Da ista znas znao bi da tu nema A i B izvoza. A vidili smo ti ukus na slici radne sobeZviz wrote:U Danskoj Ikea i nije najjeftinija opcija po pitanju namjestaja, ali ako hoces bolji dizajn onda se zna gdje i sta ali isto ide po narodnoj >>koliko para toliko muzike<<.
Sve u svemu, ima finih stvari a i za srednje porodice je sasvim uredu.
Ja inace vise obozavam 100% danski ili francuski dizajn kad je u pitanju namjestaj, tako da u Ikeju samo idem po neke sitnice. Sve u svemu ako nije rijec o nekom B izvozu za BiH onda je sasvim dobro za neki prosjecan nivo. Ali ja isto licno nisam za nacin na koji Ikeja posluje. No to je druga prica.
IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
- stakasa
#151 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
- stakasa
#152 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Opstepoznato je da be Mile Dodik igrac BauhausaLjakan wrote:Sad se opet postavlja pitanje koliko mi uopste uticemo na to da biramo one na vlasti ili to rade mozda stranci koji ce na ovaj ili onaj nacin ih iskoristiti...pa poslje dovest svoje da nam ovde prodaju muda pod bubrege.....
Tonemo sve dublje i dublje a dna niđe.
- pirmin
#153 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Odlicno upakovano i prezentovano smece, ni manje ni vise.IKEA - smeće ili odlična stvar?
- graue_maus
#154 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
jednom kupila neki sto ,dovukli kuci ispakovali i citavo poslije podne sastavljali ..........nije dobro ispalo , sve reklamacije su nam odbijene jer nismo se pridrzavali upustva
........
sto se rasklimao nakon godinu dana ga izbacila ........zali boze para samo i onog slepanja po zgradi ....za mene ikea smece sa dobrom reklamom i dizajnom nekad ali ne uvijek ......
- stakasa
#155 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Umjetnost je pogrijesit pri sklapanjugraue_maus wrote:jednom kupila neki sto ,dovukli kuci ispakovali i citavo poslije podne sastavljali ..........nije dobro ispalo , sve reklamacije su nam odbijene jer nismo se pridrzavali upustva........
![]()
sto se rasklimao nakon godinu dana ga izbacila ........zali boze para samo i onog slepanja po zgradi ....za mene ikea smece sa dobrom reklamom i dizajnom nekad ali ne uvijek ......
- Ljakan
#156 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ne brinem se jer u konacnici kao i za mnoge stvari obicni covjek ce se ovde najmanje pitat....stakasa wrote:Nista ne brini niko ti nece ni docLjakan wrote:Jebes holivud ako si u njemu go i bos.....
Dovodit imena a narod da im robuje......
Pa sta,znaci, ako nas nije jedan mogo oruzjem unistit sad ce stranac ovako?Nema nikom u drzavu dok ne obeca platu minimalnu 1000km mjesecno i cao.
Jedino sto mogu je da na takvim mjestima ne ostavljam ni 0.5 feninga....
- stakasa
#157 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ne daj da te prevare, nisi ovca, vidi se da si s asfaltaLjakan wrote:Ne brinem se jer u konacnici kao i za mnoge stvari obicni covjek ce se ovde najmanje pitat....stakasa wrote:Nista ne brini niko ti nece ni docLjakan wrote:Jebes holivud ako si u njemu go i bos.....
Dovodit imena a narod da im robuje......
Pa sta,znaci, ako nas nije jedan mogo oruzjem unistit sad ce stranac ovako?Nema nikom u drzavu dok ne obeca platu minimalnu 1000km mjesecno i cao.
Jedino sto mogu je da na takvim mjestima ne ostavljam ni 0.5 feninga....
- Ljakan
#158 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Nisam,ja sam sa sela
Pincip je u pitanju,kao sto vec rekoh,1988 otvoren mek u bg oni nama dosli prije par godina tek,gospoda,visina,tako isto mislim i za ikeu petog desetog....
Mnogi se sa ovim nece sloziti ali misljenja su kao i za sve tako i za ovo razlicita....
Pincip je u pitanju,kao sto vec rekoh,1988 otvoren mek u bg oni nama dosli prije par godina tek,gospoda,visina,tako isto mislim i za ikeu petog desetog....
Mnogi se sa ovim nece sloziti ali misljenja su kao i za sve tako i za ovo razlicita....
- stakasa
#159 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ne bi bilo lose da prvo oprobas pa tek onda komentarises IKEA-uLjakan wrote:Nisam,ja sam sa sela![]()
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#160 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ne kaki, da ti iskreno kazem, ti si vidio "ukus" moje radne sobe a nisi vidio ostali dio i prema tome gnjavis... To bi ti ga isto doslo da te ja procjenim na osnovu tvoje pidjame jel imas dubok ili ne dzep... A nisam bas siguran u to da u Ikeji nema A B izvoza... Da su toliko efektivni i precizni u proizvodjni... Mozda, ali tesko za povjerovati... Ipak produkcija nekih stvari je u Kazakhstanu, sve ide istocnije, nekad je bila Istocna Njemacka, pa Ceska i Poljska itd.stakasa wrote:Da ista znas znao bi da tu nema A i B izvoza. A vidili smo ti ukus na slici radne sobeZviz wrote:U Danskoj Ikea i nije najjeftinija opcija po pitanju namjestaja, ali ako hoces bolji dizajn onda se zna gdje i sta ali isto ide po narodnoj >>koliko para toliko muzike<<.
