Seks, brak, neimastina

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Kikibombona

#151 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Ridjobrki wrote:
SaraFina wrote: Mišljenja sam da muško prije stupanja u brak treba posjedovati odredjeno seksualno iskustvo, zbog kompletnijeg i kvalitetnijeg zadovoljavanja partnerice.
Za zene već mi je normalnije da nemaju seksualnih veza prije braka, no ne smatram da bi to trebalo biti pravilo.
Wrong.

Muškarci svoje određeno seksualno iskustvo uglavnom koriste za kompletnije i kvalitetnije zadovoljavanje sebe.
Hmmm, Brko, a muski ego koji se osjeca ranjeno ako zena nije fascinirana odnosom?

Dakle, vazno je zadovoljiti zenu. Mozda ne radi nje sam, koliko radi sebe i vlastitog ega.

To je slucaj za veze bez ljubavi. Ipak, kada covjek voli, stalo mu je do toga da i zeni bude lijepo. Makar je sa mnom tako. :D
Capajebo

#152 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Kikibombona wrote:
Capajebo wrote: Bogati jel' tebi neki sejh pokupio curu pa ga toliko mrzis? U svakom postu krivis nekog sejha...
Da mi sejh pokupi djevojku, ego bi bio unisten za sva vremena. Ne mogu ni zamisliti. :lol:

Ne, prijatelju..... Kivan sam na ove zakone koji handre sirotinju. Sva ta pravila i jesu za sirotinju, kako ovozemaljska - tako i vjerska.

Sada je doslo vrijeme da je po vjeri seks i emotivni odnos sa partnerom luksuz koji si mogu priustiti samo materijalno potkovani. Sirotinja koja nema para i ne moze zasnovati brak treba apstinirati i igrati sah. S druge strane, bogatasima je dozvoljeno da imaju cetri zene. Pa ko je tu lud? :-)

Ako ovo nije nepravda ja ne znam sta jeste.
Dva pitanja.
Sto tebe, kao nekog ko se ne slaze sa principima Islama (da ne kazem religije opcenito) zanima ovo pitanje, i koje uopste veze ima sa tobom?
I drugo pitanje, ko ti je rek'o da ti trebas/moras biti sretan u ovom zivotu?
Ridjobrki

#153 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Ridjobrki »

Ma dobro, ja manjak tehnike kompenziram veličinom pa to ne bude problem.
SaraFina

#154 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
SaraFina wrote:
Capajebo wrote:Da nemam posla, da nemam sta jesti... mislim da bi vise razmislj'o o tome gdje da nadjem pos'o i pojedem nesto. :mrgreen:

Pa logično da bi.

Postoje uvijek pririteti. Ali kad se zadovolji potreba za hranom, snom, licnom higjenom.. Dodje na um.. Da uključiš igricu na PC :)
Upravo tako. Uvijek postoje prioriteti. E ja ne znam je li toliko tesko skontati da je muslimanu, vjerniku, vjera najveci prioritet?

Nije mi teško to skontati ako je tvoj odabir. Ko sam ja da ti sudim?
No prakticirati taj dobrovoljni celibat zbog vjere do kasnih četrdesetih nije zbilja za zezanciju.
jao_situacije

#155 Re: Seks, brak, neimastina

Post by jao_situacije »

Ja neću u off. ići i pričati svoje projekcije svijeta ko bi šta trebao, a šta ne.
Samo ću reći da znam više parova koji su mladi za europske standarde braka, koji studiraju i nezaposleni su vole se i žive u kući kod roditelja, i koliko ja vidim i znam sretni su i da nastave takvi biti čitav život uz Božju pomoć.
:mrgreen:
SaraFina

#156 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
Ridjobrki wrote:
SaraFina wrote: Mišljenja sam da muško prije stupanja u brak treba posjedovati odredjeno seksualno iskustvo, zbog kompletnijeg i kvalitetnijeg zadovoljavanja partnerice.
Za zene već mi je normalnije da nemaju seksualnih veza prije braka, no ne smatram da bi to trebalo biti pravilo.
Wrong.

Muškarci svoje određeno seksualno iskustvo uglavnom koriste za kompletnije i kvalitetnije zadovoljavanje sebe.
Hmmm, Brko, a muski ego koji se osjeca ranjeno ako zena nije fascinirana odnosom?

Dakle, vazno je zadovoljiti zenu. Mozda ne radi nje sam, koliko radi sebe i vlastitog ega.

