Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
- JThomas
#151 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
ovim rezonom bi mogli i pare u šteku i nakit računati u vrijednost stana i dijeliti sa kvadratima. zna se šta je vrijednost stana, pobogu.
- Skyfox
#152 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
ista situacija proslo ljeto. Nisam mogao vjerovati da nema mjesta...Shon Phon wrote: A sto se hotela tice, reci su ti samo ovo. Ljetos sam trazio smjestaj za svoje goste u nekom od boljih sarajevskih hotela i pogodi: mjesta ni za lijeka, sve popunjeno, imaju neke rupe, ali navedeni termini, nista.
-
todd_smith
#153 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
proslo je to doba, sada se lupi cijena i drzi se takva dok ne naleti budala koja ce platitiAlkos wrote:Čudim se jer je u pitanju stan od 100 i nešto kvadrata (neka je 130m2) i mjesto u garaži, što znači da cijena kvadrata ide do 7.000 KM u što teško mogu povjerovati.
U ovoj "tvojoj" vilidobiješ i bašticu ako ništa, a i 100 puta bolju lokaciju od socijalnog. Kako god, po meni je previše i ne mogu povjerovati u toliku cijenu zaista. Jedino ako je neki penthouse na 2 etaže, s bazenom, baštom i ostalim izdrkavanjima.
Najbolji stan u Koševo Hills-u (Medicinski fakultet) u najzlatnije vrijeme nekretnina (2 etaže, preko 150 kvadrata+mjesto u garaži) je koštao oko 900.000 KM.
znam osoba koje prodaju dvosobne stanove, koji nisu ni napucani ni renovirani nema ni garaze, a prodaju ih po 300k i jedna je osoba nedavno i prodala za 305k slican stan, nasla budalu neku sta ces
-
Alkos
#154 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Sve je to super, slažem se da ima onih koji nalete i podlete, ima i onih koji dobro prođu... Ali stan od 100 kvadrata za milion KM u Sarajevu još nije prodat, pa nek priča ko god šta hoće. 
Ljudi fino napisali provjerenu cijenu kvadrata u tim zgradama, a oni i dalje nastavljaju piskarati o nekih ciframa od 5.000 po kvadratu...
Ljudi fino napisali provjerenu cijenu kvadrata u tim zgradama, a oni i dalje nastavljaju piskarati o nekih ciframa od 5.000 po kvadratu...
-
walk_M-A-N
#155 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
"Dogovor" zgradu gradi. Posebno ako je kriminalan. Win-Win za firmu koja jeftino dobije zemlju i ovlaštenog potpisnika ispred ETF za kojeg ne znamo šta je dobio... Malo dekanu 10.000 KM koje zarađuje, pa i ovo.Bolonjac wrote:Zemljiste dobiveno dogovorom LAKE-a i Elektrotehnickog fakulteta u Sarajevu.
Mada trenutna zgrada Elektrotehnickog fakulteta treba u buducnosti biti srusena dograden je sprat a za uzvrat je dato ex. zemljiste Steleksa.
Sve u svemu rjesava trenutni problem ETF-a vezan za prostor s obzirom da u BiH niko ne misli vise od godinu unaprijed a Sarajevo ce dobiti ljijepu zgradu. Win-Win na bosanski nacin a koga briga za iduce generacije :/
http://www.avaz.ba/clanak/163693/etf-na ... marindvoru
Uprava Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta u Sarajevu atraktivno zemljište na Marindvoru, u centru Sarajeva, nedaleko od zgrade državnih institucija, pokušava na vrlo sumnjive načine dati privatnoj kompaniji „Lake“, koja na toj lokaciji želi graditi hotel, otkriva „Dnevni avaz“.
Zemljište je ovom fakultetu država dala na korištenje.
- okanomalo
#156 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
gdje god vidis zelenu povrsinu tu zgradu posadi 
- U-zap
#157 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Bolje bi im bilo da urade nesto u vezi smrada miljacke. Kofol elitni hotel a otvoris prozor i zasmrdi indijska sto sam jeo jutros. Ili pogledas kroz prozor da vidis rijeku a ono blago smedja boja proljeva. Ili one alge u ljeto...
- Thorgerson
#158 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
miljacku treba prekrit beton plocom, pustit mali potocic u sredini, i stavit dvije trake i tramvajsku prugu, posjec drva citavom duzinom da ne smetaju
-
bull21
#159 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Šta ste se upalili kad i ptice na grani znaju da se ovo neće graditi. Tu će se graditi onaj hotel (imate slike na internetu, mrsko mi je sada tražiti, ono nešto nisko i ružno - k'o i sve na MD-u) ili nešto slično a ispod njega će biti koncertna dvorana iako je planirano bilo da bude podzemna dvorana a iznad nje park.
- MuaDib
#160 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Najavljuju izgradnju ove skalamerije na istom prostoru!

