/

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Gabrielo

#151 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Gabrielo »

broj dva wrote: Super, nek ti babo odluci koga ces jebavat.
I boli te neka stvar za moje izrazavanje, ja kazem "donjeo" i pisem "donjeo".I jos puno toga sto je neispravno a savrseno razumljivo. Ako ti se ne svidja znaj da mi je pun kurac gramaticara i gramaticarki, vi ste medju najjadnijim pojavama na netu.
Nacin pisanja mnogo govori o intelektualnom nivou osobe.

Nisam rekao da tako treba da bude i da je ispravno. Ali su rezultati bili bolji.
Danas je zenama bitno da su sa nekim ko ima novca. Da se mogu provoditi. Da postave slike na fejsbuk i tako se pohvale medju prijateljima.
JThomas

#152 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

i tad, kad je babo birao primarno je gledao pare, pare su bile razlika između "dobre prilike" i one koja to nije. a pare su bile i primarni razlog što su brakovi pošto-poto opstajali, jer žena nije imala svoje pare i kud da ode. to je tako jednostavno.
Stoner

#153 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Stoner »

Vecina ovijeh feministica izgledaju ko grobovi i samo o tome se i radi. Kad si ruzna ko svinja znas da ti ni sminka nece pomoci pa je onda ni ne stavljas vec se jos osisas na nulu i pricas kako se ti neces sredjivati zbog tamo nekih muskih patrijarhalnih svinja.
Ove ljepse samo treba bolje izjebati.
Gabrielo

#154 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Gabrielo »

JThomas wrote:i tad, kad je babo birao primarno je gledao pare, pare su bile razlika između "dobre prilike" i one koja to nije. a pare su bile i primarni razlog što su brakovi pošto-poto opstajali, jer žena nije imala svoje pare i kud da ode. to je tako jednostavno.
Nije gledao SAMO pare.

Tada su pare imali oni koji su do njih dosli svojim radom. Danas su bogati babini sinovi. Velika je razlika.
JThomas

#155 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

babinih sinova je ovdje itekako bilo i u socijalizmu. ima, jelte, i pjesma o tome. a o vremenu aga i kmetova ili "prosvijetljene" vladavine kralja aleksandra da ne govorimo.
Gabrielo

#156 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Gabrielo »

Dobro. Objasni mi onda koji je razlog sto je razvoda vise nego ikada.
JThomas

#157 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

a zašto?
Gabrielo

#158 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Gabrielo »

Stoner wrote:Vecina ovijeh feministica izgledaju ko grobovi i samo o tome se i radi. Kad si ruzna ko svinja znas da ti ni sminka nece pomoci pa je onda ni ne stavljas vec se jos osisas na nulu i pricas kako se ti neces sredjivati zbog tamo nekih muskih patrijarhalnih svinja.
Ove ljepse samo treba bolje izjebati.
Te zavrse u dog trustovima i slicnim organizacijama.

JThomas ne razumijem.
JThomas

#159 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

zašto ja da tebi nešto objašnjavam?
Gabrielo

#160 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Gabrielo »

Pa zato sto si opovrgnuo moju tezu.
Sunny-7

#161 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Sunny-7 »

Gabrielo wrote:Dobro. Objasni mi onda koji je razlog sto je razvoda vise nego ikada.
Pare nisu problem. Para nema, nema ni problema. :D
Znaci, problem razvoda danas lezi u nedostatku ljubavi i prijateljstva prema partneru. :D :wink:
Bambi_na_kofeinu

#162 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Bambi_na_kofeinu »

Gabrielo wrote:Dobro. Objasni mi onda koji je razlog sto je razvoda vise nego ikada.
Vrlo jednostavno, žene imaju bolju finansijsku samostalnost, imaju se gdje vratiti, roditeljima više nije sramota ako imaju kćerku puštenicu, i rjeđe neko trpi sranje od braka do kraja života.
Gdje problem?