To je slucaj za veze bez ljubavi. Ipak, kada covjek voli, stalo mu je do toga da i zeni bude lijepo. Makar je sa mnom tako. :D
Izmišlja on Kiki :D

Ja mislim da bi se zbog zalbe za " osrednjost" spalio :D
Kikibombona

#157 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Ridjobrki wrote:Nepravda je i biti muško a nazvat sebe "kikibombona" :-?
Malac trazio kes za kiki bombone kada sam pravio profil na forumu a nisam mogao skontati nadimak. :D
Capajebo

#158 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote: Nije mi teško to skontati ako je tvoj odabir. Ko sam ja da ti sudim?
No prakticirati taj dobrovoljni celibat zbog vjere do kasnih četrdesetih nije zbilja za zezanciju.
Pa poprilicno sudis Saro, kada kazes da to nije normalno, znaci da ja (i ovakvi kao ja) nismo normalni, i da nesto nije uredu sa nama.
Ridjobrki

#159 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Ridjobrki »

Kikibombona wrote:
Ridjobrki wrote:Nepravda je i biti muško a nazvat sebe "kikibombona" :-?
Malac trazio kes za kiki bombone kada sam pravio profil na forumu a nisam mogao skontati nadimak. :D
Dešava se. :D

Tako sam i ja dok sam živio u Bihaću na teži način skontao da Ridjobrki_Bi nije dobra ideja za nick.
Kikibombona

#160 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:

Ma pusti Brku.... :D

Sjecam se jedne situacije iz klinackih dana. Jaran zaglavio sa djevojkom i doslo do seksa. Nije se bas pokazao na sto mu je ona prigovorila. Dosao nam ispricati i posto je iskren priznao je sta mu je rekla uz cuvenu konstataciju 'mene sto se tice ti si ....'. Kao, njemu bilo dobro, bas ga briga za to sto je rekla, a na faci osmjeh pomijesan sa tugom, bijesom i razocarenjem. :lol:
Kikibombona

#161 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Ridjobrki wrote: Dešava se. :D

Tako sam i ja dok sam živio u Bihaću na teži način skontao da Ridjobrki_Bi nije dobra ideja za nick.
Klipan ofucani, sa bradom i mrkim pogledom, a nadimak Kikibombona. :lol:
SaraFina

#162 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
SaraFina wrote: Nije mi teško to skontati ako je tvoj odabir. Ko sam ja da ti sudim?
Pa poprilicno sudis Saro, kada kazes da to nije normalno, znaci da ja (i ovakvi kao ja) nismo normalni, i da nesto nije uredu sa nama.

Vidi nešto.. Pretpostavljam ako ne prakticiraš sex prije braka da to isto očekuješ i od buduće zene?
Mislim sigurno očekuješ?
Realno, ( to je naravno samo moje razmišljanje ) ja od ozbiljne veze ili braka očekujem kod muškarca da posjeduje iskustvo.

Bila bi jako zbunjena u obrnutom slučaju. Jer nekako muškarac u takvim situacijama dok se ljudi tjelesno ne zblize mora i treba imati odlučujuću ulogu ..
To nije ništa nenormalno ni vrijedno osude nego pozeljno kao opcija.
SaraFina

#163 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:

Ma pusti Brku.... :D

Sjecam se jedne situacije iz klinackih dana. Jaran zaglavio sa djevojkom i doslo do seksa. Nije se bas pokazao na sto mu je ona prigovorila. Dosao nam ispricati i posto je iskren priznao je sta mu je rekla uz cuvenu konstataciju 'mene sto se tice ti si ....'. Kao, njemu bilo dobro, bas ga briga za to sto je rekla, a na faci osmjeh pomijesan sa tugom, bijesom i razocarenjem. :lol:

Kao što već rekoh u predhodnom postu prirodno je da dok ne dodje do nekog tjelesnog zblizavanja muškarac bude :
Incijator
Iskusan
I naravno zeljan udovoljiti i zadovoljiti :D
Capajebo

#164 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote: Vidi nešto.. Pretpostavljam ako ne prakticiraš sex prije braka da to isto očekuješ i od buduće zene?
Mislim sigurno očekuješ?
Realno, ( to je naravno samo moje razmišljanje ) ja od ozbiljne veze ili braka očekujem kod muškarca da posjeduje iskustvo.

