Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post Reply
Cherry-Cherry

#151 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Cherry-Cherry »

Taj genocidni način razmišljanja i jeste problem. Krstaši zahtjevaju asimilaciju muslimana a svi međunarodni, evropski pa i ti nacistima nametnuti "njemački" zakoni kažu da muslimani u Njemačkoj imaju pravo na svoju islamsku vjeru i kulturu nezavisno od toga što multikultura smeta svim krstašima svijeta.
:-) Takvi kao ti u svemu vide genocid. :-) U suncu, u drveću, u travi, bilo gdje...
Last edited by Cherry-Cherry on 05/01/2015 22:50, edited 1 time in total.
SaraFina

#152 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SaraFina »

zgembomaratonac wrote:
Umalo popisivac wrote:A ako im je vec do tih njihovih obicaja, pa za koji su 'urac onda uopce i dolazili? njmeacka je Njemacka upravo zbog Nijemaca i zbog njihovih obicaja, navika i zakona. Znas onu, kad si u Rimu ponasaj se kao Rimljanin.
Taj genocidni način razmišljanja i jeste problem. Krstaši zahtjevaju asimilaciju muslimana a svi međunarodni, evropski pa i ti nacistima nametnuti "njemački" zakoni kažu da muslimani u Njemačkoj imaju pravo na svoju islamsku vjeru i kulturu nezavisno od toga što multikultura smeta svim krstašima svijeta.

Imaš ti pravo na vjeru, kulturu i obicaje ali nemaš pravo u sekularnoj drzavi proizvoljno uvoditi šerijatske zakone. Ako ti je šerijat ideja vodilja u zivotu, zivi u zemlji gdje se prakticira i vozdra djaci.
Ti bi Nijemcima nametao islamske zakone?

A da su oni u BiH došli?
ioannes

#153 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by ioannes »

Umalo popisivac wrote:

Pa ne mozes ih deportirati kad su oni domicilni. Al ako krse zakon tu je zatvor. To naravno ne znaci da su Nijemci duzni svu bagru ovog svijeta filtrirati. Ovo su upravo prosvjedi protiv vlasti da se poostri useljenicka politika. Hoce socijalu al da nista ne rade. Hoce njihovu socijalu al da ne znaju jezik. hoce njihovu socijalu al da im pametuju o "ispravnoj vjeri" itd. itd. ma msr u pm., to samo nogom nabiti odakle je doslo. Al nece da idu jer tamo nema socijale.

I sto je primjetno da se ovo ne dogadja samo u Njemackoj, nego diljem Zapadne Europe rastu tenzije protiv useljenika.
to je upravo ta stvar koji mnogi danas nemogu razumjeti....ne postoje vise "domicilni"
u danasnjoj europi postoje samo gradani
Umalo popisivac

#154 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Umalo popisivac »

zgembomaratonac wrote:
Umalo popisivac wrote:A ako im je vec do tih njihovih obicaja, pa za koji su 'urac onda uopce i dolazili? njmeacka je Njemacka upravo zbog Nijemaca i zbog njihovih obicaja, navika i zakona. Znas onu, kad si u Rimu ponasaj se kao Rimljanin.
Pa evo jos jedan primjer problema. Vi jednostavno gledate stvari na nacin na koje prosjecni Europljanin ne gleda. niko tu ne gleda kroz vjeru kao vi, i to vase nametanje ljudim smeta. Pa sto dolazite kod nacista? Sto ne ostanete, ili sto ne odes dole u zemlje islamskog blagostanja i tolerancije, kod svoje brace, pa nek vam oni dijele socijalu? Sto onda navaljujete da idete tamo gdje vas ne zele, gdje su fasisti, nacisti, krstasi itd.?
Cherry-Cherry

#155 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Cherry-Cherry »

SaraFina wrote: Pa selekcije se svakako trebaju provoditi. Ovi dzemati bošnjački po dijaspori mogl bi se prvi početi ogradjivati od tih ekstremista.
Naši ljudi vole uglavnom gurati glavu u pijesak.
kopijas34

#156 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by kopijas34 »

_BataZiv_0809 wrote:
kopijas34 wrote: Apsurd je u tome sto mi Bosnjaci i nebi bas bili najsretniji u evropi u kojoj bi ovi ne emanicipovani muslimani bili u vecini.
Normalno da ne bi. Bosnjaci su evropski narod i primjer sinergije sekularnosti i islamskog naslijedja.
Da slazem se. Samo sto Bosnjaci iz BiH to nemogu shvatiti dok ne dodju ovdje i ne zive duuugi niz godina. Drzio sam se sa Marokancima, Afganistancima, Nijemcima, Francuzima, Grcima, Turcima...

