Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Moderator: anex
-
serpico35
#151 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
bach bi se grohotom smijao na tvoje razmisljanje. od domacih proizvoda jedino mlijecni mogu proci mada nisu kvalitetniji. Od svih domacih brendova jedino violeta i sarajevski kiseljak mogu konkurisati stranim proizvodima.ali ebi ga i oni su u neprijateljskim rukama.
- ilkbahar
#152 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
pa kako bi izgledala? pobijelila je, tvrda i ima ustajali ukus. znaci nejestiva.homega wrote:Alaha ti, kako izgleda Konzumova pokvarena čokoladailkbahar wrote:maloprije kupih cokoladu najljepse zelje u konzumu i pokvarena je iako je rok trajanja iduca godina.
-
serpico35
#153 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
ilkbahar wrote:pa kako bi izgledala? pobijelila je, tvrda i ima ustajali ukus. znaci nejestiva.homega wrote:Alaha ti, kako izgleda Konzumova pokvarena čokoladailkbahar wrote:maloprije kupih cokoladu najljepse zelje u konzumu i pokvarena je iako je rok trajanja iduca godina.
Homega moras mu nacrtati. izgleda da ne konta.
-
Frutek
#154 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Nek si mi ti sofisticiran, ne znaš 2 posta napisat bez velikih slova i vređanja, tipični bošnjo. Al hajd da ti odgovorim i na to. Prvo, nisi pročitao moj prvi post kako treba jer da jesi, vidio bi da sam napisao da je Bingo direktno kumovao zatvaranju mnogih GRANAPA kako ih ti zoveš. Ja sam godinama kupovao u maloj radnji u svojoj zgradi iako mi je Bingo bio 30m dalje sa povoljnijim cijenama, dok na kraju jadni ljudi nisu morali ključ u bravu jer im niko nije dolazio. Takva je situacija na sve strane i ja rijetko više igdje i mogu vidit granapa. Što se tiče tržnih centara, kupovao sam u njima i putovao još prije 20 godina, ne sikiraj mi se puno. I za kraj, ukucaj u google "globalizacija" i slobodno trzište pa vidi malo šta piše. Baš me ba briga kome se puni dzep, jer zaboli i jednog Binga za moj dzep (kojeg eto svi idealizirate, a daleko je od toga). Gledam da za svoje pare kupujem gdje mi je bolje i onaj produkt koji je bolje kvalitete taman da je iz Zimbabvea. Kraj priče.forel wrote: Ne nisam se ja prihvatio PIKE, nego sam se prihvatio cijelokupnog tvog razmisljanja, nije samo pobogu Bingo jedini gdje kupujemo valjda?Nikad niste nista kupili u prvoj samopozluzi lokalnog karaktera ili kako vec svi dobro znamo ''GRANAPU''?Svi ste mnogo sofisticirani, mozda u neku ruku se pravimo suvise ''uzdignuti'' s obzirom da nam je nepismenost u drzavi 10%(jedna od vecih).Naravno da dobro trljaju ruke, preko konzuma plasiraju svoje prozivode to prvo, drugo Konzum je u sastavu Agrokora, sa sjedistem u Hrvatskoj, tako da svaka transakcija i svaki priliv novca, Agrokor mora da plati porez u kasu RH.Pravite se suvise ''pametni'' a ne znate osnove placanja poreza na dobit.A budi siguran da taj Konzum obrne ogromnu sumu novca, kako u BiH, tako i u Srbiji a sad i u Sloveniji.Pa saberi 2 i 2.Nije to ''patriota'' to je cinjenica.Samo ti ugodno kupuj u Konzumu - stvar izbora liberalno drustvo naravno.A samo ste unazad 10 godina pojam trzni centar zvali ''malo veci granap''...ja sto je opasno kad se opanak popapuci...al opet i to ode u off topic
drndalo oprosti upravu si, pisajuci post smetnuo sam s uma da iz Kladnja.
