SSemir wrote:volontirao u realnom sektoru za 0,- KM, doduse, ne mogu duse grijesit, redovno je svaki mjesec nula lijegala na racun. naravno, morao mimo toga raditi svasta, da sebi zaradim koju marku.
poslije toga, radio u realnom sektoru, kvalitetna firma, kreativno, dobro radno mjesto za gradit buducnost, vidio sam sebe u tom poslu...radio po 11 sati, svaki dan pucala ledja od bolova, sve to za 800 KM svaki mjesec.
uspijem doci do smor posla, sa tetkicama onim radim, nimalo se ne vidim u buducnosti u ovom poslu, nimalo zadovoljstva u odlasku na radno mjesto, ukupno 3 sata posla dnevno....alii plata 1400 K + od kako sam u ovoj firmi dosao sam do B1 nemackog, engleski B2, poprilicno ustedjeno na racunu. i tako ce i biti dok ne odem iz bih ili ne platim sebi radno mjesto u centralnoj, razvojnoj ili gdje tako. ( i ne, nije budzet niti bilo sta vezano za drzavne ustanove)
znaci, bio svugdje, osjetio sve..i onda mi dodju neki pametnjakovici na ovoj temi i kazu kako bi radije radili za duplo manje, nego se vucali sa guza na guz na budzetu. aha, kako da ne...
Normalno kad si bez posla -daj sta das - i sretan si sto uopste radis. No ubrzo mjenjas prioritet, pocinju ti smetati razne stvari, i tu se javlja ono --bolje manje al bez frke, i ja te ljude razumijem. Ako si radio za 800KM, I DOLAZIO UNORAN, ,vjerujem da te ledja bole i ako lezis cijeli dan, ili radnici koji su za kopjuterom, zale se na oci itd. -- Ispade jabolje biti --placeni ubica-- ne bole ledja , kratko radno vrijeme , ne treba strani jezik, -DOBRO PLACENO.