Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
- Dr Kova
#151 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
@ultima ti si bio predobar.
Ja radio pripravnički za ukupno 500 KM, ali mi je moglo biti, rasporedi se, i na more se znalo otići.
Ja radio pripravnički za ukupno 500 KM, ali mi je moglo biti, rasporedi se, i na more se znalo otići.
- Banksy
#152 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Sjećam se, šokantno, prva plata mi bila debelo veća od očeve... I tako, udari to u glavu kad si mlad ... 
- p206
#153 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
kad skontaš da 8 sati spavaš, 8-9 sati radiš(minimalno), 1 sat provedeš u putovanju na radno mjesto, jedan sat u kupovini hrane i odjeće, 1 sat u održavanju lične higijene, kuće i drugim dnevnim obavezama, 1 sat na internetu, ostatak vremena ti je slobodno...da svaki dan izlaziš po restoranima, kinima i ostalo, dokurčiće ti... jednostavno kao pojedinac ne možeš napraviti velike režije jer te nema min. 16 sati kući, i nemaš kad potrošiti neke cifre koje se ovdje spominjuultima_palabra wrote:Svakako da jeste, restorani, kafane, kina, pozorišta, fitnessi, putovanja. Na bolje se lako naviknuti.p206 wrote:Za ove što se gađaju ciframa baš me interesuje koliko kao pojedinac mjesečno trošite na režije i hranu, i sve ono što se mora platiti, a koliko na svoj ćeif?
vjerujem da je udio ćeifa preko 60%
Sjećam se kad sam bio pripravnik, 600 plus TO i prevoz... i moglo mi bitiČak uštedio da odem na more od svojih para.
Last edited by p206 on 11/02/2015 12:28, edited 1 time in total.
- SaraFina
#154 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Ja bi u Bosni mogla sa 800 do 1200 km zivjeti.
Naravno ne bi plaćala stan i auto imam.
Ali toliko bi mi realno trebalo za troškove. Sad sam bila u vrijeme ljeta 2 i pol mjeseca i nisam više trošila. Izuzev odmora
Ali toliko bi mi realno trebalo za troškove. Sad sam bila u vrijeme ljeta 2 i pol mjeseca i nisam više trošila. Izuzev odmora
- Banksy
-
dječak sa šibicama
#156 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
c-c-c-c-c i ovu temu ste pretvorili u male oglase, sifra "sjeti se Dubrovnika"

- golfiista
#157 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Nisi neki poguzijaRizvan wrote:Kad se već razbacujemo ciframa....![]()
Kao samcu, mislim da bi 6000 KM mjesečno bilo idealno.
2000 bi išlo na kredit za pristojan stan, na prisojnoj lokaciji.
1000 na kredit za auto.
500 - održavanje auta i režije
500 - putovanja
500 - ušteđevina
500 - hrana
1000 - odjeća, izlasci, sitni troškovi
- Dosadno mii
#158 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Al' se reklamiraš kao da jesi za ženidbe_BataZiv_0809 wrote:Eh da vam ovako djuture svima odgovorim:
Stan i auto su otplaceni.
Nisam jos za zenidbe![]()
Analize su vam dobre
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#159 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
HahahahaDosadno mii wrote:
Al' se reklamiraš kao da jesi za ženidbe
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#160 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Ja pripravnicki radio za 200 KMultima_palabra wrote:Svakako da jeste, restorani, kafane, kina, pozorišta, fitnessi, putovanja. Na bolje se lako naviknuti.p206 wrote:Za ove što se gađaju ciframa baš me interesuje koliko kao pojedinac mjesečno trošite na režije i hranu, i sve ono što se mora platiti, a koliko na svoj ćeif?
vjerujem da je udio ćeifa preko 60%
Sjećam se kad sam bio pripravnik, 600 plus TO i prevoz... i moglo mi bitiČak uštedio da odem na more od svojih para.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#161 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Otprilike i ja sam u fazi pokretanja mini biznisa, ali jos uvijek vagam koliko mi je to pametnoEurosa wrote:
Uposlena u firmi i imma svoj mali biznis, poslije posla po par sati...ali to tek odnedavno, jos vracam ulozeni novac tako da od toga prakticno necu imati zarade bar jos godinu, jer je investicija bila povelika(kupovina poslovnog prostora)
- golfiista
#162 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Na tako, relativno " malo primanej "SaraFina wrote:Ja bi u Bosni mogla sa 800 do 1200 km zivjeti.
