Lucidni snovi! Da li ste probali ?
-
dezurni_ucenik
#151 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Sto nikoga maNe na temi?Da se niste izgubili negdje u paralelnim svijetovima. 
- ćiribiribela
#152 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Zaglavljeni u limbu.dezurni_ucenik wrote:Sto nikoga maNe na temi?Da se niste izgubili negdje u paralelnim svijetovima.
-
dezurni_ucenik
#153 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
ćiribiribela wrote:Zaglavljeni u limbu.dezurni_ucenik wrote:Sto nikoga maNe na temi?Da se niste izgubili negdje u paralelnim svijetovima.
- amiliana
#154 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Mogucedezurni_ucenik wrote:Sto nikoga maNe na temi?Da se niste izgubili negdje u paralelnim svijetovima.
-
dezurni_ucenik
#155 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Izgleda navukli se svi na lucidne snove,uzivaju dok mi ovdje forumamo. 
- Hajlac
#156 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Gluho bilo kakvo fantaziranje, ko prepadanje male djece "odvešće te ciganka" i sl.York Light 100`s wrote: Evo gledam po internetu, hrpa foruma vezano za astralnu projekciju i stotine uspješnih doživljaja vezanih za ovu temu, sve zvuči bezopasno i lijepo ali šta je sa onima koji nisu uspjeli? Mislim ljudi što su poludili, ostali paralizovani, mozak im sve pobrkao ili umrli, logično je da ljudi čiji snovi su se završili sa jednom velikom katastrofom nisu u stanju da se registruju na te forume i napišu svoju priču.
To je isto kao kad kažeš da u saobraćajnoj nesreći ne možeš poginuti jer svi koji pišu da su doživili saobraćajne nesreće su živi a logično je da onaj ko je nastradao i ne može da piše
Baš eto, šta mi znamo koliko ih je umrlo i završilo kao biljke
Jok, eto pokidaće se sinapse s kičmenom moždinom hahaha ja što ti dramiš!York Light 100`s wrote:Kaže na jednoj stranici ako se iz bilo kojeg razloga naglo probudiš (zazvoni ti telefon, sat, nešto jako lupi da te probudi) paralizovan si jedno 10-15 sekundi dok mozak ne uspostavi opet kontakt sa tijelom pa razmišljam ako u panici pobrkaš proces uspostave mozga i tijela pa se ne vratiš u prvobitno stanje jer šok kao šok, neko se brzo oporavi a nekom donese stalne posljedicedezurni_ucenik wrote:Ne razumijem,kako ostati paralizovan nakon toga?
- Hajlac
#157 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Ovo se i meni dešavalo - ne mogu pokrenuti auto(i svaki put crkavam od muke)Eborg wrote:Pokušavao sam par puta ali bez uspjeha.
Ono što je specifično u mojim snovima je što se neke stvari ponavljaju - tj. kada vozim u snu nikad ne mogu da zakočim na semaforu već uvijek opalim onog ispred sebe jer su slabe kočnice, kad trebam da pucam iz nekog oružja nikako ne mogu da pritisnem obarač jer je pretvrd i kad trebam da se bijem ruke su mi toliko teške da jedva napravim jedan-dva udarca. Garant neka sumnja u vlastite vozačko-odbrambene sposobnosti.![]()
Da, i sto puta mi se u snu desila približno ista scena: penjem se uz neke stubišne stepenice i odjednom se počnem vrtiti u nekom loopu - ko popnem se na sljedeći sprat al onda skontam da sam nekako stigao opet na onaj donji
Onda kad sam bio svjestan tog sna, znao bi uspijeti "prevazići" taj loop i uspješno se popeti gore
Tačno poput onih optičkih varki:

Ranijih godina sam počesto svjesno sanjao
Većinom sam to iskorištavao za trzanje iz ružnih snova - voljom bi se uspio probuditi tako što bi natjerao tijelo da se pomjeri/trzne; i uvijek bi odmah ponovo zaspao
Nekoliko puta sam uspio i uticati na tok/razvoj sna ali u manjem obimu - ne bih nikad uspio u pravom transformisanju/kreiranju sadržaja
Čest san mi je bivao taj da letim u poluležećem položaju - kako "sjede" vozači Formule 1 (tad sam je i pratio). Odlična furka - po svom naselju prelijetao zgrade, izbjegavao loše situacije(samo se vinem u zrak hahaha) itd.
Btw, ko se sve rjeđe sjeti snova - meni pomaže ili banana(b vitamin) pred spavanje ili korištenje rodiole(sjevernjačka biljka) u kapsulama.
