U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
-
muzicar_iz_parka
#151 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Možda bi izvele i teroristički napad na gore pomenutu radnju. 
-
razonoda
#152 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
mozda gazda 'elementa'' a i onaj mali DENIS.
- Šveđanin
#153 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Muzikjunki wrote:KFC Supercharger je zakon, daleko najbolji pileci sendvic od svih restorana brze hrane. Najbolji sos, pomfrit puno bolji od McD, piletina pravo ukusna.
Problem je sto je ubica za organizam. Ovako to izgleda:
Energy (kcal) 669
Protein (g) 37.3
Carbohydrates (g) 65.6
of which Sugar (g) 6.4
Fat (g) 27.8
of which Saturates (g) 5.6
Sa Pepsijem i pomfritom ukupno 1290 kcal!
Bon Appétit
Koliko repa ovo u Americi, Njemačkoj, nekoj drugoj zemlji ako ti je lakše, da je to sebi preračunam?
- desni
#154 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
E ovo bi bilo nešto za nas napaćene Bošnjemuzicar_iz_parka wrote:Ja pozivam "Hooters" da otvori filijalu kod nas:
-
omar little
#155 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
samo se u bosni pravi drama oko otvaranja futavih restorana brze hrane. da ne spominjem politicare koji dolaze otvarat mekdonalce k'o da su mercedesova tvornica.
onda, naravno, dolazi val "fuuuj, odvratno ,neb to pojo nema tih para, sta fali nasem bureku/cevapima/baklavi/hurmasici (ubaci sta treba ovisno o vrsti usluzne djelatnosti koja se otvara)" i red "patriota" sa "bolje domace govno nego americka/cijavec torta" i tako sve u krug. kako vam se vise da srati o jendom te istom, GODINAMA.
onda, naravno, dolazi val "fuuuj, odvratno ,neb to pojo nema tih para, sta fali nasem bureku/cevapima/baklavi/hurmasici (ubaci sta treba ovisno o vrsti usluzne djelatnosti koja se otvara)" i red "patriota" sa "bolje domace govno nego americka/cijavec torta" i tako sve u krug. kako vam se vise da srati o jendom te istom, GODINAMA.
- bvcx
#156 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ovi fastfood brendovi većinom pucaju na snobovsku klijentelu zato ovi redovi pri otvaranjima. Njima se više isplati prodati jedan hamburger za 5 maraka nego nekim pekotekama dva bureka za tih 5 maraka.
Amerikanac kad bi brendirao ćevap, burek ili kafu sa rahatlokumom opet bi našao istu klijentelu da mu to plaća skuplje nego isto to prekoputa.
Amerikanac kad bi brendirao ćevap, burek ili kafu sa rahatlokumom opet bi našao istu klijentelu da mu to plaća skuplje nego isto to prekoputa.
-
Breathless
#157 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Klijentela u lancima junk hrane namjenjene za prehranjivanje white trasha i slicnih klasabvcx wrote:Ovi fastfood brendovi većinom pucaju na snobovsku klijentelu zato ovi redovi pri otvaranjima. Njima se više isplati prodati jedan hamburger za 5 maraka nego nekim pekotekama dva bureka za tih 5 maraka.
Kada ne bi imali napaprene cijene, Tale, Pingvin i slicni bi mogli imati razloga za brigu zbog konkurencije, ali ovako, nema sanse
-
L u c i f e r
#158 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Nisam vala pročito bolje ideje u zadnjih par godina...desni wrote:E ovo bi bilo nešto za nas napaćene Bošnjemuzicar_iz_parka wrote:Ja pozivam "Hooters" da otvori filijalu kod nas:
- Stjui
#159 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
ne bi se više plate ostavljale u birtiji,nego u fast-food-u.muzicar_iz_parka wrote:Ja pozivam "Hooters" da otvori filijalu kod nas:
-
Muzikjunki
#160 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
U Engleskoj ovo kosta tacno 5 funti. To ukljucuje veliko pice po izboru, veliki pomfrit (ili dupli pomfrit) i naravno Supercharger pileci.Šveđanin wrote:Muzikjunki wrote:KFC Supercharger je zakon, daleko najbolji pileci sendvic od svih restorana brze hrane. Najbolji sos, pomfrit puno bolji od McD, piletina pravo ukusna.
Problem je sto je ubica za organizam. Ovako to izgleda:
Energy (kcal) 669
Protein (g) 37.3
Carbohydrates (g) 65.6
of which Sugar (g) 6.4
Fat (g) 27.8
of which Saturates (g) 5.6
Sa Pepsijem i pomfritom ukupno 1290 kcal!
