MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#151 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by karanana »

u ovim svim fol nazovi "akcijama", ja jos niti jednom nisam vidio da pripadnici jednog mupa u uniformama rade i pretpresaju i hapse u drugom entitetu.
sipetina da. ali mupovi, nisam nikad vidio a primjetio bih jer bi mi to zapelo za oko kada su oznake mupova u pitanju.
bella_ciao

#152 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bella_ciao »

karanana wrote:u ovim svim fol nazovi "akcijama", ja jos niti jednom nisam vidio da pripadnici jednog mupa u uniformama rade i pretpresaju i hapse u drugom entitetu.
sipetina da. ali mupovi, nisam nikad vidio a primjetio bih jer bi mi to zapelo za oko kada su oznake mupova u pitanju.
Maloprije sam ostavio link sa Klixa o hapsenju SIPAe i MUPa RSa po Federaciji
karanana

#153 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by karanana »

bella_ciao wrote:
karanana wrote:u ovim svim fol nazovi "akcijama", ja jos niti jednom nisam vidio da pripadnici jednog mupa u uniformama rade i pretpresaju i hapse u drugom entitetu.
ja te pitah sta taj clanak dokazuje.
meni nista. sipa i mup rs hapsili po bijeljini, ugljeviku, tuzli i zenici.
kako znas da je u tuzli hapsio mup rs a nije sipa?
aCme

#154 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by aCme »

:sax: :sax:
__Phoenix__

#155 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by __Phoenix__ »

Kad vidim službena obilježja MUP-a RS-a u Sarajevu onda ću kao povjerovati u priču kako ovi smiju prelaziti i raditi "posao".

Podrška klixu kao mediju.
armin071

#156 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by armin071 »

Onaj ko je potpisao da MUP rs-a moze da trkelja bilo koga po federaciji automatski otkaz ( za to je zaduzena SIPA). Takodjer onoga ko je potpisao da se trkelja bilo koji nezavisnij medij otkaz po kratkom. Ovo samo treba proslijediti ka Strazburu. Ovu mafiju u vidu Izetbegovic-Dodik-Covic treba samo tuziti u EU.
bella_ciao

#157 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bella_ciao »

E jebi ga ljudi ko bi vama objasnjavao osnovne stvari...

Znaci po vasem MUPovi ne smiju saradjivati i prlaziti tzv entitetske granice da bi vrsili istrage i skupljali materijal?

Pa otkad to?
filosofman

#158 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by filosofman »

Prema Zakonu o krivičnom postupku novinar nije dužan da oda izvor informacije, upravo kao što to nije dužan ni pop ili advokat u vršenju svoje profesionalne dužnosti.Svaki dokaz prikuplljen na način da se novinara, advokata ili popa prisiljava da oda informacije, je na sudu nezakonit.
spreca

#159 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

bella_ciao wrote:
jednostavno greskom su izostavili mup federacije ili kantonalne mupove.......jos jednom ti kazem nikad toga nije bilo
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#160 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by pici »

Image
armin071

#161 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by armin071 »

bella_ciao wrote:E jebi ga ljudi ko bi vama objasnjavao osnovne stvari...

Znaci po vasem MUPovi ne smiju saradjivati i prlaziti tzv entitetske granice da bi vrsili istrage i skupljali materijal?

Pa otkad to?
Istragu vezano za sta? I gdje to pise da entitetski mupovi smiju prelaziti granice? Zar vas Vozd nije napravio istorijsku poBedu tako sto je oborio formiranje zajednickih policijskih snaga. Cemu sada "zajednicko djelovanje"??
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#162 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Chmoljo »

:roll:

oj jeste peglativni... bili su i kantonalci. KANTONALCI. vidite li uniforme?
bella_ciao

#163 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bella_ciao »

filosofman wrote:Prema Zakonu o krivičnom postupku novinar nije dužan da oda izvor informacije, upravo kao što to nije dužan ni pop ili advokat u vršenju svoje profesionalne dužnosti.Svaki dokaz prikuplljen na način da se novinara, advokata ili popa prisiljava da oda informacije, je na sudu nezakonit.
A sta ako je bas novinar taj koji je prisluskivao?
filosofman

