tanak si spravopisom, rodzo. pravilno je napisat 'milione' a ne 'milijone'- netreba ti 'j'Chmoljo wrote:hizo ramidovic wrote:pljuvanje po uspijesnim umjetnicima se nastavlja...dino merlin je jedan od najuspijesnijih umjetnika na ovim prostorima, njegovu muziku obozavaju sve generacije, prodo je milione ploca, njegovi tekstovi pogadzaju u dusu, moralna gromada od covijeka i pravi vijernik, posten, vrijedan ali sve to djaba. ako vam dino nevalja, ja neznam ko onda valja![]()
svaka čast. vidiš kako salonci samo čekaju pravu priliku...
samo ne kaže se "milione", nego "miliJone".
Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
-
hizo ramidovic
#151 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Last edited by hizo ramidovic on 08/12/2014 14:46, edited 1 time in total.
- rovac13
#152 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Citajuci komentare na klix-u niko ne slusa Merlina.
Ne valja,valja,krade,ne krade,vjernik,nije vjernik.
Prava raja sjedi za racunarom i ocjenjuje sta valja a sta ne valja,jer oni znaju najbolje .
Dok Merlin preksinoc u Becu odrzao koncert pred 5000-6000 ljudi ili vise.Uzima lovu a sto je jos gore raja zadovoljna.
http://www.avaz.ba/clanak/150946/na-kon ... -000-ljudi
A vi raja sjedite u kuci i komentarisite sta valja sta ne valja.
Kad tako dobro znate sto vi ne napravite neki dobar posao.
Merlin je po meni nikakav pjevac,glasovne mogucnosti nula bodova.Ali posao je napravio nema dalje.I rado bih otisao na njegov koncert.Pa uzmite vi napravite nesto slicno u bilo kakvoj bransi
.
Ne valja,valja,krade,ne krade,vjernik,nije vjernik.
Prava raja sjedi za racunarom i ocjenjuje sta valja a sta ne valja,jer oni znaju najbolje .
Dok Merlin preksinoc u Becu odrzao koncert pred 5000-6000 ljudi ili vise.Uzima lovu a sto je jos gore raja zadovoljna.
http://www.avaz.ba/clanak/150946/na-kon ... -000-ljudi
A vi raja sjedite u kuci i komentarisite sta valja sta ne valja.
Kad tako dobro znate sto vi ne napravite neki dobar posao.
Merlin je po meni nikakav pjevac,glasovne mogucnosti nula bodova.Ali posao je napravio nema dalje.I rado bih otisao na njegov koncert.Pa uzmite vi napravite nesto slicno u bilo kakvoj bransi
- Cherry-Cherry
#153 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Vidi salonaca što su se nakačili na Dina, a valja vam Ceca.
Dino
Najveći umijetnik poslje Meše
Ne spominjite ćetnika Andrića u istoj rećenici sa Dinom.

Dino
Najveći umijetnik poslje Meše
- cLo
#154 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Hizo i Friki su mi izvukli danAdriatic wrote:![]()
![]()
Koliko ih se primilo na Hizu, to je nevjerovatno.
Relax.
-
almir90
#155 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
I onda će svi jednostavno upaliti radio-stanicu stranu online i nema potrebe da plaćaju, jer su to valjda radio-stanice već obavile. 
Last edited by almir90 on 08/12/2014 14:52, edited 1 time in total.
- TheWatcher
#156 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
dobar je Dino al za cenife 
- Cherry-Cherry
#157 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
FreakyStyley wrote:Da. Oćito da nekima smeta to što je on patrijota i vijernik. Nije više komunizam gospodo, moze se ič u đamije.hizo ramidovic wrote:znam, zato sam i naveo da je on pravi vijernikDržava wrote: Vjernici ne kradu i ne lažu.
Došlo vrjeme da možemo slobodno reč ko smo i šta smo, da nam ne brane.