Kada kažem bio bi zadovoljan sa plaćom preko 10k to i mislim. To ne znači da, recimo 7000 ne bi zadovoljilo trenutne prohtjeve
Šalu na stranu, mišljenja sam da bi četvročlana porodica u BiH, trebala imati primanja u prosjeku 5000-6000 KM, da bi život bio relaksacija, u smislu da mogu sebi priuštiti prosječnu kuću ili stan, cca 120 - 180 m2 , vikendicu, automobil ili dva, životno osiguranje, bar jedan skuter, bicikla, najmanje tri kursa ( jezik, šivenje, pletenje...), četiri sporta, četiri hobija, ljetovanje, zimovanje, dobre fakultete za djecu, sedmični ručak ili večeru u dobrom restoranu, prosječnu garderobu, + solidna štednja.
-
Sunny-7
#163 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
E jbg, nista bez heklanja. 
- golfiista
#164 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Dobar ti taj biznis koji će za 12 mjeseci platiti poslovni prostor.Eurosa wrote:
Uposlena u firmi i imma svoj mali biznis, poslije posla po par sati...ali to tek odnedavno, jos vracam ulozeni novac tako da od toga prakticno necu imati zarade bar jos godinu, jer je investicija bila povelika(kupovina poslovnog prostora)
-
klixo
#165 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Obzirom da imam stan obezbjedjen nekih 1200-1300 km bi mi bilo dovoljno za normalan zivot,ali... 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#166 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
golfiista wrote:Dobar ti taj biznis koji će za 12 mjeseci platiti poslovni prostor.Eurosa wrote:
A ako se ne salis onda:
Ja sam shvatio da je to biznis koji ce donositi zaradu uz placanje rate za poslovni prostor
-
radostan dan
#167 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
samo da pitam - jel izlicitirano na 3 milje po osobi, bez toplog i prevoza, a sa slobodnim vikendima, regresima i plaćenih 14 dana u čanju, kuparima, gracu?
- golfiista
#168 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
[/quote]Uposlena u firmi i imma svoj mali biznis, poslije posla po par sati...ali to tek odnedavno, jos vracam ulozeni novac tako da od toga prakticno necu imati zarade bar jos godinu, jer je investicija bila povelika(kupovina poslovnog prostora)
Dobar ti taj biznis koji će za 12 mjeseci platiti poslovni prostor.[/quote]
A ako se ne salis onda:
Ja sam shvatio da je to biznis koji ce donositi zaradu uz placanje rate za poslovni prostor
- Kikibombona
#169 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Eh moja Banksy, velika vecina cetveroclanih porodica bi bila presretna da ima 1 500km. Mozda ih u Sarajevu nema puno, ali u Tuzli, Zenici, Bihacu i drugim gradovima svakako ima.... Evo, vecina mojih komsija ima manja primanja od navedene cifre. U dosta slucajeva zena ne radi, a muz ima 700-800km platu. Moj prvi komsija radi na radio stanici i ima 800km platu. Zena zavrsila faks ali posao ne moze naci. Imaju malo dijete. Kaze, nema luksuza, ali prezivimo normalno. 1 500 da imaju gdje bi im kraj bio.Banksy wrote: Otprilike, možda koji dinar više na svaku cifru ... Iskreno se divim svakoj četveročlanoj porodici koja može izgurati s 1500 mjesečno, sve i da su u svom stanu.
Uvjeren sam da 80% porodica u BiH ima manja primanja od 1 500km, u mnogim slucajevima dosta manja. I evo nas zivi. Penzinoer prezivi sa 300km, a pola iznosa mu ode na rezije. O cemu pricamo?
Ova tema je totalno nerealna i daje krivu sliku. Kao da citam neki slovenacki a ne bosanski forum.
