Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Locked
-H-E-L-L-

#151 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by -H-E-L-L- »

zgembomaratonac wrote:
-H-E-L-L- wrote:Zapad nikad nece dozvoliti narodu u kojoj ekstremisti cine jak segment dozvoliti da kontrolisu jednu drzavu u Evropi.Dakle i za konacni cilj oni predstavljaju prepreku.
Nema većeg ekstremizma od genocidnog. Vehabosi zato više dođu kao gorak lijek protiv čvarakžderosa koji su svojom trostrukom agresijom na BiH jasno dokazali da predstavljaju jedinu realnu prijetnu za BiH.
Ma znam ja sta ti govoris ali vehbije nisu lijek za to.Lijek za to bi bilo kada bi se pojavila nacionalisticka grupacija koja ima za cilj eliminaciju ostalih naroda,bosnu kao drzavu bosnjaka itd. pa bi bilo tuk na utuk.Vehabije su prvo muslimani,nema u njih nikakve nacionalnosti i oni gledaju svoju avliju samo.To sto su oni se raspitvali za neku zemlju dodje samo kao poklon velikosrbima za homogenizaciju stanovistva.
-H-E-L-L-

#152 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by -H-E-L-L- »

I gledaj jos nesto uvijek postoje novi potencijalni vjernici.Da li ce oni preci na vjeru onako kako je tumace selefije ili islamska zajednica BiH,koja je na neki nacin i cuvar tradicije i posebnosti jednog naroda.Vjera ti je tu na neki nacin i jedan od stadija prihvatanja obicaja,kulture i ciljeva odredjene grupe :D,islamskoj zajednici pripadaju iskljucivo bosnjaci ili njeni pripadnici to postaju a na drugoj strani,pa da ne pisem...
Ne bi se ja kockao sa tim da takve institucije dovedemo u opasnost zbog par preplasenih srba.
Nomo

#153 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Nomo »

HM 2011 wrote:
SaraFina wrote:Cerić nije odavno vjerski poglavar nego Kavazovic ..

Citate VI uopće vijesti o IZ?

Cerić se bio kandidirao na izborima. Kako moze biti vjerski poglavar ako smo mi sekularna drzava?
Što ne daje pravo ikome da ga onako usput proziva majmunom....
tacno . to je uvreda za majmuna .u jedinstvu majmuna je snaga :-D
Vares City

#154 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Vares City »

Ako nas mIRSO i eMIR cvarkojedci iz .ovana ne izvade TROPA SMO :roll:
alanx

#155 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by alanx »

Ovo je problem:

alanx

#156 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by alanx »

I ovo je problem:

parangal_

#157 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by parangal_ »

-H-E-L-L- wrote:
zgembomaratonac wrote:
-H-E-L-L- wrote:Zapad nikad nece dozvoliti narodu u kojoj ekstremisti cine jak segment dozvoliti da kontrolisu jednu drzavu u Evropi.Dakle i za konacni cilj oni predstavljaju prepreku.
Nema većeg ekstremizma od genocidnog. Vehabosi zato više dođu kao gorak lijek protiv čvarakžderosa koji su svojom trostrukom agresijom na BiH jasno dokazali da predstavljaju jedinu realnu prijetnu za BiH.
Ma znam ja sta ti govoris ali vehbije nisu lijek za to.Lijek za to bi bilo kada bi se pojavila nacionalisticka grupacija koja ima za cilj eliminaciju ostalih naroda,bosnu kao drzavu bosnjaka itd. pa bi bilo tuk na utuk.Vehabije su prvo muslimani,nema u njih nikakve nacionalnosti i oni gledaju svoju avliju samo.To sto su oni se raspitvali za neku zemlju dodje samo kao poklon velikosrbima za homogenizaciju stanovistva.
hahahaha... ti bas nemas stida. a nemas ni logike u glavi. ako si musliman, to ti mora biti vaznije od nacije i svega drugog. jer, kako nesta moze da bude vaznije od bozije rijeci? heeeeej direktne bozije rijeci!!!! kuran je dirketni zakon boga i bozija rijec, jel moze da bude nesta vece i pametnije od boga?

ili boga ima ili nema,. ili si musliman ili nisi. ako ti islam nije jedina bitna stvar onda ti decko nisi musliman. ne moze i jedno i drugo, jednostavno nema smisla.
-H-E-L-L-

#158 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by -H-E-L-L- »

hahahaha... ti bas nemas stida. a nemas ni logike u glavi. ako si musliman, to ti mora biti vaznije od nacije i svega drugog. jer, kako nesta moze da bude vaznije od bozije rijeci? heeeeej direktne bozije rijeci!!!! kuran je dirketni zakon boga i bozija rijec, jel moze da bude nesta vece i pametnije od boga?

