Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post Reply
Sezam

#151 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by Sezam »

zgembomaratonac wrote:
Rizvan wrote:Fakat su postali preagresivni u posljednje vrijeme. :roll:

I kakav je to direktor koji dozvoljava dijeljenje indoktrinirajućeg materijala u javnoj ustanovi?
arslanbey wrote:Bas,,,nevjerovatno..ko je direktor da mu se uputi kritika???
Mirjana Jovanović-Halilović tjera bošnjačku djecu da slave božić
23.12.2014
Nakon što je tokom Ramazana nekažnjeno servirala krmeće paštete muslimanskoj djeci u vrtićima direktorica Mirjana Jovanović-Halilović sada radi šta joj je volja. Danas se bošnjačka djeca vode da učestvuju čak i u obilježavanju božića i to nikome ne smeta. Na adresu Saffa danas se obratio jedan zabrinuti roditelj koji nas obavještava da JU Djeca Sarajeva 25.decembra vode bošnjačku djecu na obilježavanje katoličkog božića. “Želim da vas obavjestim, odnosno da ovim putem upoznam javnost šta se dešava sa bošnjačkom djecom u sarajevskim javnim obdaništima, a povodom kršćanskih božićnih i novogodišnjih praznika. Naime, dijete mi je ove godine krenulo u obavezno predškolsko obrazovanje i prije par dana su roditelji obavješteni da za katolički božić, tj. dana 25.12.2014. neće bit nastave. Međutim, na taj dan u 17,00 sati djecu će,koja to dobrovoljno budu htjela, voditi na "Holiday market", koji se nalazi na trgu Alije Izetbegovića. Meni ispočetka uopšte nije bilo jasno zbog čega bi vodili djecu na bilo kakvu promociju ili slično, pa sam se počeo raspitivati šta je taj "Holiday market". Prvo, "Holiday market" je u prevodu trgovina svetim danima, zatim, kako se navodi na njihovoj zvaničnoj web stranici, "Holiday market" se organizuje kao znak obilježavanja jevrejske Hanukke, katoličkog i pravoslavnog božića, te kršćanski novih godina po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru. Naravno, ja svoje dijete nisam pustio na takvo nešto , međutim moje dijete je samo htjelo da ide, jer idu i druga djeca (99% bošnjačke djece). Kada sam upitao kako je moguće da se naša djeca vode na dan katoličkog božića na tu manifestaciju, rekli su mi da se "slučajno" potrefilo da je to 25.12.2014. kada pada katolički praznik.

Zamislite da za vrijeme ramazana ili bajrama pozovu djecu, pa i katoličku i pravoslavnu, da idu pred džamiju, ili bilo gdje drugo, da povodom bajrama, eto onako, da se djeca druže da crtaju ili slično. Pa zbog toga bi nastupio haos. Digao sam svoj glas protiv ovoga na roditeljskom sastanku, međutim učitelj kaže da je došla uputa od JU djeca Sarajeva i da on nije adresa koja može to riješiti”, zaključuje zabrinuti roditelj. Pokrovitelj "Holiday marketa" je Coca-Cola Sarajevo. Kao što je navedeno u svjedočenju zabrinutog roditelja, ova manifestacija se organizirao radi obilježavanja katoličkog i pravoslavnog božića, te kršćanski novih godina po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru, a tu je i reda radi dodat jevrejski hanukah. Mi ne sporimo pravo Coca-Cola Sarajevo, katolika i pravoslavaca da na ovakav način obilježavaju svoje praznike, međutim kako je moguće da se bošnjačka djeca vode na dan katoličkog božića na igru i veselje? Nažalost, Sarajlije Bošnjaci (osim časnih izuzetaka) očito nemaju ništa protiv toga da im djeca obilježavaju božić(krivovjerje da se na taj dan rodio mali Bog). Zato Mirjana Jovanović–Halilović može da radi sa bošnjačkom djecom šta hoće.

http://saff.ba/bosnjacka-djeca-iz-saraj ... .VJ05LoCcg
Za povecano :lol: :lol:

Zar fino ne pise da su djeca isla dobrovoljno? U cemu je problem?

