Cjenovnik za radna mjesta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
+zvjezdica+

#151 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by +zvjezdica+ »

Ma jasta, danas se nista ne moze bez para..jbg
Licno ja 2 godine predajem na mjesta medicinske sestre, konkursi i sl. Ma kakvih, nista, i ta reci cemo 'stela' tazi od tebe pare a odakle ?!
Cula sam slucajno jednu zenu kako prica za posao CISTACICE u KCUS-u, platila 20 hiljada markica. Pa onda nema potrebe ni racunati za nesto bolje :-? :-?
Bodkin

#152 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Bodkin »

+zvjezdica+ wrote:Ma jasta, danas se nista ne moze bez para..jbg
Licno ja 2 godine predajem na mjesta medicinske sestre, konkursi i sl. Ma kakvih, nista, i ta reci cemo 'stela' tazi od tebe pare a odakle ?!
Cula sam slucajno jednu zenu kako prica za posao CISTACICE u KCUS-u, platila 20 hiljada markica. Pa onda nema potrebe ni racunati za nesto bolje :-? :-?
to je problem kad je zanimanje skoro pa iskljucivo u drzavnoj sluzbi...sretno sa trazenjem :thumbup:
+zvjezdica+

#153 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by +zvjezdica+ »

Bodkin wrote:
to je problem kad je zanimanje skoro pa iskljucivo u drzavnoj sluzbi...sretno sa trazenjem :thumbup:

Hvala :D al nema ovdje nafake
todd_smith

#154 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

sumirprimus wrote:
Bodkin wrote:
sumirprimus wrote:zanimljivo,niko ne kaze kolika je cijena ulaganja u svoje znanje?
ne mora to biti fakultet,moze bilo koji zanat,pa pravac posteno u poso,ha kod nas ha u bijeli svijet..
jos malo pa sve strucnjaci,a ne mos nac postenog i kvalitetnog majsotra da ga hebes...
a davale bi se ciufre za gotovo radno mjesto...
za 30k mozes dobiti skoro pa skolovanje vani. tj nije skoro nego mozes ako zapnes. i u roku zavrsis
pa djaba raspravljaju o 30k o tom se radi,vazda nesto nemoguce,nevjerovatno,van dometa,de nesto realno...
ko ba dadne 30k za poso?prosto nevjerovatno.
Ja licno znam 2 osobe.
Bodkin

#155 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Bodkin »

todd_smith wrote:
Ja licno znam 2 osobe.
EP ili telekom?
Zeljoooo

#156 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Zeljoooo »

Ispali se u Njemacku kao njegovatelj.
sumirprimus

#157 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by sumirprimus »

Zeljoooo wrote:
Ispali se u Njemacku kao njegovatelj.
e ne mere i za to ttrebao naj nakav b2,strucni pipravnicki,kako god valja guzove bar malo oznojit..al ne cula je ona jeNu zenu..
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#158 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Zviz »

Koliko para toliko muzike to ti je taj princip na tim prostorima. Mene cudi da poneke to cudi, da se tako "posluje".
dobar osjecaj

#159 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by dobar osjecaj »

todd_smith wrote: Vasa iskustva?
Ja licno nikada nisam bila u situaciji da makar nakon mjeseci prijavljivanja i trazenja posla ne dobijem angazman u nekoj firmi, pa makar na 1-5 mjeseci, godinu ili vise zbog cega bih osjetila potrebu da trazim kome da platim da me zaposli.
Sve godine otkako radim ulagala sam sve sto bi mogla odvojiti sa strane na dodatno obrazovanje koje bi me ucinilo stvarno ili prividno konkurentnom na razlicitim trzistima rada. Oduvijek sam znala da se necu zadrzati na ovom prostoru. Sad kad se bavim realizacijom svoje selidbe i prekidanja svega sto sam stekla ovdje prvi put razmisljam da bih prihvatila da mi suprug ili svekar preko svojih poznanstava nadju radno mjesto na kojem bi radila zahvalno i kvalitetno kao na svim na kojima sam dosad radila. Pokusavam sama ali ako ne nadjem nista a ne budem imala dovoljno online angazmana, trazicu pomoc na taj nacin koji je mnogima prvi a meni zadnji izbor.
todd_smith

