i goreradostan dan wrote:dalje » 24/11/2014 20:09
Onda je Bakir tek u problemu.
trenutno razmišljam šta mu je trebalo ono pišanje po zlatku od prije neki dan u novinama, nešto u stilu- ja sam mu govorio, ne budi arogantan, ne zatvaraj vrata guzicom nikad, i slično...
i i spade da je uradio isto što i zlatko.
sad pat pozicija...ili da se uzdamo u mz, koja je i isforsirala ovo trčanje pred rudu, ili u čavića, da to popeglaju.
Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikovao?!
-
StupskaBitanga
#151 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
-
dalje
#152 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Duge su 4 godine.palermo wrote:Pa situacija je vrlo jednostavna. Ako Bakir odbije Dodika u vlasti na državnom nivou, zacementirao je pobjedu na budućim izborima. Ako Bakir pristane, a DF odbije, eto Komše na vrhu.
Tako su i Zlatka savjetovali. Ovaj izbacio HDZ iz federalne Vlade i zavrsio politicku karijeru.
Bakir jeste krenuo Zlatkovim stopama a dokle ce dogurati... cemo da vidimo.
-
zavrzlama
#153 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Konacno su uhljupi u SDA i SDS shvatili,da ne postoji logica i nezavisnia srpska politika,nego da istom upravljaju cike iz srbije......
- DeutscheAusweis
#154 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Situacija je više nego odlična i ništa ne treba mijenjati.zavrzlama wrote:Konacno su uhljupi u SDA i SDS shvatili,da ne postoji logica i nezavisnia srpska politika,nego da istom upravljaju cike iz srbije......
- volta dzontra
#155 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Al zato je tu Čova koji će spasiti Bakiru obraz. Isposredovat će da Dodik ne s.ere iz prazne guz.ice oko NATO pakta, koordinacijskog mehanizma i valjda više nađu neki dogovor oko državne imovine..
Čova neće svoju guzicu podmetati za Dodikovo bajsko kenjčenje
:lol.....reći će mu "Mile druže dobro je al smanji doživljaje...."
Dodik će malo glumatati ali RS ima najdulju granicu s...pogađate....RH....RSovska granica sa Srbijom po istočnobosanskim pustopoljinama ionako je samo za raftinga i ribolova..
RH može prilično stisnuti Dodu.....recimo autoceste mu i sada završavaju u "prknu". Ako će ga RH zajebavati sistemski može imati dosta problema..
Sve će to biti iskorišteno da Dodo prestane kenj.ati i da svi zajedno krenemo prema EU u mrtvoj trci da uđemo prije nego što se raspadne
od euforije 9. studenog vam govorim....sabur ljudi....poistilahu...
očekujem opet tipična šovinistička kroatofobna sran.ja ali bit će vam tako...

Čova neće svoju guzicu podmetati za Dodikovo bajsko kenjčenje
Dodik će malo glumatati ali RS ima najdulju granicu s...pogađate....RH....RSovska granica sa Srbijom po istočnobosanskim pustopoljinama ionako je samo za raftinga i ribolova..
RH može prilično stisnuti Dodu.....recimo autoceste mu i sada završavaju u "prknu". Ako će ga RH zajebavati sistemski može imati dosta problema..
Sve će to biti iskorišteno da Dodo prestane kenj.ati i da svi zajedno krenemo prema EU u mrtvoj trci da uđemo prije nego što se raspadne
od euforije 9. studenog vam govorim....sabur ljudi....poistilahu...
očekujem opet tipična šovinistička kroatofobna sran.ja ali bit će vam tako...
-
palermo
#156 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Pa ako Bakir nije predvidio i ovu situaciju, onda je politički naivan i zaslužuje da ga se politički otpiše.
A šta ako su SDA , i DF spremni i bez Dode formirati vlast. Neće se moći donositi odluke, pa šta.....detektiraš krivca....
