BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
spreca

#151 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by spreca »

homega wrote:
spreca wrote:
homega wrote: I sam znaš da imam više informacija iz Sarajeva, nego ti iz Moskve :-) Ili si i ti postao dijasporska sveznalica :D
Ja sam mozda vise godina proveo utrgovini i slicnim poslovima nego sto ti imas godina :mrgreen: .....nemoj se ljutiti ali tako je ....ja sam trebao iz rusije doci u Sa kad se otvorio mercator ali sam u poslednjem trenutku odustao ....u to vrijeme sam radio za mercator u moskvi
Svojevremeno, od Lagumdžije i Ruže, uspio sam kompenzirati njihov dug, npr.... A to je bilo u praistoriji :D
meni su ovdje ostali duzni lijepu sumu
homega

#152 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by homega »

spreca wrote:
homega wrote:Svojevremeno, od Lagumdžije i Ruže, uspio sam kompenzirati njihov dug, npr.... A to je bilo u praistoriji :D
Sad je nastupilo zastarijevanje, ali potraživanje si mogao zatražiti posredstvom suda. "Tržni centar" nije likvidiran i nije stečajem okončan, prodan je Mercatoru, i nastavio je djelatnost.
spreca

#153 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by spreca »

homega wrote:
spreca wrote:
homega wrote:Svojevremeno, od Lagumdžije i Ruže, uspio sam kompenzirati njihov dug, npr.... A to je bilo u praistoriji :D
Sad je nastupilo zastarijevanje, ali potraživanje si mogao zatražiti posredstvom suda. "Tržni centar" nije likvidiran i nije stečajem okončan, prodan je Mercatoru, i nastavio je djelatnost.
meni je Mercator ostao duzan.....ovdje u Moskvi.....a u to vrijeme nisi imao kome tuziti ovdje
homega

#154 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by homega »

spreca wrote: meni je Mercator ostao duzan.....ovdje u Moskvi.....a u to vrijeme nisi imao kome tuziti ovdje
Mercator, u svojstvu pravne osobe, nastavio je svoj slijed u Konzumu. Ako imaš osnov, napravi potraživanje od Konzuma
StupskaBitanga

#155 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by StupskaBitanga »

dadoka84 wrote:Hajde do hadzica do binga pa vidi kako je poslozena roba :)

Najbolje mi je u skafi na mostarskom raskrscu, podigli paravan kao neku staru zavjesu, kome treba zid :)
u škafi kupuju samo oni koji dobiju bonove jer firma tako prebije dugove. Nažalost preko leđa radnika. Robot je isti
dadoka84

#156 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by dadoka84 »

Nema mi nista gore od toga. *ebo ga bon. Vratili smo se u kameno doba, robno robna razmjena.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#157 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by plain vanilla »

dadoka84 wrote:Nema mi nista gore od toga. *ebo ga bon. Vratili smo se u kameno doba, robno robna razmjena.
volim ja bonove, tad kupujem sto nikad ne bih-kao da je dzaba :lol:
spreca

#158 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by spreca »

homega wrote:
spreca wrote: meni je Mercator ostao duzan.....ovdje u Moskvi.....a u to vrijeme nisi imao kome tuziti ovdje
Mercator, u svojstvu pravne osobe, nastavio je svoj slijed u Konzumu. Ako imaš osnov, napravi potraživanje od Konzuma
to je bilo prije 15 godina ........po ugovoru mi nisu nista duzni.....radilo se o dijelu plate koji nije obuhvacen ugovorom
spreca

#159 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by spreca »

plain vanilla wrote:
dadoka84 wrote:Nema mi nista gore od toga. *ebo ga bon. Vratili smo se u kameno doba, robno robna razmjena.
volim ja bonove, tad kupujem sto nikad ne bih-kao da je dzaba :lol:
tako i ja vise ne placam karticom.....nego na bankomat dignem pare i u dzep i onda u trgovinu........ponasam se ko da placam tudjom karticom :lol: :lol: :lol:
karanana

#160 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by karanana »

sve vise i vise skontavam da su male sanse da ce bingo ikada da mrdne naprijed i da postane nesto drugo od provincijske samoposluge koja je to sada. smucilo mi se veceras na otoci. oni korpe nemaju. jad i bijeda. a nema 50 musterija. usluga 0. razbacanost, nabacanost, neurednost..... nije ni onaj konzum bolji. ja sam ko ona baba....meni pravo fali onaj merkator veliki.
spreca

