Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Havatar

#151 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Svi ti podjednako smetaju ali samo islamu branis da nesto tvrde dok drugima ne branis.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#152 Re: Terorizam u Parizu!

Post by -LIBERO- »

Za mene je porazavajuci broj ljudi, mahom mladih, koji podrzavaju, sto otvoreno, sto u 'celofan' upakovano, ova ubistva.
Ovo vise se otima kontroli. I sve msnje ostaje u sektaskim krugovima vehabija i slicnih 'frakcija', a sve vise se kapilarno siri kod mahom slabije obrazovane omladine.

Policija, Sipa...ko god, u startu treba odreagovati cak i na ratno-ubistva-pozive i sirenje takve propagande.

Mislim, totalno sam protiv represija, policijskih drzava i slicnih gadosti...ali ekipa koja urlice, likuje, poziva na nova ubistva, prijeti...barem informativni razgovor ( citaj-samar :D ) zasluzuje.

Moglo bi se ovo oteti kontroli, jer i ovi desnicarsko-krscanski-klerofasisti jedva cekaju ovakve stvari, da jos vise raspiruju lov na 'vjestice'. I onda krece sve u krug osvete, ubistava, mrznje, paljevine.

Zato i kazem, sistem represije, odrzavanja reda i mira, prava, civilizacijskih vrijednosti...jednostavno mora biti rigorozan u ovakvim situacijama i vremenima. Jer jedino takva akcija moze stopirati daljnje raspirivanje tenzija.
Last edited by -LIBERO- on 08/01/2015 01:52, edited 1 time in total.
emigrazione

#153 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

ALI!!!!! Ovo je tema o napadima u Parizu, koji su pocinili MUSLIMANI, zasto trazis da se ovdje mora osuditi i druge religije svaki put kad neko napise kako je bolesno ovo sto su muslimani uradili????
Bolesno jeste naravno i treba osuditi, otici pred ambasadu ako treba zapaliti svijece i moliti se za mir, isplakati se pred kamerama...i hajmo razlaz :-)
Ne pada mi na pamet da se s nekim svadjam i prepirem zbog ovoga, ili jos gore vidim nesto prijete preko fejsa, foruma i sl. nidje veze. Ali znajuci nas kakvi smo, sutra ce se Omer, Ramiz, Ante i ostali, nakon par gromovaca poklati u kafani zbog ovoga...smijesno
MyTao

#154 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

Havatar wrote:Svi ti podjednako smetaju ali samo islamu branis da nesto tvrde dok drugima ne branis.
Ponavljam, ovo je tema teroristickom napadu muslimana na slobodu govora, ovdje cu da pljujem po tvrdnju da je Islam vjera mira... kada me sretnes na temi o inkviziciji ili krstaskim ratovima tu cu pljuvati po krscanstvu. Na temi o trenutnoj situaciji u Palestini pljuvat cu po Judaismu.
Drvenija87

#155 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Drvenija87 »

Srpski forumi bruje o zavjerama i Mosadu ,a ne o ludim islamistima.Francuski parlament je priznao Palestinu.Kazu pogledajte hod onih ''''terorista na videu,onako samo hodaju Mosadovi komandosi.Pogledati i nacin na koji drze kalasnjikove na grudima. Sejeret Matkal na djelu.
Ripicipi

#156 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

emigrazione wrote:
ALI!!!!! Ovo je tema o napadima u Parizu, koji su pocinili MUSLIMANI, zasto trazis da se ovdje mora osuditi i druge religije svaki put kad neko napise kako je bolesno ovo sto su muslimani uradili????
Bolesno jeste naravno i treba osuditi, otici pred ambasadu ako treba zapaliti svijece i moliti se za mir, isplakati se pred kamerama...i hajmo razlaz :-)
Ne pada mi na pamet da se s nekim svadjam i prepirem zbog ovoga, ili jos gore vidim nesto prijete preko fejsa, foruma i sl. nidje veze. Ali znajuci nas kakvi smo, sutra ce se Omer, Ramiz, Ante i ostali, nakon par gromovaca poklati u kafani zbog ovoga...smijesno
Tebi dok ne pukne pored glave neces se trznuti.
Ignorisati problem koji ti danas-sutra moze doci na vrata i nije bas pametno.
MyTao

#157 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

Drvenija87 wrote:Srpski forumi bruje o zavjerama i Mosadu ,a ne o ludim islamistima.Francuski parlament je priznao Palestinu.Kazu pogledajte hod onih ''''terorista na videu,onako samo hodaju Mosadovi komandosi.Pogledati i nacin na koji drze kalasnjikove na grudima. Sejeret Matkal na djelu.
A kako to hodaju Mosadovi komandosi a kako ostatak svijeta? :-)
emigrazione

