Popularne stvari koje ne kontam
- Raigor Stonehoof
#151 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam ove sto slusaju primitivnu Dubiozu, nebulozne Letu Stuke, i misle da su pokupili svu pamet svijeta.
- Rinzler
#152 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da smo nacisto ne slusam dubiozu, ekvivalent b dugmeta danasnjice za siroke mase, malo reggae malo shargija, harmonika derel dere a svaka pjesma im ista i prodavanje suplje kroz suplji aktivizam i socijalnu tematiku kroz pjesme mi je ogavno i isfurano. Ali rec i umanjivati Sharanovu genijalnost u pisanju textova mi je neshvatljivo.
Ustvari nikad nisam kontao zasto Sarajlije toliko mrze Sharane, po mom misljenju Bosna bolje textopisce nije imala odavno, i ponosno mogu rec da su te dvije grupe barem za moju generaciju stup kvalitetne muzike i textova.
Ustvari nikad nisam kontao zasto Sarajlije toliko mrze Sharane, po mom misljenju Bosna bolje textopisce nije imala odavno, i ponosno mogu rec da su te dvije grupe barem za moju generaciju stup kvalitetne muzike i textova.
- JohnnyS
#153 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Letu štuke su precijenjeni do bola, ali ne uklapju se u ovu temu jer (srećom) nisu popularni, nemaju toliko slušateljstva koliko se misli.
Dubiozu kolektiv ne slušam, niti znam ijednu pjesmu osim Motam pa ne mogu dati svoje nepogrešivo mišljenje o njima.
Ali zato S.A.R.S.... Oni su poput Bijelog dugmeta (samo puno manje popularni) - namijenjeni seljacima koji se vole osjećati rockerski...
Dubiozu kolektiv ne slušam, niti znam ijednu pjesmu osim Motam pa ne mogu dati svoje nepogrešivo mišljenje o njima.
Ali zato S.A.R.S.... Oni su poput Bijelog dugmeta (samo puno manje popularni) - namijenjeni seljacima koji se vole osjećati rockerski...
-
Seyfo
#154 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tema, ljudi, tema....
Ne kontam odlaske na Bjelašnicu na kafu, i veličanje iste aktivnosti. Ako ne nađeš mjesto za sjesti, ili nisi rezervisao, onda samo đir deset minuta po bljuzgi i bjež nazad. I opet veličanje toga.
Ne kontam odlaske na Bjelašnicu na kafu, i veličanje iste aktivnosti. Ako ne nađeš mjesto za sjesti, ili nisi rezervisao, onda samo đir deset minuta po bljuzgi i bjež nazad. I opet veličanje toga.
- drugtito2011
#155 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Odlično si definisao današnju muzičku scenu..
poluproizvodi konvoj, velahavle sikter, itd. .
Nažalost od njih nikad neće nastati gotov proizvod i ostaće na nivou benda iz mjesne zajednice (pogledaj film "Sjećaš li se Dolly bel"), što je premalo, makar se radilo o veličinama koje treba da prosvijetle široke narodne mase svojim tekstovima i aranžmanima.
poluproizvodi konvoj, velahavle sikter, itd. .
Nažalost od njih nikad neće nastati gotov proizvod i ostaće na nivou benda iz mjesne zajednice (pogledaj film "Sjećaš li se Dolly bel"), što je premalo, makar se radilo o veličinama koje treba da prosvijetle široke narodne mase svojim tekstovima i aranžmanima.
- astala_vistala
#156 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da se tuspasim
Ne kontam ono Meca Cazin,Ramiz Zmaj i tu vrstu humora jer zaista sam imun na njih i nisu smijesni.
Ne kontam citate od Balaševića po fejsbuku,donekle i Stulica.
Ne kontam tagovanje na svakom mogucem mjestu pa makar to bio i wc.
Ne kontam roditelje udavise sa slikama svoje djece po fejsbuku.
Ne kontam 50 nijansi sive,posebno sto se sa tom knjigom i filmom bave ljudi koji su prije toga zadnje procitali jezevu kucicu
Instagram ama bas nikad necu ukapirat i sta je poenta.
I neko je vec spomenuo ne kontam ljude koji za godinu do dvije na forumu skupe par hiljada postova,kakav visak vremena
EDIT: Starlete posebno balkanske,i njihova popularnost,koja je u velikoj ljubavi sa turbofolkom,dakle fenomen starlete i zasto muskarac ne moze biti stralet xd i ako ima nikad nisam cuo.
Toliko za sada
Ne kontam ono Meca Cazin,Ramiz Zmaj i tu vrstu humora jer zaista sam imun na njih i nisu smijesni.
Ne kontam citate od Balaševića po fejsbuku,donekle i Stulica.
Ne kontam tagovanje na svakom mogucem mjestu pa makar to bio i wc.
