Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
dobojlija81

#151 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by dobojlija81 »

SaraFina wrote:Ja sam obrnut slučaj Zviz. Pika li se to?
Udala bi se za nekog do 30 na budzetliju i vrnula u Sarajevo.

U Danaku, Norvešku ili Švedsku ne bi za milion :D

A tebi je druze Zviz i pored danskih papira i beneficija poput socijale teško parirati tako da...
Mislim da si koliko toliko bezbijedan od sarajevskih treba :))
a do 34?
samo pitam :)
ed.
pih previdih ovo u Sarajevo :mrgreen:
Last edited by dobojlija81 on 18/02/2015 12:59, edited 1 time in total.
edo_79

#152 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by edo_79 »

nemampojma0 wrote:
Zviz wrote:@ mufijuz ja sam u danskoj nekih 30tak godina a danas mi nije 60 ;-) tako da to ja zidipo ne ja sam se odselio jer su moji mogli, kontas kupis avio kartu i odes i snadjes se... Posje su dolazili raznozrazni iz raznih razloga a tek iza njih ti koji traze guzovace.
Pa nije tvoja snalazljivost,vec te mati odnijela tamo,mozda i u trbuhu i sad ovdje mudrujes.Sta tebe to zanima razlicite puteve i iskustva svi imaju,zahvali Bogu sto nisi bio izbjeglica ili na neki drugi nacin morao ici tamo.I upravo se u tome ogleda tvoj primitivizam,ti bi sad da to nekako zabranis ili bar ismijes,jer jbg samo "snalazljivi" poput tvoje porodice zasluzuju da zive u Danskoj ili nekoj drugoj zemlji.Tolika gomila primitivizma i seljakluka izbija iz tebe da je bas gadljivo...a to sto si "iz Sarajeva" ne znaci da nisi ljakse,vidis da si ga i do Danske sa sobom donio.Zivio!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
dobojlija81

#153 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by dobojlija81 »

Zeljoooo wrote:Selam za rodje :oops:
maksuz i od mene :lol:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#154 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Zviz »

edo_79 wrote:
Zviz wrote:@ mufijuz ja sam u danskoj nekih 30tak godina a danas mi nije 60 ;-) tako da to ja zidipo ne ja sam se odselio jer su moji mogli, kontas kupis avio kartu i odes i snadjes se... Posje su dolazili raznozrazni iz raznih razloga a tek iza njih ti koji traze guzovace.

To ti ne daje pravo da generalizuješ jer možda su neki skontali da se ovdje nemogu snaći i za zadnju kintu kupili kartu i krenuli da se snađu tako ko i ti ;-)

Nisam ja ni generaliziro, a iskren da budem mrsko mi pisati cast izuzetcima da bi sav mogao skontati da nije generalizacija sve sto napises osim ako napise svi su pa .....

I nije moguce porediti 80te i danas doba, ipak vecina je tada imala pristojan zivot za razliku od danas. Danas iz BiH kao primjer u Dansku nemozes ni doci ako nemas rodbine da plati brdo para za tvoju posjet ili udaje ili evt. ako si sretnik pa preko posla. Vecina ovdje koja je u posjeti rodbini je na crno na koji dan evt. mjesec. Vecina i kaze hvala vam, a hbo drzavu gdje nemogu u 8 ujutro otic do kafane na kafu...
chengaba

#155 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by chengaba »

Zvize živ bio de prošetaj malo do Kristijanije pa zapali jedan da se smiriš... :D
edo_79

#156 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by edo_79 »

dobojlija81 wrote:
SaraFina wrote:Ja sam obrnut slučaj Zviz. Pika li se to?
Udala bi se za nekog do 30 na budzetliju i vrnula u Sarajevo.

