Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Freamon Lester

#151 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Freamon Lester »

Kinesko prkno wrote: Kako nije smjesno,kaze Muki par postova nize:
"To je zemlja ljepote jer tamo je lijepo biti musliman jer muslimani zive u toj zemlji i zele da imaju sve sto je potrijebno"
Iako moram priznati da na tom forumu ima dosta ljudi koji kazu da su ti iz Boko Harama nista manje nego bolesnici. Tako da povlacim ono sto sam rekao da su fan klub Boko Harama. :izet:
House

#152 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by House »

Šta kažu "vijesti umeta" ? jel montiran snimak
Sezam

#153 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Sezam »

hAZNADAR wrote:Zasto tolike pohvale cyprusu za upis u temu? Jesam li nesto propustio?
Zna koristiti google, za razliku od drugih :D
uglavnomja

#154 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by uglavnomja »

DANASNJI NAPAD

Dan nakon što je djevojka (10) bio je korišten kao samoubojstvo bombi u Nigeriji, danas je novi djevojke poslane u gužvi s eksplozivom strapped na njihovim tijelima.
VG slijedi

Ona prenosi Reuters vijest.

Dobi od dvije djevojke je nejasno. Prema pisanju Reutersa se radi o dvije djevojke desetak godina, ali prema novinskoj agenciji AFP, jedna djevojka bila u tinejdžerskim godinama, a drugi u ranim 20-im.

AFP sitererer sigurnosne izvore, dok je Reuters pozivajući se na svjedoke na licu mjesta.

Teroristički napad dogodio se u Potiskum u Yobe stanju, 23 godine mil zapadu Maidaguri, gdje je jučerašnji napad dogodio. Zatim Približno 10-godišnja djevojčica koristiti kao samoubojice bombama i napao je ubio najmanje 16 ljudi.

Pet ljudi biti ubijeni u današnjem napadu, uključujući i dvije djevojčice. Osim toga, najmanje 26 ljudi je oštećena, prema svjedoku koji je uzeo prati kola hitne pomoći.

google prevod

i javljaju ti sugavi zapadni mediji :oops:
uglavnomja

#155 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by uglavnomja »

i opet vijestiiz nigerije, iz lagosa.

konkurent hollyvoodu i bollyvoodu je nigerjski nollyvood. snimaju 2000 filmova godisnje, glumci, reziseri, sminkeri, sega, sala, ...
Logovan

#156 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Logovan »

Ja o ovome tek saznao. :skoljka: Eto šta su ti mediji.
MyTao

#157 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by MyTao »

Freamon Lester wrote:
spinel_ wrote:@cyprus, uvijek je znao o svakoj drzavi svijeta sve sto treba :thumbup:

o ovome sam ja na prvoj stranici pisao.
Image

licemjerstvo par ekselans
Zasto na islamistickim portalima nema bar vijest da se pokolj desio? Licemjerno? :izet:
Ima... samo sto oni tvrde da je to CIA, Amerika, Izrael... sto je jos gore.
PeppermintSA

#158 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by PeppermintSA »

mene samo interesuje zašto ovi silni ljubitelji ISIL-a, Boke i ostale gamadi se ne presele tamo, ili u Saudiju. Redovno seru po Zapadu sa Zapada. :roll:
lajkujMe

#159 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by lajkujMe »

Meni je prosto nevjerovatno da ljudi zele i hoce da vjeruju ociglednoj lazi nego istini, to jeste istina neistina, neistina je istina. Aludiram na ove kvazi YT kanale gdje kazu cia, fbi itd itd organizirale ovo sve iscenirano. Izgleda da se trazi svugdje dlaka u jajetu ako je nema dodacemo je i naci je.

Ovo je opce svjetska histerija nevjerovanja vladama i dogadjajima u svijetu gdje je na kraju sve neistina.

