Pa naravno da je bio PRIVID ..jefferson wrote:Kada neko izvjavi da je postojao PRIVID da se nesto radilo, znas otprilike koliko je sati.dale cooper wrote:Osjećam.SaraFina wrote:Da podignem ovu inspirativnu temu
Uglavnom, osjećate li ponekad Jugonostalgiju? ( pitanje se odnosi na one koje pamte EX Jugu )
Što je bilo bolje u Yugi u odnosu na danas? PRIVID lazne sigurnosti koji se na prvom ispitu srušio a praćen je ogromnim krvoprolićem?
Opet PRIVID lazne sigurnosti kad su u pitanju radna mjesta, socijalna primanja, zdravstveno i penziono osiguranje i sl?
Ja mislim da je EX Yuga propagirala nakaradni sistem drzavnog uredjenja ma koliko se ljudima činilo iz današnje perspektive da su uzivali u boljem i kvalitetnijem zivotu.
Političke slobode takodje nisu postojale iako je postojao PRIVID da su one u odnosu na zemlje sličnog političkog uredjenja ogromne..
Što se ostalog tiče, izgleda da si ti sve skužila, pa da ne polemišemo.
Prvo tog brastva i jedinstva koje forsiraju pojedinci.
Da nije PRIVID razišla bi se za Juga poput Češke i Slovačke a ne u krvi, progonima i genocidu.
Zašto se lazete? Samoobmanjujete?
Drugo, koja proizvodnja?
Daj navedi mi molim te ekonomske pokazatelje iz tog vremena.
Razumijem da je stanje u svim novonastalim drzavama EX Juge katastrofalno, ali veličati nešto što nije bilo ni blizu blagostanja je glupost.
Plus Jugu je vodio Diktator .. U to vrijeme mozda ga ne bi nazvali klasičnim ali evidentno je da je taj isti Josip Broz u Jugi pobio stotine hiljada ljudi.
Neke zrtve nisu bile vrijedne pominjanja a neke su se stostruko preuveličavale..
I sad mi dodjete o nekoj realnosti pričati i nostalgiji