U Danaku, Norvešku ili Švedsku ne bi za milion :D

A tebi je druze Zviz i pored danskih papira i beneficija poput socijale teško parirati tako da...
Mislim da si koliko toliko bezbijedan od sarajevskih treba :))
a do 34?
samo pitam :)
ed.
pih previdih ovo u Sarajevo :mrgreen:
Komšo .... nebio ove ''dijasporke'' u ruralne sredine tipa Maglaj i Doboj ..... jbg neće bit viđene kontaš :mrgreen:
sema911s

#157 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by sema911s »

edo_79 wrote:
spreca wrote:
sema911s wrote:
Ima doktor rijesenje I za to,., 2000evrica,.
za te pare ja ih mogu jos stotinu razgazit :mrgreen:
Ja bi ih gazio i prekovremeno za te pare :lol:
Pa sto mislis Sto radim po evropi,. Nisam ja za baustele
_mufljuz_

#158 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by _mufljuz_ »

nemampojma0 wrote:
Pa nije tvoja snalazljivost,vec te mati odnijela tamo,mozda i u trbuhu i sad ovdje mudrujes.Sta tebe to zanima razlicite puteve i iskustva svi imaju,zahvali Bogu sto nisi bio izbjeglica ili na neki drugi nacin morao ici tamo.I upravo se u tome ogleda tvoj primitivizam,ti bi sad da to nekako zabranis ili bar ismijes,jer jbg samo "snalazljivi" poput tvoje porodice zasluzuju da zive u Danskoj ili nekoj drugoj zemlji.Tolika gomila primitivizma i seljakluka izbija iz tebe da je bas gadljivo...a to sto si "iz Sarajeva" ne znaci da nisi ljakse,vidis da si ga i do Danske sa sobom donio.Zivio!
:thumbup: naklon
edo_79

#159 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by edo_79 »

Zviz wrote:
edo_79 wrote:

To ti ne daje pravo da generalizuješ jer možda su neki skontali da se ovdje nemogu snaći i za zadnju kintu kupili kartu i krenuli da se snađu tako ko i ti ;-)

Nisam ja ni generaliziro, a iskren da budem mrsko mi pisati cast izuzetcima da bi sav mogao skontati da nije generalizacija sve sto napises osim ako napise svi su pa .....

I nije moguce porediti 80te i danas doba, ipak vecina je tada imala pristojan zivot za razliku od danas. Danas iz BiH kao primjer u Dansku nemozes ni doci ako nemas rodbine da plati brdo para za tvoju posjet ili udaje ili evt. ako si sretnik pa preko posla. Vecina ovdje koja je u posjeti rodbini je na crno na koji dan evt. mjesec. Vecina i kaze hvala vam, a hbo drzavu gdje nemogu u 8 ujutro otic do kafane na kafu...
Ja ti samo kažem da dobro sagledaš sve fakte prije nego što počneš pisati tako oštro, jer nikad neznaš druže šta život nosi, možda ćeš dana sutra ti dovest svoju djecu ovamo kao što si ti sa svojim roditeljima otišao u Dansku ..... nikad ne reci nikad
spreca

#160 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by spreca »

sema911s wrote:
Nemoj samo u Dansku da ides...strefice cojka srdesce :mrgreen:
edo_79

#161 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by edo_79 »

spreca wrote:
sema911s wrote:
Anam će ti bizMis propast .... ne trebju njihovim hanumama štucne jer one to k'o na recept dobivaju .... 2 centa jednom heftično ... da se ne razgazi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Valjda kad gore navedene preko ljeta dođu dolamo kod naske, toliko se naprimaju hedija :izet: :izet: :izet: :izet: da im more bit sljedeće 2 godine da im ne naumpadne i da im hamše počnu bridit i curit čim pomisle na to :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sema911s

#162 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by sema911s »

spreca wrote:
sema911s wrote:
Pa znas da ja volim nas narod pogotovo ako ih sretnem gdje Na zapadu pa ih prisjetim kako to mi bosancii radimo jedni drugima
yoyo13

#163 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by yoyo13 »

edo_79 wrote:

Anam će ti bizMis propast .... ne trebju njihovim hanumama štucne jer one to k'o na recept dobivaju .... 2 centa jednom heftično ... da se ne razgazi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Valjda kad gore navedene preko ljeta dođu dolamo kod naske, toliko se naprimaju hedija :izet: :izet: :izet: :izet: da im more bit sljedeće 2 godine da im ne naumpadne i da im hamše počnu bridit i curit čim pomisle na to :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax: :sax: :sax:
Zviz