- Dr Kova
#170 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Eurosa wrote:e moj golfista,vidi se da ti je privatluk nepoznata kategorija.nema nista preko noci
-
dječak sa šibicama
#171 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Sta vam znaci "obezbjedjen stan".
Je li stan u vlasnistvu 1/1 ili je pod zakupom, unajmljen, podstanar.
Nemojte zbunjivati djevojke
Je li stan u vlasnistvu 1/1 ili je pod zakupom, unajmljen, podstanar.
Nemojte zbunjivati djevojke
- golfiista
#172 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Upravo zato i pitam. Poslovni prostor od 18 m2, u prosjeku cijena kvadrata u SA cca 2000 KM + porez na promet 5% + obrada ugovora 500 KM. Kada sabereš negdje oko cca 40000 KM. Ako ćeš vratiti tih 40k za dvadeset mjeseci, potrebna ti je netto čista zarada 2000 KM mjesečno. S obzirom da ti je to dodatni posao, po par sati dnevno, znači nekih 2-3 sata dnevno, zarada treba biti još veća, . Dakle, dobar ti taj dodatni posao. Čestitiam na uspjehu. Čudi me da pored tako dobrog privatluka, radiš uopšte taj osnovni posao.Eurosa wrote:e moj golfista,vidi se da ti je privatluk nepoznata kategorija.nema nista preko noci
-
todd_smith
- golfiista
#174 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
Šta odvadi? Pa ovo su tvoje riječi pretočene u cifre. Ja znam da ljudi imaju potrebu da se pokažu i pohvale, ljudski je, ali budimo malo realni i šepurimo se onoliko koliko imamo perja. Zdravo i tebi.Eurosa wrote:golfiista wrote:Upravo zato i pitam. Poslovni prostor od 18 m2, u prosjeku cijena kvadrata u SA cca 2000 KM + porez na promet 5% + obrada ugovora 500 KM. Kada sabereš negdje oko cca 40000 KM. Ako ćeš vratiti tih 40k za dvadeset mjeseci, potrebna ti je netto čista zarada 2000 KM mjesečno. S obzirom da ti je to dodatni posao, po par sati dnevno, znači nekih 2-3 sata dnevno, zarada treba biti još veća, . Dakle, dobar ti taj dodatni posao. Čestitiam na uspjehu. Čudi me da pored tako dobrog privatluka, radiš uopšte taj osnovni posao.Eurosa wrote:e moj golfista,vidi se da ti je privatluk nepoznata kategorija.nema nista preko noci
Odvadi,odvadipola i tu si negdje,onda ponovo preracunaj i zavirio si mi u dzep, i ne zaboravi ne kuha pitu ko ima vec ko je naucio, i eto ti odgovora na sva tvoja pitanja i zavirivanja u tudji dzep.U Hercegovini se kaze: brojim samo svoje pare, od tudjih nemam koristi.Zivio!
-
ZenaZbrkovima
#175 Re: Sa kolikom platom bi bili zadovoljni?
sad me fkt zainteresovalo cime se to mozes baviti da tako elegantno stignes otplatiti kreditcinu za samo 2 godine, kazem kreditcinu jer se u danasnji vakat ne bih usudila biti 2000 duzna a kamo li neke vece cifre. Uz to raditi, uzivati u drustvenom i porodicnom zivotu, i usput visiti na forumu dan i noc. san snova.golfiista wrote:Upravo zato i pitam. Poslovni prostor od 18 m2, u prosjeku cijena kvadrata u SA cca 2000 KM + porez na promet 5% + obrada ugovora 500 KM. Kada sabereš negdje oko cca 40000 KM. Ako ćeš vratiti tih 40k za dvadeset mjeseci, potrebna ti je netto čista zarada 2000 KM mjesečno. S obzirom da ti je to dodatni posao, po par sati dnevno, znači nekih 2-3 sata dnevno, zarada treba biti još veća, . Dakle, dobar ti taj dodatni posao. Čestitiam na uspjehu. Čudi me da pored tako dobrog privatluka, radiš uopšte taj osnovni posao.Eurosa wrote:e moj golfista,vidi se da ti je privatluk nepoznata kategorija.nema nista preko noci