#164 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by filosofman »

bella_ciao wrote:
filosofman wrote:Prema Zakonu o krivičnom postupku novinar nije dužan da oda izvor informacije, upravo kao što to nije dužan ni pop ili advokat u vršenju svoje profesionalne dužnosti.Svaki dokaz prikuplljen na način da se novinara, advokata ili popa prisiljava da oda informacije, je na sudu nezakonit.
Ni tada, jer novinarski je posao da prikuplja informacije.Eno ti oni paparacoi, snimaju bez dozvole suda, pa nikom ništa, njihov posao da to rade.
Last edited by filosofman on 29/12/2014 16:51, edited 2 times in total.
pici

#165 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by pici »

Chmoljo wrote::roll:

oj jeste peglativni... bili su i kantonalci. KANTONALCI. vidite li uniforme?

zar ti nisi u privatnoj tamnici kod željkane :izet: :mrgreen:

Image
spreca

#166 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

Pa otkad to?
kako ti dokazati kad ne shvatas....jedina SIPA nema granica ......MUPovi saradjuju......a kordinirana akcija znaci svako u svom brlogu hapsi i pretresa .....kako to nemozes da shvatis.......pa u federaciji kantonalni MUPovi rade svako u svom brlogu..........pogledaj zakon o policiji
karanana

#167 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by karanana »

Pa otkad to?
kada je trebala biti reforma policije, rs se upravo zbog ovih i slicnih stvari bunio i protivio da policije zalaze u neke regije koje nisu u skladu sa granicama entiteta. onda se naslo nekakvo kompromisno rjesenje za osnivanje i otvaranje novih radnih mjesta u formi te nekekve agencije za koordinaciju policijskih tijela. ali mupovi su i dalje ostajali u svojim granicama. jebote ja ne znam ni da unutar federacije jedan kantonalni mup moza ista caprkati u drugom kantonu a kamoli entitetski.

gdje je onaj drotina creasy da razjasni?
kad ga trebas nema ga.
Last edited by karanana on 29/12/2014 16:53, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#168 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by VjecitiStudent »

armin071 wrote:Onaj ko je potpisao da MUP rs-a moze da trkelja bilo koga po federaciji automatski otkaz ( za to je zaduzena SIPA). Takodjer onoga ko je potpisao da se trkelja bilo koji nezavisnij medij otkaz po kratkom. Ovo samo treba proslijediti ka Strazburu. Ovu mafiju u vidu Izetbegovic-Dodik-Covic treba samo tuziti u EU.
U istom paketu zabraniti i klixu da sebe zovu novinarima.
Panzer_Daddy

#169 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Panzer_Daddy »

Poslije ovog upada sad svaki zid u prostorijama klixa ima i oci i usi :) Bog zna sta su im sve u namjestaj instalirali :lol:
HM 2011

#170 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by HM 2011 »

i jesu li išta našli što bi moglo koristiti istrazi ?
armin071

#171 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by armin071 »

VjecitiStudent wrote:
armin071 wrote:Onaj ko je potpisao da MUP rs-a moze da trkelja bilo koga po federaciji automatski otkaz ( za to je zaduzena SIPA). Takodjer onoga ko je potpisao da se trkelja bilo koji nezavisnij medij otkaz po kratkom. Ovo samo treba proslijediti ka Strazburu. Ovu mafiju u vidu Izetbegovic-Dodik-Covic treba samo tuziti u EU.
U istom paketu zabraniti i klixu da sebe zovu novinarima.
Dobro to moze spadati u licni animozitet. O ukusima se ne raspravlja. Ali novinarstvo mora biti nezavisno i tacka. Jedino ako nam je uzor S. Koreja onda ok.
Officer Crabtree

#172 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Officer Crabtree »

možda bi ovo sve više odjeknulo i imalo zamaha da se i dalje zove sarajevo-x al jebigaaa

btw privatne mobitele :-?
spreca

#173 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

bella_ciao wrote:
Zali se Milokradu
pici

#174 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by pici »

šHo netužite goFna u Stazburu...jebatiH svakako su naCisti :oops:
pici

#175 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by pici »

Officer Crabtree wrote:možda bi ovo sve više odjeknulo i imalo zamaha da se i dalje zove sarajevo-x al jebigaaa

btw privatne mobitele :-?

samo Ćekam balvane pa da poĆeramo bagru :izet:
Post Reply