#164 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Zviz »

nemampojma0 wrote:

Aha to bi ti zelio. Ja koliko vidim da je drugacije malo a ne tako primitivno npr. U SA bilo bi sasvim drugacije nego sto je. Pa ti sad vidi ko je primitivan i gdje taj primitivizam hara. Za tvoju informaciju ja sam sto bi se reklo odgojen u Beckoj skoli - kultura i maniri na nivou za razliku o masovne rulje u SA. Ja kad sam napustio Sarajevo bilo je kulturno i normalno a danas je sve osim tog! Mozda ljudi koji i dan danas u njemu zive ne osjete naglo to sve, ali ja koji kad dodje u posjetu osjetim sve te neke stvari o kojima pricas a nemni nabijas. Al eto nek ti znas bolje, mene zaboli cosak ... moram ti na ovaj nacin docarati, jer samo kad se ledja okrenu onda se dole razumije. Nisi dobar ako dodjes, nisi dobar ako ne dodjes, nisi dobar ako imas misljenje, nisi dobar ako ga nemas --- pun je meni kapa tih nekih fora i golova kao - vi gore berete novac na granama, lako je vama, ono ovo, vi imate, ako kozes da spizdis 3.000km u Bbi na odjecu - oh zvizi imas vikendicu u svici, stan u danskoj, posao, po francuskoj setas i odmaras se ides na koncerte - vidimo slike na fejsbuku sa koncerata bal bla... Lako je tebi... Terabo sam se zakljucati u podrum da bi pojedinim primitivcima bilo bolje. A niko neprica kad ove koje poznajem po sa od ponedeljak do petka vise po elitnim kaficima spizde 2.000km a onda za vikend vise na skijslistu ti isti iz SA.
spreca

#165 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by spreca »

Nema Zviza....garant otiso da nabavi katanac da zkatanci dok ko nije napravio belaj
edo_79

#166 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by edo_79 »

spreca wrote:Nema Zviza....garant otiso da nabavi katanac da zkatanci dok ko nije napravio belaj
Da ne bude ona ''Haj zajeba se Suljagina Fata .... haj zajeba se žalosna joj majka .... uđe Fata u magazu sama ... za njom udje sema i zamandali vrata .... dalje se gusla :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: '' :lol: :lol: :lol: :lol:
sema911s

#167 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by sema911s »

Hvala edoo.,.,. Ako hoces poslije I Ti navalii.,..,

Navrati za dva sataa
_mufljuz_

#168 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by _mufljuz_ »

Zviz wrote:
nemampojma0 wrote:

Aha to bi ti zelio. Ja koliko vidim da je drugacije malo a ne tako primitivno npr. U SA bilo bi sasvim drugacije nego sto je. Pa ti sad vidi ko je primitivan i gdje taj primitivizam hara. Za tvoju informaciju ja sam sto bi se reklo odgojen u Beckoj skoli - kultura i maniri na nivou za razliku o masovne rulje u SA. Ja kad sam napustio Sarajevo bilo je kulturno i normalno a danas je sve osim tog! Mozda ljudi koji i dan danas u njemu zive ne osjete naglo to sve, ali ja koji kad dodje u posjetu osjetim sve te neke stvari o kojima pricas a nemni nabijas. Al eto nek ti znas bolje, mene zaboli cosak ... moram ti na ovaj nacin docarati, jer samo kad se ledja okrenu onda se dole razumije. Nisi dobar ako dodjes, nisi dobar ako ne dodjes, nisi dobar ako imas misljenje, nisi dobar ako ga nemas --- pun je meni kapa tih nekih fora i golova kao - vi gore berete novac na granama, lako je vama, ono ovo, vi imate, ako kozes da spizdis 3.000km u Bbi na odjecu - oh zvizi imas vikendicu u svici, stan u danskoj, posao, po francuskoj setas i odmaras se ides na koncerte - vidimo slike na fejsbuku sa koncerata bal bla... Lako je tebi... Terabo sam se zakljucati u podrum da bi pojedinim primitivcima bilo bolje. A niko neprica kad ove koje poznajem po sa od ponedeljak do petka vise po elitnim kaficima spizde 2.000km a onda za vikend vise na skijslistu ti isti iz SA.
jebo mater gugl translejt ne bi mog'o skontat sta si ti napis'o.....
Zviz

#169 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Zviz »

Ej moji lavovi.... a tek tigrice koje zijevaju na svakom cosku...

