postalo posve prihvaćeno, očekivano i poželjno ponašanje, možemo mjeriti i procijeniti dio štete koji je nastao zbog promjene obrasca konzumiranja u populaciji. Na žalost dio posljedica moći ćemo procijeniti tek u budućnosti. Zagovarači marihuane često tvrde i kako je marihuana manje štetna od alkohola jer te čini opuštenim, pa ljudi nisu nasilni. Istina je da marihuana izaziva stanje koje zovemo amotivacijski sindrom, pa osoba nema volje ni za čim, ali kod jednog dijela konzumenata (osoba koje konzumiraju marihuanu u većim količinama), osobito u stanjima apstinencijske krize javljaju se jake emocije ljutnje (tzv. napadi bijesa) sa svim posljedicama do kojih takva stanja mogu dovesti. Činjenica da su cigarete i alkohol štetni nikako ne umanjuje štetnost marihuane.

Inace, nista jadniji nije prizor pjanog covjek od napusenog.
kecher II

#153 Re: Nema gandze

Post by kecher II »

nasa wrote:Inace, nista jadniji nije prizor pjanog covjek od napusenog.
pa ti pojma nemas da li je neko napusen ili ne a bogami nema sanse da ne primjetis kad je neko pijan, mozda malo crvene oci ko ima osjetljve,
kako ti prepoznajes nekoga da je napusen, po cemu?
Kinesko prkno

#154 Re: Nema gandze

Post by Kinesko prkno »

Imal ista na pusku? :nargila:
hladan.preminger

#155 Re: Nema gandze

Post by hladan.preminger »

nasa wrote:

Po obicaju pricas gluposti. Samo mjenjaš teme.
Trave uzivo nisam vidio ima 15 godina, ali sestro ovu tvoju izjavu samo teski levat moze izvaliti.
Bambino Blu

#156 Re: Nema gandze

Post by Bambino Blu »

nasa wrote:Probati nesto i konzumirati redovno je jako razlicito.Probala sam i ja pastetu, virsle i sl. ali ih jedem jednom godisnje sto nije ni slicno recimo konzumiranju jednom sedmicno.

Legalizacija ne doprinosi smanjenju konzumacije marihuana vec suprotno, zasto onda legalizovati?

I nisi pogledao link cim postavljas paralelu alcohol i marihuana

. Mit: Marihuana je manje štetna od cigareta ili alkohola

Četvrti mit ili zabluda je «Marihuana je manje štetna od cigareta ili alkohola». Da je to netočno, možemo zaključiti već iz prethodno opisanih posljedica konzumiranja marihuane. Pitanje koje bi u ovom slučaju također mogli postaviti je: Koliko štete bi marihuana napravila kad bi se konzumirala učestalošću ili količinama u kojima se konzumiraju cigarete i alkohol? Svi pamtimo vrijeme kad mladi nisu konzumirali alkohol kao danas. U to vrijeme je i šteta od konzumiranja alkohola bila neuporedivo manja, ali to nije značilo da alkohol nije štetan. Danas kad se tolerancija prema konzumiranju alkohola promijenila, a konzumiranje postalo posve prihvaćeno, očekivano i poželjno ponašanje, možemo mjeriti i procijeniti dio štete koji je nastao zbog promjene obrasca konzumiranja u populaciji. Na žalost dio posljedica moći ćemo procijeniti tek u budućnosti. Zagovarači marihuane često tvrde i kako je marihuana manje štetna od alkohola jer te čini opuštenim, pa ljudi nisu nasilni. Istina je da marihuana izaziva stanje koje zovemo amotivacijski sindrom, pa osoba nema volje ni za čim, ali kod jednog dijela konzumenata (osoba koje konzumiraju marihuanu u većim količinama), osobito u stanjima apstinencijske krize javljaju se jake emocije ljutnje (tzv. napadi bijesa) sa svim posljedicama do kojih takva stanja mogu dovesti. Činjenica da su cigarete i alkohol štetni nikako ne umanjuje štetnost marihuane.

Sto kaze jedna stara idi ubi pa se pistolj :D

Haj mi reci kako je ovo mit ? Evo ja ne pusim cigare nikako ( samo kad' mjesam duhan sa marihuanom, al vecinom koristi duhan za motanje jer je cistiji ) nikad' u zivotu nisam uz'o cigaru da je zapalim jer me nikad' nije privlacilo, uporedi osobu koja danas dnevno ispusi kutiju cigara i ustane slijedeci dan nema marke u djebu a nikotinska kriza pocne da hvata, u kuci je nema para da kupi cigare nema komsije da mu dobaci koju, auu kakve onda krize nastaju i traju i traju i ne prestaju sve dok ne zapali cigaru jer je nikotin 5x vece zlo od THC-a. Ta osoba ujeda sve redom nista joj nije po volji, na normalni razgovor ona vristi itd...
A kriza sa THC-om, ne kazem da ne postoji, postoji itekako, kad' ti dzoja naupadne a nema se zapalit, i tada covjek krizira al' drugacije nego na nikotinu ta kriza traje max pola sata do sat vremena zavisno od osobe, al' ta kriza je na psihickoj bazi i fazon je pomirit se sa psihom i razgraniciti pusim kad' imam kad' nemam ne pusim. Sve je psiha.
Kad prodje ta kriza hajmo reci koja traje maksimalno do sat vremena covjek normalno nastavlja obavljati svoje obaveze.

