Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#151 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

tnt-tunja wrote:Ee sad mi nastupa, cak i problem da promijenim ime, jer kad kliknem na opciju change name ne dopusta mi se da isto ucinim...
http://forum.klix.ba/da-li-biste-i-kada ... 36227.html

:D
Edin H.

#152 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

tnt-tunja wrote:Moze pomoc? Naime narucio sam kartu i sve platio, ali sam ocito negdje pogrijesio, pa karta glasi na moje ime, a trebala je na mamino.

Na check-in mogu ukucati putne isprave i ostalo, no ime i prezime ne mogu. Zvao sam Dubrave, oni nemaju pojma sta i kako pa su mi dali broj od wizzaira u Bijeljini.
Tamo mi agent fino kaze da je oko 89KM online promjena imena, a 119KM na salteru, karta i dalje kosta 79,99KM.

Da li je neko imao slicnih iskustava, te da li se moze sta uciniti po ovom pitanju, ili da kupujem novu kartu???
Pogledaj prethodni link, mama legalno promijeni ime u tvoje i problem rijesen :izet:
Danguba

#153 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Ako nisi cekirao u proceduri iste(gore na desnoj strani) stoji ti mogucnost promjene kako imena tako i usluga.
Probaj jos jednom. Mislim da ima ta mogucnost.
Имајте на уму да је овај путник је већ чекиран. Ако наставите са променом имена, путник ће бити одчекиран. Путник са новим именом ће морати да се чекира и да одштампа купон за улазак у авион.
ovo sam ja vec cekirao i sada kada sam usao izbacilo mi ovo. ne smijem dalje da idem.

p.s. ja sam promjenu leta platio €100.
Danguba

#154 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Image

to je ovaj prozorcic
tnt-tunja

#155 Re: Wizz air

Post by tnt-tunja »

Kliknem na to, al su mi zatamnjena polja, neda mi mijenjat ime.
Fidel_Sa

#156 Re: Wizz air

Post by Fidel_Sa »

Zna li neko da li je u funkciji i ako jeste da li se covjek smije osloniti na ovaj Wizz-ov transfer od aerodroma do Sarajeva?
Pklat666

#157 Re: Wizz air

Post by Pklat666 »

Vozni red transfera sa aerodroma i do aerodroma mozes vidjeti na http://www.hvala.dk jer oni voze za Wizz Air
Pitarrr82

#158 Re: Wizz air

Post by Pitarrr82 »

Koliko je inace taxi s aerodroma do Tz ili Zivinica, ne znam sta je blize?

Hvala
Pklat666

#159 Re: Wizz air

Post by Pklat666 »

15 KM do Zivinica, a 20-30 KM do Tuzle. Kako koga udare po usima:)
Pitarrr82

#160 Re: Wizz air

Post by Pitarrr82 »

Pklat666 wrote:15 KM do Zivinica, a 20-30 KM do Tuzle. Kako koga udare po usima:)

Jasno :mrgreen:, hvala :thumbup:
Adi-g

#161 Re: Wizz air

Post by Adi-g »

Interesuje me ima li se gdje ostaviti auto na dan dva jer dolazim iz sarajeva na rani jutarnji let. Sta se placa i koliko?
Pozz
Fidel_Sa

#162 Re: Wizz air

Post by Fidel_Sa »

Pklat666 wrote:Vozni red transfera sa aerodroma i do aerodroma mozes vidjeti na http://www.hvala.dk jer oni voze za Wizz Air
Karte su davno kupljene, nego me interesuje da li ce se uopste pojaviti prijevoz :D Citam na drugim forumima da je raja imala losih iskustava sa njima kao ne pojave se uopste,a naravno karta bude naplacena pa moras taxi ganjati itd, itd.... Hvala u svakom slucaju. :wink:
Pklat666

#163 Re: Wizz air

Post by Pklat666 »

Ja sam imao samo pozitivna iskustva. Nikada nije bilo problema. Idu sa zeljeznicke stanice a na aerodromu imaju stand. Neznam. Gdje si to vidio? Na kojim forumima?
shiny