Bon Appétit
Koliko repa ovo u Americi, Njemačkoj, nekoj drugoj zemlji ako ti je lakše, da je to sebi preračunam?
Ako uzmemo da 5 funti kosta i McD meni koji je u Sarajevu 9 maraka, onda ocekujem da ce takva cijena biti i u KFC-u, sto i nije bas jeftino.
-
Enticer
#161 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Cevapi jesu zdraviji i bolji i jeftiniji. Jednom otisao u McD, potrosio oko cenera i gladan izasao... Zato nikad vise
Cevapi i pita
Cevapi i pita
- MyTao
#162 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Hoglund wrote:Za početak moram reći da naš narod ima užasnu potrebu da kontrira.. kad neko pomene mekdonalds, naš narod se odmah upinje sa čuvenom rečenicom:
"Ma štaće ti to američko sranje, uzmi ti ćevapa, naše zdrave, prave hrane.."
Kako i zašto je naš narod uvjeren da su ćevapi eto zdraviji.Ovaj smajli to možda i najbolje opisuje.
Moje pitanje je: ima li iko ovdje stariji, preko 30-35 godina, da može jesti u mekdonaldsu i to baš onako da se ispoštuje da jede do iznemoglosti? Jer koga sam god pitao, i ko je bio i ko nije bio tamo kaže nije mu ukusna hrana, gumena mu hrana i slično..
Moja generacija normalno prije će izabrati jagnjeće pečenje, ali nije nam strano otići u mekdonalds. Ono je meni ukusno. I velikoj većini svijeta je ukusno.. kako to da baš našem narodu eto nije ukusno ni malo? Kao da je sramota reći da ti je ukusno..
Stiže nam KFC.. što bi moja mater rekla, isto kao mekdonalds samo sa piletinom.. planirate li ići? Jeste li već bili? Ima li koga kome je KFC ukusan? Postoje li pobogu takve osobe?
Cuj ukusno... nisam nikada sreo osobu koja kaze da je Mcdonalds ukusan a zivim u SAD-u vec 10 godina. To je jeftina hrana, i jedu je oni koji nemogu priustiti bolju hranu.
KFC je isto sranje... probao jednom i nikada nista gore nisam stavio u usta.
- agnostic_front
#163 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Hooters prioritet, KFC može poslije

- Bambi_na_kofeinu
#164 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ovo me uvijek zanimalo, pa koliko u SAD-u košta kila povrća, riža, komadić mesa,ili kila graha, nešto što se može spremiti kući za po' sata, ako im je najjeftinija varijanta McDonalds, gdje računam da treba kupiti bar dva tri hamburgera da se najedeš?MyTao wrote:
Cuj ukusno... nisam nikada sreo osobu koja kaze da je Mcdonalds ukusan a zivim u SAD-u vec 10 godina. To je jeftina hrana, i jedu je oni koji nemogu priustiti bolju hranu.
Ontopik KFC bih probala, djeluje mi kao nešto što bih cijenila u PMS-u, McD me ne privlači.
- Muhamed Đakmić
#165 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ovi inostrani lanci fast food restorana uopšte nisu konkurenti našim fast food restoranima, već su konkurenti našim, hajmo nazvati restoranima. Naš prosječan građanin ionako zasniva većinu svojih izbora na premisi da je skuplje nužno i bolje, pa tako Mcdonalds posmatraju kao nekakvo elitno mjesto. Doduše, cijenom i ne može konkurisati našem fast foodu. Realno, preskupo u odnosu na prosjek i neisplativo.
Meni je nejasno zašto upadaju i Mc i KFC na naše tržište, kad je njihova osnovna odlika cjenovna konkurentnost, a ovdje su nekonkurentni.
Meni se KFC sviđa, ali svakako neću tamo visiti.
Meni je nejasno zašto upadaju i Mc i KFC na naše tržište, kad je njihova osnovna odlika cjenovna konkurentnost, a ovdje su nekonkurentni.
-
TheMule
#166 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Amerikanci jedu vani jer im je to dio kulture i ne znaju kuhati. Jeftinije, zdravije, i dosta ukusnije je kuhati kod kuce, ali valja kuhati barem jedan sat na dan. Pare potrose na hranu u restoranima.