Na kraju skontas da je opet najlakse sa evropljanima.Ovi Afganci, Marokanci su drugi svijet. Turci iz zapadne Turske su jako slicni nama.
JohnnyS

#157 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by JohnnyS »

ioannes wrote:
Umalo popisivac wrote:

Pa ne mozes ih deportirati kad su oni domicilni. Al ako krse zakon tu je zatvor. To naravno ne znaci da su Nijemci duzni svu bagru ovog svijeta filtrirati. Ovo su upravo prosvjedi protiv vlasti da se poostri useljenicka politika. Hoce socijalu al da nista ne rade. Hoce njihovu socijalu al da ne znaju jezik. hoce njihovu socijalu al da im pametuju o "ispravnoj vjeri" itd. itd. ma msr u pm., to samo nogom nabiti odakle je doslo. Al nece da idu jer tamo nema socijale.

I sto je primjetno da se ovo ne dogadja samo u Njemackoj, nego diljem Zapadne Europe rastu tenzije protiv useljenika.
to je upravo ta stvar koji mnogi danas nemogu razumjeti....ne postoje vise "domicilni"
Tako je u današnjoj Europi. Pitanje je samo kako će sutrašnja Europa izgledati budu li doseljenici pokušavali formirati IS po Njemačkoj ili Beneluxu
jao_situacije

#158 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by jao_situacije »

hej hej hej ja ponovo napominjem kao papagaj, nemojte mi rasizma i ksenofobije (PRIJALJIVAĆU POSTOVE) MY TAO IMAŠ ŽUTI KARTON, NEĆU RASIZMA OVDJE. AKO NE RAZUMIJEŠ TVOJI STAVOVI IMAJU IZRAŽEN RASISTIČKI TON ARAPI BOLESNICI BIJELA RASA JEDNA NACIJA, OVO NIJE SKUP HITLEROVE OMLADINE. SMIRI DOŽIVLJAJ ILI PRIJAVLJUJEM.
Umalo popisivac

#159 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

ioannes wrote:
Umalo popisivac wrote:

Naravno da to nije tako. Ti da bi postao gradjanin moras ispuniti uvjete. Ako je neko azilant, imigrant tamo to ga ne cini drzavljaninom te zemlje. I kao sto rekoh ovi su prosvjedi upravo da se oteza dobijanje drzavljanstva i olaksa deportacija. A svim vama liberalima zelim jedno. Da se jednog dana probudite okruzeni tim muslimanima iz Sirije, Iraka, Afrike itd., pa da nam onda javite kako je.
Last edited by Umalo popisivac on 05/01/2015 22:43, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#160 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Cherry-Cherry »

kopijas34 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
kopijas34 wrote: Apsurd je u tome sto mi Bosnjaci i nebi bas bili najsretniji u evropi u kojoj bi ovi ne emanicipovani muslimani bili u vecini.
Normalno da ne bi. Bosnjaci su evropski narod i primjer sinergije sekularnosti i islamskog naslijedja.
Da slazem se. Samo sto Bosnjaci iz BiH to nemogu shvatiti dok ne dodju ovdje i ne zive duuugi niz godina. Drzio sam se sa Marokancima, Afganistancima, Nijemcima, Francuzima, Grcima, Turcima...

Na kraju skontas da je opet najlakse sa evropljanima.Ovi Afganci, Marokanci su drugi svijet. Turci iz zapadne Turske su jako slicni nama.
Tačno.
Pa onda mene ljudi na forumu napadaju, kad kažem da se sličan sličnom raduje.
SaraFina

#161 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SaraFina »

Cherry-Cherry wrote:
SaraFina wrote: Pa selekcije se svakako trebaju provoditi. Ovi dzemati bošnjački po dijaspori mogl bi se prvi početi ogradjivati od tih ekstremista.

To i jeste problem. Da se ti dzemati ograde ( kao što i nemaju veze ) sa tim nekim improviziranim garnizonima gdje ovi ekstremisti sakupljaju narod za te " egzoticne destinacije" i suludu borbu na Allahovom putu ( kako je vole nazivati) mi ne bi imali nikakvih poteškoća ni sad, ni u buducnosti.
Cherry-Cherry

#162 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Cherry-Cherry »

SaraFina wrote:
Cherry-Cherry wrote:

To i jeste problem. Da se ti dzemati ograde ( kao što i nemaju veze ) sa tim nekim improviziranim garnizonima gdje ovi ekstremisti sakupljaju narod za te " egzoticne destinacije" i suludu borbu na Allahovom putu ( kako je vole nazivati) mi ne bi imali nikakvih poteškoća ni sad, ni u buducnosti.
Ali neće oni to. Pa vidiš na temi o vehabijama kako se odmah priča okreće na četnike... Guranje po tepih.
ioannes