Sve u svemu, ima finih stvari a i za srednje porodice je sasvim uredu.
Ja inace vise obozavam 100% danski ili francuski dizajn kad je u pitanju namjestaj, tako da u Ikeju samo idem po neke sitnice. Sve u svemu ako nije rijec o nekom B izvozu za BiH onda je sasvim dobro za neki prosjecan nivo. Ali ja isto licno nisam za nacin na koji Ikeja posluje. No to je druga prica.
- U-zap
#161 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ikea je super namjestaj za one koji ne zele dosta novca da potrose a da dobiju lijep dizajn. Lako se stvari sklapaju i vrlo je praktican namjestaj. Ikea je jedna od najvecih(ako ne i najveca) firma na svijetu za proizvodnju namjestaja. I onda se sakupi grupica bosanaca na nekom nebitom forumu i oni bi da razjasne
da li taj namjestaj valja ili ne valja. A u kuci im namjestaj od pra nane sa kojeg je lak davno isceznuo. Trla baba lan da joj prodje dan. Otidjite u biblioteku, clanarina je oko 20 km, procitajte nesto a mozete vala i skinuti knjige sa interneta, nije tesko umjesto sto prdite po citav dan po forumu.
- Ljakan
#162 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ja samo domace kupujem...stakasa wrote:Ne bi bilo lose da prvo oprobas pa tek onda komentarises IKEA-uLjakan wrote:Nisam,ja sam sa sela![]()
Sto bi stranac vozo 5 ferarija a nas strajkovo svaki mjesec.....
nece moci ove noci
- uglavnomja
#163 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
stakasa wrote:Umjetnost je pogrijesit pri sklapanjugraue_maus wrote:jednom kupila neki sto ,dovukli kuci ispakovali i citavo poslije podne sastavljali ..........nije dobro ispalo , sve reklamacije su nam odbijene jer nismo se pridrzavali upustva........
![]()
samo trebas iskljuciti mozak i pratiti sta pise u uputstvu za sklapanje. nema sanse da pogrijesis. ili da fali nesto.
a hebat ga, imas dvije varijante, da sam sklapas ili da dodju momci da sklope, a ti platis ....
- insomnia78
#164 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Bezbeli, bolje da nas voza pet ferarijaLjakan wrote:Ja samo domace kupujem...stakasa wrote:Ne bi bilo lose da prvo oprobas pa tek onda komentarises IKEA-uLjakan wrote:Nisam,ja sam sa sela![]()
Sto bi stranac vozo 5 ferarija a nas strajkovo svaki mjesec.....
nece moci ove noci
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- uglavnomja
#165 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
vidi ljakana
k'o don kihot ... na vjetrenjace kren'o
ko ce bolan strajkovati u ikei?
firma daje 100 miliona eura godisnje u humanitarne svrhe, a da ne placa radnike
zvanicni partner save the children, unicef, unhcr ...
- Ljakan
#166 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
A sto nebi?Sto da se citav zivot divimo drugim jer su kao pametniji,uspjesniji od nas?Sto da drugima dajemo prostora za nesto a nasi da se gase i zive na rubu egzistencije?insomnia78 wrote: Bezbeli, bolje da nas voza pet ferarija
- Zviz
#167 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Eto planiraju do 2016 da ce otvoriti jednu u Srbini, u Hrvatskoj su vec jednu otvorili, sa Slovenijom ko eto imaju neke pregovore ali nista zvanicno, samo se nagadja. Sto se BiH tice ja mislim da do 2019 nece nista konkretno biti. A to je sigurno BiH, CG i MK neka varijanta istovremeno.
- Ljakan
#168 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Sve go humanitarac,jasta....uglavnomja wrote:vidi ljakanak'o don kihot ... na vjetrenjace kren'o
![]()
![]()
Nek dođu, otvore radna mjesta gdje ce se zaposlit onaj iz zenice,maglaja,zavidovica......
Nek dadnu ljudima platu sa kojom se moze zivjet ja cu tada promjenit misljenje...
- uglavnomja
#169 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ljakan wrote:A sto nebi?Sto da se citav zivot divimo drugim jer su kao pametniji,uspjesniji od nas?Sto da drugima dajemo prostora za nesto a nasi da se gase i zive na rubu egzistencije?insomnia78 wrote: Bezbeli, bolje da nas voza pet ferarija
znaci gas(h)i
hebe ga jedino sto je u zen'ci pa ne mere vozat' ferarija
- uglavnomja
#170 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
znaci trolasLjakan wrote:Sve go humanitarac,jasta....uglavnomja wrote:vidi ljakanak'o don kihot ... na vjetrenjace kren'o
![]()
![]()
Nek dođu, otvore radna mjesta gdje ce se zaposlit onaj iz zenice,maglaja,zavidovica......