#164 Re: Wizz air

Post by shiny »

Sjedišta nisu numerisana, pa bi svi do prozora, trče ko kad ulaze u tramvaj, pa da zapikaju... sreća ne moraš ustajat penzionerima :D Sletjeli u Tuzlu, onaj vrtiguz na koji bi trebali stizati koferi ne radi, pa je jedan čovjek vani, jedan u onom tunelu kuda treba da prođu koferi, a treći na samom izlazu iz njega, pa dobacuju jedni drugima torbe ko vrućeg krompira da igraju. Na letu od sat dva nije problem ostati gladan. Žena se čudila kako je moguće da je moja torba "lakša" nego što je napisano, ono, nemoguće :/
Što se leta tiče, poletjeli, letjeli, sletjeli... ništa nesvakidašnje...
Danguba

#165 Re: Wizz air

Post by Danguba »

shiny wrote:Sjedišta nisu numerisana, pa bi svi do prozora, trče ko kad ulaze u tramvaj, pa da zapikaju... sreća ne moraš ustajat penzionerima :D Sletjeli u Tuzlu, onaj vrtiguz na koji bi trebali stizati koferi ne radi, pa je jedan čovjek vani, jedan u onom tunelu kuda treba da prođu koferi, a treći na samom izlazu iz njega, pa dobacuju jedni drugima torbe ko vrućeg krompira da igraju. Na letu od sat dva nije problem ostati gladan. Žena se čudila kako je moguće da je moja torba "lakša" nego što je napisano, ono, nemoguće :/
o cemu ti :roll:
malo antipropagande je li... :?
shiny

#166 Re: Wizz air

Post by shiny »

Danguba wrote:
shiny wrote:Sjedišta nisu numerisana, pa bi svi do prozora, trče ko kad ulaze u tramvaj, pa da zapikaju... sreća ne moraš ustajat penzionerima :D Sletjeli u Tuzlu, onaj vrtiguz na koji bi trebali stizati koferi ne radi, pa je jedan čovjek vani, jedan u onom tunelu kuda treba da prođu koferi, a treći na samom izlazu iz njega, pa dobacuju jedni drugima torbe ko vrućeg krompira da igraju. Na letu od sat dva nije problem ostati gladan. Žena se čudila kako je moguće da je moja torba "lakša" nego što je napisano, ono, nemoguće :/
Neeee, samo prenosim svoje iskustvo sa letom. Mogao je sjesti ko je gdje htio, nije bilo bitno, pa se raja razletjela... I nije antipropaganda, bitno mi je bilo poletjeti i sletjeti na odredište, a napisah šta mi je najviše zapalo za oko.
Danguba

#167 Re: Wizz air

Post by Danguba »

shiny wrote:
Danguba wrote:
Neeee, samo prenosim svoje iskustvo sa letom. Mogao je sjesti ko je gdje htio, nije bilo bitno, pa se raja razletjela... I nije antipropaganda, bitno mi je bilo poletjeti i sletjeti na odredište, a napisah šta mi je najviše zapalo za oko.
sjedista na karti ili u avionu nisu bila numerisana???
shiny

#168 Re: Wizz air

Post by shiny »

Danguba wrote:
U avionu nisam gledala, na karti nisu bila... a i da jesu, nikakve fajde, kad taj broj nije bitan :D Ne znam što si se zakačio za to.
uglavnomja

#169 Re: Wizz air

Post by uglavnomja »

sjedista u avionu numerisana, kad se isprinta karta na online check-in dibijes broj sjedista. Drugi je padez sto to narod ne gleda, bilo i je i kod mene tih slkucajeva: ma haj ti sjedi na nase mjesto, evo mi se raspakovali ...

inace dojmovi ok, stigli 20 minuta ranije, sve klasika. stjuardese i piloti govore nas jezik :D

jedino aerodmom :-)

mali aerodrom, ok shvatam, ali pola aviona je ostalo na zvizdanu, +38, jer je sobicak za pasosku kontrolu minijaturan, a samo 2 saltera radila, treci se pojavio poslije polovice pregeldanih ...

