Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post Reply
Hafis

#151 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

Nitko nije rekao da će biti bolje. 99% ljudi ovdje, u svrhu obrane lijenog demagoga Komšića govorilo je da je član predsjedništva protokolarna funkcija i da se s te pozicije ne može ništa učiniti. I slažem se, mada sposobna i okretna osoba na tom mjestu može potaknuti bezbroj korisnih inicijativa za dobrobit cijele države.
Da ponovim - neće biti bolje građanima, ali će to ipak koliko-toliko doprinjeti relaksiranju nepotrebnih političkih zaoštravanja koja su nas pratila posljednjih godina....ako ništa, i najmanje popuštanje političke napetosti ipak je nekakav napredak, koji se možda čak i pozitivno odrazi na sveukupno stanje, pa i na ekonomsko.
Last edited by Hafis on 16/10/2014 13:59, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#152 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by hizo ramidovic »

lua wrote:
Komšić ili netko iz njegove blizine se 2006. ''dosjetio'' da bi Komšić mogao izigravati Hrvata za potrebe izbora i ostalo je legenda.
Eto, nema više Željka. Sada Hrvati imaju svog "legitimnog predstavnika". Iskreno se nadam (ovo nije ironija) da će mojim dragim sugrađanima u naredne četiri godine biti puno bolje nego što je sad.
zato ima vlajkija.
izgleda da je hrvatima u rs-u bilo dobro u zadnje 4 godine pa su ponovo podrzali svog predstavnika...sve legalno i sve legitimno...
Hafis

#153 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

Kme, kme, kme....uvalili su nam Vlajkija :sad:
Je li dosta kmečanja za ovaj mjesec?
hizo ramidovic

#154 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:Kme, kme, kme....uvalili su nam Vlajkija :sad:
Je li dosta kmečanja za ovaj mjesec?
nema potrebe za kmecanjem.
sve je legalno i legitimno.
Hafis

#155 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

Ovo ja iz navike, a i da se komšićevci ne naljute :)
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#156 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by crysis »

Hafis wrote:Nitko nije rekao da će biti bolje. 99% ljudi ovdje, u svrhu obrane lijenog demagoga Komšića govorilo je da je član predsjedništva protokolarna funkcija i da se s te pozicije ne može ništa učiniti. I slažem se, mada sposobna i okretna osoba na tom mjestu može potaknuti bezbroj korisnih inicijativa za dobrobit cijele države.
Da ponovim - neće biti bolje građanima, ali će to ipak koliko-toliko doprinjeti relaksiranju nepotrebnih političkih zaoštravanja koja su nas pratila posljednjih godina....ako ništa, i najmanje popuštanje političke napetosti ipak je nekakav napredak, koji se možda čak i pozitivno odrazi na sveukupno stanje, pa i na ekonomsko.
i to sto kazes , sada ce sposobni i okretni čović vise visit na pantovčaku neg na svojoj hacijendi u baricama.
hizo ramidovic

#157 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by hizo ramidovic »

emil vlajki, potpredsednik rs iz reda hrvata, kako to lepo zvuci...
Hafis

#158 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

crysis wrote:
Hafis wrote:Nitko nije rekao da će biti bolje. 99% ljudi ovdje, u svrhu obrane lijenog demagoga Komšića govorilo je da je član predsjedništva protokolarna funkcija i da se s te pozicije ne može ništa učiniti. I slažem se, mada sposobna i okretna osoba na tom mjestu može potaknuti bezbroj korisnih inicijativa za dobrobit cijele države.
i to sto kazes , sada ce sposobni i okretni čović vise visit na pantovčaku neg na svojoj hacijendi u baricama.
Svakako. Vidio od kolege Bakira koji je više u Turskoj nego kod kuće. Još malo pa će ga tamo na račun za vodu upisati.
Last edited by Hafis on 16/10/2014 14:09, edited 1 time in total.
lua

#159 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by lua »

jest' mi žao ove šake dobronamjernih naivaca koji su glasali za željka, jer su htjeli manje hejtanja i više dobrile. vjerujem da jest bilo kod nekih i kalkulacija, al' ja sam komšiću dala glas jer je meni najviše ličio na ljude koji me okružuju, vjerovatno i na mene samu. sjebani smo mi bosanci, treba nas sve istrijebit.
Hafis

#160 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

lua wrote:jest' mi žao ove šake dobronamjernih naivaca koji su glasali za željka, jer su htjeli manje hejtanja i više dobrile. vjerujem da jest bilo kod nekih i kalkulacija, al' ja sam komšiću dala glas jer je meni najviše ličio na ljude koji me okružuju, vjerovatno i na mene samu. sjebani smo mi bosanci, treba nas sve istrijebit.
Put prema paklu obično je popločan dobrim namjerama.
lua

#161 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by lua »

Hafis wrote: Put prema paklu obično je popločan dobrim namjerama.
slažem se.
ivannn

#162 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by ivannn »

hizo ramidovic wrote:emil vlajki, potpredsednik rs iz reda hrvata, kako to lepo zvuci...
http://dnevni-list.ba/web1/optimizam-hr ... -u-nsrs-u/
Banksy