P.S. Ubijeđen sam da je umjesto Konzuma, u pitanju Lidl ili neki drugi zapadni lanac, da ne bi imali ovoliku debatu. Svijet je i dalje previše nacionalno nastrojen.
-
forel
#155 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Netacno...nepoznavanje materije do jaja...Idemo redom, sto se tice vode reci cu ti jednu cinjenicu da je Tesanjski kiseljak pio Clinton, i da se u SAD izvozi ogromna kolicina upravo te vode.Pivo nam je na 83 mjestu u top 100 piva od nekoliko hiljada brendova, mljecni proizvodi od Livanjskog sira do domaceg mljeka.Jesi ti ikad okrenuo na raznju Špansko janjeserpico35 wrote:bach bi se grohotom smijao na tvoje razmisljanje. od domacih proizvoda jedino mlijecni mogu proci mada nisu kvalitetniji. Od svih domacih brendova jedino violeta i sarajevski kiseljak mogu konkurisati stranim proizvodima.ali ebi ga i oni su u neprijateljskim rukama.
Frutek pa logicno da shvatis ko uvredu kad znas o cemu govorim.Nacionalno obojen?Lidl?Sta pricas ti?Pa sta bi sa Merkatora koji nije ni na jednu stranu?Kupuj, tvoj izbor, liberalno trzitste, sumnjam da ce ti produkt koji putuje 10 dana do tebe biti bolji od onog koji imas tu...Al Boze moj...bitno je ubacit nacionalnu dimenziju jes vala da je Lidl ne bi komentarisali da iz moje zemlje u svoj đep prodavajuci nesto sto je u startu 10% manje kvalitete izvuce milijarde..Bravo...
PS: Bingo pogasio, a Markator, Konzum, Tus nisu...OK
Last edited by forel on 23/11/2014 21:08, edited 2 times in total.
- JThomas
#156 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
piješ li pivo? ne piješ, jelde da ne piješ?M e m o wrote:po tebi je sarajevsko pivo ili tuzlansko ili preminger govnoJThomas wrote:[
ne može mi vala biti ni bolje naše govno od tuđeg kolača, nije ni to normalno. takvom politikom se dugoročno odmaže, jer se nagrađuje javašluk i nekvalitet.
konkretno kad je riječ o pivu, ne znam piješ li ga, po komentarima bih rekao da ne i da pišeš naprazno...ali od naših je u ovom trenutku jedino nektar prihvatljivog kvaliteta, a u sarajevu ga vrlo slabo ima. sa sarajevskim je takva situacija da su ljudi koji su ga pili 50 godina prešli na druge. to je biznis model - od jednog napravi tri, ili deset dana tehnološkog procesa skrati na tri. ja neću da nagrađujem taj mentalitet, jer onda nikad neće ni valjati. što je dobro, kupujem i favorizujem domaće, a svoje pare za smeće ne dam pa da mi ga ćaća pravi.
naspram jelen, karlovačkog, žuje... koje je eto kolač
ma daj bolan
mislim da nema nijedan domaći proizvod, u tom rasponu spram stranog
osim subjektivnog stava takvih kao ti
-
rekla-kazala
#157 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Sjeti se jedne izvale od prije par dana,.. negdje u nekom članku o širenju Binga vlasnik Binga pozvao kupce da ga podrže.
Negdje u tekstu je pisalo da su osnovani 93" i da su od početka podržavali domaću proizvodnju.
Ko je 93" razmišljao o osnivanju trgovine i šta se u to vrijeme proizvodilo u BiH osim smrti i tuge ?
Negdje u tekstu je pisalo da su osnovani 93" i da su od početka podržavali domaću proizvodnju.
-
forel
#158 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
http://www.klix.ba/biznis/privreda/dzam ... /141118118rekla-kazala wrote:Sjeti se jedne izvale od prije par dana,.. negdje u nekom članku o širenju Binga vlasnik Binga pozvao kupce da ga podrže.