i niko nije provjeravao velicinu dzabnog malog rucnog prtljaga.
drndalo

#170 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Sjedista u avionu su numerisana uvijek... Kod LCC kompanija u 98.7% slucajeva sjedenje je slobodno, OSIM (izum u zadnjih nekoliko godina) kada neko DOPLATI PARE za neko konkretno sjediste, i onda je ono REZERVISAMO samo za njega, jerbo ga je platio...
Danguba

#171 Re: Wizz air

Post by Danguba »

shiny wrote:
Danguba wrote:
U avionu nisam gledala, na karti nisu bila... a i da jesu, nikakve fajde, kad taj broj nije bitan :D Ne znam što si se zakačio za to.
ImageImage

Ne mogu da ti vjerujem jer su od kraja maja sjedista numerisana i svaka promjena se dodatno placa.
I u avionu su numerisana i na kartama pa cak polozaj sjedista se dodatno naplacuje.

Ne shvatam da neko moze sjesti na moje mjesto :roll:

Sutra letim pa cu to bas da provjerim. Prvi put od kako su sjedista numerisana.
shiny

#172 Re: Wizz air

Post by shiny »

Danguba wrote:
shiny wrote:
Danguba wrote:
ImageImage

Ne mogu da ti vjerujem jer su od kraja maja sjedista numerisana i svaka promjena se dodatno placa.
I u avionu su numerisana i na kartama pa cak polozaj sjedista se dodatno naplacuje.

Ne shvatam da neko moze sjesti na moje mjesto :roll:

Sutra letim pa cu to bas da provjerim. Prvi put od kako su sjedista numerisana.
Pa ja sam, doduše, letjela početkom godine, moguće da je nešto promijenjeno. Nisam ni znala da se nešto može doplatiti, a i da jesam, vjerovatno ne bih doplaćivala... radi se o kratkim letovima, nije svakako bitno. Nisam htjela prepadati, niti srkletiti, ni ljude ni kompaniju, samo sam opisala svoje iskustvo. Kažem da sam stigla na odredište bez problema, a bolje mi je zvučalo putovanje od dva sata avionom, nego dan i po busom. A da se čovjek svega nagleda, nagleda se :D . Javi kakvo je sad stanje.
Danguba

#173 Re: Wizz air

Post by Danguba »

shiny wrote:
Pa ja sam, doduše, letjela početkom godine, moguće da je nešto promijenjeno. Nisam ni znala da se nešto može doplatiti, a i da jesam, vjerovatno ne bih doplaćivala... radi se o kratkim letovima, nije svakako bitno. Nisam htjela prepadati, niti srkletiti, ni ljude ni kompaniju, samo sam opisala svoje iskustvo. Kažem da sam stigla na odredište bez problema, a bolje mi je zvučalo putovanje od dva sata avionom, nego dan i po busom. A da se čovjek svega nagleda, nagleda se :D . Javi kakvo je sad stanje.
posteno :D

ja relativno cesto putujem i bio sam polovinom maja a sutra ponovo letim.

http://www.seatguru.com/airlines/Wizzai ... s_A320.php
shiny

#174 Re: Wizz air

Post by shiny »

Danguba wrote:
shiny wrote:
posteno :D

ja relativno cesto putujem i bio sam polovinom maja a sutra ponovo letim.

http://www.seatguru.com/airlines/Wizzai ... s_A320.php
Da je tema skupa Lufthansa imala bih šta reći, nakon što mi je kofer iz samo njima poznatih razloga umjesto u Minhenu završio u Frankfurtu. Da mi se iskupe, dali mi neseser sa higijenskim potrepštinama koji je sadržavao pjenu za brijanje :/ Vratili mi ga nakon dva dana bez drške i jednog točka :/
Wizz air mi je nakon toga izgledao totalno profesionalno... Sretan put sutra..
Danguba

#175 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Hvala :kiss:
Post Reply