#161 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by spreca »

karanana wrote:sve vise i vise skontavam da su male sanse da ce bingo ikada da mrdne naprijed i da postane nesto drugo od provincijske samoposluge koja je to sada. smucilo mi se veceras na otoci. oni korpe nemaju. jad i bijeda. a nema 50 musterija. usluga 0. razbacanost, nabacanost, neurednost..... nije ni onaj konzum bolji. ja sam ko ona baba....meni pravo fali onaj merkator veliki.
vec negdje napisah Bingo u Bihacu...ni Mercator im nije ravan...samo je pitanje do kada ce ostati tako
StupskaBitanga

#162 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by StupskaBitanga »

sad će preuzeti Interex pa ćemo da vidimo
Imaju šanse pogotovo onaj u Kolodvorskoj
rekla-kazala

#163 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by rekla-kazala »

karanana wrote:sve vise i vise skontavam da su male sanse da ce bingo ikada da mrdne naprijed i da postane nesto drugo od provincijske samoposluge koja je to sada. smucilo mi se veceras na otoci. oni korpe nemaju. jad i bijeda. a nema 50 musterija. usluga 0. razbacanost, nabacanost, neurednost..... nije ni onaj konzum bolji. ja sam ko ona baba....meni pravo fali onaj merkator veliki.
Sve dok vlasnik ne uposli profesionalca da uradi reorganizaciju, sistematizaciju i obuku radnika,.. nema tu napretka.
U Zenici je na parkingu ispred Binga i ona jedna kućica za kolica uklonjena pa sa ostavlja kolica gdje ko stigne. Doduše to su kupci i ranije radili, zato su kolica sa 1 KM kaucije idealna za naš mentalitet.
dadoka84

#164 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by dadoka84 »

Maloprije iz konzuma na koreji tj bivseg merkatora. Sredjuju garazu. Osvjetljeno, ofarbali stubove i stavljaju oznake po stubovima. Mnogo je ljepse nego sto je bilo.
SmokingMan

#165 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by SmokingMan »

Kako sam čuo u roku 6 mjeseci će BIngo preuzeti sve poslovnice Interex-a.
johntra

#166 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by johntra »

spreca wrote: vec negdje napisah Bingo u Bihacu...ni Mercator im nije ravan...samo je pitanje do kada ce ostati tako
:thumbup: :thumbup:

odličan, baš odličan...ja sam se fakat prijatno iznenadio, a izbor robe samo takav...ovaj u Hadžićima je smiješan za njega, u svakom pogledu...
bogumila

#167 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by bogumila »

volim podrzat domace al brate koji KRKANI su tamo menadzeri pa imaju li dvije ciste, da razmaknu police, da sta nauce one zenturine sto tamo rade, da im objasne da one JESU tu zbog MENE, i ako joj trazim nesto cega je nestalo na polici da njen pos'o nije da opsuje sto dati proizvod ljudi kupuju pa ga vise nema i da se dovikuje preko tri druge zene s nakim sakibom u magacinu, nego da mi se s osmijehom izvine sto moram cekat i kulturno donese a ne da mi kaze "sace sakib/fudo/hamo/kemo s kolicima" i ostavi me da se pitam jel njena dreka dosla do hame/fude il nije. i tako dalje sve na taj isti fazon. trazim joj artikal taj-i-taj (jer mi je bitno ko proizvodi, nekima nedam pare), kojeg je npr nestalo, ona mi kaze (bez persiranja normalno) "eto imas taj tu" (nakav od drugog proizvodjaca). ako odbijes taj zamjenski pogleda te ko ono "koga ti zayebavas". ako trazim mlijeko od pola litra, znaci treba mi tako pakovano, ne trebam njeno objasnjenje da kupim litar jer "pa isto ti je, ha 10 malih ha 5 velkih". ako "ne radi kartica" (citaj njen POS terminal), to mi treba rec na ULAZU u market a ne kad sve stavim u kesu i onda ne'am da platim nakon sat hodanja po marketu. ma mislim ZAPOSLITE JEDNOG MENADZERA koji ce izdrilovat ostale yebem vam mater vise.
P308

#168 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by P308 »

