Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
- ultima_palabra
#151 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
Sutra valjda idu neki oblaci i jugovina, koji bi trebali ovo govno rastjerati 
-
shandrprcSA
- MOSALJOZE
#153 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
Jugo obično donosi i snijeg.ultima_palabra wrote:Sutra valjda idu neki oblaci i jugovina, koji bi trebali ovo govno rastjerati
- ultima_palabra
#154 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
Jugo donosi kišu, ako okrene na sjeverac onda dolazi snijeg.MOSALJOZE wrote:Jugo obično donosi i snijeg.ultima_palabra wrote:Sutra valjda idu neki oblaci i jugovina, koji bi trebali ovo govno rastjerati
-
Wind
#155 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
Ko nije doživio...neće vjerovat...
- Skyfox
- MOSALJOZE
- popi
#158 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
Gore je milina, ne mogu oci da se naviknu na boje, sunce, vidljivostshandrprcSA wrote:samo na planinu
http://51686ae1b27a4.click2stream.com/
Je li kod tebe fercera ovaj link? Gdje je inace najbolje provjeriti trenutnu vremensku situaciju na Bjeli i planinama?
- starii
#159 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
sta je ba ovo jutros nebo se vidi,žiku mjeseca....gdje nesta ona silna magla 
-
shandrprcSA
#160 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
Juce odem na kafu i malo u setnjupopi wrote:Gore je milina, ne mogu oci da se naviknu na boje, sunce, vidljivostshandrprcSA wrote:samo na planinu
http://51686ae1b27a4.click2stream.com/![]()
Je li kod tebe fercera ovaj link? Gdje je inace najbolje provjeriti trenutnu vremensku situaciju na Bjeli i planinama?

radi kod mene link a za prognozu po meni nema jace od http://www.yr.no/
- Alfons Kauders
#161 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
fala kurcu, konacno vidim trebevic
-
VjecitiStudent
#162 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
Ne lipši magarče ...
http://ekoakcija.org
http://ekoakcija.org
- ultima_palabra
#163 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
Napolju +10, isto proljeće
Za dva sata, temperatura porasla za 12 stepeni.
- Alfons Kauders
#164 Re: Prva mjera pripravnosti - smog!
predobro fakat... steta sto imam posla, al ima da izletim u setnju da nagradim plucaultima_palabra wrote:Napolju +10, isto proljećeZa dva sata, temperatura porasla za 12 stepeni.
-
Dobrinja80
#165 Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
Ovakvih magli kao što je bila jučerašnja nije bilo prije rata u Sarajevu, bar ne odkako je plinovod napravljen i plin se počeo koristiti kao energent. Danas svi imamo problem zbog novih sugrađana koji lože sve u svoje kotlovnice, tako da pola Dobrinje se guši u smogu zbog jedne kuće preko puta koja se grije na ugalj.
- DennyBoy
#166 Re: Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
Ja sam slusao price da je grad imao i prije rata problem sa smogom i zagadjenim zrakom.
A ovo sada, cini mi se, postaje sve gore i gore iz godine u godinu.
A ovo sada, cini mi se, postaje sve gore i gore iz godine u godinu.
- Troll_Happens
#167 Re: Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
ja koliko se sjecam bilo je prosle god isto ovako.. sve je to posljedica paljevine i lozenja kojecega po gradu... Sad je ovaj alshiti se ugradio na mdvoru i naravno da nema protoka zraka prema carsiji i sva se koncentracija otrova zadrzava u centru. bice samo gore jel se sve shume i drvece neplanski sijeku u okolini i nije ni cudo...Dobrinja80 wrote:Ovakvih magli kao što je bila jučerašnja nije bilo prije rata u Sarajevu, bar ne odkako je plinovod napravljen i plin se počeo koristiti kao energent. Danas svi imamo problem zbog novih sugrađana koji lože sve u svoje kotlovnice, tako da pola Dobrinje se guši u smogu zbog jedne kuće preko puta koja se grije na ugalj.
- O'zone
- Globalni moderator
#168 Re: Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
Bilo je i prije 90-ih ovakvih magli i smoga da nisi mogao dahnut. Prošle godine je par dana bilo žestoke magle nisi mogao vidjeti preko ulice.
Valja nam se strpit da se naprave ova dva velika ventilatora na Darivi koji će usmjeravati zrak u Sarajevsku kotlinu.

Valja nam se strpit da se naprave ova dva velika ventilatora na Darivi koji će usmjeravati zrak u Sarajevsku kotlinu.
