SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
minaqua

#151 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by minaqua »

konkursa procedura wrote:Ja sam pogrijesio 3 pitanja: clanice nato, walter brani sa i grane kriminalistike al opet sta mi to vrijedi ako na eseju dobijem 5 ili 10 bodova:(

Prag za prolaz je 30 bodova znači ako dobijes na testu maximum tj. 20 bodova, moras na eseju iscupati najmanje 10 bodova da bi prosao dalje...
minaqua

#152 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by minaqua »

vivax88 wrote:Kod mjerenja morfološkog statusa u čemu se vrši mjerenje ? dali šorc majica ...
U odjeci se vecina vagala i mjerila, naravno bez obuce. S tim da se mozes vagati i u sorcu i bez majice itd. ja sam se vagao u boksericama jer me je svaki gram mogoa kostati :D
minaqua

#153 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by minaqua »

Rubbie wrote:minaqua hvala za odg. nisam se mogao sjetiti tog pitanja, a sto je jos gore i ovo za clanice eu sam pogrijesio, stavio 27 :D, kusturica pogresno, walter pogresno, ma jedno 5 gresaka minimalno sto je na 20 pitanja ogroman procenat, tako da mi na eseju treba vadiona, lijepo sam napisao pa cemo vidjeti...

to sto esej nosi 20 bodova je bas "rupa" za manipulaciju. jednostavno tu mozes nastimati sve sta ti treba, od konstitutivnih naroda koje ces da primis do potencijalnih blizih i daljih rodjaka :D ali isto tako ako bas ovamo bude mala prolaznost mozda malo spuste kriterij na tom eseju pa svako ko je iole pismeno uradio nece mu traziti dlaku u jajetu.

namjerno nisam stavio jezicku varijantu kojom sam pisao, mislim da je to lako zakljuciti :D :D, a i nisam mjesao jezicke varijante... haha, ovo je najveca glupost bila, znaci ako stavim da pisem bosanskim jezikom ne smijem napisati "zemljo tisucljetna kroz istoriju svog postojanja"... da ne govorim o upotrebi turcizama, germanizama itd. zar je to sve razlog za obaranje na testu?

u svakom slucaju treba otici na uvid testa kakav god rezultat bio. i na fizickom treba isto tako 75% za prolaz pa cemo vidjeti sta je pravilan sklek a sta nije :D

jos nesto, ovakva testiranja bi trebalo da se snimaju bar sa dvije tri kamere i da je snimak dostupan javnosti. na morfoloskom testu dok sam bio prisutan neko iz publike je snimao mobitelom i prestavnik komisije se pobunio, kao da im to ne radimo jer oni rade sve posteno... ako je posteno ne znam cemu problem u snimanju... isto tako da kazem da na tom mjerenju bar ja nisam vidio neka stelenja, a pratim koliko mogu.
Da, esej ne bi trebao nositi vise od 10 bodova. Na eseju se ocjenjuje svasta nesto od pravopisa do rukopisa te sastava opcenito. Ni ja nisam naveo kojim jezikom pisem zaboravio sam :D
Na morfoloskoj analizi nisu bili nesto rigorozni bas sam pratio kako su se mnogi dizali na prste prsili itd da bi iscupali koji CM na visini i niko nista. Takodjer i test je bio veoma lagan, ocekivao sam teza pitanja. Eh sad cemo vidit kakav ce im kriterijum bit na eseju. Smatram da ce max. nekih 150-200 proci dalje. Kako god sretno svima. :bih:
marra

#154 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by marra »

Ja nikad gore u svom životu ne napisah test i esej. Ne znam što mi bi. Jbg, potrefio takav dan :razz: :razz: :razz: Vama ostalima sretno!!!!!
k1ks

#155 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by k1ks »

Jos jedan dan prosao bez rezultata :D samo refresh beze klikcem :) pa je li moguce za dvije sedmice da nisu mogli pregledat
BLADE8

#156 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by BLADE8 »

k1ks wrote:Jos jedan dan prosao bez rezultata :D samo refresh beze klikcem :) pa je li moguce za dvije sedmice da nisu mogli pregledat
izaće rezultati dok se dogovore oko "nijansi" :mrgreen:
k1ks

#157 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by k1ks »

BLADE8 wrote:
k1ks wrote:Jos jedan dan prosao bez rezultata :D samo refresh beze klikcem :) pa je li moguce za dvije sedmice da nisu mogli pregledat
izaće rezultati dok se dogovore oko "nijansi" :mrgreen:
Nista cekat premijeru onda :izet: :izet: :izet:
minaqua

#158 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by minaqua »

e druze načekacemo se mi, zakonski rok je max. 30 dana znaci razvuce to oni do kraja :D :zzzz:
konkursa procedura

#159 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by konkursa procedura »

Najgore je ovo iscekivanje, ne znas da li se pripremati za fizicki test ili ne :evil:
loodiak

#160 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by loodiak »