Ovdj se prica " ako nemozes nac kavu ovdje ili u svedskoj onda idi do bih za pet minuta ces imati izbor po zelji" to je tako, a ko hoce danegira nek negira

Ciganizacija come on baby this is wat you need je doslovice slogan kad predjes granicu

Drugi put cu naruciti cevape a traziti zlatne kasike da s njima kusam juhu od cevapa.

@ mufijuz pa sto nisi pratio nastavu u skoli.
Last edited by Zviz on 18/02/2015 13:27, edited 1 time in total.
spreca

#170 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by spreca »

Ljudi ako neko ide za Dansku neka mi javi da posaljem @Zvizu jedan Imodium kazu da dobro djeluje protiv sranja.....a za mladu svjezi krastavac :mrgreen:
dobojlija81

#171 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by dobojlija81 »

Zviz wrote:Ej moji lavovi.... a tek tigrice koje zijevaju na svakom cosku...

Ovdj se prica " ako nemozes nac kavu ovdje ili u svedskoj onda idi do bih za pet minuta ces imati izbor po zelji" to je tako, a ko hoce danegira nek negira

Ciganizacija come on baby this is wat you need je doslovice slogan kad predjes granicu

Drugi put cu naruciti cevape a traziti zlatne kasike da s njima kusam juhu od cevapa.
Jah eto,de napiši sve bosanke su kurve sta uvijaš tu koji kurac
Najgori soj ljudi kojem su ćaća i mati obezbjedili sve u zivotu od od skole do posla i onda doje srat.
Lahko je bit svetac kad ti je bog otac kod nas kažu
dobojlija81

#172 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by dobojlija81 »

spreca wrote:Ljudi ako neko ide za Dansku neka mi javi da posaljem @Zvizu jedan Imodium kazu da dobro djeluje protiv sranja.....a za mladu svjezi krastavac :mrgreen:
ja od svoje crkavice doniram pravopis jednog od naroda u BIH :D
edo_79

#173 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by edo_79 »

Zviz wrote:Ej moji lavovi.... a tek tigrice koje zijevaju na svakom cosku...

@ mufijuz pa sto nisi pratio nastavu u skoli.
To je priča onih što nit su kad :izet: nit su kad qrca primili .... kontate da se svršava na vaše pare, hodanje po Francuskoj, 2 milje maraka potrošene u BBI na odjeću, zimovanja ..... pa prijatelju moj ... ti i tebi slični nikad nećete moć uzet četvrt hljeba i 10 deka salame, sjest na travu u po njive, pojest i uživat u ljepoti, vi u BiH ne dolazite radi qrca i peechke, dolazite radi rahatluka koji nikad tamo nećete imat, i nemoj mi palamudit pare ovo ono, koji izbor po želji, pa prijatelju moj ja za dva mjeseca ovdje pojedem mesa više nego ti tam za godinu. Jebale vas vaše pičke i vaše pare. Pošalji tog ko misli tako meni, da mu pokažem da njegove pare nemogu kupit rahatluk, da u svojoj avliji do sabaha sjediš s harmonikom na uvce poistiha i roštiljom raspaljenim ..... pišam se na vaša auta, vašu odjeću od 2 milje maraka i vaše pare .... vidi se ko su Cigani .... svi koji misle tako kao i tvoji pojedini su Cigani ....
Last edited by edo_79 on 18/02/2015 13:38, edited 2 times in total.
Zviz

#174 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Zviz »

spreca wrote:Ljudi ako neko ide za Dansku neka mi javi da posaljem @Zvizu jedan Imodium kazu da dobro djeluje protiv sranja.....a za mladu svjezi krastavac :mrgreen:
a ja tebi jedan fin vodokotlic
broj dva

#175 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by broj dva »

Zviz wrote:
edo_79 wrote:

------
Na tri mjeseca bez vize, jeftin autobus - nije tesko doc do skandinavije...
Post Reply