A o alkohol stvarno ne zelim trositi slova na tastaturi jer svi znamo sta pijan covjek radi i sta mu pada na pamet, od silovanja, premlacivanja zene djece itd...
Ja mislim da ti nikad' nisi vidjela napusenog covjeka pa mlatis ko maksim po diviziji na osnovu onoga sto si na google procitala ;)
kameni

#157 Re: Nema gandze

Post by kameni »

Image
ganjeta

#158 Re: Nema gandze

Post by ganjeta »

:gunjastajl:

Ide....
bleee_sa

#159 Re: Nema gandze

Post by bleee_sa »

Boga mi opasna kriza, raja počela sage na temi pisat'... :lol: :mrgreen:
Danguba

#160 Re: Nema gandze

Post by Danguba »

kod mene na svakom cosku... :gunjastajl:
ganjeta

#161 Re: Nema gandze

Post by ganjeta »

Ma ima samo treba se zaroviti dobro... :gunjastajl:
pirpa

#162 Re: Nema gandze

Post by pirpa »

:D :D
kecher II

#163 Re: Nema gandze

Post by kecher II »

sizifinho

#164 Re: Nema gandze

Post by sizifinho »

nije bas da nema, ali je poskupilo xD prije za cenera dobijes gram, sad 0,6-0,7
Bambino Blu

#165 Re: Nema gandze

Post by Bambino Blu »

sizifinho wrote:nije bas da nema, ali je poskupilo xD prije za cenera dobijes gram, sad 0,6-0,7

gram ? ja sam iskreno dobivo po 1,4 - 1,5 panjeve, 30grama uzimo za 90km.
Sad brat bratu neda 25ticu za stoju, a panj 0,7 i to da te pocasti neko :S
sizifinho

#166 Re: Nema gandze

Post by sizifinho »

Bambino Blu wrote:
sizifinho wrote:nije bas da nema, ali je poskupilo xD prije za cenera dobijes gram, sad 0,6-0,7

a jebi ga, nema vise toga, sumnjam bi da ce biti (
sizifinho

#167 Re: Nema gandze

Post by sizifinho »

Bambino Blu wrote:

a 25ica mi se cini previse dobro, za 300 daju 34-36 zavisi...
Bambino Blu

#168 Re: Nema gandze

Post by Bambino Blu »

sizifinho wrote:
Bambino Blu wrote:

a 25ica mi se cini previse dobro, za 300 daju 34-36 zavisi...
sad je 25tica od 200-300 stoje :S jebo majku sta uradise od drzave pa jesu li normalni.

Hemije nikad vise u gradu gram dande 6km a 0,7 silje cener pa gdje to ima :S
sizifinho

#169 Re: Nema gandze

Post by sizifinho »

Bambino Blu wrote: Hemije nikad vise u gradu gram dande 6km a 0,7 silje cener pa gdje to ima :S
sta je danda haha
Not My Idea

#170 Re: Nema gandze

Post by Not My Idea »

evo,ako vam ista znaci, niste sami

Image
Bambino Blu

#171 Re: Nema gandze

Post by Bambino Blu »

sizifinho wrote:
Bambino Blu wrote: Hemije nikad vise u gradu gram dande 6km a 0,7 silje cener pa gdje to ima :S
sta je danda haha

speed hahah brzina na vrat na nos
Stjui

#172 Re: Nema gandze

Post by Stjui »

ganjeta wrote:Ma ima samo treba se zaroviti dobro... :gunjastajl:
gdje tačno,g.ganjeta?svi nešto izokola,ima tamo,ima ovamo... :roll: javite se na pp ako hoćete.hvata me zakri :D

Image
sizifinho

#173 Re: Nema gandze

Post by sizifinho »

Bambino Blu wrote:
sizifinho wrote:
sta je danda haha

speed hahah brzina na vrat na nos
čuj 6 KM ahhaha, 20 lepi moj, 20
walter kurtz

#174 Re: Nema gandze

Post by walter kurtz »

Zna li se kad dolazi iduca tura jao nam kriminalaca sposobni ko i politicari :mrgreen:
sizifinho

#175 Re: Nema gandze

Post by sizifinho »

walter kurtz wrote:Zna li se kad dolazi iduca tura jao nam kriminalaca sposobni ko i politicari :mrgreen:
ma ja mislim da ture redovno dolaze nakon te neke "krize" ali da sad prosipaju suplju da je nestasica pa da mogu klepatj po usima
Post Reply