Zao mi je ovih ljudi stvarno 2000 mrtvih zbog ideolosko-religiskih motiva. Najgore za svijet su ludjaci pojedinci koji ubijede druge u njihove ideje.
ioannes

#160 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by ioannes »

Islam se trenutno moralno gledajuci nalazi na dnu,isto tako kao krscanstvo prije par stotina godina prije reformacije i doba prosvijetiteljstva....
Islam je prilagodjen bio onom drustvenom kontekstu koji je vladao u 7.stoljecu bez obzira na neke univerzalne vrijednosti koje ce uvijek imati legitimitet,a danas mi imamo 21.stoljece gdje imamo skroz druge zahtjeve na drustvo,u tome je problematika. Upravo su selefije ti koji se pozivaju na taj izvorni Islam....velika vecina muslimana su naravno miroljubivi ali se ponasaju manje vise pasivno i time su irelevantni
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#161 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Chmoljo »

lajkujMe wrote:Meni je prosto nevjerovatno da ljudi zele i hoce da vjeruju ociglednoj lazi nego istini, to jeste istina neistina, neistina je istina. Aludiram na ove kvazi YT kanale gdje kazu cia, fbi itd itd organizirale ovo sve iscenirano. Izgleda da se trazi svugdje dlaka u jajetu ako je nema dodacemo je i naci je.

Ovo je opce svjetska histerija nevjerovanja vladama i dogadjajima u svijetu gdje je na kraju sve neistina.

Zao mi je ovih ljudi stvarno 2000 mrtvih zbog ideolosko-religiskih motiva. Najgore za svijet su ludjaci pojedinci koji ubijede druge u njihove ideje.
zato što je tako lakše.

lakše je vjerovati da neke mudre i tajnovite glave kroje sudbinu svijeta. zato je lakše živjeti jer se pomiriš da će biti onako kako oni odrede.

lakše je vjerovati kada neko drugi sudbinu kroji, jer tako čovjek zbacuje odgovornost sa sebe, za ono što može uraditi sa ostalima, kao artikuliran zbir individua.

lakše je vjerovati da je to tamo neko odredio da treba biti, nego dići guzicu i uraditi nešto za bolje sutra. nego uzeti sudbinu u svoje ruke.

i have a dream... da se svijet može mijenjati lajkovima na fejsbuku...

al u panjevima...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#162 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Zviz »

Chmoljo wrote:
lajkujMe wrote:Meni je prosto nevjerovatno da ljudi zele i hoce da vjeruju ociglednoj lazi nego istini, to jeste istina neistina, neistina je istina. Aludiram na ove kvazi YT kanale gdje kazu cia, fbi itd itd organizirale ovo sve iscenirano. Izgleda da se trazi svugdje dlaka u jajetu ako je nema dodacemo je i naci je.

zato što je tako lakše.

lakše je vjerovati da neke mudre i tajnovite glave kroje sudbinu svijeta. zato je lakše živjeti jer se pomiriš da će biti onako kako oni odrede.

lakše je vjerovati kada neko drugi sudbinu kroji, jer tako čovjek zbacuje odgovornost sa sebe, za ono što može uraditi sa ostalima, kao artikuliran zbir individua.

lakše je vjerovati da je to tamo neko odredio da treba biti, nego dići guzicu i uraditi nešto za bolje sutra. nego uzeti sudbinu u svoje ruke.

al u panjevima...
Pa isto mozes prepisati kad je poplava ili sta vec prirodne sile. Niko nece da se oda nauci da kaze to je zato sto smo, nego najlakse je popuniti rupe odnosno ne znasnje odgovorim kazna vise sile. I gotova prica.
Chmoljo

#163 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Chmoljo »

jes, al kakve si ti rupe ostavljo, zajebo si i ratni put preko Igmana.
Zviz

#164 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Zviz »

Chmoljo wrote:jes, al kakve si ti rupe ostavljo, zajebo je i ratni put preko Igmana.
Ja ako ko nije skontao nemam respekta prema ni jednoj vrei jer ih vidim kao ves masinu za pranje mozga i nista vise. Matematika, kemija, biologija, medicina, filozofija itd. nisu vjera i ne poticu od vreje nego su dio zivota. Vjerovati u nesto sto nemozes dokazati je izvini ali za skolovanog covjeka suplja prica. Priznajem da bi vjere vise isle u prilog svima kad bi se reklo da su to obicaji i rituali ali vjere se prodaju kao odgovor na zivot. Sve se zavrsava smrcu a pocinje rodjenem izmedju tog je sve ostalo bla bla bla... to je tako. Vecina se oda vjeri jer nema pojma o zivotu.
Chmoljo