- Queen_of_hearts
#169 Re: Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
Zlatko Petrovic :
"Insistirat cemo na ekonomskoj cijeni plina " !
"Insistirat cemo na ekonomskoj cijeni plina " !
-
neki
#170 Re: Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
Jes eto alshiti je kriv...prije nego se on izgradio bila je normalna cirkulacija zraka i nije bilo smogaTroll_Happens wrote:ja koliko se sjecam bilo je prosle god isto ovako.. sve je to posljedica paljevine i lozenja kojecega po gradu... Sad je ovaj alshiti se ugradio na mdvoru i naravno da nema protoka zraka prema carsiji i sva se koncentracija otrova zadrzava u centru. bice samo gore jel se sve shume i drvece neplanski sijeku u okolini i nije ni cudo...Dobrinja80 wrote:Ovakvih magli kao što je bila jučerašnja nije bilo prije rata u Sarajevu, bar ne odkako je plinovod napravljen i plin se počeo koristiti kao energent. Danas svi imamo problem zbog novih sugrađana koji lože sve u svoje kotlovnice, tako da pola Dobrinje se guši u smogu zbog jedne kuće preko puta koja se grije na ugalj.
- Troll_Happens
#171 Re: Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
nekazem da je i onda bilo dobro ali kazem da je s tim sad samo gore...neki wrote:Jes eto alshiti je kriv...prije nego se on izgradio bila je normalna cirkulacija zraka i nije bilo smogaTroll_Happens wrote:ja koliko se sjecam bilo je prosle god isto ovako.. sve je to posljedica paljevine i lozenja kojecega po gradu... Sad je ovaj alshiti se ugradio na mdvoru i naravno da nema protoka zraka prema carsiji i sva se koncentracija otrova zadrzava u centru. bice samo gore jel se sve shume i drvece neplanski sijeku u okolini i nije ni cudo...Dobrinja80 wrote:Ovakvih magli kao što je bila jučerašnja nije bilo prije rata u Sarajevu, bar ne odkako je plinovod napravljen i plin se počeo koristiti kao energent. Danas svi imamo problem zbog novih sugrađana koji lože sve u svoje kotlovnice, tako da pola Dobrinje se guši u smogu zbog jedne kuće preko puta koja se grije na ugalj.
sem toga nisam rekao da je on glavni krivac i izvor zagadjenja nego pogoduje tome da se to zagadjenje zadrzi u gradu.
- trambusek88
#172 Re: Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
Bilo je gadnih magli i prethodnih godina, ali sinoć oko 9 je bila možda i najgušća magla u zadnjih 10 godina, bar u rejonu Dobrinje.
Ali ljudi koji pamte pričaju da su najgušće magle bile prije rata.
Ali ljudi koji pamte pričaju da su najgušće magle bile prije rata.
- dječak sa šibicama
#173 Re: Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
Kako nije bilo prije rata, ja se sjecam magli, po noci posebno, u kojima ja bukvalno sa drugo sprata nisam vidio nista, ni plato ispod zgrade, ni susjednu zgradu udaljenu 50-ak metara, ni ulicnu rasvjetu, nista. Ko u oblacima, nista ne pretjerujem, dobro se sjecam da smo svi porodicno izlazili na balkon i smijali se od cudjenja, ko u oblacima. Prst pred okom, sto ono kazu, nisi vidio.
Odakla ta magla, pojma nemam, jedino nije smrdila ko danas. To je istina, ovo danas je vise smog nego magla. Previse automobila, previse lozaca koji loze najjeftiniji ogrjev, premalo strujanja zraka u kotlini.
Odakla ta magla, pojma nemam, jedino nije smrdila ko danas. To je istina, ovo danas je vise smog nego magla. Previse automobila, previse lozaca koji loze najjeftiniji ogrjev, premalo strujanja zraka u kotlini.
- dječak sa šibicama
#175 Re: Magla u Sarajevu , visegodisnji problem
Takodje, i Ljubljana ima problem sa maglom, posebno u nocnim satima, juzni dijelovi grada ponajvise, ali to je razumljivo jer velika je mocvara juzno od grada. Voda isparava kod temperaturnih promjena.
Sarajevo je najmaglovitije u sarajevskom polju, vjerovatno iz slicnih razloga. Igman, vlazno tlo oko Bosne, Zeljeznice, Dobrinje, itd.
Sarajevo je najmaglovitije u sarajevskom polju, vjerovatno iz slicnih razloga. Igman, vlazno tlo oko Bosne, Zeljeznice, Dobrinje, itd.