#160 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

dobar osjecaj wrote:
Ja licno nikada nisam bila u situaciji da makar nakon mjeseci prijavljivanja i trazenja posla ne dobijem angazman u nekoj firmi, pa makar na 1-5 mjeseci, godinu ili vise zbog cega bih osjetila potrebu da trazim kome da platim da me zaposli.
Sve godine otkako radim ulagala sam sve sto bi mogla odvojiti sa strane na dodatno obrazovanje koje bi me ucinilo stvarno ili prividno konkurentnom na razlicitim trzistima rada. Oduvijek sam znala da se necu zadrzati na ovom prostoru. Sad kad se bavim realizacijom svoje selidbe i prekidanja svega sto sam stekla ovdje prvi put razmisljam da bih prihvatila da mi suprug ili svekar preko svojih poznanstava nadju radno mjesto na kojem bi radila zahvalno i kvalitetno kao na svim na kojima sam dosad radila. Pokusavam sama ali ako ne nadjem nista a ne budem imala dovoljno online angazmana, trazicu pomoc na taj nacin koji je mnogima prvi a meni zadnji izbor.
Pa vidis u tome je i neki cilj teme. Eto ti si ulagala, trudila se i onda dodjem ja sa guza na guz, i uzmem ti posao.
Bodkin wrote:
todd_smith wrote:
Ja licno znam 2 osobe.
EP ili telekom?
Drzavno Tuzilastvo i Telekom.

I ovo je bilo "ako ne bude sada dobijes pare nazad, pa ponovo mozemo pokusati da te ubacimo" i vracale su se pare, nije bilo prevare koliko god ironicno to zvuci.
Trebam te

#161 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Trebam te »

todd_smith wrote:
dobar osjecaj wrote:
Pa vidis u tome je i neki cilj teme. Eto ti si ulagala, trudila se i onda dodjem ja sa guza na guz, i uzmem ti posao.
Bodkin wrote:
todd_smith wrote:
Ja licno znam 2 osobe.
EP ili telekom?
Drzavno Tuzilastvo i Telekom.

I ovo je bilo "ako ne bude sada dobijes pare nazad, pa ponovo mozemo pokusati da te ubacimo" i vracale su se pare, nije bilo prevare koliko god ironicno to zvuci.

Reci kome pare idu, treba mi posao sss 4 godine sa veoma dobrim iskusvom, placam dobro :kiss:

:|
razonoda

#162 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by razonoda »

:-D mislim da je tema i otvorena zbog --konkursa za kupovinu novih rad.mjetsa. Javiti se osnivacu. :-D
todd_smith

#163 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

Jasta pa da mene SIPA ganja :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

A i da sam u toj poziciji gdje bih mogao tek tako da sredim, ne bih. Kao sto rekoh protiv toga sam, jer je meni to moralno dno. Hvala Bogu pa meni licno ne treba, tj da izdrzavam porodicu i djecu, zenu i slicno. Kazem hvala Bogu, jer nisam u toj moralnoj dilemi, iako znam da bih teska srca morao pristati da kupim posao da izdrzavam spomenute.
razonoda

#164 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by razonoda »

Ma , neko to zove' kupovina, ', ili 'cascenje'. realnost je --u bih ti svakome moras nesto''tuknuti''. Kakva je razlika dati dr, pred operaciju ili kupiti rad, mjesto. U manjku si kako god.
Šveđanin

#165 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Šveđanin »

Svi znaju nekoga ko je dao pare.. Svi govore koliko para a niko kome da se da... Kao laik mislim da ovo posao za pare kao i posao preko kreveta nije baš tako popularno. Od rodbine čujem porodične i slične veze su glavna stvar, tako da..
todd_smith

#166 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

Šveđanin wrote:Svi znaju nekoga ko je dao pare.. Svi govore koliko para a niko kome da se da... Kao laik mislim da ovo posao za pare kao i posao preko kreveta nije baš tako popularno. Od rodbine čujem porodične i slične veze su glavna stvar, tako da..
pa ako nisi cista krv, nego tamo neki rodjak popusta dobijes

a to za osobe...pa to kada bi bilo onda si otvoren za klevetu jer nemas nikakvog dokaza
Gojeni H

#167 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
Buckethead wrote:extra tema, svaka čast toddu :thumbup:

Ja sam čuo da je Elektroprivreda 25 - 30 k, ali to je opet rekla - kazala
30k :shock: grob te jebo za te pare pokrenes firmu i zivis godinu dana. 30k...
Istu informaciju sam i ja dobio 2010-e za TE. Niko ne zna ko je veza, ali se nadje :-) i onda se nosi koverta u Rajvosa.

