Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#151 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Entropio »

.
zli_hordas

#152 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by zli_hordas »

Nema obracuna sa kriminalom pogotovo dok su trenutno vladajuce stranke na vlasti pogotvo sa ovom vrstom kriminala bjelih okovratnika.Pare su drzavne a u stavri privatne u rukama stranaka koje te pare obilato koriste kako za kampanje mazu ovcama oci prepadaju ih vukovima.Svi su povezani i svi su u talu nijedan politicari od rata pa na ovamo nije osudzen a pronevjere su milijarde sve preko papira nama treba jedan 5 oktobar ali u ovako apaticnom drustvu ne vjerujem da ce se ikada desiti.Evo vjerujem da i u slucaju Causevic biti ce i vuk sit i ovce na broju.
VjecitiStudent

#153 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by VjecitiStudent »

Prema ovome, glavni igrač su već famozni UJEDINJENI MEDIJI d.o.o. Sarajevo
http://www.ekapija.ba/bs/Vijest/Vijesti ... nija/45029
UJEDINJENI MEDIJI d.o.o. Sarajevo

KULENOVIĆ NEVEN direktor i osnivač,
SENAD ZAIMOVIĆ Osnivač,
EJUB KUČUK Osnivač

Ukupan prihod u 2013. u KM
24.401.427,00
kakonako

#154 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by kakonako »

Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote:Ne kontam odakle vam optimizam da će iko u zatvoru na kraju završiti?
Hoce u pritvoru. U zatvoru mozda za par godina, nakon obaranja presuda, ponovljenog sudjenja itd - a i tad ce dobiti smijesne kazne.

Ko od nas ne bi proveo nekoliko mjeseci u zatvoru nakon sto je klepio milion? Umjesto da radis 20-30 godina do penzije (ili smrti, zavisi sta dodje prije), fino za 6 mjeseci prdekane zbrines sebe, djecu, unuke.

Posten jesam, ali toliko nijesam.

Nasi sudovi, donekle i krivicni zakon, jednostavno nisu dorasli zadaci, cak i kada bi u njima bili sposobni ljudi s najboljim namjerama - a nisu. Specijalna prevencija otpada iz vec opisanog razloga, a sto se tice generalne prevencije. Cak imamo i suprotne efekte, jer umjesto da posljedice zlocina obeshrabre potencijalne pocinitelje, one ih dodatno ohrabre.
Lijepo od Alfonsa koji nam u detalje objasni kako stvari funkcionisu...ali podastrije nam dosta defetizma da mi,obicni smrtnici koji nis ne razzumijemo,sad izgledamo bas ono zbunjeni...Veli Alfons nema lijeka,a proljetos je bio glavni pobornik ideje da su demostracije siromasnih i u stranu gurnutih - ni manje ni vise nego goli terorizam.E,de nam,presvijetli Alfonse SAD reci sta je rjesenje,da li da se ponovopale zgrade(a neka ih poperavljaju oni koji su se dobro nakrali),ili da cekamo nove izbore dok narod ne sazrije!
Kada se za ovakve stvari bude fasovalo 15 godina, tada se ovakve stvari nece ni desavati. Dok god se mogne godinama klepati, stavise javno, pred svima, nista se nece promijeniti osim igraca. Nece faliti kandidata, jer znaju da nemaju cega da se plase.
Jeli ovo onaj Alfon od februara ili neki drugi.Zdusno je bio protiv nasilnih demonstracija,a sada siri defetizam - ne moze im niko nista(lopovima).De nas proscvijetli,da li opet da cekamo nove izbore ili cas kad ce "narod doci pameti"!
zli_hordas

#155 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by zli_hordas »

Narod ne dolazi pameti jedino ih prazan stomak moze osvjestiti.
tandmand

#156 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by tandmand »

Uglavnom to su novci obicnog naroda ovisnog o telekomunikacijama. RTV taksa, pretplata za fiskni telefon i slicno.
Ko kaze da im se ne moze nista. Moze, samo treba biti karakter pa odustati od nekih pristojbi. :D
Banksy

#157 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Banksy »