A šta ako su SDA , i DF spremni i bez Dode formirati vlast. Neće se moći donositi odluke, pa šta.....detektiraš krivca....
- Banksy
#157 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Danas se izgleda u svemu slažemo...radostan dan wrote: trenutno razmišljam šta mu je trebalo ono pišanje po zlatku od prije neki dan u novinama, nešto u stilu- ja sam mu govorio, ne budi arogantan, ne zatvaraj vrata guzicom nikad, i slično...
i i spade da je uradio isto što i zlatko.
sad pat pozicija...ili da se uzdamo u mz, koja je i isforsirala ovo trčanje pred rudu, ili u čavića, da to popeglaju.
Banksy wrote:
Zamjeranje Lagumdžiji da je bio bahat i da je zbog toga izgubio sve, uz istovremenu sopstvenu dosad neviđenu, ničim potkrijepljenu bahatost koja izbija iz svake njegove rečenice i iz svakog postizbornog istupa i postupka,
- JohnnyS
#158 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
palermo wrote:Pa ako Bakir nije predvidio i ovu situaciju, onda je politički naivan i zaslužuje da ga se politički otpiše.
u tom slučaju su SDA i DF isključivi krivci jer idu na silu sastavljat vladu za koju se u startu zna da ne može donositi odluke...
- res publica
#159 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Izvini, ali skroz ti je bezveze insistirati na tome kako svim procesima u rs upravlja Srbija.zavrzlama wrote:Konacno su uhljupi u SDA i SDS shvatili,da ne postoji logica i nezavisnia srpska politika,nego da istom upravljaju cike iz srbije......
kakav je interes Srbiji da se miješa ko će biti na vlasti u RS, ako će ih i jedni i drugi nastojati da imaju dobre odnose sa Srbijom?
A sam si sebe demantovao kad si rekao da u RS prolazi samo veći Dodik od Dodika - što znači da je određana politika i određeni interes stvar birača RS, a ne stvar odluke Srbije.
Srbija se mnogo manje miješa od FBiH u to ko će biti vlast u RS, a RS je nešto što ima mnogo bolje veze sa Srbijom nego sa FBiH.
A sjetimo se miješanja Incka u formiranje vlasti u Federaciji prije 4 godine.
-
palermo
#160 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Za koga su krivi ?.....što ne može donpositi odluke ? Ona donosi odluke, Dom naroda ih ne prihvata. Donosi odluke koje Evropa traži, Doma naroda ih odbacuje. Zašto su krivi i za koga ?JohnnyS wrote:palermo wrote:Pa ako Bakir nije predvidio i ovu situaciju, onda je politički naivan i zaslužuje da ga se politički otpiše.
u tom slučaju su SDA i DF isključivi krivci jer idu na silu sastavljat vladu za koju se u startu zna da ne može donositi odluke...
- JohnnyS
#161 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
palermo wrote:Za koga su krivi ?.....što ne može donpositi odluke ? Ona donosi odluke, Dom naroda ih ne prihvata. Donosi odluke koje Evropa traži, Doma naroda ih odbacuje. Zašto su krivi i za koga ?JohnnyS wrote:palermo wrote:Pa ako Bakir nije predvidio i ovu situaciju, onda je politički naivan i zaslužuje da ga se politički otpiše.
Zna li Bakir da je potrebna potpora i u Domu naroda? Vjerojatno zna. Zna li da je izgledno da će SNSD imati većinu u jednoj grupaciji i da se bez te većine ne može? Vjerojatno zna i to. Ako sve to zna i opet ne uzme stranku koja ima većinu i mogućnost izglasavanja zakona, onda je krivica na njemu. Nitko nije rekao da je lako sastaviti dobru vladu u BiH, niti da je to pravedno, ali jebiga, moraš i s onima koje ne voliš, tako nas je zapalo.
