Cijepanje drva u stanu??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bellica

#151 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Bellica »

trocaderro wrote:Ma siguran sam da cijepa drva...neki dan sam ga vidio donijeo je oko 20 vreca sa drvima ispred zgrade i unosio ih u stan....

I do maloprije je cijepao...i to u kuhinji...sve odzvanja,sve se trese....

ovo sam nasao na forumima

"Za noćno lupanje, od 22 do 6, imaš pravo zvati policiju.
Preko dana, mislim da samo prolazi mjerenje buke od strane vještaka i pokretanje tužbe na osnovu prekoračenih vrijednosti. To trebaš provjeriti kod odvjetnika.

Narušavanje javnog reda i mira nema veze s vremenom i sa izmjerenom bukom - dovoljno je da se buka čuje na javno mjesto i da nekome smeta, a policajci će na dolasku procijeniti radi li se o prekršaju ili ne"

Da zovem muriju u 14h,da li ce doci uopste?

Al kontam ako mu dodje murija 2-3x da vise nece cijepat??
Ima jedankomšija i u mojoj zgradi, u stanu ispod mene koji također cijepa drva, naveče oko 23h i bukvalno se sve trese. Iza toga, žena usisa nered koji je napravio, a kad se sve to smiri, curica od 2 godine starosti počne ne plakati nego vrištati. Do sada nismo ništa poduzeli i sigurno ništa i nećemo, jer policija će mu doći, opomenuti ga i kad oni odu, on će isto nastaviti. Ako ćemo po Odredbi o kućnom redu, od toga također nema ništa jer nema ko da izvršava, odnosno nadzire provođenje Odluke. Da mu idemo na vrata...u mojoj zgradi žive ljudi koji se plaše svoje sjene, tako da ovome sigurno neće otići. Tako da možemo samo da sjedimo i čekako proljeće odnosno toplije vrijeme kad neće lupati. A drva čuvaju u stanu, jer je veliki stan i ne griju sve prostorije, cijepaju drva u ovom dijelu stana koji ne griju. Tu sigurno čuvaju i zimnicu, a kako smo počeli, uskoro će nabaviti kokoške i ovce-za ovaj "prazni" dio stana :)
muha_sa

#152 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by muha_sa »

jel jos cijepa :?
Henry Chinaski

#153 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Henry Chinaski »

Jesil' mu mazn'o ženu?
hrastov žižak

#154 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by hrastov žižak »

koja su drva?
klaki

#155 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by klaki »

mirzet87sa wrote:A kakav magistar, ladno cepa drva :D Kod nas se doselila studentica iz tesnja. To se guzi svaku boziju noc, k'o da stenje na megafon. Odjekuje eho, oka sklopit ne mozes. Tacno vise znam kad je koji ispit prosla, a koji pala. Sta da ja radim, zovem policiju ?! Pa pomislit ce da sam zagorio na mrtvo ime, a da je prebijem ne dolazi u obzir..
Ps. prodajem stan, jeftino!
haj me upoznaj
muzicar_iz_parka

#156 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by muzicar_iz_parka »

mirzet87sa wrote:Halo, hejteri, podalje od moje tesanjke! To su moje slatke muke, ne bih ih pozelio nikome ;p
Forumaši = muzafer, mirzet = drugi
nightvision

#157 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by nightvision »

ako dimnjak prolazi kroz tvoju vertikalu zacepi ga, naguraj necega npr staklene vune ili slicnog sto nije zapaljivo ali tako da to mozes lako izvaditi da ne skonta da si ti ako bude provjeravao dimnjak sajlom ili tako necim, pa nek onda lozi materi svojoj. kad mu podje dimiti u kuci iznervirace se i napravice neku glupost, mozda tada i nadlezne institucije budu reagovale. a ti rahat.
amortizer

#158 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by amortizer »

trocaderro wrote:Dragi klixovci..

doselio se neki dziber ispod mene prije 1mj...i od danas je poceo da cijepa drva redovno u STANU??? Ima li iko neki prijedlog sta bi mogao da radim osim da ga nalupam?

Imal nesto u zakonu da pise protiv toga?Ili je dozvoljeno cijepanje drva u kuhinji?Sve mi odzvanja u stanu??? Ovo je teror zivi...

molim vas za neki prijedlog...

zgrada ima 18 spratova..

poz i hvala
jesi ti ters! pa ne cipa u tvom stanu. sta se bunis
nightvision

#159 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by nightvision »

DocSportello wrote:Jes pa da ga krkan iscjepa umjesto trischa, jos bi ga natjero da mu on potpaljuje vatru svaki sabah lol
snaga klade valja ali um caruje, da je obratno volovi bi ljude imali u zaprezi ali nije tako. zato samo pametno i bas zato sto je kreten krkan nece ni skontati. naravno podrazumijeva se da zgrada ima uvedeno centralno grijanje i da je lozenje ustvari nepotrebno. u suprotnom slucaju potraziti alternativne metode lijecenja.
chino