HAVANA wrote:
Cuuuj,pa de nam sta napisi,obrazlozi...da promijenim svoje misljenje o covjeku kojeg znam 35 godina i o kojem imam pozitivno misljenje,pocev od poznanstva,do sporta,raje,ljudi koji rade za njega...
I Bakir i Zlatko, i Mujo i Suljo su s nekim išli u školu, a kroz dane odrastanja su sigurno stekli puno prijatelja koji bi o njima mogli reći puno toplih riječi.
Iritira ta sklonost fgr-e da se kroz prste progleda svima s kojima se pilo u Kogu i Piramidi, ma kakvo djelo da su učinili, dok se seljaci iz IB-e kvalificiraju i diksvalificiraju za svako i najsitnije djelo, a njihova nedjela nam izgledaju kao smrtni grijesi. Naši mogu krasti, pa šta snašli se, njihovi su naravno kriminalci, naši mogu prodavati glas u kantonu i ispotiha koalirati s SDA, a u SDA su naravno svi zlo i sve je zlo, o lopovluku naših se pravimo da nismo čuli, o njihovim znamo sve detalje i rado ih pretresamo, naši su se dobro snašli, njihovi su banda, itd.
Sličan slučaj je i Lora Haris Abdurahmanović koji je opljačkao Ditu, stotine radnika zavio u crno, klasični ratni i poratni profiter, koji je isto tako super raja naš je fgr, pa se nikad ni u kojem smislu ne stavlja uz rame sličnim pljačkašima kockastih glava i sesokog porijekla. I stotine su takvih primjera.
Selektivne, subjektivne emocije i sudovi nisu rijetkost, a podliježu im i najbolji. Ne zamjeri, nije upućeno lično tebi, ne želim raspravu, već primjećujem sveprisutan fenomen.
Ako te zanimaju detalji glede Zaimovića, imaš ih pregršt na prethodnim stranicama.
VjecitiStudent

#158 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by VjecitiStudent »

Ko su ovi tvorci trenutno najdraže reklame?

http://www.primetime.co.ba/bh/?page_id=148
madner

#159 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by madner »

Teze je podnjet da covjeka opljacka gumena glava nego gospodin covjek, to je istina. :D
homega

#160 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by homega »

VjecitiStudent wrote:Ko su ovi tvorci trenutno najdraže reklame?

Video je izbrisan :?
HomeSweetHome

#161 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by HomeSweetHome »

Sve mi je jasno, ali mi nije jasno gdje je tu Lajla? Ne pominje se u isplatama, a opet pominju Porsche... zna li neko?
HAVANA

#162 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by HAVANA »

