Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pol_Pot wrote:
Znači, tamo sukobi traju pa nek se i nastave, tamo su svakako ona djeca prljava i musava, ko ih jebe, nek dronovi to rješavaju
Ali ovo se približava našim sjajnim guzicama, primaklo se predivnom Parizu, ne može se više na miru ni na godišnji.
Što kaže jedan moj drug, ubiše nas dvostruki standardi više nego promaja.
Odvjetnice, ne poturajte mi slova u tastaturu da ne kazem riječi usta..
Tamo sukobi traju i ljudi su pripravni na teriristicke činove. Svakodnevna su pojava.
Ni mi se u Sarajevu pod opsadom nismo šetali i igrali.
I ja sam to musavo sarajevsko dijete raslo pod opsadom u hebenoj Evropi.
No ovo u Parizu pokazuje nekontroliranost i jedan drugi vid opasnosti, unosi strah, nemir i paniku, upravo zato što je Pariz miran i slobodan grad. Daleko od bilo kakvih ratnih dejstava.
Pa upravo to i ja kažem, tamo sukobi traju, i nek nastave, ovo u Parizu nije ok nikako, jer je to miran i slobodan grad
Naravno da nisam to rekla.
Ja bi voljela da je mir u cijelom svijetu. No nešto se Sirijci nisu pretrgli a ni Iračani kad je Sarajevo gorjelo.
Da mi je zao jeste.. Ali kao što rekoh ovo je atak na ljude i na svakodnevnicu u slobodi. Znači nema sigurnosti nigdje kao što je nema ni u Bagdadu ili Siriji ..
Dokle ce se vise spominjati jebeni Breivik kad je neki belaj sa muslimanskim fanaticima u evropi ? Jedan bolesnik nije isto sto i pokret koji se temelji na perverzom tumacenju religije.
Ovo je za svaku osudu, bez ikakvi "medjutim", "ali" i ostali kvalifikacija. Boli me neka stvar kako su prikazivali Muhameda ili Alaha, ako je tebi nesto sveto ne znaci da je svakom a pototovo ne znaci da mozes "pravdu" u svoje ruke.
Ako je istina da su rodjeni francuzi zar nije interesanto upitati se zasto je druga ili treca generacija imigranata radikalnija od svoji roditelja ?
Kinesko prkno wrote:Bas malo pregledavam komentare po raznim portalima i namece se zakljucak da ce prosjecni Evropljanin koji cita komentare,umjesto Iphona 7 i Ps5 ,kupiti pusku i traziti potencijalnu prijetnju u svakom covjeku preplanule puti,rijetke brade i kratkih hlaca.
Pa gle sinko - šta inače radi prosječni evropljanin: izdvaja novce i glasa za one koji šalju oružane snage svojih zemalja kako bi bombardovale Gaddafia, Husseina itd!? Civile po Afganistanu ne ubijaju vanzemaljci, već KOALICIONE SNAGE. Šta imaju Francuzi bombardovati po Libiji - koji je to njihov fuc**** interes kršiti tuđu ekonomiju!? A imali su oni još ihahaj akcija po Africi, gdje su njihovi avioni bombardovali one koji su htjeli svrgnuti marionetske režime. Da ne kažem što podržavaju Izrael godinama u onome šta se radi jadnim palestincima.
Mislim, zločin je zločin, al nemojmo biti licemjerni, glupi ili slijepi - ovo, samo još 100 puta gore rade evropljani pod krinkom uvođenja demokratije po islamskim državama.
Ljakan wrote:Zao mi policajca i nevinih ljudi a ovi sto su trazili vraga crtezima prizvali su ga.
Trazili vraga crtezima,bog te mazo pa jel tebi jasno da ateisti zive lose zbog religija a ne obratno,da se vjerovanjem u nadnaravne sile siluje razum i logika,da su religije vecinski direktno ili indirektno umjesane u najvece zlocine tokom historije covjecanstva.Kakva li je to zamjena teza ,da ateist teisti treba dokazati da Bog ne postoji a ne obratno?
Kinesko prkno wrote:Bas malo pregledavam komentare po raznim portalima i namece se zakljucak da ce prosjecni Evropljanin koji cita komentare,umjesto Iphona 7 i Ps5 ,kupiti pusku i traziti potencijalnu prijetnju u svakom covjeku preplanule puti,rijetke brade i kratkih hlaca.