Ne kontam roditelje udavise sa slikama svoje djece po fejsbuku.
Ne kontam 50 nijansi sive,posebno sto se sa tom knjigom i filmom bave ljudi koji su prije toga zadnje procitali jezevu kucicu
Instagram ama bas nikad necu ukapirat i sta je poenta.
I neko je vec spomenuo ne kontam ljude koji za godinu do dvije na forumu skupe par hiljada postova,kakav visak vremena
EDIT: Starlete posebno balkanske,i njihova popularnost,koja je u velikoj ljubavi sa turbofolkom,dakle fenomen starlete i zasto muskarac ne moze biti stralet xd i ako ima nikad nisam cuo.
Toliko za sada
Last edited by astala_vistala on 13/02/2015 15:40, edited 1 time in total.
- Bambi_na_kofeinu
#157 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Konvoj je super duper, veze nemate 
-
sha_ba
#158 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ovdje niko nista ne konta 
- amiliana
#159 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Moje vrsnjake i statuse na fejsu danas su u vezi vole se tepaju jedno drugom silna ljubav, sutra raskinu pljuju jedno drugo idu statusi usamljen,patnja, tuga i za dva dana nova veza i tako sve u krug 
- ultima_palabra
#160 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Konvoj je
Dubioza je Dugme novog doba, Štuke su odlične, ali je Šaran kao drvo na bini
Inače mi je djetinjasto to neko veličanje samog sebe zbog muzike koju slušaš.
Inače mi je djetinjasto to neko veličanje samog sebe zbog muzike koju slušaš.
- Bambi_na_kofeinu
#161 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam što ba nemate veze sa muzikom svi odredaultima_palabra wrote:Konvoj je.
Inače, ljudi misle da su nešto posebniji ako nose određene patike ili sat, pa tako i s muzikom, Ljudi su telad.
- Pismonosa
#162 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tema se ubila za ovakve likove

"E, sad da vam ja kažem šta sve ne volem!"

"E, sad da vam ja kažem šta sve ne volem!"
- S4mpion
#163 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam ukivanje nargile u zvijezde
... Gangnam Style.
... Gangnam Style.
- amiliana
#164 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Navijace Zeljeznicara
Last edited by amiliana on 13/02/2015 16:01, edited 2 times in total.
- Banksy
#165 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bambi_na_kofeinu wrote:
Ima li nešto što je generalno prihvaćeno kao super duper a vi ne kontate?
- Lakat Jebić
#166 Re: Popularne stvari koje ne kontam
sta sad fali S.A.R.S.-u?
i sta vam nije jasno sa 50 shades of grey? gotivna prica za nedojebane kur

i sta vam nije jasno sa 50 shades of grey? gotivna prica za nedojebane kur
- ODB
#167 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Ovo malo govno ne kontam kako povazdan đeca prste umaču po njemu
- GandalfSivi
#168 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Divnoamiliana wrote:Navijace Zeljeznicara
Nego, ne kontam ljude koji me ne kontaju...
- U-zap
#169 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sta ima da kontate ili ne kontate, sta vam se ne svidja zaobidjite. Niko vam ne drzi pistolj na celu i naredjuje da gledate velikog brata, 100 nijansi zelene itd. Zvucite isto cingrizavi penzioneri kojih nervira tv daljinski jer ima "previse dugmadi". Dakle jednostavno objasnjenje, malo vise se pozabaviti samim sobom i stvarima koje vam se svidjaju a ignorisari stvari koje vas nerviraju. Simple as that.
-
FreakyStyley
#170 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cudna tema.
Kontam zasto su popularne stvari koje su popularne. Ne treba bit nesto pretjerano pronicljiv da se dodje do zakljucaka u ovom slucaju.
Kontam zasto su popularne stvari koje su popularne. Ne treba bit nesto pretjerano pronicljiv da se dodje do zakljucaka u ovom slucaju.
- York Light 100`s
#171 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kad neko ne voli i ne konta tvoje junake onda je tvoj glavni argument turbofolk a kada neko koristi Ekrema kao argument za Safeta onda se kofrčiš jer je poređenje izforsiranoSaraFina wrote:York Light 100`s wrote:Tvoj post nema smisla. Počinješ sa "šta je danas popularno..." a ja ti navodim 2 čovjeka koja su još uvjek popularna ali koje ja ne volim i to je smisao teme. Znači ti kritikuješ prirodu ove teme.SaraFina wrote:
Ne diskutiram ja poput djeteta nego ti dajem zdravorazumsko poredjenje.
Dakle što je danas popularno. Taj retardirani turbofolk i sisate i guzate polugole pjevačice.
Zato mi je totalno izlišno tvoje pljuvanje po ljudima koji priznao ti to ili ne jesu umjetnici.
