Bafakkar wrote:
prenosnik wrote:da, i sta hoces reci? da muslimanski gospodar moze imati seks sa zarobljenom ili kupljenom robinjom kad hoce, da ga ona nema pravo odbiti osim sa validnim serijatskim obrazlozenjem (tipa menzes itd.) ?
Hocu reci nekoliko stvari.
1. Da je tvrdnja ("without consent") netacna direktno iz reference u istom tekstu na koji si se pozvao (cak nema potrebe da se pozivam na bilo sta drugo, sem tvog sopstvenog izvora).
netacno, zato sto poistovjecujes seksualni tretman supruge i robinje, a na robinju, koja u pravilu nije muslimanka se ne odnose ni strah od proklinjanja meleka, ni strah od rastavljanja u krevetu, ni strah od razvoda. ona se ni ne moze razvesti, jer nije supruga, nego robinja. jedino pravo robinje da obije seks sa muslimanskim vlasnikom je serijatsko opravdanje tipa menzes i sl., a nikako "ne zelim seks jer nisam ovdje svojom voljom".
izjava je sasvim jasna:
According to Muslim theologians, it is lawful for male masters to have sexual relations with female captives and slaves,[10][11] regardless of whether the slave woman gives her consent.
Bafakkar wrote:2. Da je Wikipedija nije book of knowledge, valjda ti je poznato da na wikipediji moze pisati ko hoce (isto vrijedi i za stranice sa kojih skidas tekstove).
eto, ti mozes onda osporiti navode sa wikipedia i islamskih stranica koje sam citirao lijepeci skenove svojih knjiga, ali je pitanje jesu li i te knjige book of knowledge, jer...
Bafakkar wrote: 3. Da ti ne citas sta postavljas niti da citas sta ja odgovaram, kao sto sam ti pokazao na primjeru kada si tvrdio da negiram Buharijev hadis (iako imas moj post ispred koji direktno kaze da ne sporim hadis). Isto vrijedi i za primjer pod 1.
nista ti nisi pokazao, ni pod 1. niti prije 1. ti si samo naveo da priznajes hadis, ali sporis njegov izvor. a izvor je buharija.
Bafakkar wrote:
Ali evo slozit cemo se oko necega.
Ono sto ti smatras Islamom, gdje se siluje, ubija, incestuje, pljacka, sta rade ljudi u iraku i ne znam sta jos ne, nije moja vjera. Ja vjerujem u nesto drugo i moji su principi drugaciji. Nemam potrebu da te ubjedjujem kako da ja mogu biti musliman i reci NE za silovanje... Ako imas problem stim, to je tvoje shvatanje Islama (u koji ne vjerujes) i tvoj licni problem.
to je lijepo, ali to nije zato sto si musliman, nego uprkos tome sto si musliman. jer, kako rece peskirko, da bi bio musliman, neke stvari moras prihvatiti i ne dovoditi u pitanje.