Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bull21

#151 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bull21 »

Pa svaki drugi komentar je "gandža ovo, vutra ono" tako da...
bella_ciao

#152 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bella_ciao »

Kad ljudi valjaju gluposti. Moram odgovoriti.

Cuj sportom protiv droge, ko da sastavlja kampanju za djecu iz osnovne skole :D
Dozer

#153 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Ma to "sportom protiv droge" jeste OK, i pilo je vode - ali u onom "nakaradnom komunisticko-diktatorskom sistemu". :izet:
U ovom etno-vjersko-demokratskom ne da ne pije vode, nego je cisto bacanje love, koje ionako nema.

Jebi ga, u onom "mrskom" sistemu su se narkomani mogli prebrojati na prste jedne ruke (mislim na teske droge), oni sto hodaju s nozevima i sarafcigerima su bili evidentirani cim izadju iz kuce s tim, a o onima s pistoljima po cesti da i ne pricamo - jer ih nije ni bilo ili su bili, u najgorem slucaju, kao i ovi na teskim drogama, dakle vise nego sporadicni.

U onom "fuj" sistemu je 1 (slovima: JEDAN) drot drzao cijelo naselje tipa Alipasinog, a svi oni "zajebani" poput Juke, Kruske i sl. su pred njim stajali mirno, i ako on kaze "mrs kuci", tako je i bilo. Jer, ne d'o ti bog da te on nadje opet na ulici, a rek'o ti da razgulis kuci :D
Paralela - danas kojekakva balavurdija, koja gore spomenutim zajebanim likovima ne moze ni prismrdit', hladno prijeti drotovima, a ovi mu ne mogu nista jer onda oni ostadose bez posla. I, logicno, zaboli ih qrac sta se radi po cestama. Em su malo placeni, em ih niko ne @ebe ni 2%, a i one koje uhvate i uhapse, sud pusti najdalje za mjesec dana... pa sto ce se onda i oni zajebavat s budalama? Ja prvi ne bih.

A sve se moze rijesiti tako jednostavno..., i to na 2 nacina:
1. Samo prepisi zakone iz RBiH iz '90-te, i dati ta ovlastenja policiji, i/ili
2. U zakon ubaciti jednu jedinu recenicu, koja glasi: "Svako fizicko lice ima pravo zastiti svoju privatnu pokretnu i nepokretnu imovinu od ostecenja i/ili otudjenja na svaki raspolozivi nacin."

Kriminal bi bio prepolovljen u roku 10 dana, jer svaki taj mazlov, bez obzira da li je dosao da razbija ili krade auto ili pljacka stan/kucu, razmislio bi 12 puta prije nego to uopste i krene raditi. Jebi ga, nikad ne znas jel' te tamo ceka kakav s metkom u cijevi, a ima pravo da te trehne cim mu zakoracis na/u posjed.
A dodatno, ako te vlasnik i ne odere, murija 100% hoce. A onda i zadugo neces izaci iza resetaka.

Pa bujrum.
razonoda

#154 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Sto se ti toliko plasis policije. :-)
Dozer

#155 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
joint union

#156 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by joint union »

Dozer wrote:Ma to "sportom protiv droge" jeste OK, i pilo je vode - ali u onom "nakaradnom komunisticko-diktatorskom sistemu". :izet:
U ovom etno-vjersko-demokratskom ne da ne pije vode, nego je cisto bacanje love, koje ionako nema.

Jebi ga, u onom "mrskom" sistemu su se narkomani mogli prebrojati na prste jedne ruke (mislim na teske droge), oni sto hodaju s nozevima i sarafcigerima su bili evidentirani cim izadju iz kuce s tim, a o onima s pistoljima po cesti da i ne pricamo - jer ih nije ni bilo ili su bili, u najgorem slucaju, kao i ovi na teskim drogama, dakle vise nego sporadicni.