Preporucio bih zabrinutim muslimanima da naprave nesto atraktivno za djecu pred sljedeci bajram, pa ce garant i djeca drugih religija prisustvovati tako necemu.
zgembomaratonac

#152 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by zgembomaratonac »

Sezam wrote:U cemu je problem?
Nasilno pokrštavanje kroz zabranu nastave (ljudskog prava na školovanje) zbog krščanskog praznika kojeg 95% sarajevske djece (dobrovoljno) ne slavi!
Sezam

#153 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by Sezam »

zgembomaratonac wrote:
Nasilno pokrštavanje kroz zabranu nastave (ljudskog prava na školovanje) zbog krščanskog praznika kojeg 95% sarajevske djece (dobrovoljno) ne slavi!
Smanji dozivljaj. Nit je ko pokrsten, a pogotovu ne "nasilno". A ovaj Bozic je praznik jednog od konstutivnih naroda, tako da se ne bi trebalo raditi nigdje u BiH.
Nomo

#154 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by Nomo »

ja se ovog Sezama sjecam kao kao ultra bosnjackog nacinaliste i extremnog muslimana koji ne bira rijeci . sada je okrenuo curak . ili sam ga ja zamijenio s nekim :?
zgembomaratonac

#155 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Sezam wrote:
zgembomaratonac wrote:
Smanji dozivljaj. Nit je ko pokrsten, a pogotovu ne "nasilno". A ovaj Bozic je praznik jednog od konstutivnih naroda, tako da se ne bi trebalo raditi nigdje u BiH.
Katolici su vjerska manjina i nikad neće biti "konstitutivni" u BiH a još manje u Sarajevu. Ovo nasilno pokrštavanje kroz zabranu nastave zbog nekakvog katoličkog praznika kojeg ni 5% sarajevske djece (dobrovoljno) neće slaviti je bezobrazluk koji će na kraju najviše koštati ljubitelje krsta u BiH.
JohnnyS

#156 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by JohnnyS »

Neka, neka, da izgradimo još par KŠC-ova po Sarajevu, još malo misionara, govorit će se tada "Čestit Bajram"...
Nomo

#157 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by Nomo »

JohnnyS wrote:Neka, neka, da izgradimo još par KŠC-ova po Sarajevu, još malo misionara, govorit će se tada "Čestit Bajram"...
ti si se u zadnje vrijeme toliko povampirio da bi ( cini mi se ) prije otvorio jedan Dretelj nego bilo kakvu skolu .
JohnnyS

#158 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by JohnnyS »

Nomo wrote:
JohnnyS wrote:Neka, neka, da izgradimo još par KŠC-ova po Sarajevu, još malo misionara, govorit će se tada "Čestit Bajram"...
ti si se u zadnje vrijeme toliko povampirio da bi ( cini mi se ) prije otvorio jedan Dretelj nego bilo kakvu skolu .

Imaš li ti stvarnoga života ili paradiraš po forumu i analiziraš tijek misli i upisa inih forumaša?
Hafis

#159 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by Hafis »

Ili:
Bok sused. Kaj se dela?
Kaj god. Evo hitim vu džamiju, k hutbi.
smijesni_ste

#160 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by smijesni_ste »

Opet Saff jede da ne kažem šta, nešto su pravo aktivni u ovih posljednjih mjesec dana :-x :-x
Sezam

#161 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by Sezam »

Nomo wrote:ja se ovog Sezama sjecam kao kao ultra bosnjackog nacinaliste i extremnog muslimana koji ne bira rijeci . sada je okrenuo curak . ili sam ga ja zamijenio s nekim :?
Hajd ovo bosnjacki nacionalista, dalo bi se raspravljati, ali sto se ultra muslimana tice zamijenio si me s nekim :wink:
Sezam

#162 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by Sezam »

zgembomaratonac wrote:
Sezam wrote:
zgembomaratonac wrote: Nasilno pokrštavanje kroz zabranu nastave (ljudskog prava na školovanje) zbog krščanskog praznika kojeg 95% sarajevske djece (dobrovoljno) ne slavi!
Katolici su vjerska manjina i nikad neće biti "konstitutivni" u BiH a još manje u Sarajevu.
Smanji dozivljaj, obrazuj se malo. Sramota je :oops:
frontalni_kokuz

#163 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by frontalni_kokuz »

najgora kletva u BiH, ovih dana, dabogda osvanuo na naslovnici Saff-a.
Chisum

#164 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by Chisum »

It_is_a_Leclerc wrote:Tema je toliko glupa da sam ja bukvalno zanijemio od šoka.
:lol: :lol:

Ovo bi bio i najbolji komentar na ovoj temi.

Dugo gluplju temu ne otvorih.

Gorazdanska rekonkvista....
zgembomaratonac

#165 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Pokrštavanje bošnjačkog bastiona na Drini: Katolički misionari grade crkvu u Goraždu
http://gorazde.ba/index.php?option=com_ ... &Itemid=34
Kardinal Vinko Puljić i 60 misionara iz cijelog svijeta kod načelnika Ramovića: ''Ovih dana u Sarajevu se događa jedan važan sastanak misionara širom svijeta i tim povodom smo došli u Goražde upravo pohoditi mjesto gdje su stradale Drinske mučenice i tu smo obavili svetu misu i danas se pokazalo kakao je taj postojeći prostor u Župnom uredu Goražde gdje smo obavili misu pretijesan. Jedan autobus posjetitelja ne može stati u prostorije Župnog ureda gdje je obavljena misa i zato sam zamolio načelnika Općine Goražde dr.sci Muhameda Ramovića da me primi, da razgovaramo, da na neki način tražimo rješenje izgradnje jedne male crkve..