Treba stalno trenirati bez obzira da li se polaze neki test ili ne... TRENIRAM CEO DAN, NE ZELIM BITI NE SPREMAN !! :izet:
k1ks

#161 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by k1ks »

Samo se spremat fizicki jer konkursa stalno ima..... Tesko da se mozes spremit u kratkom roku pogotovo ako hoces da uradis sve za 5... Kondicija se mora odrzavat a ne spremit za mjesec
konkursa procedura

#162 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Ma normalno da treba biti fizicki spreman, treniram dugo, sve ono osim kupera (12min 2900km)mogu za 5bodova odraditi ali opet ne mogu biti siguran ima tu mnogo faktora koji te mogu zeznuti na dan testiranja.
minaqua

#163 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by minaqua »

konkursa procedura wrote:Ma normalno da treba biti fizicki spreman, treniram dugo, sve ono osim kupera (12min 2900km)mogu za 5bodova odraditi ali opet ne mogu biti siguran ima tu mnogo faktora koji te mogu zeznuti na dan testiranja.
zar nije 2400m za 12min, jel imas gdje link za taj pravilnik od testu fiz. sposobnosti
BLADE8

#164 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by BLADE8 »

minaqua wrote:
konkursa procedura wrote:Ma normalno da treba biti fizicki spreman, treniram dugo, sve ono osim kupera (12min 2900km)mogu za 5bodova odraditi ali opet ne mogu biti siguran ima tu mnogo faktora koji te mogu zeznuti na dan testiranja.
zar nije 2400m za 12min, jel imas gdje link za taj pravilnik od testu fiz. sposobnosti
Ima na pijaci pravilnik, na trećem štandu sa kupusom!

Pogledaj na stranici pobogu, znaš li gdje si aplicirao za posao?

http://sipa.gov.ba/assets/files/seconda ... eti-bs.pdf

3200m je za 5 bodova na Kuperu, neće više od 4 čovjeka istrčat!
konkursa procedura

#165 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

BLADE8 wrote:
minaqua wrote:

ja već mjesec pokusavam da prebacim ovih svojih 2900 metara ali nema sanse, tih dodatnih 300 metara nece pa da ga jbs :D
Ma ima druze sigurno onih koji nece ni trcati kupera, a dobit će 5
minaqua

#166 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by minaqua »

BLADE8 wrote:
minaqua wrote:

Opušteno mali sta se lozis ;)
BLADE8

#167 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by BLADE8 »

Ma normalno da treba biti fizicki spreman, treniram dugo, sve ono osim kupera (12min 2900km)mogu za 5bodova odraditi ali opet ne mogu biti siguran ima tu mnogo faktora koji te mogu zeznuti na dan testiranja.

zar nije 2400m za 12min, jel imas gdje link za taj pravilnik od testu fiz. sposobnosti[/quote]

3200m je za 5 bodova na Kuperu, neće više od 4 čovjeka istrčat![/quote]

Opušteno mali sta se lozis ;)

:) Svašta u Božijoj bašti...nije mi jasno kako neko hoće da bude INSPEKTOR U SIPI a ne zna da nađe web stranicu SIPE :lol:
ninjabn

#168 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by ninjabn »

A ti posto znas da nadjes stranicu SIPA-e sigurno ces postati inspektor SIPA-e. :lol:
BLADE8

#169 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by BLADE8 »

ninjabn wrote:A ti posto znas da nadjes stranicu SIPA-e sigurno ces postati inspektor SIPA-e. :lol:
Vidjećemo nakon intervjua ko će postati "inspektor" i zbog čega. A spamamo, držimo se teme.
Rizvan

#170 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Rizvan »

Je li uvjerenje o državljanstvu trajni dokument?

U SIPI me odbili zbog toga, kao uvjerenje je starije od šest mjeseci, iako sam se s tim uvjerenjem izdatim u avgustu 2013 služio tokom cijele prošle godine i uvijek je bio priznat, sad odjednom ne važi. Koja muljaža. :roll:
mudrac2

#171 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by mudrac2 »

Rizvan wrote:Je li uvjerenje o državljanstvu trajni dokument?

U SIPI me odbili zbog toga, kao uvjerenje je starije od šest mjeseci, iako sam se s tim uvjerenjem izdatim u avgustu 2013 služio tokom cijele prošle godine i uvijek je bio priznat, sad odjednom ne važi. Koja muljaža. :roll:
ako su tražili da nije starije od recimo 6 mjeseci onda si trebao takvo i donijeti.
konkursa procedura

#172 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Hoće li više ti rezultati :-)
minaqua

#173 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by minaqua »

konkursa procedura wrote:Hoće li više ti rezultati :-)

izasli su danas :-D
vješalica

#174 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

Rizvan wrote:Je li uvjerenje o državljanstvu trajni dokument?

nije,rodni list jeste,njeg aovjeravaš i šalješ fco
moke_017

#175 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by moke_017 »

Izašli su rezultati :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Post Reply