Nek dadnu ljudima platu sa kojom se moze zivjet ja cu tada promjenit misljenje...
- Zviz
#171 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Taj film po pitanju BiH neces zadugo gledati ako ikad, BiH je preskupa za njih... Nece ljudi da rade citav dan za 8km brutto. U BiH mogu samo domaci pokrenuti sta, a strani investitori zaboravi, pa eto sto nisu iz Rusije i Saudiske Arabije sta god produktivno pokrenuli? Ovi iz KSA su komotno mogli da pokrenu npr. proizvodnju mljecnih proizvoda, jer njihove krave tesko da ce na pjesku dugo opstatiLjakan wrote:Sve go humanitarac,jasta....uglavnomja wrote:vidi ljakanak'o don kihot ... na vjetrenjace kren'o
![]()
![]()
- Ljakan
#172 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Cuj ja trolam a ti pises o gasiju i stvarima niđe veze sa temom...uglavnomja wrote:znaci trolasLjakan wrote:Sve go humanitarac,jasta....uglavnomja wrote:vidi ljakanak'o don kihot ... na vjetrenjace kren'o
![]()
![]()
- pirmin
#173 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Radim nekih 1,5 km od jedne od IKEA, u sastavu je veceg shoping sentra gdje svratim s vremena na vrijeme i
uvijek se nanovo divim moci marketinga. Strasno je kakav otpad oni prodaju kao hip a da istu tu stvar ponudis u
jednoj "Udobnosti" ne bi je niko ni pogledao, cak stavise ismijavali bi je poput nekih, ovdje prisutnih indijanaca.
Ergo, od njih treba uciti marketinske strategije
ali nikako, ama bas nikako opremanje enterijera. 
uvijek se nanovo divim moci marketinga. Strasno je kakav otpad oni prodaju kao hip a da istu tu stvar ponudis u
jednoj "Udobnosti" ne bi je niko ni pogledao, cak stavise ismijavali bi je poput nekih, ovdje prisutnih indijanaca.
Ergo, od njih treba uciti marketinske strategije
- uglavnomja
#174 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
pa ti pises o fererijimaLjakan wrote:Cuj ja trolam a ti pises o gasiju i stvarima niđe veze sa temom...uglavnomja wrote:
znaci trolas
-
moke_31
#175 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ako je kao JYSK nek ne dolaze. Kao i kod većina evropskih proizvođača baška kvalitet za Evropu baška za nas.
Na primjer vidim u JYSK-u ogledalo sa vješalicom i cipelarom za predsoblje i kao sniženje 90-100 KM. Kupim i uhvatim se višesatnog sastavljanja, sjebada živa BTW, dođem do kuka za vješanje, kad one plastične
Odmah sam znao da ne mogu ni 2 dana izdržati i prvi put kad je neko prilikom skidanja slučajno jače povukao odlomile se, da ne govorim da djeca povuku i sl. Obje zajedno nisu trajale 10 dana.
Odem u JYSK da mi daju metalne kaže nema i dadne mi opet iste koje su opet bile par dana i kaže mi idi u FIS i traži metalne koje odgovaraju. Što je najgore ostatak vješalice, cipelar i ogledalo izgledaju solidno i ne može se reći da su smeće.
Štede na plastičnim kukama, mislim šta više reći, vjerovatno bi isto radila i IKEA.
Na kraju krajeva, ne treba očekivati da će neki evropski prozivođač bilo čega prodavati svoje proizvode iste kvalitete na našem tržištu po cijenama primjerenim našem tržištu.
Na primjer vidim u JYSK-u ogledalo sa vješalicom i cipelarom za predsoblje i kao sniženje 90-100 KM. Kupim i uhvatim se višesatnog sastavljanja, sjebada živa BTW, dođem do kuka za vješanje, kad one plastične
Odmah sam znao da ne mogu ni 2 dana izdržati i prvi put kad je neko prilikom skidanja slučajno jače povukao odlomile se, da ne govorim da djeca povuku i sl. Obje zajedno nisu trajale 10 dana.
Odem u JYSK da mi daju metalne kaže nema i dadne mi opet iste koje su opet bile par dana i kaže mi idi u FIS i traži metalne koje odgovaraju. Što je najgore ostatak vješalice, cipelar i ogledalo izgledaju solidno i ne može se reći da su smeće.
Štede na plastičnim kukama, mislim šta više reći, vjerovatno bi isto radila i IKEA.
Na kraju krajeva, ne treba očekivati da će neki evropski prozivođač bilo čega prodavati svoje proizvode iste kvalitete na našem tržištu po cijenama primjerenim našem tržištu.