#160 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by chino »

Jesil razmisljao da mu pomognes da to fino zajedno u jednom danu iscjepate i miran si :D
supercali

#161 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by supercali »

imao sam i ja jednog pacijenta koji je poceo cjepkati u haustoru
a svi znamo kako to odzvanja
otvorim vrata i posto je dijagonalno tako da ga vidim samo mu kazem alo pa mozes izaci pred haustor pa to iscjepkati
kad stvarno izadje i dole je to nacjepko

inace ima tome par godina
inace je iz sarajeva malo zesci kloc i primitivac a zena mu susta suprotnost
sto bi rekli komsinica za pozeljeti i ponasanjem i fizicki :D
Streptokok

#162 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Streptokok »

ako ga ne možeš pobijediti, pridruži mu se.
muzicar_iz_parka

#163 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by muzicar_iz_parka »

Kupi komšiji ovako nešto, dosta tiše od sjekire:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#164 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Truba »

ima skinut CD sa svim mogućim zvukovima mašina i alata
za lose komšije :mrgreen:
GAU8

#165 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by GAU8 »

muzicar_iz_parka wrote:Kupi komšiji ovako nešto, dosta tiše od sjekire:
Izgleda dobro (kad su dobra drva)

nek uvali kakav panj sa 3-4 grane
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#166 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Zviz »

Na max das sve zvucnike koje imas ako nemas onda ih nabavi. Nastiman da se ponavlja video. I pritisni play, a fino sa zenom i djecom odes na vikend. Kad se vratis po zgrade se iselilo.
mirzet87sa

#167 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by mirzet87sa »

Zviz wrote:

Na max das sve zvucnike koje imas ako nemas onda ih nabavi. Nastiman da se ponavlja video. I pritisni play, a fino sa zenom i djecom odes na vikend. Kad se vratis po zgrade se iselilo.
Tako radis pretpostavljam i u danskoj ha?!
Zviz

#168 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Zviz »

mirzet87sa wrote:
Zviz wrote:

Tako radis pretpostavljam i u danskoj ha?!
Jeste, bas tako. Kao prvo kod nas zakon ti dopusta da petkom i subotom imas u stanu koncert ako hoces i da tutnji do mile volje! I tako svaki stan ima pravo tri puta godisnje! :wink: Ako ti se ne slusa brate, idi kupi sebi kucu a omladinu pusti da uziva tako nekako ti dodje. Nemas kome da se zalis za galamu.
mirzet87sa

#169 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by mirzet87sa »

Zviz wrote:
Jeste, bas tako. Kao prvo kod nas zakon ti dopusta da petkom i subotom imas u stanu koncert ako hoces i da tutnji do mile volje! I tako svaki stan ima pravo tri puta godisnje! :wink: Ako ti se ne slusa brate, idi kupi sebi kucu a omladinu pusti da uziva tako nekako ti dodje. Nemas kome da se zalis za galamu.
Zajebajem se, ovo namjerno spomenuh dansku da vidim hoces li opet roman pisati o tome kakav je zivot tamo :D
Zviz

#170 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Zviz »

mirzet87sa wrote:
Zviz wrote:
Zajebajem se, ovo namjerno spomenuh dansku da vidim hoces li opet roman pisati o tome kakav je zivot tamo :D
Sto da pisem roman o BiH kad u njoj ne zivim, a vidim da su drugi na toj temi cestiti. Pa reko daj da ljudima iz prve ruke napisam sta god iz Danske. Ovdje jedino sto je dobro je da ima para ko have sve ostalo je ubitacno. Jedino je zabavno kad zapada snjega do pasa. Tad nista ne radi. Ubacis naku kasetu (film) pogledas dok pijuckas vrucu cokoladu i dok si pribijen uz radiator ko pijan uz motiku. Jer vani je samo -20.
mirzet87sa

#171 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by mirzet87sa »

Zviz wrote:
Sto da pisem roman o BiH kad u njoj ne zivim, a vidim da su drugi na toj temi cestiti. Pa reko daj da ljudima iz prve ruke napisam sta god iz Danske. Ovdje jedino sto je dobro je da ima para ko have sve ostalo je ubitacno. Jedino je zabavno kad zapada snjega do pasa. Tad nista ne radi. Ubacis naku kasetu (film) pogledas dok pijuckas vrucu cokoladu i dok si pribijen uz radiator ko pijan uz motiku. Jer vani je samo -20.
Brate da ja tebi napisem roman o bih u kojoj zivim, iz prve ruke. Ovdje nista nije dobro, para ima kako za koga :D Zabavno je i kod nas kad snijeg napada, samo sto tad radi sve jer se od neceg zivit mora, a ko te pita koliko je - vani. Autoru teme komsija cijepa drva u stanu, meni se komsinica - studentica, koju ti opisa u prethodnom postu kao 'pusti mlade nek zive', krshi svaku skoro noc. Eto imamo dosta toga zajednickog s danskom, tebi maksuz selam :D
Zviz