Banksy wrote:
HAVANA wrote:
Cuuuj,pa de nam sta napisi,obrazlozi...da promijenim svoje misljenje o covjeku kojeg znam 35 godina i o kojem imam pozitivno misljenje,pocev od poznanstva,do sporta,raje,ljudi koji rade za njega...
I Bakir i Zlatko, i Mujo i Suljo su s nekim išli u školu, a kroz dane odrastanja su sigurno stekli puno prijatelja koji bi o njima mogli reći puno toplih riječi.
Iritira ta sklonost fgr-e da se kroz prste progleda svima s kojima se pilo u Kogu i Piramidi, ma kakvo djelo da su učinili, dok se seljaci iz IB-e kvalificiraju i diksvalificiraju za svako i najsitnije djelo, a njihova nedjela nam izgledaju kao smrtni grijesi. Naši mogu krasti, pa šta snašli se, njihovi su naravno kriminalci, naši mogu prodavati glas u kantonu i ispotiha koalirati s SDA, a u SDA su naravno svi zlo i sve je zlo, o lopovluku naših se pravimo da nismo čuli, o njihovim znamo sve detalje i rado ih pretresamo, naši su se dobro snašli, njihovi su banda, itd.
Sličan slučaj je i Lora Haris Abdurahmanović koji je opljačkao Ditu, stotine radnika zavio u crno, klasični ratni i poratni profiter, koji je isto tako super raja naš je fgr, pa se nikad ni u kojem smislu ne stavlja uz rame sličnim pljačkašima kockastih glava i sesokog porijekla. I stotine su takvih primjera.
Selektivne, subjektivne emocije i sudovi nisu rijetkost, a podliježu im i najbolji. Ne zamjeri, nije upućeno lično tebi, ne želim raspravu, već primjećujem sveprisutan fenomen.
Ako te zanimaju detalji glede Zaimovića, imaš ih pregršt na prethodnim stranicama.
Ne znam,mene su istjerali iz skole. :lol:
Ma vala boli me kurac za fgr pravo da ti kazem.Rijetki su oni koje ne poznajem u ovom gradu,od dzeparosa,narkomana,ubica,glumaca,muzicara,doktora,pravnika,vlasnika kafana,restorana...i uvijek se znalo sta se moze od koga ocekivati.Vecinom su to i napravili od zivota,onaj umro,onaj zaglavio,onaj otvorio firmu,jes sanko malo iznenadio :D ,zika nije...U svemu tome imas ljude koji su uvijek bili pozitiva i pozitivna prica,vukli na neku stranu kao sto su senad,darko,glava(vuletic)...Lako je naprdjivati i osudjivati i harisa iz ove perspektive,valjao je kad je zaposljavao i vodao radnike po ljetovanjima,pa ga ponijelo,pa umislio da u ovoj jebenoj zemlji on kao jedinka bez politicke pozadine i dovoljnog znanja,pored ovih uvoznih lobija... moze pokrenuti fabriku,koja ga je na kraju,zajedno sa bankama i skrsila.Poceo,izreklamiro,banke stopirale drugi i zavrsni dio kredita,zaposlenih ko u prici,pocinje potop iz kojeg te tito mrtvi ne izvadi.Zajebana je ovo zemlja,ko misli da moze i zna,bujrum.Otvori firmu i zaposli sam 2 covjeka.Sve ce ti se samo kazat...Ne zelim, niti ikoga branim...nek se sve ispita.Ovo je kap u moru.
Ako je opljackao haris,gdje su mu te pare? Znas li u kakvoj je situaciji?Mislis da mu je sada bolje nego kada je radio i imao sva ona zastupnistva,promete...? Jel stvarno mislite da je iz onog rahatluka i ogromnih prometa upao u pricu sa jebenom ditom da bi je sa namjerom strovalio i od toga izvukao korist? Znas li sta su banke uradile i sta rade od takvih kad pocne pad poslovanja i prometa? Eto hajd,volio bih da vidim tog koji moze podici ditu,daj ga. Da je haris podigne,ma dajte ljudi ,sta vam je.To mu je najveca greska u zivotu bila i nikada se nece oporaviti od nje.Mozda ja grijesim,ok.Mozda gledam povrsno i sa strane,ok.Gdje su pare? Zasto je sad u ovakvoj situaciji? Jel mu to cilj bio? Klasicnom profiteru,kakav je to cilj u kojem ti propadne sve u zivotu sto si stvorio? Kako ga predstavljaju,reko bi covjek da sad zivi na bahamima i ima jedno 20 miliona u steku... :-) Propo covjek i cao.Greska u koracima,neoprostiva.
Last edited by HAVANA on 22/10/2014 22:01, edited 1 time in total.
volta dzontra

#163 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by volta dzontra »

Nit' bi se otkrilo, nit' bi se procesuiralo da nije ukljuceno tuziteljstvo EU clanice i Interpol.
Prlic je godinama SDPov covjek. U vrijeme kad SDP nije bio na vlasti kupovao bi zastitu od SDA (Brankovic).
Cak su neki hercegovacki esdepeovci trazili da ga se skine jer je javna tajna da je covjek korumpiran do srzi a nakon objave slucaja Gibraltar u Slobodnoj Bosni postalo je jasno da se njegov kriminal nece moci skrivati.
Naravno, Prlica je zastitio Zlatko a u vrijeme vladavine FTV redoviti su bili Bakirovi prilozi o sposobnom i postenom Prlicu kojem hoce da naude zli covicevci .......
Slovenci su slucaj kompletirali 2010.
BH pravosudje i Zlatko su im omogucili jos 4 godine upravljanja javnim novcem...
VjecitiStudent

#164 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by VjecitiStudent »

U pravu si 1000%, Prlića preskačemo potpuno, a on je jedina prava meta.
volta dzontra

#165 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by volta dzontra »