#163 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by ioannes »

JohnnyS wrote:
Tako je u današnjoj Europi. Pitanje je samo kako će sutrašnja Europa izgledati budu li doseljenici pokušavali formirati IS po Njemačkoj ili Beneluxu
upravo se sluzis argumentacijom tih demonstranata
ovo je opet jedan od brojnih pokusaja siromasne zavadit sa jos siromasnijima
uvijek mora postojat neprijatelj.....rulja nasjeda opet
SaraFina

#164 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SaraFina »

Cherry-Cherry wrote:
SaraFina wrote:

Ali neće oni to. Pa vidiš na temi o vehabijama kako se odmah priča okreće na četnike... Guranje po tepih.

Pa treba to pokrenuti ili polako početi istupati i brisati se. Prvo sa prijava boravka, pa onda članarine i okupljanja izbjegavati i sl.

Mislim ja nisam vjernica ne prakticiram vjeru ali tako bi uradila da jesam.
Umalo popisivac

#165 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

ioannes wrote:
JohnnyS wrote:
Ljudi vole svoju zemlju i ne zele da im se unistava nesto za sto su oni radili i rade. Niti da rade za nekog drugog dok on pljuje po "nevjernicima" koji mu stavljaju kruh u usta. po meni potpuno legitimno.
jao_situacije

#166 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by jao_situacije »

Umalo popisivac wrote:
jao_situacije wrote:
Umalo popisivac wrote:A je li se vi razni strucnjaci medjunarodnih odnosa i globalne politike, tajnih sluzbi itd. ikad zapitate, je li postoji mogucnost da je stvarno problem mozda do tih doseljenika, a ne bas do manje vise svih europskih drzava, i to onih najbogatijih i poznato kao najliberalnijih?
Ja postavio temu jer je ovakav scenario etiketiranja i protesta pa onda kasnije nasilnijih i radikalnijih mjera već bio prisutan u Njemačkoj i drugim dijelovima Europe. I ne mogu da vjerujem da je problem otjerati par hiljada par desetina hiljada ili par stotina hiljada ljudi iz Europe ili im zabraniti ulazak u EU kao što to rade sa ljudima iz BIH. Mislim da je problem sociološki i psihološki gledajući drugačije prirode i zato sam i postavio temu.
Ako krše zakon, policija i pravosuđe se mogu baviti tim, ako je problem neprilagođavanja nepoštivanja EU ili Njemačke protjeraš ih.
pa bas sam pisao. mislim da su ovo prosvjedi upravo protiv vlasti da se useljenicki zakoni poostre i da se ljudi mogu lakse deportirati.
Pročitaj šta je kolega forumaš Dresdener napisao da su im stavovi, ja sam pročitao i meni se ne sviđa.
ioannes

#167 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by ioannes »

Umalo popisivac wrote:
ioannes wrote:
JohnnyS wrote:
Ljudi vole svoju zemlju i ne zele da im se unistava nesto za sto su oni radili i rade. Niti da rade za nekog drugog dok on pljuje po "nevjernicima" kojim ku stavljaju kruh u usta. po meni poptuno legitimno.

jeli vam jasno da je to sve medijska manipulacija....
u vremenima kad se tajno i pored parlamenata sklapaju TTIP i CETA ugovori slobodne trgovine sa Amerikom,Kanadom i EU
stvari koje su od velike vaznosti za nas sviju u buducnosti i za koje 95% posto stanovnistva nezna ni o cemu se radi....nas ovde u njemackoj okupiraju skandalima tipa nosenja Nikaba, procentualno umjesane konjetine nadjene u lazanji,svinjske i pticije gripe itd.

probudite se
zgembomaratonac

#168 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by zgembomaratonac »

Cherry-Cherry wrote:
zgembomaratonac wrote:
:-) Takvi kao ti u svemu vide genocid. :-)
Krstaši jasno kažu da je za njih multikultura neprihvatljiva što žnači da je njihov krajnji cilj da onih 4-5 miliona muslimana nekako nestane iz Njemačke. To je genocidnost iako za sada gasne komore ne spominju.
tandmand

#169 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by tandmand »