Crknite dušmani i kmečite po forumu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#158 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
lave, tanka je tvoja trolaža.hizo ramidovic wrote:
tanak si spravopisom, rodzo. pravilno je napisat 'milione' a ne 'milijone'- netreba ti 'j'
- Adriatic
#159 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Koliko je Dino platio poreza za svoje koncerte na Koševu od cca 40 hiljada duša?
Ili recimo Čola, da ne kažu da nisam objektivan
- Cherry-Cherry
#160 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Nek je naš, ne mora ništa da plača.Adriatic wrote:Koliko je Dino platio poreza za svoje koncerte na Koševu od cca 40 hiljada duša?
-
hizo ramidovic
#161 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
haj nek je tvoja debela...Chmoljo wrote:lave, tanka je tvoja trolaža.hizo ramidovic wrote:
tanak si spravopisom, rodzo. pravilno je napisat 'milione' a ne 'milijone'- netreba ti 'j'
- Adriatic
#162 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Tako je. Ja predlažem da mu plaćamo i penzijsko.Cherry-Cherry wrote:Nek je naš, ne mora ništa da plača.Adriatic wrote:Koliko je Dino platio poreza za svoje koncerte na Koševu od cca 40 hiljada duša?
Što je on gori od Fufe, pardon Fude?
-
FreakyStyley
#163 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Dino je svoe platijo u ratu kad je napravijo pijesmu za Aliju. Vidim sad vam ni on nevalja. Ko je dobar? Slobo mozda?
Znate onu od Al Dina: Znam ja nas, jebo ti nas.
- Cherry-Cherry
#164 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
FreakyStyley wrote:Dino je svoe platijo u ratu kad je napravijo pijesmu za Aliju. Vidim sad vam ni on nevalja. Ko je dobar? Slobo mozda?
-
RtrnOfSalisbury
#165 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
samo da ne bidne zabune, nemere vam nikakav autor dati dozvolu da njegovu vec objavljenu skladbu ubacate na vlastiti cd sem ako se ne radi o nekakvom posebnom autoru koji ima nekakav poseban ugovor, da ne reknem znj autoru. neki tvrde da ko biva kad metnes ime pravog autora na omot onda je sve u redu, jes ali u k. isto tako mister djekson i da je stio nebi mogo dat narodu bosne vec snimitu pjesmu, to je mogo uradit samo soni koji je mescini izdo tu plocu.
sam mister mekartni ima problema sa autorskim pravima i mora prakticno placati da svira svoje pjesme
i nema sanse da nekome dadne pjesmu na koriscenje (kopiranje) sve i da hoce. zadnji put kad sam prico s njega sve psuje majkela sa britis akcentom.
menimije enigmaticno sto te neke strane kuce ne idu za gb i dm jer oni pune stadione i tu se ima sta naplatit, bez obzira sto je to komplikovat proces. tu bi najprije drzava bih najebala i njeni gradjani koji placaju poreze pa tek onda izdavacke kuce i autor koji kobiva napise ime pravog autora i rijesi sve probleme.
glede autorskije prava: to je sasvim u redu ali raspodjela druze ucitelju.... raspodjela nas sjeba i tu je kurslus, sve ove komedija drzave imaju taj problem. ako je vjerovat hariju i pecikozi (ko sto nije) tu se pare dijele na osnovu nicega tj. bogzna cega i kako.
sam mister mekartni ima problema sa autorskim pravima i mora prakticno placati da svira svoje pjesme
menimije enigmaticno sto te neke strane kuce ne idu za gb i dm jer oni pune stadione i tu se ima sta naplatit, bez obzira sto je to komplikovat proces. tu bi najprije drzava bih najebala i njeni gradjani koji placaju poreze pa tek onda izdavacke kuce i autor koji kobiva napise ime pravog autora i rijesi sve probleme.
glede autorskije prava: to je sasvim u redu ali raspodjela druze ucitelju.... raspodjela nas sjeba i tu je kurslus, sve ove komedija drzave imaju taj problem. ako je vjerovat hariju i pecikozi (ko sto nije) tu se pare dijele na osnovu nicega tj. bogzna cega i kako.
