Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Locked
shadowblade

#151 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

Havatar wrote: Mali i nebitan narod a cijela sudbina BIH Hrvata zaisi od tog naroda 8-)
Po kojem pitanju? :lol:
Ne zavisi od Bošnjaka ništa, to je iluzija prijatelju. Ajde neka ih počme neko ubijat pa da vidimo onda. Vi i dalje ne shvaćate da nije Hrvatska više Mesić, a da su muslimani na mnogo lošijem glasu danas zbog ekstremizma nego prije.
reis1

#152 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by reis1 »

dječak sa šibicama wrote:Cekala se i ova tema, razocarenje zbog Raguzeve pusione je od sinoc bujalo.

Hjooo shege... pa Bosnje da hoce da uzmu Raguza i HDZ 1990 u vlast, to i sad mogu uradit, ha ja... Cime bi to HDZ BiH sprijecio? Eto koliko se bitni, pihihihihi
shadowblade

#153 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

reis1 wrote:Sve, sve, ali kad vidjeh da su poceli padat i u Livanjskom kantonu...

Bili preko 90% na kraju '95., pa 80%, pa 70%, pa evo danas na 64%. Hrvati su shega, ne znam uopce zasto ih vise iko i uzima za ozbiljno... Pa bolje Romima i Jevrejima dat konstitutivnost neg njima, sta imas od njih? Nic.
Rahat patnja. :mrgreen: :lol:
and

#154 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by and »

u kninu :D
daddy-kool

#155 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by daddy-kool »

shadowblade wrote:
Rahat patnja. :mrgreen: :lol:
Najmanje odgovara Hrvatima.
shadowblade

#156 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

reis1 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Cekala se i ova tema, razocarenje zbog Raguzeve pusione je od sinoc bujalo.

Hjooo shege... pa Bosnje da hoce da uzmu Raguza i HDZ 1990 u vlast, to i sad mogu uradit, ha ja... Cime bi to HDZ BiH sprijecio? Eto koliko se bitni, pihihihihi
Rahat patnja..... :run: :bih:
reis1

#157 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by reis1 »

shadowblade wrote:
Havatar wrote: Mali i nebitan narod a cijela sudbina BIH Hrvata zaisi od tog naroda 8-)
Ne zavisi od Bošnjaka ništa, to je iluzija prijatelju. Ajde neka ih počme neko ubijat pa da vidimo onda. Vi i dalje ne shvaćate da nije Hrvatska više Mesić, a da su muslimani na mnogo lošijem glasu danas zbog ekstremizma nego prije.
Cu ti njihovih saveznika... ja reko to ce sad rec Amerika, Italija, Turska, Katar, Saudija... kad ono oni se pouzdaju u bankrotiranu Rvatsku, pha ha ha...

Ludilo brale :lol:
shadowblade

#158 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

daddy-kool wrote: Najmanje odgovara Hrvatima.
Pa ne znam baš, čini mi se da rahat patnja puno previše doji Bošnjake mržnjom i frustracijom, Hrvati imaju Hrvatsku pa tu svrate i napune se životnom energijom. :mrgreen:
Havatar

#159 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by Havatar »

shadowblade wrote:
Havatar wrote: Bosnjaka 54 % a za Hrvate nas bas briga.
Pa nije bitno koliko je Bošnjaka, bitno je na kojim teritorijama žive, taj postotak je isto kao i BiH, fiktivan, a budi rečeno i vjerojatno pogrešan. Otvorite oči, živite u zabludama, nemojte da vas strefi opet ko i kod slučaja majorizator Raguž Martin.
Sta nas je strefilo , ja sam na forumu pisao protiv njega i izbori kod Hrvata i Srba su za nas nebitni i nema razlike da li je pobijedio obicni hdz ili 90-tka , da li je pobijedio snsd ili sds .
shadowblade

#160 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

reis1 wrote: Cu ti njihovih saveznika... ja reko to ce sad rec Amerika, Italija, Turska, Katar, Saudija... kad ono oni se pouzdaju u bankrotiranu Rvatsku, pha ha ha...

Ludilo brale :lol:
Šta kaže Raguž, jel još zbraja glasove? Jel još živi nada?
The BEN10

#161 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by The BEN10 »

shadowblade wrote:Taj narod je stoljećima na svojoj zemlji, nisu ga sahranile velike sile, a neće ni jedan mali i nebitan narod poput Bošnjaka i to preko papira, ako već nije ni vojno uspio. Uopće nemoj brinut. :mrgreen: :izet:
BTW, jedva čekam rezultate popisa, bit će ovdje mnogi koji ovako pišu na aparatima kad se pokaže koliko ima Hrvata, a koliko Bošnjaka.
Gle, onome ko ima ikoju dasku u glavi ne treba popis da bi otprilike zaključio koliko koga ima. Kako, pa jel moguće - pa naravno da jest. Pogledati samo koliko se djece rađa, uzmeš u obzir koliko novorođenčadi dođe na recimo 100 000 stanovnika i eto ti ga. U par desetina hiljada se to izračuna. Naravno, ako ne računate natalitet kao što ste ga prema popisu imali u recimo nekim zabitima hercegovačkoga krša. 8-)
Image

plus ovo:
Image
Last edited by The BEN10 on 13/10/2014 23:46, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#162 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by dječak sa šibicama »

reis1 wrote:

HDZ `90 je prn`o u shishu.