U onom "fuj" sistemu je 1 (slovima: JEDAN) drot drzao cijelo naselje tipa Alipasinog, a svi oni "zajebani" poput Juke, Kruske i sl. su pred njim stajali mirno, i ako on kaze "mrs kuci", tako je i bilo. Jer, ne d'o ti bog da te on nadje opet na ulici, a rek'o ti da razgulis kuci :D
Paralela - danas kojekakva balavurdija, koja gore spomenutim zajebanim likovima ne moze ni prismrdit', hladno prijeti drotovima, a ovi mu ne mogu nista jer onda oni ostadose bez posla. I, logicno, zaboli ih qrac sta se radi po cestama. Em su malo placeni, em ih niko ne @ebe ni 2%, a i one koje uhvate i uhapse, sud pusti najdalje za mjesec dana... pa sto ce se onda i oni zajebavat s budalama? Ja prvi ne bih.

A sve se moze rijesiti tako jednostavno..., i to na 2 nacina:
1. Samo prepisi zakone iz RBiH iz '90-te, i dati ta ovlastenja policiji, i/ili
2. U zakon ubaciti jednu jedinu recenicu, koja glasi: "Svako fizicko lice ima pravo zastiti svoju privatnu pokretnu i nepokretnu imovinu od ostecenja i/ili otudjenja na svaki raspolozivi nacin."

Kriminal bi bio prepolovljen u roku 10 dana, jer svaki taj mazlov, bez obzira da li je dosao da razbija ili krade auto ili pljacka stan/kucu, razmislio bi 12 puta prije nego to uopste i krene raditi. Jebi ga, nikad ne znas jel' te tamo ceka kakav s metkom u cijevi, a ima pravo da te trehne cim mu zakoracis na/u posjed.
A dodatno, ako te vlasnik i ne odere, murija 100% hoce. A onda i zadugo neces izaci iza resetaka.

Pa bujrum.
I onda ja namamim poslovnog partnera u auto ili kucu i roknem ga. Poslije me Mjesecar oslobodi jer "Svako fizicko lice ima pravo zastiti svoju privatnu pokretnu i nepokretnu imovinu od ostecenja i/ili otudjenja na svaki raspolozivi nacin", a ja svjedocim da mi je htio ukrasti auto ili opljackati kucu. On, jel', ne svjedoci.
Za ovo nam treba americka murija i pravosudje, a prvenstveno sistem "u glavi".
Pitar s Kariba

#157 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Pitar s Kariba »

Helem, iščitah temu i mogu samo da zaplačem od muke ili još bolje da spakujem kofere i tražim selameta negdje preko grane. Mada, ovo nam je naša demokratija dala, pa ne mislim da je i u njenoj kolijevci puno bolja situacija, ali ovo kod nas je dno dna. Sve sam ja to, doduše, i sam znao, ali čovjek se malo izoluje par dana i zaboravi, a ova tema me vrati u stvarnost. Vidim ovdje ima puno raje koja narkomančiće, huligančiće i ostale klošarčiće jede za doručak i užinu, ali ne brinem ja za njih. Lako mi je za bivše Vikićevce, kojih, fala Bogu ima dosta (živi i zdravi bili), i koji će jedni drugima uvijek stati iza leđa, ali kakvo smo mi to društvo postali ako moraš da imaš klan, raju koja će se tući za tebe. Mene brine šta će obični ljudi, stari, samci, penzioneri, oni koji nemaju zaštitnike i koji najčešće i jesu meta klošara. Gledam samo kako su se strah i nesigurnost uvukli među ljude. Svi su se zakapijali blindo vratima, rešetkama i katancima. Ako naveče slučajno pozvoniš nekom od komšija, ljudi traume dožive dok otvore. Osvrću se na ulici da ih neko ne prati, boje se i izlaziti. Zar smo stvarno prepušteni sami sebi i u koji smo se to stadij razvoja ljudskog društva vratili. Jebo ti vaku demokratiju! Nije to za nas!

razonoda

#158 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
e nek' sam te nasmijala :lol: :lol:
razonoda