-
zavrzlama
#162 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
kakav bakir...nema on veze sa politikom...bakir je igrom slucaja napravio dobru stvar...zakuhao je sa dodikom,naivno misleci da ce sds pobijediti u manjem entitetu...za probih stranu je najgora solucija da sda ide u koaliciju sa dodikom....mislim da bakir sam sebi grize muda za ovaj previdpalermo wrote:Pa ako Bakir nije predvidio i ovu situaciju, onda je politički naivan i zaslužuje da ga se politički otpiše.
zakljucak je sledeci: dodik ce nastaviti da unistava rs,sds ce omalovazavati i blokirati rad vlade rs-a,pojacat ce se lokalizmi...na probih strani ce poceti inicijative za stvranje probosanskog bloka,jer trazenje uzdanice na drugoj strani je nemoguca misija...sve u svemu,nije lose,nadzire se istjeravanje ciste politike i teze da u BIH postoje samo dvije politike...politika za BIH i politika protiv BIH,da bi se bilo u vlasti mora se biti u jednoj od ove dvije politike....sds je na potezu,mada im ostaje samo jedna opcija za uspjeh,jer je dodik sebi vec zakaparisao jednu od opcija
-
palermo
#163 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Ja i dalje ne shvatam zašto mora, ako neće. Vlada donosi odluke i predlaže Parlamentu, ako će Dom naroda po defaultu biti protiv, šta je Vlada kriva.JohnnyS wrote:
Zna li Bakir da je potrebna potpora i u Domu naroda? Vjerojatno zna. Zna li da je izgledno da će SNSD imati većinu u jednoj grupaciji i da se bez te većine ne može? Vjerojatno zna i to. Ako sve to zna i opet ne uzme stranku koja ima većinu i mogućnost izglasavanja zakona, onda je krivica na njemu. Nitko nije rekao da je lako sastaviti dobru vladu u BiH, niti da je to pravedno, ali jebiga, moraš i s onima koje ne voliš, tako nas je zapalo.
Politički gledano, prihvatanje Dodika u ovom trenutku bi, sa moje tačke gledišta bilo potpuno nerazumno. U situaciji u kojoj samo jedan poslanik odlučuje ko je na vlasti, odbaciti potpisani sporazum sa Savezom bi bilo samo pokazivanje neozbiljnosti. I kao takvo bi bilo percipirano od strane birača, a bogami i od ostalih strana. Bakir bi ( a zajedno sa njim, nažalost i Bošnjaci) izgubili svaki kredibilitet ozbiljnih pregovarača. I pokazali bi da moraju plesati kako ova dvojica žele. Ja bih tako razmišljao, a kako će Bakir i Željko ne znam.
Vjerujem da ako bi se odustalo od izbacivanja Dodika iz vlasti, da bi Željko pokazao dovoljno političke mudrosti da se u tom trenutku povuče iz Koalicije. Čime SDA ostaje sama na čistini. A koliko god ovdje bilo spinovanje o SDA-ovskim glasačkim ovcama, to nije tako.
Pokazao je to Tihić dva puta gubeći izbore.
- filosofman
#164 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Tačno!palermo wrote:Ja i dalje ne shvatam zašto mora, ako neće. Vlada donosi odluke i predlaže Parlamentu, ako će Dom naroda po defaultu biti protiv, šta je Vlada kriva.JohnnyS wrote:
.
Politički gledano, prihvatanje Dodika u ovom trenutku bi, sa moje tačke gledišta bilo potpuno nerazumno. U situaciji u kojoj samo jedan poslanik odlučuje ko je na vlasti, odbaciti potpisani sporazum sa Savezom bi bilo samo pokazivanje neozbiljnosti. I kao takvo bi bilo percipirano od strane birača, a bogami i od ostalih strana. Bakir bi ( a zajedno sa njim, nažalost i Bošnjaci) izgubili svaki kredibilitet ozbiljnih pregovarača. I pokazali bi da moraju plesati kako ova dvojica žele. Ja bih tako razmišljao, a kako će Bakir i Željko ne znam.