#165 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Chmoljo »

Image
uglavnomja

#166 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by uglavnomja »

Zviz wrote:
Chmoljo wrote:jes, al kakve si ti rupe ostavljo, zajebo je i ratni put preko Igmana.
Ja ako ko nije skontao nemam respekta prema ni jednoj vrei jer ih vidim kao ves masinu za pranje mozga i nista vise. Matematika, kemija, biologija, medicina, filozofija itd. nisu vjera i ne poticu od vreje nego su dio zivota. Vjerovati u nesto sto nemozes dokazati je izvini ali za skolovanog covjeka suplja prica. Priznajem da bi vjere vise isle u prilog svima kad bi se reklo da su to obicaji i rituali ali vjere se prodaju kao odgovor na zivot. Sve se zavrsava smrcu a pocinje rodjenem izmedju tog je sve ostalo bla bla bla... to je tako. Vecina se oda vjeri jer nema pojma o zivotu.
:gunjastajl:
Freamon Lester

#167 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Freamon Lester »

Chmoljo wrote:

zato što je tako lakše.

al u panjevima...
'ta ti znas... :D
Šveđanin

#168 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Šveđanin »

Što informacije iz Nigerije jako sporo dolaze?

Jedva da smo saznali par bitnih stvari u vezi stanja tamo... svi mediji non stop vrte isto..
Gojeni H

#169 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote:DANASNJI NAPAD

Dan nakon što je djevojka (10) bio je korišten kao samoubojstvo bombi u Nigeriji, danas je novi djevojke poslane u gužvi s eksplozivom strapped na njihovim tijelima.
VG slijedi

Ona prenosi Reuters vijest.

Dobi od dvije djevojke je nejasno. Prema pisanju Reutersa se radi o dvije djevojke desetak godina, ali prema novinskoj agenciji AFP, jedna djevojka bila u tinejdžerskim godinama, a drugi u ranim 20-im.

AFP sitererer sigurnosne izvore, dok je Reuters pozivajući se na svjedoke na licu mjesta.

Teroristički napad dogodio se u Potiskum u Yobe stanju, 23 godine mil zapadu Maidaguri, gdje je jučerašnji napad dogodio. Zatim Približno 10-godišnja djevojčica koristiti kao samoubojice bombama i napao je ubio najmanje 16 ljudi.

Pet ljudi biti ubijeni u današnjem napadu, uključujući i dvije djevojčice. Osim toga, najmanje 26 ljudi je oštećena, prema svjedoku koji je uzeo prati kola hitne pomoći.

google prevod

i javljaju ti sugavi zapadni mediji :oops:
Mila, pa jos nisi naucila norveski? Razocaran sam ... nista od asimilacije u napredno norvesko drustvo.
Ubi me ovaj tvoj Google Translate i upitnik iznad glave i "sta je pisac hotio rijeT".
Gojeni H

#170 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Gojeni H »

Zviz wrote:
Zato si ti ZviZe doTur nauka balkanske spijunaze, ha ja hebi ti to ... svaki mjesec u padze, ko zna zna.
Jedan je Zviz!
Gojeni H