HAVANA wrote:
Banksy wrote:
HAVANA wrote:i

Ne znam,mene su istjerali iz skole. :lol:
Ma vala boli me kurac za fgr pravo da ti kazem.Rijetki su oni koje ne poznajem u ovom gradu,od dzeparosa,narkomana,ubica,glumaca,muzicara,doktora,pravnika,vlasnika kafana,restorana...i uvijek se znalo sta se moze od koga ocekivati.Vecinom su to i napravili od zivota,onaj umro,onaj zaglavio,onaj otvorio firmu,jes sanko malo iznenadio :D ,zika nije...U svemu tome imas ljude koji su uvijek bili pozitiva i pozitivna prica,vukli na neku stranu kao sto su senad,darko,glava(vuletic)...Lako je naprdjivati i osudjivati i harisa iz ove perspektive,valjao je kad je zaposljavao i vodao radnike po ljetovanjima,pa ga ponijelo,pa umislio da u ovoj jebenoj zemlji on kao jedinka bez politicke pozadine i dovoljnog znanja,pored ovih uvoznih lobija... moze pokrenuti fabriku,koja ga je na kraju,zajedno sa bankama i skrsila.Poceo,izreklamiro,banke stopirale drugi i zavrsni dio kredita,zaposlenih ko u prici,pocinje potop iz kojeg te tito mrtvi ne izvadi.Zajebana je ovo zemlja,ko misli da moze i zna,bujrum.Otvori firmu i zaposli sam 2 covjeka.Sve ce ti se samo kazat...Ne zelim, niti ikoga branim...nek se sve ispita.Ovo je kap u moru.
Ako je opljackao haris,gdje su mu te pare? Znas li u kakvoj je situaciji?Mislis da mu je sada bolje nego kada je radio i imao sva ona zastupnistva,promete...? Jel stvarno mislite da je iz onog rahatluka i ogromnih prometa upao u pricu sa jebenom ditom da bi je sa namjerom strovalio i od toga izvukao korist? Znas li sta su banke uradile i sta rade od takvih kad pocne pad poslovanja i prometa? Eto hajd,volio bih da vidim tog koji moze podici ditu,daj ga. Da je haris podigne,ma dajte ljudi ,sta vam je.To mu je najveca greska u zivotu bila i nikada se nece oporaviti od nje.Mozda ja grijesim,ok.Mozda gledam povrsno i sa strane,ok.Gdje su pare? Zasto je sad u ovakvoj situaciji? Jel mu to cilj bio? Klasicnom profiteru,kakav je to cilj u kojem ti propadne sve u zivotu sto si stvorio? Kako ga predstavljaju,reko bi covjek da sad zivi na bahamima i ima jedno 20 miliona u steku... :-) Propo covjek i cao.Greska u koracima,neoprostiva.
Tocno. Covjek je mogao vrtiti trgovacki biznis (cak u krizi smanjiti promet i broj ljudi) i vaditi svake godine par milijuna dobiti bez napora.
Osjetio se jak, krenuo u proizvodnju, precijenio se i pao...
Prica da je unistio Ditu je jeftini populizam. Da on nije probao Dita bi propala koju godinu ranije ili....Ovako joj je Lora dao neku nadu i propali su zajedno
Chavez Presidente

#166 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Chavez Presidente »

VjecitiStudent wrote:Ko su ovi tvorci trenutno najdraže reklame?

Image

Mozda je sad jasnije ;-)
VjecitiStudent

#167 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by VjecitiStudent »

Na stranici su im reklame za EP, dobri su i sa jednima i drugima.
Chavez Presidente

#168 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Chavez Presidente »

VjecitiStudent wrote:Na stranici su im reklame za EP, dobri su i sa jednima i drugima.
:thumbup:
Alkos

#169 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alkos »

HAVANA wrote: Ne znam,mene su istjerali iz skole. :lol:
A po čemu je Haris propao? To što je "spao" da vodi restoran umjesto da ima zastupništva, tržne centre... Koliko znam i dalje ima jahtu, pare, ranč, ljude zaposlene na ranču? Ili su to samo mediji napuhali, a on jedva sastavlja kraj s krajem?!

Oni ljudi Dite jedva sastavljaju kraj s krajem i ni sam ne znam kako preživljavaju.
Banksy

#171 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Banksy »

HAVANA wrote:
Baš ništa nije onako kako tvrdiš u postu iznad i lako je sve pobiti i argumentirati faktima u pet rečenica, ali nije tema pa neću širiti. Nebitno.
artime

#172 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by artime »

zli_hordas wrote:Narod ne dolazi pameti jedino ih prazan stomak moze osvjestiti.
Nismo dovoljno gladni, izgleda...
HAVANA

#173 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by HAVANA »

Banksy wrote:
HAVANA wrote:
Baš ništa nije onako kako tvrdiš u postu iznad i lako je sve pobiti i argumentirati faktima u pet rečenica, ali nije tema pa neću širiti. Nebitno.

Pa daj,nije dugo 5 recenica.
Ubijedi me na koji nacin mu je sada bolje i koju je to korist izvukao u poredjenju sa onim sto je imao prije?
Precijenio se on i zajebao,i to debelo...
Ja je ne bi ni za marku,koliko je i daju...
iPod

#174 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by iPod »

Pitam se hoće li SIPA prozvati i vrsnu poznavateljku marketinga Aminu Lagumdžiju?
homega

#175 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by homega »

A Nijaz Gracić, zašto i on nije na spisku uhapšenih?
Post Reply