Negdje u tekstu je pisalo da su osnovani 93" i da su od početka podržavali domaću proizvodnju.![]()
![]()
![]()
Ko je 93" razmišljao o osnivanju trgovine i šta se u to vrijeme proizvodilo u BiH osim smrti i tuge ?
Prica ti se slaze sa nikom --rekla - kazala....al haj
-
rekla-kazala
#159 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Nisam ništa slagao. Želio sam reći da se radi o ratnom profiteru kojeg eto trebamo pogurati da postane milijarder.forel wrote:http://www.klix.ba/biznis/privreda/dzam ... /141118118rekla-kazala wrote:Sjeti se jedne izvale od prije par dana,.. negdje u nekom članku o širenju Binga vlasnik Binga pozvao kupce da ga podrže.
Negdje u tekstu je pisalo da su osnovani 93" i da su od početka podržavali domaću proizvodnju.![]()
![]()
![]()
Prica ti se slaze sa nikom --rekla - kazala....al haj
"Bingo je osnovan 1993. godine u Tuzli, u jeku agresije na Bosnu i Hercegovinu, no od samog početka promovisao je domaće prehrambene proizvode i privredu BiH."
- Streptokok
#160 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:13, edited 1 time in total.
-
rekla-kazala
#161 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Jeste, ali su tadašnji trgovci sa šlepera robe zarađivali 200.000 maraka što se ne bi moglo nazvati biznisom.Streptokok wrote:i 93 je valjalo živjeti od nečega
- Streptokok
#162 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
.
Last edited by Streptokok on 29/01/2015 18:44, edited 1 time in total.
-
Mogy87
#163 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Zasto je bolji? Sto je 'tvoj' i zaradjivao je na muci vlastitog naroda?Streptokok wrote:jgba, tako su nastale sve firme u zapadnoj hercegovini, i još k tomu na pljački konvoja.rekla-kazala wrote:Jeste, ali su tadašnji trgovci sa šlepera robe zarađivali 200.000 maraka što se ne bi moglo nazvati biznisom.Streptokok wrote:i 93 je valjalo živjeti od nečega
Opet je za mene on bolji od spomenutih.
- Streptokok
#164 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
.
Last edited by Streptokok on 29/01/2015 18:46, edited 1 time in total.
- Stoner
#166 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Pa jel ti genije misliš da se novac vlasnika Violete ili Agrama iz Z.Hercegovine upotrijebljava protiv tvoje države?
Ti ljudi, dakle, sami sebi žele iskomadati tržište i napraviti nekoliko carinskih zona i fiskalnih politika, valjda će im se pozitivno odraziti na poslovanje.
Ti ljudi, dakle, sami sebi žele iskomadati tržište i napraviti nekoliko carinskih zona i fiskalnih politika, valjda će im se pozitivno odraziti na poslovanje.
- matic.ivan
#167 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Kupujte DOMACE - nije bitno jel u Konzumu ili u nekoj domacoj radnji.
Samo domace !!!!
Samo domace !!!!
- Streptokok
#168 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
.Stoner wrote:Pa jel ti genije misliš da se novac vlasnika Violete ili Agrama iz Z.Hercegovine upotrijebljava protiv tvoje države?
![]()
Last edited by Streptokok on 29/01/2015 18:45, edited 1 time in total.
- bogoljub
#169 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Izgleda da je ISTEK'O ROK ovom KONZUMU
- Stoner
#170 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Dobar si. Ovdje ima ljudi koji vjeruju da preduzetnici nakon što rade godinama, stvore milionska preduzeća svjesno rade na tome da bankrotiraju.
Pa onda, hajmo bojkotovat.
Pa onda, hajmo bojkotovat.