#163 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Banksy »

prog321 wrote:Zasto se nije zaustavila pobjeda Covica ? :roll:
Zato što je bila gužva na bošnjačkom krilu.
Hafis

#164 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

Na žalost, Hrvata je stvarno premalo u RS, zainteresiranost za povratak je maltene nikakva (jednako kao i u FBiH) tako da su jednostavno predodređeni za preglasavanje.
lua

#165 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by lua »

Hafis wrote:Na žalost, Hrvata je stvarno premalo u RS, zainteresiranost za povratak je maltene nikakva (jednako kao i u FBiH) tako da su jednostavno predodređeni za preglasavanje.
Pa što se ne ljute? Sve i da ih je dvoje. Ne kontam ja inače baš dobro dvostruke neke aršine i te furke, vjerovatno se zato i ne bavim politikom nit' naročito nekog branim. Al' ako u RS-u puše, što se ne dignu na noge?
hizo ramidovic

#166 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by hizo ramidovic »

ivannn wrote:
hizo ramidovic wrote:emil vlajki, potpredsednik rs iz reda hrvata, kako to lepo zvuci...
http://dnevni-list.ba/web1/optimizam-hr ... -u-nsrs-u/
mozda i bude kako ovi pisu, ko zna. za sada, vlajki vodi sa nekih 1000+ glasova.
i ne smiju hrvati biti zadovoljni sa samo jednim predstavnikom u ns rs, već raditi na tome da ih bude vise...
Hafis

#167 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

lua wrote:
Hafis wrote:Na žalost, Hrvata je stvarno premalo u RS, zainteresiranost za povratak je maltene nikakva (jednako kao i u FBiH) tako da su jednostavno predodređeni za preglasavanje.
Pa što se ne ljute? Sve i da ih je dvoje. Ne kontam ja inače baš dobro dvostruke neke aršine i te furke, vjerovatno se zato i ne bavim politikom nit' naročito nekog branim. Al' ako u RS-u puše, što se ne dignu na noge?
Eh, zašto se ne ljute. O tome je ovdje raspravljano bezbroj puta. Jednostavno broj Hrvata u RS-u je definitivno višestruko puta manji od minimuma neophodnog za biološki opstanak, tako da je od tih ostataka od ostataka jednog naroda, u onakvom političkom ozračju prezahtjevno tražiti snažan i artikuliran glas o njihovoj situaciji.
S druge strane, 95% preostale matice tog naroda živi u FBiH, i kada se našao u sličnoj situaciji, on je neusporedivo jače i glasnije ukazao na taj problem, zahvaljujući prije svega podršci i razumijevanju izvana, ali i nekim preostalim ustavnim mehanizmima zaštite koji su mu to koliko toliko dopuštali.
Uostalom, sada kada se barem privremeno otklonila opasnost od ponavljanja ''slučaja Komšić'' tko ti jamči da se u slijedećem političkom razdoblju neće posvetiti pozornost pitanju drugog dijela matice, poput ''slučaja Vlajki'' i dr.
Laprdan

#168 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Laprdan »

Zasto bi Bosnjaci izglasali ovog naizgled fino upakovanog licemjera Martina Raguza (koji je svojevremeno zagovarao HercegBosnu). Drugo je Komsic koji je djelima u ratu pokazao na cijoj je strani.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#169 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by crysis »

lua wrote:

kako ba nekontas lua , da se emil preziva komšić digla bi se dreka do neba.
Hafis

#170 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

crysis wrote:
lua wrote:

Ne kontam. Kakvo veze ima prezime?
Uostalom, daj nam ti odgovor: zašto se Hrvati ''ljute'' zbog Komšića a nisu zbog Vlajkija.
Svi nešto okolokole kao mačak oko šerpe...te smeta im komšić a nije Vlajki.
Daj više da i to konačno saznam u čemu je kvaka.
crysis

#171 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by crysis »

hafis a glup, pa u vratima jbt.
Sarkazam

#172 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Sarkazam »

crysis wrote:
lua wrote:

Ti nista nisi skhontao. Ko je drecio zbog prezimena Komsic?
Hafis

#173 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

crysis wrote:hafis a glup, pa u vratima jbt.
Hafis zaboravi za jedan dan, koliko si ti u cijelom životu naučio.
Nego, što bi s tom teorijom o prezimenima?
Zašto nam smeta prezime Komšić i pravimo dreku a ne smeta prezime Vlajki ?
hizo ramidovic

#174 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by hizo ramidovic »

vlajki - dodikov, a nas!
crysis

#175 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by crysis »

Hafis wrote:
crysis wrote:hafis a glup, pa u vratima jbt.
Hafis zaboravi za jedan dan, koliko si ti u cijelom životu naučio.
Nego, što bi s tom teorijom o prezimenima?
Zašto nam smeta prezime Komšić i pravimo dreku a ne smeta prezime Vlajki ?

ja te samo malo hakam iz čoše a ti se misli i znoji.
Post Reply