Oni vise nece postojati kao bitna stranka, Raguz je sve ulozio u svoju fotelju, nije je dobio, klasicni potez kockara koji ide na sve ili nista, i dobije nista. I to je to.

a mogu, kako kazes, Bosnje (valjda mislis na bosnjacke stranke)... opet pokusati "zajebat Hrvate". Samo, znamo kako je to zavrsilo prosli put. Pametan se uci na svojim greskama, bujrum.
It_is_a_Leclerc

#163 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by It_is_a_Leclerc »

shadowblade wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Meni nije jasno šta će Hrvatima izborna jedinica.
Tog naroda, zahvaljujući Ćavari i Ćoviću, neće ni biti za dva-tri ciklusa. I kad ih Bošnjaci nadglasaju i u njihovoj izbornoj jedinici (fiktivnoj dabome) onda opet - Aj, pomogaj, daj kroji novu, ova nam ne stoji.
Nema momci, od te ljubavi ništa. Nije ozbiljno, sa sigurnosnog aspekta, igrati se s tim.

Nadam se samo da će SDA biti da vlast koja će, ako će, pokrenuti ovo pitanje, pa da ih, uz Božiju pomoć, politički sahranimo na narednim izborima.
Taj narod je stoljećima na svojoj zemlji, nisu ga sahranile velike sile, a neće ni jedan mali i nebitan narod poput Bošnjaka i to preko papira, ako već nije ni vojno uspio. Uopće nemoj brinut. :mrgreen: :izet:
BTW, jedva čekam rezultate popisa, bit će ovdje mnogi koji ovako pišu na aparatima kad se pokaže koliko ima Hrvata, a koliko Bošnjaka.
Sestro slatka, ja imam brojeve, a ti nekakve slogane sa osnovnoškole priredbe na temu - "Herceg Bosno, zemljo bez spokoja".
www. izbori. ba, pa malo vidi koliko je HDZ dobijao glasova po kantonima, a koliko ih dobija danas, i koliko su nekad dobijali kandidati za predsjedništvo, a koliko dobiju danas (100 000 kapak)

P.S. Sad sam vidio da spominješ nekakvo ubijanje, Mesića, Hrvatsku... Bog ti pomog'o. Nemoj se ti samo puno uznemiravati. Pođi u miru. I ostavi cigare.
daddy-kool

#164 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by daddy-kool »

shadowblade wrote:
daddy-kool wrote: Najmanje odgovara Hrvatima.
Pa ne znam baš, čini mi se da rahat patnja puno previše doji Bošnjake mržnjom i frustracijom, Hrvati imaju Hrvatsku pa tu svrate i napune se životnom energijom. :mrgreen:
Neki se i ne vrate.
Čini mi se da su počeli kontati da su zagrizli više nego što mogu sažvakati sa trećim, pa je krenulo snižavanje apetita.

To bi bio jedan realan pristup.
Havatar

#165 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by Havatar »

shadowblade wrote:
Hrvatska nikad nije nije bila Mesic i hrvatskim strankama u BIh se uvijek upravljalo iz Zagreba a sto se tice loseg glasa od presude za udruzeni zlocinacki poduhvat goreg glasa nema.,
raskopusa

#166 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by raskopusa »

dječak sa šibicama wrote:
reis1 wrote:

Oni vise nece postojati kao bitna stranka, Raguz je sve ulozio u svoju fotelju, nije je dobio, klasicni potez kockara koji ide na sve ili nista, i dobije nista. I to je to.

a mogu, kako kazes, Bosnje (valjda mislis na bosnjacke stranke)... opet pokusati "zajebat Hrvate". Samo, znamo kako je to zavrsilo prosli put. Pametan se uci na svojim greskama, bujrum.
al' pametan. :D
shadowblade

#167 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

The BEN10 wrote: Image
Što se više rađa, to će ih više otići. :mrgreen:
Nije danas rahat patnja što je nekad bila. Ljudi bi danas radije živjeli ko ljudi.
It_is_a_Leclerc

#168 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by It_is_a_Leclerc »

A što se tiče prijetnji, ja apelujem da ne izazivate narod kojeg ima dovoljno da, i kad ga 50 % glasa, da 400 000 glasova Bošnjacima i još 350 000 Hrvatu kojeg mi odobrimo. (2010.)
shadowblade

#169 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

Havatar wrote: Hrvatska nikad nije nije bila Mesic i hrvatskim strankama u BIh se uvijek upravljalo iz Zagreba a sto se tice loseg glasa od presude za udruzeni zlocinacki poduhvat goreg glasa nema.,
Imate presude za RS i šta ste time dobili? :kiss:
Ko van ex yu prostora u svijetu uopće prati taj haški sud i ko zna za njegove presude? Jel bitnije nekome u Europi da se danas iz BiH regrutiraju talibani, vehabije ili da je osuđen neki tamo slobodan praljak?
Last edited by shadowblade on 13/10/2014 23:51, edited 1 time in total.
shadowblade