Vjerujem da ako bi se odustalo od izbacivanja Dodika iz vlasti, da bi Željko pokazao dovoljno političke mudrosti da se u tom trenutku povuče iz Koalicije. Čime SDA ostaje sama na čistini. A koliko god ovdje bilo spinovanje o SDA-ovskim glasačkim ovcama, to nije tako.
-
zavrzlama
#165 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Da nema Incka ne bi bilo danas ni malog ausvica...Incko je dio dejtona a mali ausvic takodje..kuzisres publica wrote:Izvini, ali skroz ti je bezveze insistirati na tome kako svim procesima u rs upravlja Srbija.zavrzlama wrote:Konacno su uhljupi u SDA i SDS shvatili,da ne postoji logica i nezavisnia srpska politika,nego da istom upravljaju cike iz srbije......
kakav je interes Srbiji da se miješa ko će biti na vlasti u RS, ako će ih i jedni i drugi nastojati da imaju dobre odnose sa Srbijom?
pih...interes kosovo....interes ucjena zapada....lijecenje moralnog,vojnog i ideoloskog poraza srpske politike..
A sam si sebe demantovao kad si rekao da u RS prolazi samo veći Dodik od Dodika - što znači da je određana politika i određeni interes stvar birača RS, a ne stvar odluke Srbije.
intres srbije je sto odvratniji politicar koji ce na sto primitivniji nacin omalovazavati BIH i gaditi je srbima u BIH...ako sds ima takvog bujrum..izgleda da nemaju....hoce tadic,ivanic i cavic da ruse BIH na kulturan nacin..to srbiji ne treba..
Srbija se mnogo manje miješa od FBiH u to ko će biti vlast u RS, a RS je nešto što ima mnogo bolje veze sa Srbijom nego sa FBiH.
Normalno rs je dio BIH i zato se vise mijesa federacija kao drugi dio BIH,srbija s ene bi trebala uopste da mijesa.
A sjetimo se miješanja Incka u formiranje vlasti u Federaciji prije 4 godine.
- JohnnyS
#166 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
palermo wrote:Ja i dalje ne shvatam zašto mora, ako neće. Vlada donosi odluke i predlaže Parlamentu, ako će Dom naroda po defaultu biti protiv, šta je Vlada kriva.JohnnyS wrote:
Ali cilj vlasti, ondosno vladajuće koalicije jest mogućnost laganog donošenja odluka i zakona. Ako te mogućnosti nema, kakva je onda to vlast? Ista stvar je i kad imaš neku strančicu s dva mandata koji su presudni za formiranje vlasti pa se toj strančici daju brda i doline. To nije fer, nije pravedno, nije moralno, nije kršćanski/muslimanski/budistički, ali je tako. Ako Kirba bude uporan u tome da neće uzeti stranku koja ima mogućnost donošenja odluka, onda jebiga, on je kriv jer ima najviše mandata. Ta već se nekoliko stotina puta na foumu ponovilo da nije na DFu da sastavlja vlast. Nije ni na HDZ-u, ni na SNSD-u, ni na SDS-u, ni na A-SDA već na SDA, sami su se proglasili pobjednicima. Pa bujrum, neka sastave. Zna se ko im treba, a bez koga se vrlo lako može...
- filosofman
#167 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Zna Bakir Izetbegović zašto mu je bolji savez za promjene i SDS od SNSD-a.Zato što SDS neće podržavati Čovićevu politiku "federalizacije" ili "entitetizacije" i Dodikovu politiku "referenduma o nezavisnosti"?Prvo šrto SDS ne zanima hrvatska politika u Federaciji BIh koju su sami napravili 1994.godine Vašingtonskim sporazumom, takva kakva je a Dodikove političke avanture su u sferi kockanja jednog ludaka koji bi ko gusak u maglu da uleti, a ne zna kako bi izašao iz svega toga i sa kojim rezultatom, a sve bi da stavi na kocku.palermo wrote:Ja i dalje ne shvatam zašto mora, ako neće. Vlada donosi odluke i predlaže Parlamentu, ako će Dom naroda po defaultu biti protiv, šta je Vlada kriva.JohnnyS wrote:
.