Pa gle sinko - šta inače radi prosječni evropljanin: izdvaja novce i glasa za one koji šalju oružane snage svojih zemalja kako bi bombardovale Gaddafia, Husseina itd!? Civile po Afganistanu ne ubijaju vanzemaljci, već KOALICIONE SNAGE. Šta imaju Francuzi bombardovati po Libiji - koji je to njihov fuc**** interes kršiti tuđu ekonomiju!? A imali su oni još ihahaj akcija po Africi, gdje su njihovi avioni bombardovali one koji su htjeli svrgnuti marionetske režime. Da ne kažem što podržavaju Izrael godinama u onome šta se radi jadnim palestincima.
Mislim, zločin je zločin, al nemojmo biti licemjerni, glupi ili slijepi - ovo, samo još 100 puta gore rade evropljani pod krinkom uvođenja demokratije po islamskim državama.
Neko bi zapitao i zašto je Amerika onda bombardovala civile po Beogradu i Palama.
Čuj jedan bolesnik.. Koliko je bilo masakAra u Americi po školama npr.?
Koliko ovakvih stvari se desi svakodnevno.. Koliko ljudi se pobije po Africi SVAKI DAN? Zašto svakoga boli kurac za to? No ovdje su MOŽDA u pitanju 'bradonje' and everyone loses their miiiiiinds.
NEKA NEKA,ALI KAD SU FINO RUSIJA I ASSAD GOVORILI NEMOJTE NAOURUZAVAT SIRIJSKE POBUNJENKE,STVORICETE OD NJIH ZLO I VRATIT CE VAM SE KAO BUMERANG,NEKA NEKA
Realno jednom Aliji Izetbegovicu jeste bilo mjesto u zatvoru. Ko je procitao islamsku deklaraciju zna o cemu govorim.
Taj lik nas je unazadio sto godina. Da ne govorimo o mudzahedinima itd. Umjesto da lize guzice po zapadu, lik hodo po turskoj i arabiji i trazio bradonje...
Cetnicima je to doslo ko kec na desetku, da nas proglase nekakvim radikalima i zato smo ispastali 4 godine dok svijet nije vidio o cemu se radi...
I prije nego me neko krene napadati, ja sam proveo rat ovdje, pola familije mi ranjeno itd. Ali oni se nisu borili za islamsku drzavicu kakvu je alija htio i potpisao na kraju.
Last edited by OldMayor on 07/01/2015 15:41, edited 1 time in total.
OldMayor wrote:Realno jednom Aliji Izetbegovicu jeste bilo mjesto u zatvoru. Ko je procitao islamsku deklaraciju zna o cemu govorim.
Taj lik nas je unazadio sto godina. Da ne govorimo o mudzahedinima itd. Umjesto da lize guzice po zapadu, lik hodo po turskoj i arabiji i trazio bradonje...
Cetnicima je to doslo ko kec na desetku, da nas proglase nekakvim radikalima i zato smo ispastali 4 godine dok svijet nije vidio o cemu se radi...
I prije nego me neko krene napadati, ja sam proveo rat ovdje, pola familije mi ranjeno itd. Ali oni se nisu borili za islamsku drzavicu kakvu je alija htio i potpisao na kraju.
samo budali ovo gore napisano nije jasno!
i ovo što se desilo u Parizu, je samo dodatni vjetar u ledja radikalizaciji muslimana i mržnji prema njima, a treba se zapitati kome je tačno takvo nešto u interesu!
Svasta, neki opravdavaju, neki osudjuje, neki seru....
Neki povezuju BiH sa majmunima itd itd. Mi nemao nista zajednicko s njima, vise imem o zajednicno sa EU narodima nego sa ovim budalama, osim vjere ali i to nije isto jer nas oni ne smatraju muslimanima, za njih smo vjerovatno veci cafiri nego katolici.
Nema se BiH sta ogradjivati od budala, ogradjeni smo od njih kao i sve drzave EU imamo zakone i ljudska prava. Tih budala ima vise u jednoj ulici u parizu ili londonu nego u BiH. Te "demokracije" su same sebi dozvolile to sto im se desava. I sta mislite dsa se nece stanje radikalizirati, da vas nece neko u EU, ko vas ne zna, gledati porijeko kada kazete da ste musliman. Postavite se malo u njihovu kozu.
Naravo da ce doci do radilakalizacije i treba da dodje. Nek se malo uspavana i arogantna EU probudi. A itekako ce nas ovo dirati itekako. Rjesenje je radiklano ... pretpostavite koje
Nije u interesu nego je mainstream, ilitiga kul, povezivati sve sa bradonjama. Doduše to i jes' interes u neku ruku, mada bih ja više rekao da je bolest.