#158 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

Tebi dok ne pukne pored glave neces se trznuti.
Ignorisati problem koji ti danas-sutra moze doci na vrata i nije bas pametno.
Mozda, a mozda mi je i pun kurac pucanja pa me nista ne dotice...kazem ti, rokanje u Francuskoj me nece natjerati da se upustim u prepirku sa bilo kim po tom pitanju, nema teorije...mislim na prepirku u fazonu ''mi i oni'', jok ba. Bio sam ja u toj Francuskoj malo nakon rata, nisu znali ni odakle dolazim, jebe ih se...e sad se meni jebe, drago mi je jedino da nije neka nasa bradata budala to napravila
FreakyStyley

#159 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

MyTao wrote:
ODB wrote:
Štra je ovo ba :shock: Je li ovo fakat laž ?
Laz je kao i 9-11 i ovo u Francuskoj.[/quote]

Towelie

#160 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Towelie »

:(
zunazu

#161 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zunazu »

-LIBERO- wrote:Za mene je porazavajuci broj ljudi, mahom mladih, koji podrzavaju, sto otvoreno, sto u 'celofan' upakovano, ova ubistva.
To oni iz mode jer po mišljenje lete na fecebook. Nemaju kad da razgovaraju sa roditeljima i pametnim ljudima od kojih mogu naučiti malo više o životu nego što to nudi je3eni facebook.

Ubijanje nije cool.
Ekstremizam nije cool.
Selefije su zlo.
Sloboda je sve.
Slobodu dijelimo.
gnjev

#162 Re: Terorizam u Parizu!

Post by gnjev »

Razlika izmedju ta dva klipa je sto je prvi isjecen i montiran tako da gledaoci sticu pogresan utisak dok je drugi samo usporen i identican originalu .
IcedMFEarth

#163 Re: Terorizam u Parizu!

Post by IcedMFEarth »

Žalosno. U svakom pogledu. Žalosno zbog ubistva, žalosno zbog sve manje slobode govora i meni najžalosnije, pravdanje zločina. Svijet mi se sve više gadi.
alanx

#164 Re: Terorizam u Parizu!

Post by alanx »

jefferson

#165 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Tekso Muhamedu kada se ovakvi likovi brinu za njega.
Hajvan

#166 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

:)
Drvenija87

#167 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Drvenija87 »

MyTao wrote:
Drvenija87 wrote:Srpski forumi bruje o zavjerama i Mosadu ,a ne o ludim islamistima.Francuski parlament je priznao Palestinu.Kazu pogledajte hod onih ''''terorista na videu,onako samo hodaju Mosadovi komandosi.Pogledati i nacin na koji drze kalasnjikove na grudima. Sejeret Matkal na djelu.
A kako to hodaju Mosadovi komandosi a kako ostatak svijeta? :-)
Po njima,brzo i efikasno.U svakoj drustvenoj pojavi vide zavjeru. :jok:
Uvijek im neko drugi kriv kao i ludim islamistima i vehabijama.
Gradjani ove drzave moraju da se distanciraju od takvih i da pokazu suosjecanje,da zapale svijece i ostave olovku ispred Francuske Ambasade.
Mi pripadamo civilizovanoj Evropi i tu cemo i ostati!
archi_a

#168 Re: Terorizam u Parizu!

Post by archi_a »

Da li je iko izjavio ili objavio, na koji nacin se doslo do identiteta napadaca ?!? Kako u tako kratkom roku ??? Bili su maskirani, sta ih je odalo ???? Da li je iko izasao sa informacijama ?
Svaka cast francuskoj policiji i obavjestajnim agencijama, ali kako ????
#notinmyname
update: u Reimsu je uhapsen jedan od osumnjicene brace (18). Predao se policiji kada su opkolili zgradu u kojoj se nalazio.
jefferson

#169 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

archi_a wrote:Da li je iko izjavio ili objavio, na koji nacin se doslo do identiteta napadaca ?!? Kako u tako kratkom roku ??? Bili su maskirani, sta ih je odalo ???? Da li je iko izasao sa informacijama ?
#notinmyname
Da se to tako lako moze objasniti na forumu onda se ne bi islo poprilicno dugo u skolu za takve stvari.
LDLT

#170 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LDLT »

Nešto je veoma otrovno u velikom broju ljudi. Bar po FB komentarima ispod članaka, uvjerljivo najviše lajkova imaju opravdanja i sl.

- Odata pocast muslimanima koji su pobili tu gamad
- Šta moramo donijeti ako želimo da podrzimo napadače. Kalasnjikove jel??
- e nek sad crtaju mamu svoju

itd, itd
archi_a

#171 Re: Terorizam u Parizu!