Razmisljao sam jedno 5 sekundi:

1. Ne znam kako bih vise ikad usao u dzamiju a kamoli se Bogu pomolio
2. Ne bi se mogao u ogledalu pogledati. Ucestovao bih u svemu onome sto mrzim i sto razgriza ovo drustvo i moj narod.
3. 30 milja ba! Znam ljude koji su od trecine tih novaca napravili ozbiljne poslove i sada imaju nekretnine barem 10X te vrijednosti.

Uglavnom, hvala Bogu sto nisam ni pokusao. Evo me i bolji od dobrog. :D
todd_smith

#168 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

pa ako cilj opravdava sredstva, razumijem zasto neke osobe nemaju griznju savjesti oko toga
bang and blame

#169 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by bang and blame »

Eurosa wrote:Cijena za med sestru u JU Domovi Zdravlja Sarajevo je 15000 okruglo.Pouzdana inf.Olaksavajuca okolnost je ako si porijeklom s onu stranu Drine,pa cijena id ei malo nize od toga.

Za posao sluzbenika i Kantonalnoj inspekciji,isto 15000,i to sa SSS.

Moje licno misljenje je da bez privatnog biznisa nema para,raditi za platu i krpiti od 1. do 1. cijeli zivot? Neprihvatljivo.
Uh! Pa odkuda ljudima taj novac da plate radno mjesto ili koliko treba da rade, da zarade toliku sumu... Strašno.
todd_smith

#170 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

bang and blame wrote:
Eurosa wrote:Cijena za med sestru u JU Domovi Zdravlja Sarajevo je 15000 okruglo.Pouzdana inf.Olaksavajuca okolnost je ako si porijeklom s onu stranu Drine,pa cijena id ei malo nize od toga.

Za posao sluzbenika i Kantonalnoj inspekciji,isto 15000,i to sa SSS.

Moje licno misljenje je da bez privatnog biznisa nema para,raditi za platu i krpiti od 1. do 1. cijeli zivot? Neprihvatljivo.
Uh! Pa odkuda ljudima taj novac da plate radno mjesto ili koliko treba da rade, da zarade toliku sumu... Strašno.
kredit dignes i eto
SSemir

#171 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by SSemir »

volontirao u realnom sektoru za 0,- KM, doduse, ne mogu duse grijesit, redovno je svaki mjesec nula lijegala na racun. naravno, morao mimo toga raditi svasta, da sebi zaradim koju marku.
poslije toga, radio u realnom sektoru, kvalitetna firma, kreativno, dobro radno mjesto za gradit buducnost, vidio sam sebe u tom poslu...radio po 11 sati, svaki dan pucala ledja od bolova, sve to za 800 KM svaki mjesec.
uspijem doci do smor posla, sa tetkicama onim radim, nimalo se ne vidim u buducnosti u ovom poslu, nimalo zadovoljstva u odlasku na radno mjesto, ukupno 3 sata posla dnevno....alii plata 1400 K + od kako sam u ovoj firmi dosao sam do B1 nemackog, engleski B2, poprilicno ustedjeno na racunu. i tako ce i biti dok ne odem iz bih ili ne platim sebi radno mjesto u centralnoj, razvojnoj ili gdje tako. ( i ne, nije budzet niti bilo sta vezano za drzavne ustanove)

znaci, bio svugdje, osjetio sve..i onda mi dodju neki pametnjakovici na ovoj temi i kazu kako bi radije radili za duplo manje, nego se vucali sa guza na guz na budzetu. aha, kako da ne...
razonoda

#172 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by razonoda »