SaraFina wrote:
Cherry-Cherry wrote: Naši ljudi vole uglavnom gurati glavu u pijesak.
Ako se Bosnjaci pocnu ogradjivat od ekstremista, time ce sami sebe nesmotreno staviti u medije i povezati sa tim problemom, pa ce jos morati i dodatno da se pravdaju. Onda ce neko novinsko glasilo nase gastarbeitere povezati sa Maocom, Mevlidom, vehabijskom zajednicom u BiH, i ulaznica za cirkus je kupljena. Bosnjake niko niti proziva i nema potrebe da se neoptuzeni pravdaju.
animals

#170 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

Ne znam koliko vas zivi u toj Evropi i zna iz prve ruke problem..
nema veze iz koje zemlje ili kojeg okruzenja dolazis, ako ne pravis probleme i
ako si normalan, nikome ne smetas..i nemojte petljati Bosnjake u ovu pricu, oni su Evropljani i po kulturi i po svemu..
jao_situacije

#171 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by jao_situacije »

animals wrote:Ne znam koliko vas zivi u toj Evropi i zna iz prve ruke problem..
ako si normalan, nikome ne smetas..i nemojte petljati Bosnjake u ovu pricu, oni su Evropljani i po kulturi i po svemu..
Odmakli smo od naslova i islama jel lakše sad malo ? :roll: Čovjek je stavio njihove stavove pročitaj ih, pa ćeš vidjeti da nije samo islam, mada se on stavlja u prvi plan.
JohnnyS

#172 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by JohnnyS »

Pa normalno da multikulturalnost nema smisla ako je neka familija tu kroz tri generacije, a da se nitko nije udostojio naučiti jezik te države. Nitko ne očekuje da će djecu zvati Hans ili Klaus, al jebemu mater, nauči taj nesretni jezik, pa samo 4 padeža ima. Ako ne učiš jezik pokazuješ da te ne zanima ni obrazovanje ni zaposlenje u toj državi. Pa šta onda tu rade osim što zauzimaju prostor, troše vodu i socijalu?
animals

#173 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

jao_situacije wrote:
animals wrote:Ne znam koliko vas zivi u toj Evropi i zna iz prve ruke problem..
Odmakli smo od naslova i islama jel lakše sad malo ? :roll: Čovjek je stavio njihove stavove pročitaj ih, pa ćeš vidjeti da nije samo islam, mada se on stavlja u prvi plan.
Pa normalno da se liberalni politicari prave mutavi..
ljudi se boje buducnosti, posla je sve manje, konkurencija sve veca, dok se veliki koncerni bogate sve vise..
sto vise useljenika, to je jeftinija radna snaga..i zato su tim ljudima za sve krivi useljenici, jer se ti gradjani
osjecaju nezasticeno, i jednostavno zele da poruce tim mutavim politicarima sta je njihov problem..
problem je sto veliki koncerni vode ratove, i prave umjetne emigracije, koje ce jednog dana doci glave njima samim..
jao_situacije

#174 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by jao_situacije »

Ja mislim da teza ZAPAD RAZLIKUJE LJUDE IZ BIH I ARAPE UPRAVO SAD PADA U VODU. http://sportsport.ba/blabla/salihovic-j ... jek/149850
Naslovi uz sliku Salihovića i Selene nisu puno varirali, bili su gotovo identični "Selena sa zgodnim misterioznim čovjekom", dok su neki mediji ciljali na to da se radi o čovjeku arapskog porijekla.
SALIHOVIĆ ARAPSKOG PORIJEKLA :lol: :run: :nevjerujem: :facepalm: toliko o tome kako ZAPADNI MEDIJI plasiraju vijesti :-)
kakonako

#175 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by kakonako »

Moze li izvjedaj iz Kelna,sa lica mjesta.Najavljen veliki skup,oko sedam sati tristo do petsto uxesnika,svjetla pogasena na Katedrali,na mostovima,muzejima,na TV javni,kulturni i sportski uglednici na celu s gradonacelnikom osudili propuste.Demonstranti se razisli ko popisani,cak nisu stigli ni izvikivati svoje parole.Eto,svi ostali koji drame ovu pricu,a mislim na muslimane,tu pricu donose sa hutbi na dzumama,licno sam svjedok,gdje se prica o krscanima koji,eto,mrze muslimane.Mnogo godina sam ovdje,druzim se s Nijemcima,Kurdima,Turcima,Poljacima i Marokancima,postujem zakone zemlje domacina obako kako bih volio da se postuju i u nasoj Bosni,naucio jezik,naucio piti pivo,ne prelazim na crveno,placam kartu u tramvaju,ne kradem po prodavnicama,ne bacam smetlje,ne pusim na ulici i...zar je to problem.Dakle,bar u Njemackoj,nema nikakvog razloga za zabrinutost.Ako neko misli drugacije,mhalal mu cufte.
Post Reply