hutba IZ o predstojećem 8. martu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
spreca

#151 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by spreca »

Ja cu svojoj sutra dati pare da donese gajbu pive iz ducana
insomnia78

#152 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by insomnia78 »

@ngel wrote:
shmizlica wrote:
@ngel wrote:Eh u Bosni je demokratija zato zena ima sva prava, raj na zemlji za zene...al kad bi se zezali :lol:
Rado bih se zamijenila sa nekom Saudijkom koja nema pravo glasa i ima vlastitog vozaca...i ima sve ostalo sto joj je kao zeni potrebno, halal joj bilo nek radi kod nas kod nekog privatnika da joj kozu oguli, nek polozi pa kupi auto da voza ako mogne ustediti od 500 KM plate, nek rinta vazdan na poslu a onda kad dodje kuci nek cisti, pravi rucak, zabavlja djecu...dok muz gleda fudbal sa nogama na stolu, to je za nju sigurno mnogo bolje nego imati sluzavku u zemlji u kojoj nemas pravo glasa...znaci Bozee :-)
garant i ta služavka ima vozača i sve ostalo što joj je kao ženi potrebno....radi ko služavka jer joj je ćeif, valjda
U arapskim zemljama sluzavke su obicno strankinje..Filipinke i sl.
I kakav je odnos poslodavaca prema njima, onako, islamski?
shmizlica

#153 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by shmizlica »

@ngel wrote: U odnosu na to kako ih tretiraju u njihovoj maticnoj zemlji, sluzavka u arapskoj zemlji im je posao iz snova
može bit da bi i tebi tamo bilo bolje ko služavki nego da te ovdje iskorištava privatnik....bil išla tako? il ništa bez šofera i filipinke?
It_is_a_Leclerc

#154 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by It_is_a_Leclerc »

Evo, posao iz snova... Strankinja - služavka Arapima...

Ma ko ne bi poželio ovo ?!
spreca

#155 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by spreca »

XXS wrote:Kakav je stav Islama kad su u pitanju skijaski skokovi?
Danas sam prisustvovao takmicenju na Igmanu pa me nesto strah da nisam zgrijesio.
:run:
ako si na kakvu skocio...mologo nisi pogrijesio
L u c i f e r

#156 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by L u c i f e r »

neinformisanost je majka glupih postova

http://www.redressonline.com/2013/12/th ... di-arabia/
XXS

#157 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by XXS »

muha_sa wrote:
XXS wrote:Kakav je stav Islama kad su u pitanju skijaski skokovi?
Danas sam prisustvovao takmicenju na Igmanu pa me nesto strah da nisam zgrijesio.
:run:
ćafirska posla--eto kakav.

pored kamena s ramena, teglenje konopca.....................ti našo taj ćafirski sport gledat :-)
Zato sam poslije zavrnuo skijaske pantole iznad pancerica i tako skijao ostatak dana.
spreca

#158 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by spreca »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo, posao iz snova... Strankinja - služavka Arapima...

Ma ko ne bi poželio ovo ?!
Ja bi ovakve gazde bez suda i sledsta po kratkom postupku
@ngel

#159 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by @ngel »

shmizlica wrote:
@ngel wrote: U odnosu na to kako ih tretiraju u njihovoj maticnoj zemlji, sluzavka u arapskoj zemlji im je posao iz snova
može bit da bi i tebi tamo bilo bolje ko služavki nego da te ovdje iskorištava privatnik....bil išla tako? il ništa bez šofera i filipinke?
Ja sam muslimanka, a za muslimanku nije da bude sluzavka, oni to ne dopustaju, ako ste zaboravili govorimo o statusu zena u Islamu, a ne stranim radnicima koji tu dodju da zarade jer je i to bolje nego ono sto imaju u svojim maticnim, cesto demokratskim zemljama
L u c i f e r

#160 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by L u c i f e r »

tataćusak wrote:Zanimljivo, na svim temamo koje imaju i trunke veze sa islamom sve sami ateisti, katolici i pravoslavci :skoljka:
nemaju mumini kadena od padanja na sedzdu
L u c i f e r