Zna Bakir Izetbegović ako se dva luda konja upare, da je upitno gdje će kola odvesti.
-
daddy-kool
#168 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Slažem se, i sam sam iznenađen da Bakir za sada vodi jednu vrlo sofisticiranu politiku. Odavno ja govorim, sa Dodikom konfrontacija i na čistac stvari istjerati. Jedini način da ga se slomi. A u FaceTv reče da će ucjenjivati Dodika za MMF aranžmane preko države.palermo wrote:Pa ako Bakir nije predvidio i ovu situaciju, onda je politički naivan i zaslužuje da ga se politički otpiše.
- JohnnyS
#169 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Ovaj me podsjeća na onog filduza. Vazdan jedan te isti upis prepisuje...
-
zavrzlama
#170 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
posto je sds-u cilj podjela BIH,nesmetajte dodiku da sa drugim konjem uradi tu stvar za vas...ha jaZna Bakir Izetbegović ako se dva luda konja upare, da je upitno gdje će kola odvesti.
meni izgleda,da je vama u sds-u krivo sto ste kao vi stvorili rs,a sto ce dodik dobiti zasluge za njegovo izdvajanje iz BIH...
Ostaje vam,da bar otmeno propadnete..okrenite se protiv dodika i radite na jacanju BIH,u svakoj drugoj kombinaciji gubite
-
palermo
#171 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
pa ti Johhny nas zajebaješJohnnyS wrote:
Ali cilj vlasti, ondosno vladajuće koalicije jest mogućnost laganog donošenja odluka i zakona. Ako te mogućnosti nema, kakva je onda to vlast? Ista stvar je i kad imaš neku strančicu s dva mandata koji su presudni za formiranje vlasti pa se toj strančici daju brda i doline. To nije fer, nije pravedno, nije moralno, nije kršćanski/muslimanski/budistički, ali je tako. Ako Kirba bude uporan u tome da neće uzeti stranku koja ima mogućnost donošenja odluka, onda jebiga, on je kriv jer ima najviše mandata. Ta već se nekoliko stotina puta na foumu ponovilo da nije na DFu da sastavlja vlast. Nije ni na HDZ-u, ni na SNSD-u, ni na SDS-u, ni na A-SDA već na SDA, sami su se proglasili pobjednicima. Pa bujrum, neka sastave. Zna se ko im treba, a bez koga se vrlo lako može...
Ne vidim smisao u tome. Misliš, Dodik 2014 će biti različit od Dodika 2006.07.08.09,10,11, 12, 13,.....
- JohnnyS
#172 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
Bit će i gori. Ali neće na njemu biti krivica kao što si ti govorio. Ili ne isključiva, veća će biti na strani izbornog pobjednika koji nije u stanju sastaviti funkcionalnu vlast.palermo wrote:pa ti Johhny nas zajebaješJohnnyS wrote:
Ali cilj vlasti, ondosno vladajuće koalicije jest mogućnost laganog donošenja odluka i zakona. Ako te mogućnosti nema, kakva je onda to vlast? Ista stvar je i kad imaš neku strančicu s dva mandata koji su presudni za formiranje vlasti pa se toj strančici daju brda i doline. To nije fer, nije pravedno, nije moralno, nije kršćanski/muslimanski/budistički, ali je tako. Ako Kirba bude uporan u tome da neće uzeti stranku koja ima mogućnost donošenja odluka, onda jebiga, on je kriv jer ima najviše mandata. Ta već se nekoliko stotina puta na foumu ponovilo da nije na DFu da sastavlja vlast. Nije ni na HDZ-u, ni na SNSD-u, ni na SDS-u, ni na A-SDA već na SDA, sami su se proglasili pobjednicima. Pa bujrum, neka sastave. Zna se ko im treba, a bez koga se vrlo lako može.... Pa valjda je ovdje svima jasno kako je jedino moguće sa Dodikom u vlasti lagano donositi odluke. Valjda ti ne trebam crtati koji je to način.