#159 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Pitar s Kariba wrote:Helem, iščitah temu i mogu samo da zaplačem od muke ili još bolje da spakujem kofere i tražim selameta negdje preko grane. Mada, ovo nam je naša demokratija dala, pa ne mislim da je i u njenoj kolijevci puno bolja situacija, ali ovo kod nas je dno dna. Sve sam ja to, doduše, i sam znao, ali čovjek se malo izoluje par dana i zaboravi, a ova tema me vrati u stvarnost. Vidim ovdje ima puno raje koja narkomančiće, huligančiće i ostale klošarčiće jede za doručak i užinu, ali ne brinem ja za njih. Lako mi je za bivše Vikićevce, kojih, fala Bogu ima dosta (živi i zdravi bili), i koji će jedni drugima uvijek stati iza leđa, ali kakvo smo mi to društvo postali ako moraš da imaš klan, raju koja će se tući za tebe. Mene brine šta će obični ljudi, stari, samci, penzioneri, oni koji nemaju zaštitnike i koji najčešće i jesu meta klošara. Gledam samo kako su se strah i nesigurnost uvukli među ljude. Svi su se zakapijali blindo vratima, rešetkama i katancima. Ako naveče slučajno pozvoniš nekom od komšija, ljudi traume dožive dok otvore. Osvrću se na ulici da ih neko ne prati, boje se i izlaziti. Zar smo stvarno prepušteni sami sebi i u koji smo se to stadij razvoja ljudskog društva vratili. Jebo ti vaku demokratiju! Nije to za nas!

Nema BIH demokratiju. Sve ti je to 'kobajagi' zive, glasaju, putuju. Gledajuci sa strane-cudno stanje. :shock:
razonoda

#160 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

joooj wrote:Ma vise ni naselje nije bitno, jer je u svakom manje-vise isto. Prije je bilo 2-5% skarta medju ljudima, a sad obrnuto.
U maju mi roditelji dolaze u posjetu u Sarajevo, auto ispred zgrade, na osvjetljenoj ulici parkirano ispred prodavnice u 23h i pokusavaju ga ukrasti trojica s crnom maskama na glavi. Komsinica se vraca kuci pored njih i uleti u zgradu u strahu. Naziva policiju koji dolaze i ovi naravno bjeze. Auto na popravak bla,bla. U junu, auto je u “rodnom“ gradu i ukradeno je oko 3-4h.
Kako objasniti da su lopovi “znali“ iz kojeg grada je auto i adresu, da bi se vratili i zavrsili posao!?
Fuj. Ova drzava je sranje. Ne znas od koga da pocnes i da ga krivis jer svi rade nesto sto ne treba, ali sta ces samo se prilagodjavamo situaciji.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Moral naroda je takav da rodjak sa maskom pljacka rodjaka,, komsija komsiju, jednostavno opasno stanje.Nikom se nesmijes povjeriti.
Iz tog razloga ,kad dolazim u SA, NIKOG ne obavjestavam. :|
joint union

#161 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by joint union »

razonoda wrote:
joooj wrote:Ma vise ni naselje nije bitno, jer je u svakom manje-vise isto. Prije je bilo 2-5% skarta medju ljudima, a sad obrnuto.
U maju mi roditelji dolaze u posjetu u Sarajevo, auto ispred zgrade, na osvjetljenoj ulici parkirano ispred prodavnice u 23h i pokusavaju ga ukrasti trojica s crnom maskama na glavi. Komsinica se vraca kuci pored njih i uleti u zgradu u strahu. Naziva policiju koji dolaze i ovi naravno bjeze. Auto na popravak bla,bla. U junu, auto je u “rodnom“ gradu i ukradeno je oko 3-4h.
Kako objasniti da su lopovi “znali“ iz kojeg grada je auto i adresu, da bi se vratili i zavrsili posao!?
Fuj. Ova drzava je sranje. Ne znas od koga da pocnes i da ga krivis jer svi rade nesto sto ne treba, ali sta ces samo se prilagodjavamo situaciji.

Moral naroda je takav da rodjak sa maskom pljacka rodjaka,, komsija komsiju, jednostavno opasno stanje.Nikom se nesmijes povjeriti.
Iz tog razloga ,kad dolazim u SA, NIKOG ne obavjestavam. :|
:shock: Odoh odmah koknuti rodjaka i komsiju, sto je sigurno, sigurno je.
razonoda