http://decorinportal.com/predstavljamo- ... jin-dvoru/
A Koncertnu ko šiša, nismo ba mi od kulture. Žalosno

http://decorinportal.com/predstavljamo- ... jin-dvoru/
A Koncertnu ko šiša, nismo ba mi od kulture. Žalosno
-
bull21
#161 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Eh da, to je to. Koncertna bi kao trebala biti ispod toga iako su originalni planovi izgledali drugačije - podzemna dvorana i iznad park sa drvećem i klupicama ali...
- BHF_Manijak
#162 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
S ovim nasim supcima koji su zaduzeni za izdavanje gradjevinskih dozvola, za 10-15 godina imat cemo bukvalno na svakom milimetru slobodnog prostora po jednu zgradu. Mater vam jebem napacenu i pohlepnu! Za marku bi mater prodali.
Eno izmedju Komroveca niknuse dvije "poslovno-stambene" zgrade, fuj na sta to lici. Sad naravno ocekujem samo da redom krenu prema dole.
A posebno sto mi je iritantan izraz "poslovno-stambena" zgrada, ubise sa njim. A pola ih sto izgrade zjapi prazno!

Eno izmedju Komroveca niknuse dvije "poslovno-stambene" zgrade, fuj na sta to lici. Sad naravno ocekujem samo da redom krenu prema dole.
A posebno sto mi je iritantan izraz "poslovno-stambena" zgrada, ubise sa njim. A pola ih sto izgrade zjapi prazno!
- Logovan
#163 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Biće nešto slično kao što su uradili tamo na Alipašinom, ispred onih nebodera. Par izgrađenih, ustvari uvaljenih objekata. Uništi parking, izgradi zgradu. Uništi park, izgradi zgradu.BHF_Manijak wrote:S ovim nasim supcima koji su zaduzeni za izdavanje gradjevinskih dozvola, za 10-15 godina imat cemo bukvalno na svakom milimetru slobodnog prostora po jednu zgradu. Mater vam jebem napacenu i pohlepnu! Za marku bi mater prodali.
A posebno sto mi je iritantan izraz "poslovno-stambena" zgrada, ubise sa njim. A pola ih sto izgrade zjapi prazno!![]()
![]()
![]()
Kad bi se makar nešto novo izgradilo, a ne graditi samo poslovno-stambene zgrade i tržne centre.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#165 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Na Otoci je sve rasprodato.BHF_Manijak wrote:S ovim nasim supcima koji su zaduzeni za izdavanje gradjevinskih dozvola, za 10-15 godina imat cemo bukvalno na svakom milimetru slobodnog prostora po jednu zgradu. Mater vam jebem napacenu i pohlepnu! Za marku bi mater prodali.
A posebno sto mi je iritantan izraz "poslovno-stambena" zgrada, ubise sa njim. A pola ih sto izgrade zjapi prazno!![]()
![]()
![]()
Zavrsena zgrada nema ni jedan slobodan stan.
Isto tako i ona do nje sto se zavrsava.
Nazalost si u pravu, ovo je sve samo ne urbana planska gradnja.
- muha_sa
#166 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
cemu li služi onaj neboder na mjestu nekdašnjeg kina "Kumrovec" 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#167 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
pa da se divis kako je dobarmuha_sa wrote:cemu li služi onaj neboder na mjestu nekdašnjeg kina "Kumrovec"
- muha_sa
#168 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
bitanga_sa_otesa wrote:pa da se divis kako je dobarmuha_sa wrote:cemu li služi onaj neboder na mjestu nekdašnjeg kina "Kumrovec"
eno su na krov natakarili reklamu "Central osiguranje"
- Drvosjeca iz Dejcica
#169 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Pa jeste lijepa zgrada. Bila je neka priča da je vlasnik neko iz Hercegovine i da je tu trebalo useliti neko ministarstvo na federalnom nivou međutim nešto se izjalovilo i tako stoji prazno par godina.bitanga_sa_otesa wrote:pa da se divis kako je dobarmuha_sa wrote:cemu li služi onaj neboder na mjestu nekdašnjeg kina "Kumrovec"
- Drvosjeca iz Dejcica
#170 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Ona prva bijela zgrada na Otoci je vrlo lijepa, pogotovo što je kao balkonska ograda stavljena stakla.Tomahawk11 wrote:Na Otoci je sve rasprodato.BHF_Manijak wrote:S ovim nasim supcima koji su zaduzeni za izdavanje gradjevinskih dozvola, za 10-15 godina imat cemo bukvalno na svakom milimetru slobodnog prostora po jednu zgradu. Mater vam jebem napacenu i pohlepnu! Za marku bi mater prodali.
![]()
![]()
E sada šta je ovdje fuj nemam pojma.