ili boga ima ili nema,. ili si musliman ili nisi. ako ti islam nije jedina bitna stvar onda ti decko nisi musliman. ne moze i jedno i drugo, jednostavno nema smisla.[/quote]

Prvo ja sam Bosnjak,islam je dio tradicije moga naroda i svi vrlo dobro znamo da je vecina stanovnistva u Bosni musliman po tradiciji,isto to se odnosi i na krscane.Dakle ne pridrzavaju se svih propisa.Pa ti biseru ako nisi znao ako propustis dzumu bez razloga vise puta ne smatras se vjernikom,da li klanjas svaku dzumu evo samo jedan primjer kad vec tu glumis nekog glasa vjere.To je karakteristicno za sve zemlje koje su prosle kroz proces sekularizacije.Kada bi tako gledao pravih vjernika koji se pridrzavaju svih propisa u vjeri ne bi bilo ni 10 posto,ni medju krscanima.Nacionalnost mi je i pripadnost svom korpusu mi je najbitnija,dakle te price prosipaj nekom drugom.Kada se vec predstavljas kao pravi musliman trebao barem ime svete knjige napisati pravilno.
fosna2014

#159 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by fosna2014 »

@parangal_ po tvojoj računici onda kod nas MOŽDA ima 5% muslimana. Ja iskreno ne znam nikog ko se pridržava vjere kao što je ti predstavljaš.

A vidim postao si i poslanik r.a. pa određuješ ko je musliman, a ko ne. Nešto mi je to poznato.
HM 2011

#160 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by HM 2011 »

fosna2014 wrote:@parangal_ po tvojoj računici onda kod nas MOŽDA ima 5% muslimana. Ja iskreno ne znam nikog ko se pridržava vjere kao što je ti predstavljaš.

A vidim postao si i poslanik r.a. pa određuješ ko je musliman, a ko ne. Nešto mi je to poznato.
tekfirenje kefira.....

vrlo interesantna tema i zaplet - samo ima jedna stvar - slobodni su da biraju vjeru i vjeroucenje i drzava i bilo ko veze nema sa tim - niti bi im ko to trebao braniti, niti smio......
daddy-kool

#161 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by daddy-kool »

Jedina prava prijetnja BiH u doglednoj budućnosti je Srbija.

Za ovo ostalo nemam puno komentara, mislim da @cyprus ima zdravorazumske poglede.
Inače je tema otišla u pravcu pljuvanja na Islam, pa su se i bezlične lutke našle u raspravi.
Mohamad Sissoko

#162 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Mohamad Sissoko »

parangal_ wrote: hahahaha... ti bas nemas stida. a nemas ni logike u glavi. ako si musliman, to ti mora biti vaznije od nacije i svega drugog. jer, kako nesta moze da bude vaznije od bozije rijeci? heeeeej direktne bozije rijeci!!!! kuran je dirketni zakon boga i bozija rijec, jel moze da bude nesta vece i pametnije od boga?

ili boga ima ili nema,. ili si musliman ili nisi. ako ti islam nije jedina bitna stvar onda ti decko nisi musliman. ne moze i jedno i drugo, jednostavno nema smisla.

Bože jesi to ti?
Ono kad lik zna šta je Islam i vjera svakom pojedincu, ono kad je lik u njihovim glavama, ono kad nemusliman definiše šta je Islam i šta vjera u Boga treba da predstavlja svakom od više od milijardu muslimana... zaista, Bože jesi to došao na forum? :lol:
ioannes

#163 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by ioannes »

ko god u temi o selefijama u istom dahu cetnike spominje taj pokusava relativizirat

ko god u jednoj temi jedan zlocin tematizira a u istom dahu navodi zlocin suprotne strane, taj relativizira.
Last edited by ioannes on 17/12/2014 09:21, edited 1 time in total.
Pokajnik

#164 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Pokajnik »

Nalazim da je mnogo opasnija prijetnja stanovnicima BiH velikobošnjački nacionalizam i ekspanzionizam od vehabizma koga takođe ne treba potcjenjivati ali ipak tu je riječ samo o jednoj vjerskoj "sekti" koju neki povezuju sa terorizmom.Sloboda vjere treba biti neprikosnovena i to treba da važi i za vehabije.
SaraFina

#165 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by SaraFina »

Pokajnik wrote:Nalazim da je mnogo opasnija prijetnja stanovnicima BiH velikobošnjački nacionalizam i ekspanzionizam od vehabizma koga takođe ne treba potcjenjivati ali ipak tu je riječ samo o jednoj vjerskoj "sekti" koju neki povezuju sa terorizmom.Sloboda vjere treba biti neprikosnovena i to treba da važi i za vehabije.

LoL što reći?