U pravom smislu te riječi.
Djole je lala i ako zeliš shvatiti to " njegovo kreveljenje" na sceni moraš razumjeti i mentalitet.
Naravno da je totalno netačna tvoja klasifikacija njegovih muzičkih ostvarenja, no sto ljudi i što ćudi.
Što se Štulića tiče on nije nikakav hrvatski nacionalista u nekom promašenom pokušaju nego tipični Jugosloven.
Da jeste narcisoidan to je u potpunosti tačno .. Ali da bi furao neku nacionalističku spiku da oduševi mase to sigurno ne bi.
Zašto? Zato što je mogao? U odnosu na Thompsona on je legenda. Znači da je slavu itekako mogao unovčiti ...
Prije bih rekla da je zbrisao bojeći se neuspjeha. I to panično ..
Ako si fan ex-yu scene ne moraš svakoga voliti, skontati ili obožavati. Ako su mi ova dvojica bezveze ne mora značiti da volim nešto ekstremno suprotno. To "ko ne voli mog idola automatski voli Grand i Pink" je djetinjasta argumentacija. To je isto kao da ti npr. ne voliš Safeta Isovića a ja odgovorim da si onda ljubitelj Ekrema Jevrića čim ne voliš Safeta
To što ti ne voliš Djoleta i Štulića je jedno, a izrugivanje njihovog muzickog opusa koji očigledno ne razumiješ ili nisi dovoljno informiran je drugo.
Uz to omalovazavaš i unizavas fanove tih ljudi kojih je ogroman broj u svim republikama bivše Jugoslavije.
I onda dodješ sa jeftinom pričom koja nema nijednog zdravorazumskog prihvatljivog pojašnjenja zašto su ti ti ljudi mrski, a njihovi fanovi maltene poluretardirani.
Na kraju da bi se izvadio iz gliba forsiraš besmislena poredjenja Ekrem Jevrić i Safet Isović jer sam ja prvobitno te pitala da nisi Fan turbofolka.York Light 100`s wrote:
Đorđe Balašević
Kao najzadnji kreten dođe na binu, nabije mornarsku kapu naheravo, pola sata imitira životinje sa farme uz patetične grimase poput neke curice od 5 godina što se pravi slatka i raja pada u trans
Džoni Štulić na ovom forumu, još kad frajer da intervju a 90% odgovora je "pa ne znam ja, pa šta bi trebo? Ne znam to, nemam pojma, nisam u toku, o čemu se radi? Ne znam, ne pratim to. Nemam pojma, šta bi ti odgovorio na to jer ne znam" a svi su u ekstazi kao da je jedan od zadnjih živih velikih mislilaca i filozofa sa ex-yu prostora
Sad ćeš se do kraja ove rasprave drzati toga da bi nešto napisao i ne " ostao duzan"
Pa slobodno prekini ovu višeuzaludnu raspravu jer je smarajuća.
Lijep pozdrav
Ja imam pravo izrugivati se svakoj poznatoj ličnosti kojoj želim ako ne kontam zbog čega su to oni popularni kao što i drugi imaju pravo izrugivati se raznim domaćim ili stranim poznatim ličnostima ili nekim stvarima koje ja obožavam, ako ti to ne paše to je tvoj peh jer je to smisao teme i moje pravo. Mogu oni imati fanove širom Juge i cijelog svijeta to meni ne igra nikakvu ulogu ako su meni lično antipatični ma koliko se god njihovi fanovi nervirali. Ako je subjekt kiritike nešto popularno onda je logično da će se kritikovati nešto što većina voli.
Ovo je tema da svako nabroji popularne stvari koje ne konta a ne da uvređeni fanovi zapitkivaju "a zašto?". Odrasti
- trcicu trceci
#172 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ovdje sve kvalbice da se iza toga kriju klasicni narodnjaci, pa ko vele e doslo i nase da njima kazemo
hej Stulica, Balasevica, Indexe, Letu Stuke, Dubiozu, SARS
hej Stulica, Balasevica, Indexe, Letu Stuke, Dubiozu, SARS
- Zeljoooo
#173 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam kako neko na ovom forumu dijeli profil sa rodjakom. Pa malo jedan rodja na forum pa malo drugi 
- dobojlija81
#174 Re: Popularne stvari koje ne kontam
čudo ih nema na ovoj temiZeljoooo wrote:Ne kontam kako neko na ovom forumu dijeli profil sa rodjakom. Pa malo jedan rodja na forum pa malo drugi
- Zeljoooo
#175 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cekaj malo dok naleti koji od rodja na racundobojlija81 wrote:čudo ih nema na ovoj temiZeljoooo wrote:Ne kontam kako neko na ovom forumu dijeli profil sa rodjakom. Pa malo jedan rodja na forum pa malo drugi
![]()