#170 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

It_is_a_Leclerc wrote:A što se tiče prijetnji, ja apelujem da ne izazivate narod kojeg ima dovoljno da, i kad ga 50 % glasa, da 400 000 glasova Bošnjacima i još 350 000 Hrvatu kojeg mi odobrimo. (2010.)
Nemojte da vas Hrvatska pripoji pa ćete vidjet šta ćete glasat i birat. :lol:
Ionako ste trebali u konfederaciju po Vašingtonskom sporazumu.
karanana

#171 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by karanana »

talibani ti u gacama. skini se malo sa slobodanpraljak.hrhb
vise ih se regrutiralo iz engleske i iz njemacke i francuske. cak ih ima i u lijepoj tvojoj.
reis1

#172 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by reis1 »

dječak sa šibicama wrote:
reis1 wrote:

Pa gore vam je sad, prosli put je bilo SDA+SDP+HSP+NSRzB.

Sada vam moze biti SDA+DF+SBB+HDZ1990, pri cemu je 90-tka daleko jaca nego sto su prije cetiri godine bili HSP i RzB. Niste vi izazval krizu, vec Zlatko koji je bio glup, kojem se raspala ne samo platforma, vec mu se i sama stranka raspala. Vi nicim ne mozete sprijeciti izbacivanje HDZ BiH iz vlasti, ako to Bosnje hoce uciniti - i to ti se naziva gubitak politickog subjektiviteta. Ha ja...

Imate konstitutivnost na papiru, ali u praksi ne.
Last edited by reis1 on 13/10/2014 23:53, edited 1 time in total.
The BEN10

#173 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by The BEN10 »

shadowblade wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:A što se tiče prijetnji, ja apelujem da ne izazivate narod kojeg ima dovoljno da, i kad ga 50 % glasa, da 400 000 glasova Bošnjacima i još 350 000 Hrvatu kojeg mi odobrimo. (2010.)
Nemojte da vas Hrvatska pripoji pa ćete vidjet šta ćete glasat i birat. :lol:
Ionako ste trebali u konfederaciju po Vašingtonskom sporazumu.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bi ... m-hrvatske
Prema nekim procjenama, zbog ekonomske krize Hrvatsku je samo u posljednje tri godine napustilo od 60 do 70 tisuća građana i to, što je posebno opasno, uglavnom mladih. Samo tijekom 2013. godine Hrvatsku je napustilo gotovo 15.000 ljudi.
Nema šta, mnogo ste jaki. :evil:
Novak20

#174 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by Novak20 »

It_is_a_Leclerc wrote:Meni nije jasno šta će Hrvatima izborna jedinica.
Tog naroda, zahvaljujući Ćavari i Ćoviću, neće ni biti za dva-tri ciklusa. I kad ih Bošnjaci nadglasaju i u njihovoj izbornoj jedinici (fiktivnoj dabome) onda opet - Aj, pomogaj, daj kroji novu, ova nam ne stoji.
Nema momci, od te ljubavi ništa. Nije ozbiljno, sa sigurnosnog aspekta, igrati se s tim.

Nadam se samo da će SDA biti da vlast koja će, ako će, pokrenuti ovo pitanje, pa da ih, uz Božiju pomoć, politički sahranimo na narednim izborima.
Vjerovatno je tvoja mržnja prema Hrvatima opravdana iz nekog razloga. Međutim, bolje bi ti bilo, 19 godina iza rata da se navikneš na to da su Hrvati u BiH i sa 0,5 % ravnopravan i konstitutivan narod a ne manjina. Gledaj svoja posla i pusti da Čović i Čavara ispune tvoja predviđanja koja ne moraju biti tačna.

SDA će prva u koaliciju sa HDZ, kao i uvijek, dodao bih. Ako i ne bude tako, politički sahraniti Hrvate ne možeš ni uz SDA i Božiju pomoć. Na kraju krajeva, na Balkanu je zadnjih sto pedeset godina uvijek bilo lakše sahraniti državu nego jedan narod.
Zato se mani ćorava posla i ne igraj se sa onim što ne razumiješ. Nije nikom do novih sranj..
Havatar

#175 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by Havatar »

shadowblade wrote:
Havatar wrote: Hrvatska nikad nije nije bila Mesic i hrvatskim strankama u BIh se uvijek upravljalo iz Zagreba a sto se tice loseg glasa od presude za udruzeni zlocinacki poduhvat goreg glasa nema.,
Imate presude za RS i šta ste time dobili? :kiss:
Ko van ex yu prostora u svijetu uopće prati taj haški sud i ko zna za njegove presude? Jel bitnije nekume u Europi da se danas iz BiH regrutiraju talibani, vehabije ili da je osuđen neki tamo slobodan praljak?
Prate svi i to ostaje kao cinjenica koju niko ne moze da pobije a pokusavali su mnogi. Sto se tice ratista vise je Srba i Hrvata koji su otisli kao placenici da ratuju na tim ratistima nego Bosnjaka .
Locked