Kome je to problem nadam se da nema kćerku.
Gabrielo

#163 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Gabrielo »

Sunny-7 wrote: Pare nisu problem. Para nema, nema ni problema. :D
Znaci, problem razvoda danas lezi u nedostatku ljubavi i prijateljstva prema partneru. :D :wink:
Pa nestane zato sto se kod izbora partnera ne gledaju te stvari kao primarne.
Bambi_na_kofeinu wrote:Vrlo jednostavno, žene imaju bolju finansijsku samostalnost, imaju se gdje vratiti, roditeljima više nije sramota ako imaju kćerku puštenicu, i rjeđe neko trpi sranje od braka do kraja života.
Gdje problem?
Dobro. Postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem. Ja koliko sam upratio, vecinski su nase dede i bake bili sretni zajedno. Jedino da su dobro prikrivali.
Bambi_na_kofeinu

#164 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Gabrielo wrote: Dobro. Postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem. Ja koliko sam upratio, vecinski su nase dede i bake bili sretni zajedno. Jedino da su dobro prikrivali.
Kao i uvijek, bilo je sretnih i manje sretnih brakova.
Bilo je premlaćenih žena, bilo je i poštovanih žena.
Bilo je baka koje nisu smjele progovoriti dok same ne postanu svekrve, bilo je svega.
Ali je opcija bilo manje.
Opcije su dobra stvar, svom djetetu želim da ih ima mnogo i da ništa nije uklesano u kamenu ako ga čini nesretnim.
Sunny-7

#165 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Sunny-7 »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Gabrielo wrote: Dobro. Postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem. Ja koliko sam upratio, vecinski su nase dede i bake bili sretni zajedno. Jedino da su dobro prikrivali.
Bilo je baka koje nisu smjele progovoriti dok same ne postanu svekrve, bilo je svega.
Opcije su dobra stvar, svom djetetu želim da ih ima mnogo i da ništa nije uklesano u kamenu ako ga čini nesretnim.
Potpisujem! :thumbup:
JThomas

#166 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

hajde karl poper, popij čaj i na spavanje.
Gabrielo

#167 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Gabrielo »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Izbor jeste dobra stvar. Samo sto zene prave pogresne izbore. Eto gdje je problem.
Bambi_na_kofeinu

#168 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Pređi na muškarce...'ta da ti kažem.
Gabrielo

#169 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Gabrielo »

Znas i sama da se covjek rodi sa preferencijama.
Stoner

#171 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Stoner »

Interesantno je da su sve feministice po pravilu ljevicarke, isto ko i pederi. :mrgreen:
jao_situacije

#172 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by jao_situacije »

mrsko mi bilo čitati od 1. stranice, može neki sažetak ? :mrgreen:
Matzan

#173 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Matzan »

Ništa posebno novo.

Feministkinje = ružne i iskompleksirane žene pod krinkom spolne jednakosti pokušavaju da skrenu pažnju na sebe i ublaže frustracije.

Normalne žene = lijepe i pametne žene koje uživaju u sexu, braku, porodici i ostalim blagodetima svakodnevnog života, svjesne da ne treba unedogled forsirati potpunu jednakost spolova već uvažavati određene različitosti.

Zlostavljane žene = žene koje se tretiraju kao niža bića, lutke za razonodu, bokserske vreće, bez elementarnih ljudskih prava...

Ono što je jako zanimljivo jeste da feministkinje najviše i najčešće djeluje u zemljama razvijene demokratije, odnosno tamo gdje već imaju vrlo visok stepen ravnopravnosti sa muškarcima.
Žene u strogo patrijarhalnim (počesto zaostalim) društvima uglavnom nemaju nikakve koristi od tih raznih pokreta.
jao_situacije

#174 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by jao_situacije »

i meni je to zanimljivo, recimo zanimljivo je i da su žene u BIH prije 1912. imale aktivno i pasivno pravo na izborima, a u jednoj Švicarskoj se tek 1990. u potpunosti počelo primjenjivati na teritoriji cijele države :-?
baš me zanima da li se tamo iko bunio :?:
Stoner

#175 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Stoner »

jao_situacije wrote:i meni je to zanimljivo, recimo zanimljivo je i da su žene u BIH prije 1912. imale aktivno i pasivno pravo na izborima, a u jednoj Švicarskoj se tek 1990. u potpunosti počelo primjenjivati na teritoriji cijele države :-?
baš me zanima da li se tamo iko bunio :?:
Svicarska je najtradiocionalnija i najkonzervativnija zapadna zemlja. Ne jebu oni trendove i progresivce.
Vjerovatno se jesu bunili ali sama cinjenica da je tako ostalo do 90ih bez velike pompe nam govori o kakvom se drustvu radi i kako se balansira izmedju tradicije, obrazovanja i ekonomskog napretka. Zaostalost je u ovom kontekstu nesto sasvim drugo.
Post Reply