-
TouringBiker
- Grijem se na: Struju
#171 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Ona prva bijela zgrada na Otoci je vrlo lijepa, pogotovo što je kao balkonska ograda stavljena stakla.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na Otoci je sve rasprodato.
E sada šta je ovdje fuj nemam pojma.
[/quote]Šta ti je tu lijepo, majke ti? Totalna monotonija, k'o one zgradurine iz 1960ih (70ih?) u Porodice Ribar, u Hrasnom:

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#172 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Da, slozio bih se da ta zgrada puno bolje izgleda, ja sam mislio na Tibru.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ona prva bijela zgrada na Otoci je vrlo lijepa, pogotovo što je kao balkonska ograda stavljena stakla.Tomahawk11 wrote:Na Otoci je sve rasprodato.BHF_Manijak wrote:S ovim nasim supcima koji su zaduzeni za izdavanje gradjevinskih dozvola, za 10-15 godina imat cemo bukvalno na svakom milimetru slobodnog prostora po jednu zgradu. Mater vam jebem napacenu i pohlepnu! Za marku bi mater prodali.
![]()
![]()
E sada šta je ovdje fuj nemam pojma.![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#173 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
TouringBiker wrote:Ona prva bijela zgrada na Otoci je vrlo lijepa, pogotovo što je kao balkonska ograda stavljena stakla.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na Otoci je sve rasprodato.
Šta ti je tu lijepo, majke ti? Totalna monotonija, k'o one zgradurine iz 1960ih (70ih?) u Porodice Ribar, u Hrasnom:
[/quote]Ni blizu iste, prvo po sistemu gradnje drugo po izgledu. Ove na Grbavici su tek iza rata prefarbane u neke svjetle boje, prije rata bile ako se ne varam sive. Obrati pažnju koliko stakla ima ova na Otoci, da ne govorimo o modernim materijalima sistemu gradnje i termoizolaciji, tako da je sve to teško uporedivo sa ovim na Grbavici. Daleko da je ova na Otoci arhitektonsko remek djelo ali isto tako daleko da je fuj ili da ne valja.
-
TouringBiker
- Grijem se na: Struju
#174 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
Drvosjeca iz Dejcica wrote:TouringBiker wrote:Ona prva bijela zgrada na Otoci je vrlo lijepa, pogotovo što je kao balkonska ograda stavljena stakla.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na Otoci je sve rasprodato.
Šta ti je tu lijepo, majke ti? Totalna monotonija, k'o one zgradurine iz 1960ih (70ih?) u Porodice Ribar, u Hrasnom:
Ni blizu iste, prvo po sistemu gradnje drugo po izgledu. Ove na Grbavici su tek iza rata prefarbane u neke svjetle boje, prije rata bile ako se ne varam sive. Obrati pažnju koliko stakla ima ova na Otoci, da ne govorimo o modernim materijalima sistemu gradnje i termoizolaciji, tako da je sve to teško uporedivo sa ovim na Grbavici. Daleko da je ova na Otoci arhitektonsko remek djelo ali isto tako daleko da je fuj ili da ne valja.[/quote]
Čuj ja sam u jednoj od ovih u Porodice Ribar stanovao, očajno loš sistem montažne gradnje (sve šuplje, "vila propuh", i u tom se još gnijezde žohari), inače sam arhitekta po zanimanju. Nije pitanje svijetlih boja i ima li ili nema stakla, već čisto izgleda: i kod ove na otoci i onih u Hrasnom "ubija u pojam" dosadno, monotono ponavljanje istog rastera, bez ičega da razbije tu monotoniju.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#175 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m
ovo nije grbavicaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ove na Grbavici