#162 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

samo se ti zezaj, prati kriminal i sve ce ti se reci. :roll:
razonoda

#163 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

joooj wrote:Nije bas tako :roll:
U februaru mi je stvarno bilo zao policajaca, jer iako im je to posao, jedno je sjediti 8h u kancelariji, a sasvim drugo biti kamenovan i sta sve ne sto je u njihovom “opisu“ posla. Ali kad se desi ovakva situacija i jos njihov komentar znamo mi ko su oni, ali ne mozemo im nista, ali mozemo dojaviti adresu u drugom gradu gdje je registrovano auto. Tacno mi dodje da ih sad ja odem kamenovati.
Da ne pricam da sam biciklo jedno vrijeme drzala u hodniku u jednosobnom stanu, jer podrum koristi diler za svoje zalihe :zid:

sto ste mu dozvolili da vodi taj unosni biznis iz vaseg podruma?
joint union

#164 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by joint union »

razonoda wrote:samo se ti zezaj, prati kriminal i sve ce ti se reci. :roll:
Pa prva si pocela, prema tvom postu ovdje je kao u walking dead, a predpostavljam da si prisutna 10-15 dana godisnje.
Kriminal ovdje nije nikakav uzrok vec posljedica. Posljedica sistema koji ga "hrani" i odrzava, jer mu koristi. Sav ovaj sitni kriminal, psi lutalice, sverc itd moze se rijesiti za 24 sata ukoliko se to zeli sa vrha, tj vlasti.
Primjer su ti upravo ove demonstracije koje joooj spominje, murija je mogla u toj situaciji uraditi bilo sta, sprijeciti paljenje zgrada, "odgurnuti" demonstrante, upotrijebiti vodene topove i sta sve ne, ali nije. Zasto? Jer nema naredjenja, zavaljeni su. E kao sto je murija bila zavaljena u februaru, tako su i gradjani zavaljeni stalno. Naravno, neko manje, neko vise, ovisno od kolicine novca koji posjeduju. Oni sa najdebljim dzepom i vezama su najvise zasticeni, dok su oni "siromasni" vezama i novcem, penzioneri, djeca (ali ne ovih bogatih), studenti sa strane itd najlaksa meta. Em se ne mogu braniti, em niko (pa ni ta policija, cast pojedincima) nece stati u njihovu zastitu.
I cuj prati kriminal, pa ja zivim ovdje, nemam sta pratiti, znas sve, htio ne htio ;-)
Bullet Tooth Tony

#165 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Bullet Tooth Tony »

Daryl Dixon

#166 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:29, edited 1 time in total.
Daryl Dixon

#167 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 30/10/2014 22:40, edited 1 time in total.
Daryl Dixon

#168 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:29, edited 1 time in total.
hatemondays

#169 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by hatemondays »

Mozda jedno blesavo pitanje ali zasto neko ko prijavi neko sranje na ulici i pozove muriju na mjesto dogadjaja i murija dodje uzme izjave i napravi zapisnik mora ici u jebenu stanicu policije da ponavlja istu pricu.Pa koji djavo onda murija izlazi na mjesto uvidjaja.Kod nas to murija na licu odradi onda te detektiv/insepktor pa naski posjeti kuci da utvrdite gradivo i onda sud i kraj price.
Sa narkomanima pogotovo ovima na ajsu netreba pokusavati ispravljati krive drine, sa takvima i najjaci imaju problem da ih dovedu u normalu, to najbolje znaju murijasi i doktori.
Zatamnjena stakla

#170 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Zatamnjena stakla »

hatemondays wrote:Mozda jedno blesavo pitanje ali zasto neko ko prijavi neko sranje na ulici i pozove muriju na mjesto dogadjaja i murija dodje uzme izjave i napravi zapisnik mora ici u jebenu stanicu policije da ponavlja istu pricu.Pa koji djavo onda murija izlazi na mjesto uvidjaja.Kod nas to murija na licu odradi onda te detektiv/insepktor pa naski posjeti kuci da utvrdite gradivo i onda sud i kraj price.
Sa narkomanima pogotovo ovima na ajsu netreba pokusavati ispravljati krive drine, sa takvima i najjaci imaju problem da ih dovedu u normalu, to najbolje znaju murijasi i doktori.
Da.
Dozer