- York Light 100`s
#158 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Pa hajd reci da li je moguće da neko čiji su snovi imali negativne posljedice (koma, smrt, ludilo) napiše svoje iskustvo na internetu ili nekom ispriča? Normalno da nijeHajlac wrote:Gluho bilo kakvo fantaziranje, ko prepadanje male djece "odvešće te ciganka" i sl.York Light 100`s wrote: Evo gledam po internetu, hrpa foruma vezano za astralnu projekciju i stotine uspješnih doživljaja vezanih za ovu temu, sve zvuči bezopasno i lijepo ali šta je sa onima koji nisu uspjeli? Mislim ljudi što su poludili, ostali paralizovani, mozak im sve pobrkao ili umrli, logično je da ljudi čiji snovi su se završili sa jednom velikom katastrofom nisu u stanju da se registruju na te forume i napišu svoju priču.
To je isto kao kad kažeš da u saobraćajnoj nesreći ne možeš poginuti jer svi koji pišu da su doživili saobraćajne nesreće su živi a logično je da onaj ko je nastradao i ne može da piše
Baš eto, šta mi znamo koliko ih je umrlo i završilo kao biljke![]()
"Astralna putovanja se uglavnom uspješno završavaju jer 80% opisuje to iskustvo kao pozitivno i bezopasno a 20% na forumu kažu da su umrli od toga"
- Hajlac
#159 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Jok eto svi ljudi žive u individualnim matrix kukuljicama/čahurama pa niko ne zna šta je s drugim bilo, od porodice do prijatelja itd.York Light 100`s wrote: Pa hajd reci da li je moguće da neko čiji su snovi imali negativne posljedice (koma, smrt, ludilo) napiše svoje iskustvo na internetu ili nekom ispriča? Normalno da nije
"Astralna putovanja se uglavnom uspješno završavaju jer 80% opisuje to iskustvo kao pozitivno i bezopasno a 20% na forumu kažu da su umrli od toga"
Ja pshiha gluho bilo - navukli se na paranoični TV/medijski šund i otuđivačku propagandu...
- York Light 100`s
#160 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Hajlac wrote:Jok eto svi ljudi žive u individualnim matrix kukuljicama/čahurama pa niko ne zna šta je s drugim bilo, od porodice do prijatelja itd.York Light 100`s wrote: Pa hajd reci da li je moguće da neko čiji su snovi imali negativne posljedice (koma, smrt, ludilo) napiše svoje iskustvo na internetu ili nekom ispriča? Normalno da nije
"Astralna putovanja se uglavnom uspješno završavaju jer 80% opisuje to iskustvo kao pozitivno i bezopasno a 20% na forumu kažu da su umrli od toga"![]()
Ja pshiha gluho bilo - navukli se na paranoični TV/medijski šund i otuđivačku propagandu...
Kada je umro u snu bila je puna kuća pa imamo 10 svjedoka da je doživio astralnu projekciju
- Hajlac
#161 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Kako nezreo tip hahahahaYork Light 100`s wrote:Pa kako ćeš saznati kada ležiš pored svog prijatelja ili člana familije dok spava a on umre u snu?
Kada je umro u snu bila je puna kuća pa imamo 10 svjedoka da je doživio astralnu projekciju
Kao da ljudi kriju takve eksperimente od svojih bližnjih hahaha pa nije AIDS već nešto jako zanimljivo za podijelit s drugima
Trebal ti još malo crtati?
- York Light 100`s
#162 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Pročitaj ponovoHajlac wrote:Kako nezreo tip hahahahaYork Light 100`s wrote:Pa kako ćeš saznati kada ležiš pored svog prijatelja ili člana familije dok spava a on umre u snu?
Kao da ljudi kriju takve eksperimente od svojih bližnjih hahaha pa nije AIDS već nešto jako zanimljivo za podijelit s drugima![]()
Trebal ti još malo crtati?
Ja tebi "čitamo pozitivna iskustva od ljudi zato što su ljudi imali uspješnu i pozitivnu astralnu projekciju ali šta ako neko dobije srčani udar i umre? Kako ćemo to saznati?" a ti meni "a što nebi saznali, nije AIDS pa da neko neće da podijeli to divno iskustvo sa nama"
- Hajlac
#163 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Da ti nacrtam:York Light 100`s wrote:...
Ljudi koji eksperimentišu s tim astralnim glupostima razgovaraju o tome s prijateljima, porodicom, partnerima itd. tako da bi se hiljadu puta do sad pročulo(kao što se za sve pročuje tipa stimulansa, droga, lijekova) da je to potencijalno FATALNO...
Gluho bilo kakve sve paranoične ideje ljudi imaju
Baš se sinapse trajno otkače od kičmene moždine od "šoka"(hebote, noćna mora ko i svaka druga!) i ti jadni matrixoidni usamljenici ostanu trajno ležati kao biljke
-
sizifinho
#164 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
A što ovaj York sere, isto čagalj na onim religijskim forumima, ili kory na realovom madrid temi...