#171 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Gojeni H »

homega wrote:
nigor wrote:...A možda se radi o tome da se želi podjela zemlje, možda ovi na jugu priželjkuju da se odvoje od muslimanskog sjevera, jer kako objasniti da ne mogu potaracati šaku ovih nadrogiranih zombija sa kalašnjikovima?
Ja bih prije rekao da ne žele da ih potarasaju, jer im odgovara da se stvori atmosfera podjele zemlje...
Evo kako o sukobima u Nigeriji piše muslimansko internet i štampano glasilo Preporod (na nepismenost autora - modetarora, ne obraćati pažnju, ne vrijedi... :( :
U Nigeriji zvanicno zivi 50 prema 50% muslimana i krscana tako da se ne zna prava stvar koje teritorije kontrolisu muslimani a koje krscani.Mislim da sjever drzave kotrolisu muslimani dok jug kontrolisu krscani.Mislim da je stanje opasno i da se tamo moze razviti jedan strasan sukob gdje ce doci do toga ko ce uzeti koji dio zemlje.Mislim da je prerano Boko Haram osnovan jer mislim da su muslimani trebali cekati da dostignu cifru vecine u zemlji pa tek onda da traze uvodjenje Serijata.Ovako stvari se kompliciraju i dovode do toga da izbije novi sukob a to je nova Ruanda.To nikako ne bi valjalo jer Nigerija bi trebala cijela da pripadne muslimanima a ovako se moze izazvati podjela zemlje na sjever i jug sto to ne bi odgovaralo muslimanima.Ako su muslimani procjenili da im je tesko zivjeti sa krscanima onda se stvarno trebaju razdruziti po etnickom principu i tako mirno zivjeti jedni do drugih.Mislim da je grad Lagos muslimanski grad tako da ne znam tacnu konfiguraciju terena.Kako sam mogao vidjeti u nekim mapama muslimani zauzimaju veci dio zemlje jer veci dio zemlje Nigerije je nenaseljen dok na krajnjem jugu zemlje je velika gustina naseljenosti sa Krscanima.Grad Abudza je naseljen pretezno muslimanima tako da jedino ostaje da je krscanski dio onaj na jugo-istoku zemlje.Inace Nigerija ovakva kakva je ne moze opstati jer muslimani zele da osnuju Islamsku drzavu tako da se nesto mora uciniti jer predsjednik zemlje je krscanin a muslimani ne mogu dozvoliti da im predsjednik bude krscanin.Mislim da se mora dobro ispitati sukob u Nigeriji i tacno odrijediti kakava je zapravao situacija i da li se manipulira brojkama i da li je stvarno odnos muslimana i krscana pola pola.
http://www.preporod.com/forum/viewtopic.php?t=2092
Cekaj malo, da li ti tvrdis da je ovo sto si postavio djelo Preporoda ili nekog anonimnog forumasa?
Covjek bi pomislio da imas nesto protiv islama i da zelis da ocrnis list IVZ BiH ... a ti nemas i ne bi. :oops:
Zviz

#172 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Zviz »

Gojeni H wrote:
Zviz wrote:
Zato si ti ZviZe doTur nauka balkanske spijunaze, ha ja hebi ti to ... svaki mjesec u padze, ko zna zna.
Jedan je Zviz!
Nista te nisam razumio. Prilagodi malo jezik, ipak nepune tri decenije zivim van tog govornog prostora. Sta je padze?
Jack Be Nimble

#173 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Jack Be Nimble »

Isto je tako BiH bila u glavnim vijestima 90tih dok druga strana ratista su bila strpana po zadnjim stranicama. Ako je zlocin blizu zapadnog svijeta i zrtva bijele koze vece sanse da se procita na prvim stranicama.

U Americi prije par dana roknuli zgradu NAACP i niko o tome ne prica.
AcaLukas

#174 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by AcaLukas »

Jack Be Nimble wrote:Isto je tako BiH bila u glavnim vijestima 90tih dok druga strana ratista su bila strpana po zadnjim stranicama. Ako je zlocin blizu zapadnog svijeta i zrtva bijele koze vece sanse da se procita na prvim stranicama.

U Americi prije par dana roknuli zgradu NAACP i niko o tome ne prica.
Meni je cudno sto Saff i vijestiummeta ovo nisu ni spomenuli? :-?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#175 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Truba »

U napadu na katoličku crkvu u Nigeriji ubijeno najmanje 19 ljudi, uključujući i dvojicu svećenika

https://www.bitno.net/vijesti/svijet/u- ... svecenika/
Post Reply