#172 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Zviz »

mirzet87sa wrote:
Zviz wrote:
Brate da ja tebi napisem roman o bih u kojoj zivim, iz prve ruke. Ovdje nista nije dobro, para ima kako za koga :D Zabavno je i kod nas kad snijeg napada, samo sto tad radi sve jer se od neceg zivit mora, a ko te pita koliko je - vani. Autoru teme komsija cijepa drva u stanu, meni se komsinica - studentica, koju ti opisa u prethodnom postu kao 'pusti mlade nek zive', krshi svaku skoro noc. Eto imamo dosta toga zajednickog s danskom, tebi maksuz selam :D
Zapadni standardi. I meni ovdje dopizdi kad tutnji ili ore do da ili da i kusur a onda dok se nakane da odu u grad pa jos ispred zgrade urlicu a sve djeca nakih bogatasa jer u strogom centru i kosta dosta skuplje stanovanje. A jene veceri sam ja pozvao sve ovo svoje matiore pa smo onaj tehno odvrnili do dase da zgarda i ako mala se tresla. Jos na vratina napisao flomasterom "indijanci se vracaju kuci party". Dobro mi smo ga toliko zabiberili da je policja dosla da nas zamoli da malo stisamo jer se cujemo u radijusu od tri bloka/cetri bloka. A kad su isto vidili da je starost u prosjeku 37-38 godina su nas upitali sta nam zene / muzevi rade i djeca. Kad ce jedan kaze poslao sam ih njezinima :mrgreen:
mirzet87sa

#173 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by mirzet87sa »

Zviz wrote: Zapadni standardi. I meni ovdje dopizdi kad tutnji ili ore do da ili da i kusur a onda dok se nakane da odu u grad pa jos ispred zgrade urlicu a sve djeca nakih bogatasa jer u strogom centru i kosta dosta skuplje stanovanje. A jene veceri sam ja pozvao sve ovo svoje matiore pa smo onaj tehno odvrnili do dase da zgarda i ako mala se tresla. Jos na vratina napisao flomasterom "indijanci se vracaju kuci party". Dobro mi smo ga toliko zabiberili da je policja dosla da nas zamoli da malo stisamo jer se cujemo u radijusu od tri bloka/cetri bloka. A kad su isto vidili da je starost u prosjeku 37-38 godina su nas upitali sta nam zene / muzevi rade i djeca. Kad ce jedan kaze poslao sam ih njezinima :mrgreen:
Brate oraspolozio si me, a i vratio nadu za bolje sutra.. Ja sam mislio da je to samo kod nas u bosni, a vidim i u vas tamo u danskoj nije nista bolje.. a vi raspalite jos koji parti, imate pravo 3x godisnje pa nek se sjebu strendzeri kad im bosnjo odvrne tehnjake :D
Zviz

#174 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Zviz »

mirzet87sa wrote:
Zviz wrote: Zapadni standardi. I meni ovdje dopizdi kad tutnji ili ore do da ili da i kusur a onda dok se nakane da odu u grad pa jos ispred zgrade urlicu a sve djeca nakih bogatasa jer u strogom centru i kosta dosta skuplje stanovanje. A jene veceri sam ja pozvao sve ovo svoje matiore pa smo onaj tehno odvrnili do dase da zgarda i ako mala se tresla. Jos na vratina napisao flomasterom "indijanci se vracaju kuci party". Dobro mi smo ga toliko zabiberili da je policja dosla da nas zamoli da malo stisamo jer se cujemo u radijusu od tri bloka/cetri bloka. A kad su isto vidili da je starost u prosjeku 37-38 godina su nas upitali sta nam zene / muzevi rade i djeca. Kad ce jedan kaze poslao sam ih njezinima :mrgreen:
Brate oraspolozio si me, a i vratio nadu za bolje sutra.. Ja sam mislio da je to samo kod nas u bosni, a vidim i u vas tamo u danskoj nije nista bolje.. a vi raspalite jos koji parti, imate pravo 3x godisnje pa nek se sjebu strendzeri kad im bosnjo odvrne tehnjake :D
Ovdje omladina previse urlice cestom, ono para kroz usi. Bio sam i ja mlad ali znalo se kad se blizis kucama ili naselju ono smanjis malo glas. Niko nije htjeo trke frke. Ili sam ja ono ostario sto bi se reklo ili je omladina u moje doba ipak bila opreznija po nekim pitanjima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#175 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Truba »

komsija dovukao drva
sva sreca ne mora ih cepati :mrgreen:
al zato zgrada drhti kada ih slaze...
ali zasto u pola devet navecer
Post Reply