Ne vidim smisao u tome. Misliš, Dodik 2014 će biti različit od Dodika 2006.07.08.09,10,11, 12, 13,.....
- filosofman
#173 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
On može biti samo gori ako mu se dozvoli da uđe u vlast na nivou BiH i da pravi smicalice, opstrukcije,svađe i blokade, jer ako uđe mehanizam je tako komplikovan da ga ne istjera više, a pravi probleme, ludi i razbija sve po kući?! Mnogo je bolje rješenje da vlast bude podjeljena na nivou BiH savez za promjene ako već Dodik ima neku "nategnutu većinu" u RS?!Ukoliko Dodik uzme obje poluge vlasti i u BiH i RS, a upari se sa Čovićem, mislim da će "osovina politički samljeti" i SDA i DF i bilo koga od bošnjačkih političara.Bošnjačka politika ima šansu samo ako je podjela vlasti na nivou BiH Savez za promjene ako već Dodik ima neku većinu u RS.Bit će i gori.
-
palermo
#174 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
pa sastaviš vlast i onda Vijeće ministara( tj.vlast koju si sastavio) donese odluku koju Evropa traži, Dodik odbije. I onda si ti kriv što je Dodik odbio.JohnnyS wrote:
Bit će i gori. Ali neće na njemu biti krivica kao što si ti govorio. Ili ne isključiva, veća će biti na strani izbornog pobjednika koji nije u stanju sastaviti funkcionalnu vlast.
Nemoj zahmetiti što god, ali meni nešto u ovoj računici nedostaje. Počinje mi lićiti na priču popularnu na forumu a vezano za DF. Samo vi idete sa SDA, zajebat će vas. Bogami, kao da su mazlumi.....i ovi iz DF-a, da ih SDA tako lako zajebe, ili ovi iz SDA da ih Dodik ili Čova tako lako zajebe. Mislim.......
Po meni i SDA i DF imaju lagan izbor, ako će ga oni sami učiniti težim.....ja tu ništa ne mogu, ja sam ti samo forumaš
- filosofman
#175 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov
filosofman wrote:On može biti samo gori ako mu se dozvoli da uđe u vlast na nivou BiH i da pravi smicalice, opstrukcije,svađe i blokade, jer ako uđe mehanizam je tako komplikovan da ga ne istjera više, a pravi probleme, ludi i razbija sve po kući?! Mnogo je bolje rješenje da vlast bude podjeljena na nivou BiH savez za promjene ako već Dodik ima neku "nategnutu većinu" u RS?!Ukoliko Dodik uzme obje poluge vlasti i u BiH i RS, a upari se sa Čovićem, mislim da će "osovina politički samljeti" i SDA i DF i bilo koga od bošnjačkih političara.Bošnjačka politika ima šansu samo ako je podjela vlasti na nivou BiH Savez za promjene ako već Dodik ima neku većinu u RS.Bit će i gori.
Zna Bakir Izetbegović zašto mu je bolji savez za promjene i SDS od SNSD-a.Zato što SDS neće podržavati Čovićevu politiku "federalizacije" ili "entitetizacije" i Dodikovu politiku "referenduma o nezavisnosti"?Prvo šrto SDS ne zanima hrvatska politika u Federaciji BIh koju su sami napravili 1994.godine Vašingtonskim sporazumom, takva kakva je a Dodikove političke avanture su u sferi kockanja jednog ludaka koji bi ko gusak u maglu da uleti, a ne zna kako bi izašao iz svega toga i sa kojim rezultatom, a sve bi da stavi na kocku.
Zna Bakir Izetbegović ako se dva luda konja upare, da je upitno gdje će kola odvesti.