bogumila wrote:volim podrzat domace al brate koji KRKANI su tamo menadzeri pa imaju li dvije ciste, da razmaknu police, da sta nauce one zenturine sto tamo rade, da im objasne da one JESU tu zbog MENE, i ako joj trazim nesto cega je nestalo na polici da njen pos'o nije da opsuje sto dati proizvod ljudi kupuju pa ga vise nema i da se dovikuje preko tri druge zene s nakim sakibom u magacinu, nego da mi se s osmijehom izvine sto moram cekat i kulturno donese a ne da mi kaze "sace sakib/fudo/hamo/kemo s kolicima" i ostavi me da se pitam jel njena dreka dosla do hame/fude il nije. i tako dalje sve na taj isti fazon. trazim joj artikal taj-i-taj (jer mi je bitno ko proizvodi, nekima nedam pare), kojeg je npr nestalo, ona mi kaze (bez persiranja normalno) "eto imas taj tu" (nakav od drugog proizvodjaca). ako odbijes taj zamjenski pogleda te ko ono "koga ti zayebavas". ako trazim mlijeko od pola litra, znaci treba mi tako pakovano, ne trebam njeno objasnjenje da kupim litar jer "pa isto ti je, ha 10 malih ha 5 velkih". ako "ne radi kartica" (citaj njen POS terminal), to mi treba rec na ULAZU u market a ne kad sve stavim u kesu i onda ne'am da platim nakon sat hodanja po marketu. ma mislim ZAPOSLITE JEDNOG MENADZERA koji ce izdrilovat ostale yebem vam mater vise.
Ovo je malo grubo napisano, ali u sustini tacno, nazalost.
Čudna sorta

#169 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Čudna sorta »

Jednom sam ušla u Bingo, i nikad više... neuredno, nabacano, nikakvo. Dugo kupovala u Interexu ali prljave korpe i još gori točkovi na istim (bukvalno se umorim i malo je reći iznerviram gurajući kolica sa pokvarenim točkovima, a takvi su im bila većina) su me odveli u Mercator.

Sad sam se opet vratila u Interex, jer nemam baš puno izbora. A zar im je toliki problem i trošak promijeniti korpe...
raskopusa

#170 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by raskopusa »

+ 1. :)
Better Man

#171 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Better Man »

dadoka84 wrote:Maloprije iz konzuma na koreji tj bivseg merkatora. Sredjuju garazu. Osvjetljeno, ofarbali stubove i stavljaju oznake po stubovima. Mnogo je ljepse nego sto je bilo.
Ima par mjeseci kako su te stubove ofarbali i obilježili.
dadoka84

#172 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by dadoka84 »

Maloprije ih farbaju crnom bojom, one kose linije izvlace. Doduse nisam usao u taj objekat od prije preuzimanja.
karanana

#173 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by karanana »

mozda nas citaju. bingo na otoci kupio novih korpi.
i uklonili su one neuredne nabacane hrpe u sredinama prolaza.
StupskaBitanga

#174 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by StupskaBitanga »

i proširil isu prostor između kasa i pomjerili su kase skroz do bdalasa isada to izgleda veće i nije gužvancija
kecher II

#175 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by kecher II »

bogumila wrote:volim podrzat domace al brate koji KRKANI su tamo menadzeri pa imaju li dvije ciste, da razmaknu police, da sta nauce one zenturine sto tamo rade, da im objasne da one JESU tu zbog MENE, i ako joj trazim nesto cega je nestalo na polici da njen pos'o nije da opsuje sto dati proizvod ljudi kupuju pa ga vise nema i da se dovikuje preko tri druge zene s nakim sakibom u magacinu, nego da mi se s osmijehom izvine sto moram cekat i kulturno donese a ne da mi kaze "sace sakib/fudo/hamo/kemo s kolicima" i ostavi me da se pitam jel njena dreka dosla do hame/fude il nije. i tako dalje sve na taj isti fazon. trazim joj artikal taj-i-taj (jer mi je bitno ko proizvodi, nekima nedam pare), kojeg je npr nestalo, ona mi kaze (bez persiranja normalno) "eto imas taj tu" (nakav od drugog proizvodjaca). ako odbijes taj zamjenski pogleda te ko ono "koga ti zayebavas". ako trazim mlijeko od pola litra, znaci treba mi tako pakovano, ne trebam njeno objasnjenje da kupim litar jer "pa isto ti je, ha 10 malih ha 5 velkih". ako "ne radi kartica" (citaj njen POS terminal), to mi treba rec na ULAZU u market a ne kad sve stavim u kesu i onda ne'am da platim nakon sat hodanja po marketu. ma mislim ZAPOSLITE JEDNOG MENADZERA koji ce izdrilovat ostale yebem vam mater vise.
'ebo te ne mogu da vjerujem da je tako, vec sam opisao ranije kako je sredjen i poslozen bingo kod nas, jedan mali gradic U BiH, osoblje "normalno", uredno, ako nesto trebas pitas fino ti pokazu gdje je sta je, ako ne zna pozove kolegu koji je na tom odjelu....
kontam da nije do vas sarajlija, kompleks vise vrijednosti "necu da radim u nekom bingu nekog seljaka iz tamo nekog sela oko tuzle" pa se tako ponasaju (mislim na te radnike u bingu), mescini uglavnom se zalite vi sarajlije pa rek' da nije to.
Post Reply