Još kol'ko diže posjetu po portalima, koliko se novine više prodaju kada se spomene Islam, islamofobija itd. Uh.. Neko trlja ruke.
Last edited by Velkoski on 07/01/2015 15:48, edited 1 time in total.
Herr Flick wrote:NEKA NEKA,ALI KAD SU FINO RUSIJA I ASSAD GOVORILI NEMOJTE NAOURUZAVAT SIRIJSKE POBUNJENKE,STVORICETE OD NJIH ZLO I VRATIT CE VAM SE KAO BUMERANG,NEKA NEKA
A spokeswoman for the Paris prosecutor’s office, Agnes Thibault-Lecuivre, confirmed that 12 people had been killed in the attack. Witnesses and police sources said three men carrying automatic rifles and a rocket-launcher arrived at the building that houses the magazine’s offices, in rue Nicolas Appert in the eastern 11th arrondissement. Cries of “Allahu Akbar” were heard, they said.
“We heard shouting in the street,” Benoît Bringer, who works at a press agency on the same floor as the magazine’s offices, told France Info radio. “We saw hooded men carrying Kalashnikovs entering the building. We called the police. After a few minutes we heard heavy firing – a lot of firing, a hell of a lot. We went upstairs to take shelter on the roof. Then after about 10 minutes we saw two armed men come out onto the street. There was more shouting, more firing.
“Three policemen had arrived on bikes but had to leave because the men were armed, obviously … Then the attackers took off in a car.”
Another, unnamed witness from an office across the corridor said she and her colleagues had heard “a huge boom. The someone opened the door to our office and asked where Charlie Hebdo was. He had a rifle. We backed away. Afterwards he left, we heard gunfire. We went to the windows, there were two men running with guns, speaking in bad French … They were shouting outside, and shooting again. Afterwards I saw someone leaving the building with his hands covered in blood.”
Islam jest religija mira.
Vi možete do sutra nakon ovakvih dešavanja da pokušavate ironijom govoriti kako je islam religija mira, a misliti kako smo teroristi.
Svaka čast momcima koji su ovo uradili, 100% podržavam.
Tražio je da bude ubijen, on će crtati poslanika i na račun vjere praviti šprdnju.
Kad prestanete čačkati u islam, i islam će stati da vas ubija i kolje.
Jedini koji sudi je Allah dž.š., ne bojim se ja tog vašeg suda zato što podržavam one koji slijede Kur'an i vjeruju u jednog Boga.
Ganjajte i zatvarajte ove što izazivaju Islam.
Ne postoji situacija u kojoj je musliman bez razloga učinio nešto loše.
Sve je fino napisano u Kur'anu crno na bijelo, pa vi možete do sutra da balite tu po komentarima.
Dobar pos'o.
Sto je jos zalosnije ima i dosta pozitivnih na ove komentare.
Ja ne znam, prijavljuje li iko ovakve stvari nadleznim?
trcicu trceci wrote:
A sta je sa stoljetnom hegemoniom i vladavinom Francuza u Egiptu, Siriji? Znas li ti sta su ljudi radili sve u Egiptu prije 200 godina? Oni su im bili obicni robovi, ubijali su ih i maltretirali u svakom pogledu. Porobili, opljackali, pokrali, je li to terorizam?
Boli me briga sta su im radili prije 200 godina. Mi se cudimo srbima sto su pominjlli turke i osmanlije kad su nas ubijali i ti sad dolazis sa ovom pricom? Sta ima sadasnja generacija sa onim sto se desavalo prije 200 jebenih godina?
Smrt vjerskim fanaticima!
Nije to samo danas moj ti. Sjeverno Afričke muslimanske zemlje su i dalje KOLONIJE pod upravom Evropeaca. Jer stvarno misliš da su one ko fol nezavisne, jesu isto ko što je i Bosna nezavisna.Pogledaj samo Al jazeerin dokumentarac od Tuarezima i francuskim nuklearnim centralama u Maliu pa će ti sve biti jasno. Pogledaj ko drži naftne luke i terminlane u Gabonu. Irak je i dan danas pod Američkom upravom. Libiju su također razvalili. Koliko je muslimana poginulo zbog toga? Konstatno sranja prave po bliskom istoku koji rezultat ima mrtve muslimane. 12-oro poginulo jel? Strašno.Koliko je muslimana poginulo u Siriju zbog nauružavnaja ISILA Al Nusre od strane istih tih amerikanaca i evropljana kojima su tad oni bili ne teroristi već borci za slobodu. Ljudi mućnite glavom malo razmislite nemojte letati okolko ko muhe bez glave Bog vam je dao mozak da razmisljate