- Država
#166 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
'Svi od Celja pa do Skoplja,
Neka noćas spuste koplja,
Od Sombora do Trogira,
Nek' popuše lulu mira,
Ljubav nema granica (We will rock you-Queen)...
A poslušajte ovu:
https://www.youtube.com/watch?v=LDum-EiwvWk
Jbt, Dino je i himnu plagirao...
Brega mu nije ni do koljena..

Neka noćas spuste koplja,
Od Sombora do Trogira,
Nek' popuše lulu mira,
Ljubav nema granica (We will rock you-Queen)...
A poslušajte ovu:
https://www.youtube.com/watch?v=LDum-EiwvWk
Jbt, Dino je i himnu plagirao...
Brega mu nije ni do koljena..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#167 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Malo kraca kosa i ljepse odijelo, ostalo je tu negdjehizo ramidovic wrote:djido mova?_BataZiv_0809 wrote:UDBAŠhizo ramidovic wrote: pored toliko lijepih i pametnih cura na ovom forumu, ti bas mene nas'o da pratis...
da nisi kakav agent, policajac...?
- aCme
#168 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Laki je malo nervozandječak sa šibicama wrote:
Kim Jong Il sa Vratnika
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#169 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
kaže se mašalahizo ramidovic wrote: haj nek je tvoja debela...
-
hizo ramidovic
#170 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
ako ti tako kazes-mashallah...Chmoljo wrote:kaže se mašalahizo ramidovic wrote: haj nek je tvoja debela...
- DaffyDuck
#171 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Adriatic wrote:Tako je. Ja predlažem da mu plaćamo i penzijsko.Cherry-Cherry wrote:Nek je naš, ne mora ništa da plača.Adriatic wrote:Koliko je Dino platio poreza za svoje koncerte na Koševu od cca 40 hiljada duša?
Što je on gori od Fufe, pardon Fude?
- Saian
#172 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
pocjeti me, vako je to nesto isloPol_Pot wrote:drunken tiger wrote:Ma platio. Čak je i Michael Jackson dolazio na razgovore kako bi dogovorili oko kkonačne sume koju će Dino platiti za korištenje Michaelove pjesme They don't care about us. Međutim vidjevši da je dino ultra mega giga umjetnik Michael mu je rekao da može koristiti ne samo besplatno nego da će mu ovaj platiti i da mu je čast što će Merlin koristiti njegovu pjesmu. Obevezao se Michael da će s kolegama izgladiti sve te situacije oko pokredenih pjesama i da će sve to biti OK kada im objasni ko je ustvati Merlin.mousstapha wrote:Jel' vi imate 100% dokaze da su sve pjesme koje je Dino Merlin preradio ustvari kradja. On kaze da je to sve uradjeno uz dozvolu autora i vjerovatno je placao cifru za to. Cak je i on za neke svoje pjesme prodavao prava na obradu.
Ne bih volio da ga branim, ali kad ga vec napadamo, daj da vidimo malo bolje dokaze kradje osim ovih YT linkova pjesama.
p.s. Jedne prilike je rekao Merlin da je razgovarao s Michaelom na temu pomenute pjesme i izjavio je da ovaj nema problema s tim![]()
![]()
![]()
I Prince isto dolazio na pregovore, sjedilo se na Alifakovcu. U delegaciji bili Dino, Pecikoza i Drina. Prince došao s nekim levatima iz njegovog tima. Skontali da When Doves Cry nije bila dovoljno veliki hit, pa haj nek proba Dino sa Ostaće istine dvije. Platio mu Dino 200 kerma, zacugali se tu noć pravo. Prince-a unjeli u avion. Ostalo je istorija.
Hello DAjno Mrlin, Ajm a big fen of jor melodiz, vudz ju lajk tu kam tu maj haus en lisn tu sam mjuzik?
After it was all over he took us to the house and served us pancakes.
svaki put, plakanje
- mushkile chibira
#173 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 11:58, edited 1 time in total.
-
dječak sa šibicama
#174 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
aCme wrote:Laki je malo nervozandječak sa šibicama wrote:
Kim Jong Il sa Vratnika
DOLI RAZNO!
- spinel_