#171 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Daryl Dixon wrote: Očigledno ne znaš šta je trava, možda si je jednom probao u životu pa sada ovdje pametuješ na svaki postavljeni post. Hahha čuj slobodno dođi pa me nabij na to što kažeš haha jesi dobar oko, da nisi danas možda preskočio terapiju? Nisam tebi rekao da te nabijem na kur*ac ne znam što se toliko ložiš na gudru po priči mi djeluješ da si davno izašao iz puberteta, ili ti je to u ovom vaktu izvor finansiranja pa živiš od gudre pa se toliko ložiš na tu priču. Tema je "Narkomani i problemi u vasem naselju..." (kao sto si i sam napisao) a ne ispovjesti bivsih narkomana i tome slicno. Pokušavam skrenuti javnosti na probleme u pojedinim naseljima a ne da mi neko sere o tome kako je trava cool ok itd. Pored ovolike mogucnosti pristupu informacijama na internetu ti pokreces diskusiju o travi. Polupo si loncice izgleda, moj savjet ti je da otvoris sebi temi o gudri i tu da se zadovoljavas. To za vojni rok se u potpunosti slazem. Pozdrav. :wink:
Ni tebi nije lako :D
hatemondays wrote:Mozda jedno blesavo pitanje ali zasto neko ko prijavi neko sranje na ulici i pozove muriju na mjesto dogadjaja i murija dodje uzme izjave i napravi zapisnik mora ici u jebenu stanicu policije da ponavlja istu pricu.Pa koji djavo onda murija izlazi na mjesto uvidjaja.Kod nas to murija na licu odradi onda te detektiv/insepktor pa naski posjeti kuci da utvrdite gradivo i onda sud i kraj price.
Nema logike, naravno.
Ako su izasli na uvidjaj, onda na licu mjesta treba da naprave zapisnik, uzmu izjavu/e, i, ukoliko postoje elementi za krivicno gonjenje, tada dalje djeluju po sluzbenoj duznosti.
To bi znacilo da odmah odu i privedu napadaca, predaju ga tuziocu, ide pritvor, pa sudjenje. A napdnuti se tu pojavi samo u vidu svjedoka.

Ali, ovo ovako je u normalnim drzavama, kako vec rekoh. Mi smo predaleko od toga.
Tahta

#172 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Tahta »

Da bi smanjili postotak krivičnih djela u Kntonu da bi se političari mogli faliti da smo najsigurniji grad u Evropi.jesi pročitao prije koji post cura tri sata se mrznula da prijavi djelo da bi uradiola građansku dužnost, drugi put joj neće pasti na pamet eto odmah smanjnja broja krivičnih djela.Meni obili narkomani gajbu ja priavio maltretirali me satima da adm izjave zapine PM , izgubio vrijeme mogo sam popraviti bravu i vratiti se na posao, drugi put nisam ni prijavio. Obiju ti auto dođu i kažu koji ćeš qurac to prijavljivati .... Procedure su komplikovane iz jasnog razloga
insomnia78

#173 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by insomnia78 »

Nije
Kod mene seficu od zene lik pijan i agresivan prvo maltretiro u tramvaju, poslije izadje za njom napadne je otme joj torbu iscasi joj rame
Nazvala policiju rekli joj da ode doktoru pa kad zavrsi da dodje prijaviti
Tramvaji su pod vido nadzorom, mislis da su uzeli snimak
Jesu al nakon kamaru njenog dosadjivanja i odlazenja u stanicu
Nisu ga nikad nasli
Komsinici lik u po noci, psihicki bolesnik, polupo auto ispred kuce onako iz cista mira, murija dosla strpali ga u auto odvezli par ulica dalje i pistili ovaj i tu polupo auta na parkingu
I sve to u srcu EU
Nigdje se policija nesto pretjerano ne trudi oko ovih "sitnih" djela
The BEN10

#174 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by The BEN10 »

m_l wrote:Znaci, djecu upisivati prvenstveno u borilacke sekcije, a literarne, folklorne, etc. naposljetku. Nek se znaju odbraniti. Uzdaj se u se' ...
Da, ali te borilačke vještine koristiti samo kad moraš. Dakle, prva opcija je kloniti se belaja. I druga. I treća.
Tek ako moraš.
Osim ako nisi spreman ući u obračune hladnim i vatrenim oružjem. A nama koji smo porodični i normalno ljudi, to nikako nije cilj. Da ne smiješ dijete pustiti u školu samo itd, tid...
Dozer

#175 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Nigdje se policija nesto pretjerano ne trudi oko ovih "sitnih" djela
Mislim da djelo iz uvodnog posta nije bas "sitno". Napad hladnim oruzjem je, po zakonu, pokusaj ubistva... Ali, hajde...
Post Reply