Rubbie wrote:minaqua hvala za odg. nisam se mogao sjetiti tog pitanja, a sto je jos gore i ovo za clanice eu sam pogrijesio, stavio 27

, kusturica pogresno, walter pogresno, ma jedno 5 gresaka minimalno sto je na 20 pitanja ogroman procenat, tako da mi na eseju treba vadiona, lijepo sam napisao pa cemo vidjeti...
to sto esej nosi 20 bodova je bas "rupa" za manipulaciju. jednostavno tu mozes nastimati sve sta ti treba, od konstitutivnih naroda koje ces da primis do potencijalnih blizih i daljih rodjaka

ali isto tako ako bas ovamo bude mala prolaznost mozda malo spuste kriterij na tom eseju pa svako ko je iole pismeno uradio nece mu traziti dlaku u jajetu.
namjerno nisam stavio jezicku varijantu kojom sam pisao, mislim da je to lako zakljuciti

, a i nisam mjesao jezicke varijante... haha, ovo je najveca glupost bila, znaci ako stavim da pisem bosanskim jezikom ne smijem napisati "zemljo tisucljetna kroz istoriju svog postojanja"... da ne govorim o upotrebi turcizama, germanizama itd. zar je to sve razlog za obaranje na testu?
u svakom slucaju treba otici na uvid testa kakav god rezultat bio. i na fizickom treba isto tako 75% za prolaz pa cemo vidjeti sta je pravilan sklek a sta nije
jos nesto, ovakva testiranja bi trebalo da se snimaju bar sa dvije tri kamere i da je snimak dostupan javnosti. na morfoloskom testu dok sam bio prisutan neko iz publike je snimao mobitelom i prestavnik komisije se pobunio, kao da im to ne radimo jer oni rade sve posteno... ako je posteno ne znam cemu problem u snimanju... isto tako da kazem da na tom mjerenju bar ja nisam vidio neka stelenja, a pratim koliko mogu.