#161 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by L u c i f e r »

@ngel wrote:
shmizlica wrote:
Ja sam muslimanka, a za muslimanku nije da bude sluzavka, oni to ne dopustaju, ako ste zaboravili govorimo o statusu zena u Islamu, a ne stranim radnicima koji tu dodju da zarade jer je i to bolje nego ono sto imaju u svojim maticnim, cesto demokratskim zemljama
ko biva

nemuslimanke ko hebade
shmizlica

#162 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by shmizlica »

@ngel wrote:
shmizlica wrote:
ja govorim o ženama.....meni je žena - žena, bez obzira šta je i ko je, al tebi je to neshvatljivo, jel da?
@ngel

#163 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by @ngel »

shmizlica wrote:
@ngel wrote:
shmizlica wrote: može bit da bi i tebi tamo bilo bolje ko služavki nego da te ovdje iskorištava privatnik....bil išla tako? il ništa bez šofera i filipinke?
ja govorim o ženama.....meni je žena - žena, bez obzira šta je i ko je, al tebi je to neshvatljivo, jel da?
Ne nego se vrati na temu pa skontaj o cemu cijelo vrijeme pricamo :wink:
apsidejzi

#164 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by apsidejzi »

L u c i f e r wrote:
tataćusak wrote:Zanimljivo, na svim temamo koje imaju i trunke veze sa islamom sve sami ateisti, katolici i pravoslavci :skoljka:
Jah. Ja napisao par postova na vasoj temi i odmah poceli kmecati toliko da je moderator morao koristiti crvena slova. Da sam bar lupao kao vi po ovim "nasim", nego lijepo potkovao al dzaba... :skoljka:
shmizlica

#165 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by shmizlica »

@ngel wrote: Ne nego se vrati na temu pa skontaj o cemu cijelo vrijeme pricamo :wink:
pa o tome da ti od drveta šumu ne vidiš....i namiguj nekom drugom, nemoj meni, ba :D
tataćusak

#166 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by tataćusak »

L u c i f e r wrote:
Ne mislim da je do toga ali očekivao sam ovdje neku raspravu mumina kad ono sve kontra
insomnia78

#167 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by insomnia78 »

skupljac_zeljeza wrote:
Reisova wrote:Nekako ne vjerujem da je ovo hutba baš iz Islamske zajednice više mi liči na hutbe ovih vehabosa ala Bosnić i kompanija. Jer kao što ste i sami svjedoci vehabosi i njihovi poštovaoci su izuzetno aktivni na internetu...
Usput jeste li znali da ćene u Saudiji pored toga što i dalje ne smiju same izlaziti ne daj Bože voziti auto nemaju i dalje pravo glasa. Eto šta je urađeno od tako jedne veličanstvene poruke islama o poštovanju žena. Uglavnom da se neko ne uvrijedi hvala dragom Bogu da živimo u zemlji u kojoj za sada imaš pravo izbora...Kažem za sada !

A u Iranu žene voze i imaju pravo glasa, a i tamo šerijat. Znači da negdje nije šerijat. Isti je Kur'an i u Saudiji i u Iranu.
Ih, al' oni psuju ashabe :lol:
Zanimljivo kako se Iran uvijek uzima kao primjer pozitivne islamske zemlje u raspravama o manjkavosti i diskriminatorskoj prirodi serijata

Zanimljivo, zato sto ce vecina muslimana popljuvati siite te njihove obicaje i vjerovanje
spreca

#168 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by spreca »

@ngel wrote: Ne nego se vrati na temu pa skontaj o cemu cijelo vrijeme pricamo :wink:
Pricamo o zeni u islamu...to je samo teorija...malo je zena u islamu koje su kako to neko rece kraljice.....jedno pise na papiru a drugo je u stvarnosti....isto kao i u drugim religijama....i samo da ti jos napomenem da islam stiti svakog pravednika pa i zenu bez razlike iz koje religije dolazi
skupljac_zeljeza