Bila bi jako zbunjena u obrnutom slučaju. Jer nekako muškarac u takvim situacijama dok se ljudi tjelesno ne zblize mora i treba imati odlučujuću ulogu ..
Da, jedan od uslova je to.
Ali de mi reci iskreno, zar ne mislis da bi bilo ljepse i da bi se jos brze uspostavila neka dublja veza izmedju dvije osobe da se zajedno "upuste i istrazuju taj novi svijet"?
insomnia78

#165 Re: Seks, brak, neimastina

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
@ngel wrote:Ja samo ne znam kako nekome ko je toliko ojadjen, gladan i zedan, nema gdje da spava, nema dinara u dzep...kako mu u tom stanju moze padati na um seks
Nije ovdje gotovo niko gladan i zedan, nije bez krova nad glavom i nije bas bez dinara!

Vecina takvih slucajeva zivi sa roditeljima koji imaju primanja, i oni samo ponekad cvaknu neki dinar za dzeparca ili dobiju od roditelja.... Da se osamostale, da se ozene, za to nemaju para!

Naravno da ti ljudi prvenstveno zele naci posao, ali isto tako zele partnera, zele da se sa nekim vezu emotivno i seksualno. To je prirodan instikt svakog covjeka.

Sta da radimo sa tim ljudima koji je jako puno sa vjerskog stanovista?
Da im porucimo da apstiniraju i igraju sah, a da sejh za to vrijeme poklapa cetri zene!!?
Realno, takvi ce hodati suhog sve i da im vjera preporuci a ne zabranjuje :D
Pretjerujes, nemamo mi bas toliki broj vjernika
A i mislim da je to, barem u Bosni, odredba koja se najvise "zaobilazi" jer se mladima najteze nje pridrzavati
Jbg niki nema urodjen nagon za trkama kerova, krmetinom i alkoholom
Capajebo

#166 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

insomnia78 wrote: Realno, takvi ce hodati suhog sve i da im vjera preporuci a ne zabranjuje :D
Pretjerujes, nemamo mi bas toliki broj vjernika
A i mislim da je to, barem u Bosni, odredba koja se najvise "zaobilazi" jer se mladima najteze nje pridrzavati
Jbg niki nema urodjen nagon za trkama kerova, krmetinom i alkoholom
Dje ces ba prije alkohola :mrgreen:
SaraFina

#167 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
SaraFina wrote: Vidi nešto.. Pretpostavljam ako ne prakticiraš sex prije braka da to isto očekuješ i od buduće zene?
Mislim sigurno očekuješ?

Ali de mi reci iskreno, zar ne mislis da bi bilo ljepse i da bi se jos brze uspostavila neka dublja veza izmedju dvije osobe da se zajedno "upuste i istrazuju taj novi svijet"?
Ovisi kakve su osobe u pitanju. Ako su znatizeljne i zeljne ispitivanja svakako.
Medjutim ako su sputane, a pretpostavljam da jesu osobito zenske osobe u takvim situacijama, neiskustvo muškog partnera moze prestavljati i dodatno opterećenje.
Da sad ne pišem beZze stvari, no nadam se da sam jasna.
Kroksica

#168 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kroksica »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote: Placebo efekti.
Ja se isto tako osjecam nakon partije saha, sta cemo sad? Vodit kampanju da mladi sto vise saha igraju?
:lol:

Da li si ozbiljna? :shock:

Mozda si frigidna pa ne osjecas ugodu. Ima tih slucajeva kod muskaraca i zena. Vecini ljudi seks pricinjava veliko zadovoljstvo.
Ako je slobodan stan, sto ne usele, osnuju porodicu i uzivaju u zajednickom zivotu a prezervative ostave za ogranicavanje potomstva?
Slobodan dok su roditelji na poslu, a stariji brat sa rajom na kafi. :D

Da li ti zivis u BiH?

Mnogi ljudi nemaju finansijsku podlogu da se prehrane, a o stanu da ne govorimo..... Ti bi im savjetovala da apsitiniraju i igraju sah!? :lol:
Sto moraju cekat da roditelji idu na pos'o? Ako je to tako prirodno i ljekovito, ne treba im przan stan, samo prazna cosa.

Pricamo o yebacima (pardon my french) ciji roditelji idu na poso, tako da nije bas da se krepaje od gladi i da se ne mogu izdvojiti osnovna sredstva za osnivanje porodice. Dje celjad nisu bijesna ni kuca nije tijesna.