Koju posluku porati? :lol:
Nomo

#166 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Nomo »

Pokajnik wrote:
Nalazim da je mnogo opasnija prijetnja stanovnicima BiH velikobošnjački nacionalizam
i ekspanzionizam od vehabizma koga takođe ne treba potcjenjivati ali ipak tu je riječ samo o jednoj vjerskoj "sekti" koju neki povezuju sa terorizmom.Sloboda vjere treba biti neprikosnovena i to treba da važi i za vehabije.

:lol: :lol: ovaj sa sarkazma presao na pricanje viceva .
Hafis

#167 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Hafis »

Pokajnik wrote:Nalazim da je mnogo opasnija prijetnja stanovnicima BiH velikobošnjački nacionalizam i ekspanzionizam od vehabizma koga takođe ne treba potcjenjivati ali ipak tu je riječ samo o jednoj vjerskoj "sekti" koju neki povezuju sa terorizmom.Sloboda vjere treba biti neprikosnovena i to treba da važi i za vehabije.
Nema tog nacionalizma dečko. Pa i najmanji maksum zna da takvo što u praksi ne postoji.
Jednostavno, Bošnjak i nacionalizam su dva apsolutno nespojiva pojma.
Dr. Kuca

#168 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Dr. Kuca »

Ta ce avazovci. To im je jedino procitano stivo.

Inace mi je fuj postalo oko vehabizma, terorizma i tih picki materina. Pogotovo americka propaganda. Brajvik ubio 30 ljudi i on je samo psihopata, nije ucinio terorizam, a da je kojim slucajem bio musliman bio bi terorista i povezo bi se sa al kaidom i ostalim teroristicki grupama.
Nomo

#169 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Nomo »

Dr. Kuca wrote:Ta ce avazovci. To im je jedino procitano stivo.

Inace mi je fuj postalo oko vehabizma, terorizma i tih picki materina. Pogotovo americka propaganda.
Brajvik ubio 30 ljudi
i on je samo psihopata, nije ucinio terorizam, a da je kojim slucajem bio musliman bio bi terorista i povezo bi se sa al kaidom i ostalim teroristicki grupama.
nije da sam sitnicav ali si puno falio . ubio je 70 ljudi bolje receno djece .
cyprus

#170 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by cyprus »

Nego otkud to da Brejvik nije terorista i da nije percipiran tako? Zar iko osporava da je njegovo djelo terorizam? :-)
agent_zero

#171 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by agent_zero »

Odgovor na pitanje teme, kratko, jasno i veliko DA!

Što prije im rezervisati kartu u jednom pravcu i da ih ova zemlja više nikad ne vidi. I proklet bio onaj ko ih je doveo i usadio im to u tintare.
Dr. Kuca

#172 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Dr. Kuca »

cyprus wrote:Nego otkud to da Brejvik nije terorista i da nije percipiran tako? Zar iko osporava da je njegovo djelo terorizam? :-)

Pa jeli ga iko proglasio teroristom? Nije, cak mu nije ni sudjeno tako, vec ko neuracunjljivom osobom.
cyprus

#173 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by cyprus »

Dr. Kuca wrote:
cyprus wrote:Nego otkud to da Brejvik nije terorista i da nije percipiran tako? Zar iko osporava da je njegovo djelo terorizam? :-)

Pa jeli ga iko proglasio teroristom? Nije, cak mu nije ni sudjeno tako, vec ko neuracunjljivom osobom.
Lupaš, jelde? Ili svjesno lažeš?

http://www.bbc.com/news/world-europe-19365616
A Norwegian court has found that mass killer Anders Behring Breivik is sane and sentenced him to 21 years in jail.

Breivik, who admitted killing 77 people when he bombed central Oslo and then opened fire at an island youth camp, told the court he would not appeal.

He insisted he was sane and refused to plead guilty, saying last year's attacks were necessary to stop the "Islamisation" of Norway.

Prosecutors had called for him to be considered insane.

Breivik was convicted of terrorism and premeditated murder, and given the maximum sentence of 21 years' imprisonment.

However, that can be prolonged at a later date if he is deemed to remain a danger to society....
AcaLukas

#174 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by AcaLukas »

Buba a pojma nema
TheWatcher

#175 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by TheWatcher »

ISLAMSKI FANATIZAM:
Nisu htele „seks-džihad“ – kažnjene smrću!

Pripadnici „Islamske države“ ubili su preko 150 žena zbog toga što nisu htele da imaju seksualne odnose sa njima.

Naime, borci „Islamske države“ su likvidirali ove žene, jer smatraju da su one dužne da ih „seksualno zadovoljavaju“.
Ovaj gnusni zločin se desio u gradu El-Faludža, u Iraku, a žene, pošto su pobijene, sahranjene su u pregrađu ovog grada.

oce vako i u bih biti kad se vrate bradonje.ako neda metak u celo :oops:
Locked