#169 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by skupljac_zeljeza »

tataćusak wrote:
L u c i f e r wrote:
Ne mislim da je do toga ali očekivao sam ovdje neku raspravu mumina kad ono sve kontra
Imamo mi dežurne analitičare. Neka oni deveraju tim meselama na forumu iako za njih nemaju neku svrhu.
@ngel

#170 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by @ngel »

shmizlica wrote:
pa o tome da ti od drveta šumu ne vidiš....i namiguj nekom drugom, nemoj meni, ba :D
Nije nesreco, fulala si posteno...pricamo o tome da mijenjate temu u nekom drugom smjeru cim nemate argument za ono sto ste predhodno izvalili :D
Eto sad i namigivanje smeta...sta treba pusu da ti saljem mozda :lol: :lol:
XXS

#171 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by XXS »

tataćusak wrote:
Tacno tako brate.
Ja maloprije pitam trebal' zavrtati skijaske pantalone iznad pancerica i niko da mi odgovori.
Warashii

#172 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Warashii »

@ngel wrote:Eh u Bosni je demokratija zato zena ima sva prava, raj na zemlji za zene...al kad bi se zezali :lol:
Rado bih se zamijenila sa nekom Saudijkom koja nema pravo glasa i ima vlastitog vozaca...i ima sve ostalo sto joj je kao zeni potrebno, halal joj bilo nek radi kod nas kod nekog privatnika da joj kozu oguli, nek polozi pa kupi auto da voza ako mogne ustediti od 500 KM plate, nek rinta vazdan na poslu a onda kad dodje kuci nek cisti, pravi rucak, zabavlja djecu...dok muz gleda fudbal sa nogama na stolu, to je za nju sigurno mnogo bolje nego imati sluzavku u zemlji u kojoj nemas pravo glasa...znaci Bozee :-)
Ne mogu da vjerujem da ovo neko piše a da se ne zayebaye.
Bolje i Saudijske g**** nego li ne znam sta moje ccccc.
skupljac_zeljeza

#173 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by skupljac_zeljeza »

insomnia78 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Reisova wrote:Nekako ne vjerujem da je ovo hutba baš iz Islamske zajednice više mi liči na hutbe ovih vehabosa ala Bosnić i kompanija. Jer kao što ste i sami svjedoci vehabosi i njihovi poštovaoci su izuzetno aktivni na internetu...
Usput jeste li znali da ćene u Saudiji pored toga što i dalje ne smiju same izlaziti ne daj Bože voziti auto nemaju i dalje pravo glasa. Eto šta je urađeno od tako jedne veličanstvene poruke islama o poštovanju žena. Uglavnom da se neko ne uvrijedi hvala dragom Bogu da živimo u zemlji u kojoj za sada imaš pravo izbora...Kažem za sada !

A u Iranu žene voze i imaju pravo glasa, a i tamo šerijat. Znači da negdje nije šerijat. Isti je Kur'an i u Saudiji i u Iranu.
Ih, al' oni psuju ashabe :lol:
Zanimljivo kako se Iran uvijek uzima kao primjer pozitivne islamske zemlje u raspravama o manjkavosti i diskriminatorskoj prirodi serijata

Zanimljivo, zato sto ce vecina muslimana popljuvati siite te njihove obicaje i vjerovanje
Ne stavljam se na bilo koju stranu nego ipak malo pažljivije kada koristite termin šerijat.
L u c i f e r

#174 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by L u c i f e r »

apsidejzi wrote:
L u c i f e r wrote:
Jah. Ja napisao par postova na vasoj temi i odmah poceli kmecati toliko da je moderator morao koristiti crvena slova. Da sam bar lupao kao vi po ovim "nasim", nego lijepo potkovao al dzaba... :skoljka:
jebo ga ti

sta bi da su te bahnovali ko mene na mjesec dana

zdrava prava, jelde cmoljke
zvizdan

#175 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by zvizdan »

I u Iranu se obiljezava Dan zena, istina datum i povod su drugaciji:

Declaring the Birthday of Hazrati Fatima Zahra (s.a.) as "Woman`s Day", Imam Khomeini (r.a.) has said : "This day is like the day of revival of real womanhood and the day of foundation-building for the important and respectable role, woman play in the society."
Locked