Ljude koji nemaju sta jest vec su prokomentarisali kolege forumasi.
Capajebo

#169 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote: Ovisi kakve su osobe u pitanju. Ako su znatizeljne i zeljne ispitivanja svakako.
Medjutim ako su sputane, a pretpostavljam da jesu osobito zenske osobe u takvim situacijama, neiskustvo muškog partnera moze prestavljati i dodatno opterećenje.
Zar nije logicnije da bi prosjecnoj zenskoj osobi bilo jos vece opterecenje spoznaja da joj je partner "iskusan" a ona huda nema pojma sta radi?
SaraFina

#170 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
SaraFina wrote: Ovisi kakve su osobe u pitanju. Ako su znatizeljne i zeljne ispitivanja svakako.
Zar nije logicnije da bi prosjecnoj zenskoj osobi bilo jos vece opterecenje spoznaja da joj je partner "iskusan" a ona huda nema pojma sta radi?
Naravno da ne. Zašto? Prirodno je da muško ima ulogu vodje.
Zar ne bi tebi bilo neprirodnije da zenska osoba ima više iskustva od tebe i da se osjećaš ko smušeni učenik dok te usmjerava do odredjenih tačaka na tijelu? :D
Margita81

#171 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Margita81 »

Capajebo wrote:
Mislim sigurno očekuješ?

Ni slucajno.

Posebno sada kad svi neke ozbiljnije veze ganjaju poslije 30..muskarac ili zena nevini u tim godinama? Vrlo neprijatno najblaze receno...
Zamisljam samo to zenino apsolutno razocarenje kad konacno zavrsi u krevetu sa likom koji ima 30 i kusur i djevac. Omg...
Capajebo

#172 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Margita81 wrote: Ni slucajno.

Posebno sada kad svi neke ozbiljnije veze ganjaju poslije 30..muskarac ili zena nevini u tim godinama? Vrlo neprijatno najblaze receno...
Zamisljam samo to zenino apsolutno razocarenje kad konacno zavrsi u krevetu sa likom koji ima 30 i kusur i djevac. Omg...
OMG. HOW COULD HE DO THAT! OOOMMMMGGGGGGGG!
ASSHOLE!
Ridjobrki

#173 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Ridjobrki »

Margita81 wrote: Ni slucajno.

K'o ona scena iz Ovo malo duše :lol:
Capajebo

#174 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote: Naravno da ne. Zašto? Prirodno je da muško ima ulogu vodje.
Zar ne bi tebi bilo neprirodnije da zenska osoba ima više iskustva od tebe i da se osjećaš ko smušeni učenik dok te usmjerava do odredjenih tačaka na tijelu? :D
Ja govorim da je najprirodnije kada ni jedno ne posjeduje neko prijasnje iskustvo. I nekako po mom razmisljanju trebali bi se traziti slicni, jer bi tako (bar po mom misljenju) najbolje funkcionisali.
Ali hajde, na kraju cemo se sloziti da se ne slazemo po tom pitanju :D
Kikibombona

#175 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Kroksica wrote:
Sto moraju cekat da roditelji idu na pos'o? Ako je to tako prirodno i ljekovito, ne treba im przan stan, samo prazna cosa.

Pricamo o yebacima (pardon my french) ciji roditelji idu na poso, tako da nije bas da se krepaje od gladi i da se ne mogu izdvojiti osnovna sredstva za osnivanje porodice. Dje celjad nisu bijesna ni kuca nije tijesna.

Ljude koji nemaju sta jest vec su prokomentarisali kolege forumasi.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Sada sam vec uvjeren da ne zivis u BiH!
Ili si mozda iz begovske porodice pa ne znas kako je sirotinji? :D

Dakle, muskarac koji ne radi i kojeg hrane roditelji treba dovesti u kucu zenu pa da hrane i nju!? :D

Realno, koji bi normalnan momak to uradio i koja bi normalna zena na to pristala?
Kako bi se ti osjecala da dodjes kod roditelja svoga muza i da zajedno cekate da vas oni hrane i daju novac za potrepstine?

Valjda je cilj da se skines roditeljima sa grbace a ne da im tovaris jos vise....

Ima raznih situacija, ali ostaje poenta da mnogi muskarci nemaju uslove za zenidbu.... Mislim, ako imas cvrstu volju, mozes se ozeniti. Teoretski u stan od 30-40 kvadrata moze stati i do 10 ljudi uz adekvatno poslozene krevete. Moze se sklepati nekakva ilegalna supa od daske na periferiji. Ima tih nacina koliko hoces..... Medjutim........
Post Reply