A argumenti su mu, aaajme.
Papagaj, ti si gori što se raspravljaš s njim xD
- Hajlac
#165 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
sizifinho wrote:A što ovaj York sere, isto čagalj na onim religijskim forumima, ili kory na realovom madrid temi...
- York Light 100`s
#166 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Jeste, ljudi koji su doživjeli uspješnu astralnu projekciju i probude se ujutru dijele doživljaj sa prijateljima, familijom, na društvenim mrežama, pišu na forumima o tome, govore gdje su bili, šta su radili, da su letili, da ih je možda i nešto uplašilo ali da je sve super prošlo ali šta je sa onima koji su to pokušali prvi put pa nešto krenulo naopako?Hajlac wrote:Da ti nacrtam:York Light 100`s wrote:...
Ljudi koji eksperimentišu s tim astralnim glupostima razgovaraju o tome s prijateljima, porodicom, partnerima itd. tako da bi se hiljadu puta do sad pročulo(kao što se za sve pročuje tipa stimulansa, droga, lijekova) da je to potencijalno FATALNO...
Gluho bilo kakve sve paranoične ideje ljudi imaju![]()
Baš se sinapse trajno otkače od kičmene moždine od "šoka"(hebote, noćna mora ko i svaka druga!) i ti jadni matrixoidni usamljenici ostanu trajno ležati kao biljke![]()
![]()
![]()
Svi pričaju o tome kada to dožive ali rjetko ko ispriča o tome prije doživljaja.
I ti ćeš reći svojima "A jesam sinoć imao super san gdje je sve izgledalo realno, to je izgleda onaj astralni" nećeš nikada reći svojima "Čitao sam sinoć o nekom snu gdje se mogu njake stvari raditi. Eto postavio sam se da to testiram pa vas zovem na raport za 2-3 mjeseca kada uspijem a možda vas i ne zovnem ako upali" nego ćeš tek pričati o tome kada to doživiš ili osjetiš nešto čudno neobjašnjivo dok spavaš
Imaju ljudi što pametno diskutuju, ima i onih što seru a imaju i oni što i nemaju šta reći bilo to astralna projekcija, religija ili Real Madrid pa je jedini način da doprinesu temi i da ispadnu pametni da se ubace sa "ne zna on ništa, gori ste vi što raspravljate" to su obično oni iz mase što dobacuju a da to čemu valja što dobacuju bili bi oni na bini a ne u masisizifinho wrote:A što ovaj York sere, isto čagalj na onim religijskim forumima, ili kory na realovom madrid temi...
-
sizifinho
#167 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Prijatelju, ti si u par postova meni pokazao koliko ti "znaš", tvoji postovi su smiješni, tvoje znanje o ljudskoj anatomiji i fiziologiji urnebesno... imam pametnijeg posla nego s tobom se raspravljati, što se ne može reći za tebe. Ovo ti pišem tek toliko da te probudim iz matrixa sa spoznajom koliko si insignifikantan. Probudi seYork Light 100`s wrote:Imaju ljudi što pametno diskutuju, ima i onih što seru a imaju i oni što i nemaju šta reći bilo to astralna projekcija, religija ili Real Madrid pa je jedini način da doprinesu temi i da ispadnu pametni da se ubace sa "ne zna on ništa, gori ste vi što raspravljate" to su obično oni iz mase što dobacuju a da to čemu valja što dobacuju bili bi oni na bini a ne u masi
oh da, ne možeš- zaglavljen si u limbu. Popucale ti sinapse haha
Ignore.
- York Light 100`s
#168 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Isto koliko ima ljudska anatomija i fiziologija veze kada ti se jaran sakrije u mraku iza ugla pa te uplaši a ti se slatko nasmiješ i ne bude ti ništa a imaš slučaja gdje isto neko tako nekoga uplaši pa ovaj fasuje srčani udar, zamuca poslije toga ili mu se moraju strave saljevatisizifinho wrote:Prijatelju, ti si u par postova meni pokazao koliko ti "znaš", tvoji postovi su smiješni, tvoje znanje o ljudskoj anatomiji i fiziologiji urnebesno... imam pametnijeg posla nego s tobom se raspravljati, što se ne može reći za tebe. Ovo ti pišem tek toliko da te probudim iz matrixa sa spoznajom koliko si insignifikantan. Probudi seYork Light 100`s wrote:Imaju ljudi što pametno diskutuju, ima i onih što seru a imaju i oni što i nemaju šta reći bilo to astralna projekcija, religija ili Real Madrid pa je jedini način da doprinesu temi i da ispadnu pametni da se ubace sa "ne zna on ništa, gori ste vi što raspravljate" to su obično oni iz mase što dobacuju a da to čemu valja što dobacuju bili bi oni na bini a ne u masi![]()
oh da, ne možeš- zaglavljen si u limbu. Popucale ti sinapse haha
Ignore.