Mene interesuje kako to funkcionise, ti odnosi , rodjaka , prijatelja , koji su u furmi i svak je nekoga doveo --SVOGA. Bilo bi ineresantno da neko napise iz ISKUSTVA kako to u praksi radi. Jer, krenimo od sebe, da li bi ti doveo rodjaka, za kojeg znas da je ''uhljup, bez radnih navika, itd, al' ti je rodjak i da ces ga ti zbog toga ''uhljebiti' , i da taj treba nesto i da odradi. . Razumijem ''udaranje pecata'' kojiko takvih treba u BIH, i s druge strane koliko je meni poznato , ''familijarni odnosi ne funkcionisu'' , --- slucaj --ziranti-.
todd_smith

#173 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

razonoda wrote:Mene interesuje kako to funkcionise, ti odnosi , rodjaka , prijatelja , koji su u furmi i svak je nekoga doveo --SVOGA. Bilo bi ineresantno da neko napise iz ISKUSTVA kako to u praksi radi. Jer, krenimo od sebe, da li bi ti doveo rodjaka, za kojeg znas da je ''uhljup, bez radnih navika, itd, al' ti je rodjak i da ces ga ti zbog toga ''uhljebiti' , i da taj treba nesto i da odradi. . Razumijem ''udaranje pecata'' kojiko takvih treba u BIH, i s druge strane koliko je meni poznato , ''familijarni odnosi ne funkcionisu'' , --- slucaj --ziranti-.
koliko ja znam tj koliko mi je poznato i ono sto cujem inace je ja svog rodjaka, brata, sestru, rodicu uvalim tebi negdje, a ti svoju rodbinu meni

a ne ja da sa svojim radim i slicno

Mada apsolutno ne govorim da nema toga sto ti kazes, stavise siguran sam da ima
prog321

#174 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by prog321 »

Ja znam dva lika koja su izvisila sa placanjem posla. To jest uplatili su 10 hiljada kemova i tip se izgubio. Novac potrosen.
Ne nasjedajte na sve gluposti.
U proslosti je bilo puno lakse, ali danas se shvataju takvi 'poslodavci' lijevo i desno. Postalo je rizicno i za njih pa sada samo daju poslove najblizoj familiji.
razonoda

#175 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by razonoda »

SSemir wrote:volontirao u realnom sektoru za 0,- KM, doduse, ne mogu duse grijesit, redovno je svaki mjesec nula lijegala na racun. naravno, morao mimo toga raditi svasta, da sebi zaradim koju marku.
poslije toga, radio u realnom sektoru, kvalitetna firma, kreativno, dobro radno mjesto za gradit buducnost, vidio sam sebe u tom poslu...radio po 11 sati, svaki dan pucala ledja od bolova, sve to za 800 KM svaki mjesec.
uspijem doci do smor posla, sa tetkicama onim radim, nimalo se ne vidim u buducnosti u ovom poslu, nimalo zadovoljstva u odlasku na radno mjesto, ukupno 3 sata posla dnevno....alii plata 1400 K + od kako sam u ovoj firmi dosao sam do B1 nemackog, engleski B2, poprilicno ustedjeno na racunu. i tako ce i biti dok ne odem iz bih ili ne platim sebi radno mjesto u centralnoj, razvojnoj ili gdje tako. ( i ne, nije budzet niti bilo sta vezano za drzavne ustanove)

znaci, bio svugdje, osjetio sve..i onda mi dodju neki pametnjakovici na ovoj temi i kazu kako bi radije radili za duplo manje, nego se vucali sa guza na guz na budzetu. aha, kako da ne...
Normalno kad si bez posla -daj sta das - i sretan si sto uopste radis. No ubrzo mjenjas prioritet, pocinju ti smetati razne stvari, i tu se javlja ono --bolje manje al bez frke, i ja te ljude razumijem. Ako si radio za 800KM, I DOLAZIO UNORAN, ,vjerujem da te ledja bole i ako lezis cijeli dan, ili radnici koji su za kopjuterom, zale se na oci itd. -- Ispade jabolje biti --placeni ubica-- ne bole ledja , kratko radno vrijeme , ne treba strani jezik, -DOBRO PLACENO. :-)
Post Reply