- Better Man
#171 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Sve su to komercijalna pivska smeća. Ko voli pravo pivo i želi uživati u njemu, nikad neće kupiti ni Sarajevsko, ni Jelen, Karlovačko, Ožujsko i slične splačine.M e m o wrote:ma jok,kupuj ti žuju i karlovačkobella_ciao wrote: Inace mi je pomalo licemjerno kad neke nase firme pocnu da me prozivaju jer ne kupujem njihovo, kao ja bih trebao da ih spasim. Npr. Sarajevska Pivara cije je pivo u posljednjih 5 godina mnogo opalo u kvaliteti. I sad ja treba da ih spasavam zbog njihove nesposobnoisti, neprofesionalsti, zbog njihovog preseravanja, malverzacija i ostalih gluposti? Kako da ne
ili jelen![]()
oni su garant "kvalitetni"
- Better Man
#172 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Kupujmo tamo gdje uredno i čisto i gdje usluga vrhunska i gdje su ljubazni. Kupujmo one proizvode koji su dokazano kvalitetni i nije bitno da li je domaći ili strani. Ono što nikad ne kupujem u supermarketima je suho meso i svježe meso, jer nije ni blizu kvalitet mesu iz mesare.
- Jstat
#173 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
"SLOVENSKI maloprodajni lanac Mercator, sada u vlasništvu Todorićevog Agrokora objavio je ovoga tjedna izvještaj za prvih devet mjeseci u kojemu je vidljiv pad prihoda od prodaje za 3,6% .
U prvih devet mjeseci Mercator Grupa ostvarila je skoro 2 milijarde prihoda od prodaje što je 3,6% manje nego u istom razdoblju lani. Pad prodaje je zabilježen na svim tržištima na kojima je Mercator prisutan, osim u Crnoj Gori gdje je zabilježen rast od 5,3%.
Pad prodaje se uglavnom može pripisati zatvaranju nekih manje profitabilnih programa, prebacivanju dijela maloprodajne mreže u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini na Konzum u sklopu procesa integracije te trendu pada kupovne moći u Sloveniji i Hrvatskoj.
57,1% ukupne prodaje je ostvareno u Sloveniji, 20,5% u Srbiji, 11,4% u Hrvatskoj, 6,9% u Bosni i Hercegovini i 4,1% u Crnoj Gori."
Izvor: iCapital
Dakle 3,6% podjeljeno na 4 države, i uzeti u obzir trend pada kupovne moći.
Kad fukara poćne da bojkotuje, a mjesečni budžet 20 maraka.
Tresu se Todoriću gaće od vas.
U prvih devet mjeseci Mercator Grupa ostvarila je skoro 2 milijarde prihoda od prodaje što je 3,6% manje nego u istom razdoblju lani. Pad prodaje je zabilježen na svim tržištima na kojima je Mercator prisutan, osim u Crnoj Gori gdje je zabilježen rast od 5,3%.
Pad prodaje se uglavnom može pripisati zatvaranju nekih manje profitabilnih programa, prebacivanju dijela maloprodajne mreže u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini na Konzum u sklopu procesa integracije te trendu pada kupovne moći u Sloveniji i Hrvatskoj.
57,1% ukupne prodaje je ostvareno u Sloveniji, 20,5% u Srbiji, 11,4% u Hrvatskoj, 6,9% u Bosni i Hercegovini i 4,1% u Crnoj Gori."
Izvor: iCapital
Dakle 3,6% podjeljeno na 4 države, i uzeti u obzir trend pada kupovne moći.
Kad fukara poćne da bojkotuje, a mjesečni budžet 20 maraka.
Tresu se Todoriću gaće od vas.
- homega
#174 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
ilkbahar wrote:pa kako bi izgledala? pobijelila je, tvrda i ima ustajali ukus. znaci nejestiva.homega wrote:Alaha ti, kako izgleda Konzumova pokvarena čokoladailkbahar wrote:maloprije kupih cokoladu najljepse zelje u konzumu i pokvarena je iako je rok trajanja iduca godina.
A kakva odgovornost pada na Konzum zbog ovakve čokolade. Usput, "bijela" čokolada nastaje usljed neadekvatnih uslova u transportu, usljed povišene temperature u transportnom prostoru. U pravilu, čokolada se transportuje hladnjačama, na režimu +18 - +22 C.
O "ukusu" drugom prilikom
- Streptokok
#175 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:13, edited 1 time in total.