- Hajlac
#169 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Džini haraju okolo - valja nosat hamajlije i čuvat se ovih što navode na šejtanska posla tipa ovih astralnih projekcija 
Pokretaču teme 100 bičeva na Trgu Alije Izmetbegovića + hirurško odstranjenje hipokampusa
Pokretaču teme 100 bičeva na Trgu Alije Izmetbegovića + hirurško odstranjenje hipokampusa
- York Light 100`s
#170 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Samo što šejtan nema nikakve veze sa time nego psiha i šta sebi stvaramo u glavi, ako nas je u podsvjesti strah šejtana strah će se pojaviti u obliku šejtana, ako nas je strah svemirca biti će svemirac itd...Hajlac wrote:Džini haraju okolo - valja nosat hamajlije i čuvat se ovih što navode na šejtanska posla tipa ovih astralnih projekcija
Ako ti i ja u isto vrijeme čujemo prvi put o astralnoj projekciji mala je vjerovatnoća da ćemo mi ikome ispričati da planiramo doživjeti astralnu projekciju (jer možda ne uspijemo, trebamo prvo lično iskusiti da bi znali da li je glupost ili stvarno istina itd...)
Znači i ti i ja idemo na spavanje sa namjerom da doživimo astralnu projekciju i uspije nam obadvojici. Prije povratka u realnost ti osjetiš kako ti je tijelo još paralizovano, sjetiš se brzo što si pročao na internetu kako vladati paralizovanim tijelom i uspiješ vladati situacijom. Na sastanku sa prijateljima i familijom ti ispričaš svojima kako si čitao o astralnoj projekciji i kako si je konačno doživio, kako je to fin doživljaj, pričaš gdje si letio, šta is radio, govoriš im da planiraš to raditi češće u budućnosti jer si prvi put se dobro snašao i znaš sada kako se bez straha "vraćaš" u svoje tijelo
Sa druge strane ja dođem sebi i osjećam kako mi je tijelo paralizovano, pošto mi je prvi put dobijem osjećaj panike, pošto mi je tijelo paralizovano počnem zamišljati da je to razlog zato što me neko drži za ruke, noge, prsa, od straha počinjem sebi stvoriti sliku razloga koji me drži ma bila to vještica na prsima, šejtan što me drži za noge ili Vojislav Šešelj što me pokušava zadaviti. Od panike počinje srce kucati i ako sam po prirodi preosjetljiv može me trefiti srce. E sada kada neko uđe u sobu i zatekne me mrtvim kako može znati da sam umro što sam se uplašio jer sam imao astralnu projekciju?
Nećeš nigdje pročitati da je astralna projekcija smtronosna jednostavno što nema nikoga živog ili sposobnog da to ispriča.
To je ono "ako se sruši drvo a u blizini nema nikoga da li ćese čuti zvuk?"
- ćiribiribela
#171 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Ma daj york, ne seri. 
Ljudi su pisali knjige o AP, hiljade foruma o tome i lucidnim snovima, de citaj malo.
Ljudi su pisali knjige o AP, hiljade foruma o tome i lucidnim snovima, de citaj malo.
- York Light 100`s
#172 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Pisali su oni koji su imali uspješno astralno putovanje. Ima i ljudi koji su napisali knjigu "kako sam preživio saobraćajnu nesreću" pa opet imaš svjeta što je poginuo u saobraćajnojćiribiribela wrote:Ma daj york, ne seri.
-
Juliuscezar
#173 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Nije lucidni san, ali sam sanjao da su Bakir Izetbegovic i zena mu poceli se bavit nesto kao dekodiranjem mobitela. Ali bilo je ko reklama i to ona ofirna. Sta li mi to podsvijest sugerise 
-
sizifinho
#174 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
hahha, nemoj se uplitati u te domene rezonovanja, tu vlada samo tama.. bit ćeš usisana i nećeš se nikad izvućićiribiribela wrote:Ma daj york, ne seri.
a možda se i probudiš... samo ne znam hoće li ti se kičma odvojiti xD
- ćiribiribela
#175 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
A tema bas fino krenula.sizifinho wrote:hahha, nemoj se uplitati u te domene rezonovanja, tu vlada samo tama.. bit ćeš usisana i nećeš se nikad izvući
a možda se i probudiš... samo ne znam hoće li ti se kičma odvojiti xD