5 0 5 wrote:ko kaze da je denis uopste musliman
drugo, denis nije krscansko ime, nego samo ime. ako ga nosi krscanin,
Da li je vjernik ili ne to me ne zanima. Njegovo pravo. Ako kada neko promijeni ime jer se stidi svog porijekla to je vec druga stvar. Moje pravo je da takve ljude smatram papcima. Umjesto da ponosno nosi svoje muslimanko ime i dokaze Europi da covjek moze biti obrazovan i progresivan iako je musliman, on je uradio suprotno. Pokazao je da mu je porijeklo teret oko vrata, da se stidi porijekla, i zatim je poljubio Europi guzicu tako sto je za sebe izabrao ime koje asocira na germane i krscanstvo. Drugim rijecima -moje ne valja, vase valja.
A za ovo drugo, hajde ne pravi se budala. Svi znamo da kada cujemo da se neko zove Muhamed onda je vjerovatno musliman. A u ovo slucaju kada neko cuje Dennis Gratz pomislit ce da je german i krscanin. I upravo je to razlog zasto je on to uradio. Svako geografsko podrucje ima svoja specificna imena. Dennis Gratz je spicificno ime za Europu i krscane. Dakle, sve je jasno sta mu je cilj bio... Ako mu je smetalo ime Muhamed, zasto je promijenio i prezime? E zato sto nije htjeo da se identificira sa muslimanima ni sa Bosnom. Nego hoce sa novim imenom da bude german i krscanin.
Papak. I moje pravo je da ga smatram papkom. Isto kao i bivse komuniste muslimane koji su rokali krmetinu i nadijevali djeci sprska imena da bi ih neko iz partije pomilovao po glavi. FUJ.