Post by archi_a »

jefferson wrote:
archi_a wrote:Da li je iko izjavio ili objavio, na koji nacin se doslo do identiteta napadaca ?!? Kako u tako kratkom roku ??? Bili su maskirani, sta ih je odalo ???? Da li je iko izasao sa informacijama ?
#notinmyname
Da se to tako lako moze objasniti na forumu onda se ne bi islo poprilicno dugo u skolu za takve stvari.
Druze, ne pitam ja o metodama istraznih organa, nego da li je neko od forumasa upratio negdje kakvu izjavu od strane potparola policije ?
jefferson

#172 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

archi_a wrote:
jefferson wrote:
#notinmyname
Druze, ne pitam ja o metodama istraznih organa, nego da li je neko od forumasa upratio negdje kakvu izjavu od strane potparola policije ?
Koliko znam zamjenik gradonacelnika Pariza je dao imena.
Inace mali od 18g se predao.
Ovo su po meni neki tipovi koji su bili u borbi i kojima nije strano da ubijaju. Medjutim, profesionalci nisu. Prvo su pogrjesili zgradu, pa su vrlo dobro isplanirali bijeg iz podrucja gdje ej redakcija, ali od tada su pravili gresku za greskom.
ExNihilo

#173 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ExNihilo »

jefferson wrote:
archi_a wrote:
jefferson wrote: Da se to tako lako moze objasniti na forumu onda se ne bi islo poprilicno dugo u skolu za takve stvari.
Koliko znam zamjenik gradonacelnika Pariza je dao imena.
Inace mali od 18g se predao.
Ovo su po meni neki tipovi koji su bili u borbi i kojima nije strano da ubijaju. Medjutim, profesionalci nisu. Prvo su pogrjesili zgradu, pa su vrlo dobro isplanirali bijeg iz podrucja gdje ej redakcija, ali od tada su pravili gresku za greskom.
A te greške su?
jefferson

#174 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

A te greške su?
Slupali su auto, sto znaci da su bili u nekakvoj panici. Najveca greska, zaboravili su dokumenta prilikom bjega iz slupanog auta. Ako je jedan izgubio dokumenta ostale je lako naci (elektronski zapis iz kompjutera itd). Oteli su drugo auto isto u panici, ne bi me iznenadilo da su otiske isto ostavili unutra.
Pogrjesili su zgradu sto znaci da su imali neku predstavu o okolini i ruti da pobjegnu, ali ocito nisu profesionalci jer nisu prije ni bili u toj ili blizu te zgrade.
Mali se predao, sto znaci da nije bio spreman da ide do kraja, i vjerovatno su pucaci bili ova dvojica starijih a ovaj je bio skaut. Sada ce mali fino sve ispricati i vrlo brzo je kraj u svemu tome.
Kako god. Dva kretena koji su vrbovali dijete zarad nekih radikalnih budala sto prodaju ublehe masi poprilicno glupih ljudi.
archi_a

#175 Re: Terorizam u Parizu!

Post by archi_a »

jefferson wrote:
A te greške su?
Slupali su auto, sto znaci da su bili u nekakvoj panici. Najveca greska, zaboravili su dokumenta prilikom bjega iz slupanog auta. Ako je jedan izgubio dokumenta ostale je lako naci (elektronski zapis iz kompjutera itd). Oteli su drugo auto isto u panici, ne bi me iznenadilo da su otiske isto ostavili unutra.
Pogrjesili su zgradu sto znaci da su imali neku predstavu o okolini i ruti da pobjegnu, ali ocito nisu profesionalci jer nisu prije ni bili u toj ili blizu te zgrade.
Mali se predao, sto znaci da nije bio spreman da ide do kraja, i vjerovatno su pucaci bili ova dvojica starijih a ovaj je bio skaut. Sada ce mali fino sve ispricati i vrlo brzo je kraj u svemu tome.
Kako god. Dva kretena koji su vrbovali dijete zarad nekih radikalnih budala sto prodaju ublehe masi poprilicno glupih ljudi.
Hm, znaci, ako sam te razumio... Napadaci su osobe sa ratnim iskustvom, koji su posjecivali strana ratista (bar jedan od njih), koji hladno upadnu u redakciju i ubiju 10 osoba od cega 4 kljucna novinara, hladno smaknu 2 policajca u razmjeni vatre, pri tome tacno i ucinkovito usmjeravaju paljbu stedeci municiju (jedan metak,jedan pogodak), krecuci se u formaciji u kojoj se, (imali smo priliku vidjeti) krecu i nasi sipa-specijalci, ali su ipak toliko retardirani da u svoj krvavi pohod ponesu i licne dokumente,koje eto kao zaborave na sjedistu slupanog automobila....
Pomalo ipak baca na jeftini film, zlj-produkcije.
Last edited by archi_a on 08/01/2015 04:04, edited 2 times in total.
Post Reply