Općina Goražde svakako će podržati pomenuti projekat kazao je Načelnik dr. sci Muhamed Ramović te istakao: ''Danas je našu Općinu posjetio uzoriti kardinal sa svojim saradnicima i preko 60 misionara iz svijeta i to je jedna čast za Goražde. Tu su skoro cijeli dan. Drago mi je da smo našli termin obzirom da se danas održava i sjednica Općinskog vijeća i hvala mu što nije propustio priliku da posjeti Općinu Goražde i načenika i moje saradnike. Svakako da je Općinsko vijeće Goražde donijelo Odluku o izmjeni Regulacionog plana kada je u pitanju upravo ovaj dio u ul. Jusufa Duhovića i mislim da ćemo mi u skladu sa Zakonom izdati svu potrebnu dokumentaciju u najkraćem periodu. Smatramo to opravdanim.. dimenzije ćemo sada uklopiti prema njihovoj želji i očekujemo ovih dana idejni projekat i moje službe i službe Načelnika stavljene se u potpunosti na raspolaganje Katoličkoj zajednici kada je u pitanju ovaj projekat u Goraždu. Svakako da je važno, prije svega ono što je uradio Vatikan i proglasio blaženim sestre, to je nešto što se rijetko, rijetko dešava, svakako je to prednost, da kažem nesretna prednost, međutim prije svega sve to Goraždu daje značaj. Mi ovdje imamo Župni ured, gdje svake nedjelje se održava misa gdje dolaze vjernici cijelog područja i drago mi je što će ovo biti crkva..
25.12.2014
Goraždanski katolici održali božićnu misu bez Stiva radikala:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gorazde- ... 41225076#4
Image
arzuhal

#166 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by arzuhal »

Pa imal iđe kod nas da nema onog heklanja i nakih miljejića, pobogu...
filosofman

#167 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by filosofman »

Svako ima pravo da promjeni religiju, da vjeruje ili ne vjeruje.
filosofman

#168 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by filosofman »

zgembomaratonac wrote:
!
Svako ima pravo da promjeni religiju, da vjeruje ili ne vjeruje.
filosofman

#169 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by filosofman »

Vjerovatno ne vodi neko dovoljno brige o svojim ovčicama, pa ovčice odu u drugo stado, kod drugog pastira. :razz:
Chaush

#170 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by Chaush »

Mislim da ovaj video odlicno pashe uz ovu temu

The voice of the martyrs

Ripicipi

#171 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by Ripicipi »

zgembomaratonac wrote:
Pored vehabija, cetnika i ustasa, takvi kao ti su opasna prijetnja za ovu zemlju, i ako ikad bude trebalo ratovati protiv takvih poput tebe, prvi cu se prijaviti.

Jesi li i ti kratkopantalonash?
arslanbey

#172 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by arslanbey »

3 citave babe zasluzile crkvu :D
filosofman

#173 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by filosofman »

Neka neko malo pojasni šta rade?
zgembomaratonac

#174 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Ripicipi wrote:
zgembomaratonac wrote:
Pored vehabija, cetnika i ustasa, takvi kao ti su opasna prijetnja za ovu zemlju, i ako ikad bude trebalo ratovati protiv takvih poput tebe, prvi cu se prijaviti.

Jesi li i ti kratkopantalonash?
:-) Ti bi ratovao za nasilno pokrštavanje bošnjačke djece i protiv ljudskog prava na školovanje što znači da si prvenstveno sam sebi prijetnja. Zemlja prkosna se već 2000 godina uspješno suprotstavlja krstašima tako da samo sebe možete odvesti u propast ovim nametanjem božića djeci Sarajeva. Bošnjaci vjerovatno jesu najtolerantniji narod u Evropi ali sve ima svoju granicu:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako ... 14056.aspx
:bih:
Last edited by zgembomaratonac on 01/01/2015 22:23, edited 1 time in total.
bogumila

#175 Re: Misionari u Gorazdu i vlast tamosnja

Post by bogumila »

sta ce djeca koji q na tom marketu? nevezano za niciju vjeru, treba to prijavit da zloupotrebljavaju djecu da bi cocacola dodatno zaradila. odvratno. ako nista ne kupe ostase im oci na onim sarenim standovima, a ako kupe natjerani su. to je isto ko da te skola vodi u merkator. VOT D FAKING FAK?!?!?!?!?!?
Post Reply