Kod nas nema para, zato nikad neces vidjeti velike brojeve McDonaldsa, KFC-a i drugih restorana, tako da ih ne vidim kao neku prijetnju za domace cevabdzinice i ascinice. Nije lose imati par tih brendova radi raznovrsnosti, poslova, i turista
Kod nas nema para, zato nikad neces vidjeti velike brojeve McDonaldsa, KFC-a i drugih restorana, tako da ih ne vidim kao neku prijetnju za domace cevabdzinice i ascinice. Nije lose imati par tih brendova radi raznovrsnosti, poslova, i turista
-
TheMule
#167 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Riza $1 kilaBambi_na_kofeinu wrote:Ovo me uvijek zanimalo, pa koliko u SAD-u košta kila povrća, riža, komadić mesa,ili kila graha, nešto što se može spremiti kući za po' sata, ako im je najjeftinija varijanta McDonalds, gdje računam da treba kupiti bar dva tri hamburgera da se najedeš?MyTao wrote:
Ontopik KFC bih probala, djeluje mi kao nešto što bih cijenila u PMS-u, McD me ne privlači.
Meso $2.5 za 250g
Saka mrkve $0,50
Pola kile krompira $0,30
Ulje i zacini $0,20
Ako neces vodu, kola limenci npr. $0,25
Velika tepsija, mozes jesti 3 obroka, cijena bruto $4.50 + $0,25
Inace, slazem se za huterse, vehabije ce tu biti najvece musterije
- Bambi_na_kofeinu
#168 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Pa ne kontam, kako je onda mek hrana za sirotinju koja sebi ne može drugo priuštiti, i zašto se navodi da tu hranu uglavnom jedu ljudi koji žive na socijaliTheMule wrote:
Riza $1 kila
Meso $2.5 za 250g
Saka mrkve $0,50
Pola kile krompira $0,30
Ulje i zacini $0,20
Inace, slazem se za huterse, vehabije ce tu biti najvece musterije
Kuha li iko išta tu, ubiše se od onih nekih kulinarskih emisija.
- Zeljoooo
#169 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Jebo vas i cevap i KFC i MC, samo kavijar!
-
TheMule
#170 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ma ne znaju kuhati. Od koga ce nauciti? A tu je i elemenat lijenostiBambi_na_kofeinu wrote:Pa ne kontam, kako je onda mek hrana za sirotinju koja sebi ne može drugo priuštiti, i zašto se navodi da tu hranu uglavnom jedu ljudi koji žive na socijaliTheMule wrote:
Riza $1 kila
Meso $2.5 za 250g
Saka mrkve $0,50
Pola kile krompira $0,30
Ulje i zacini $0,20
Inace, slazem se za huterse, vehabije ce tu biti najvece musterije![]()
Kuha li iko išta tu, ubiše se od onih nekih kulinarskih emisija.
Imaju izbor:
1. Obicni restoran gdje je bifstek of 250g $15, plus ostalo sto ide uz to, bruto oko $20 po osobi
ili
2. McDonalds gdje ce se nakrkati i udebljati za $10 po osobi
Kod kuce, ako se sta jede, to su gotova zamrznuta jela koja se stavi u mikrovalnu na 5 minuta da se odmrznu i jedu. I ta jela su bez veze, dva-tri dolara za jedan obrok za jednu osobu, ukus se moze pretpostaviti. Konzerve su jeftine, ali dosade konzerve brzo....
- Bambi_na_kofeinu
#171 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Svašta...a ja se još čudila što po filmovima vazda doručkuju pahuljice 
-
TheMule
#172 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Pahuljice su najzdravije stvari koje jedu, ali vecina siromasnih i ne jede dorucak ja mislim. Ono ustaj, kafa, na vrat na nos na poso itd. Neki moraju ustati u 5:30 ujutru...Bambi_na_kofeinu wrote:Svašta...a ja se još čudila što po filmovima vazda doručkuju pahuljice
-
TheMule
#173 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Jednu stvar koju znaju skuhati jeste kajgana sa sunkom i palacincima (iz mikrovalne naravno)
- navedeni
#174 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
KFC mora imati grad kao Sarajevo, neće biti lako braći Stojnić, u državi gdje McD već zatvara filijale i ne može da vraca kredit ali želim im puno sreće. Sigurno ću jednom u 7-10 dana svratiti.
Niko nije spomenuo Taco Bell, love it
Niko nije spomenuo Taco Bell, love it
- stakasa
#175 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ni meni nije jasna njihova logika. Nije njima cjena glavna konkurentnost, nego dostupnost. A u nas ima hrane na svakom koraku, non stopMuhamed Đakmić wrote:Ovi inostrani lanci fast food restorana uopšte nisu konkurenti našim fast food restoranima, već su konkurenti našim, hajmo nazvati restoranima. Naš prosječan građanin ionako zasniva većinu svojih izbora na premisi da je skuplje nužno i bolje, pa tako Mcdonalds posmatraju kao nekakvo elitno mjesto. Doduše, cijenom i ne može konkurisati našem fast foodu. Realno, preskupo u odnosu na prosjek i neisplativo.