Jemen

Post Reply
sarajevoxxxx

#151 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Muhamed Huti novi predsjednik Jemena :-) :
Image
Rejbel po mjeri :lol: , umjereni :lol:
Živi šou, inače Huti su ti jemenska verzija Hezbollaha, i u vjerskom i u političkom smislu na istoj liniji su sa Hezbollahom.
Tvrtko II Kotromanić

#152 Re: Jemen

Post by Tvrtko II Kotromanić »

zar nisu Zejdije blizi sunitima po svom ucenju?
ne ulazim u politicke stavove, pitam cisto s vjerske strane :)

inace sva ova desavanja u Jemenu :run:
jedini kutak arapskog poluotoka bez nafte, puno stanovnistva, puno mladog stanovnistva a fukara teska sve :(

plus toliko us podijeljeni izgleda po svim nekim savovima da ne vidim buducnost ujedinjene jemenske drzave
cyprus

#153 Re: Jemen

Post by cyprus »

Tvrtko II Kotromanić wrote:zar nisu Zejdije blizi sunitima po svom ucenju?
ne ulazim u politicke stavove, pitam cisto s vjerske strane :)

inace sva ova desavanja u Jemenu :run:
jedini kutak arapskog poluotoka bez nafte, puno stanovnistva, puno mladog stanovnistva a fukara teska sve :(

plus toliko us podijeljeni izgleda po svim nekim savovima da ne vidim buducnost ujedinjene jemenske drzave
Ma imaju nafte... samo nedovoljno :oops:
Tvrtko II Kotromanić

#154 Re: Jemen

Post by Tvrtko II Kotromanić »

imaju evo i ja sad procackah malo :D
ali eto, opet stoji da su fukara teska
cyprus

#155 Re: Jemen

Post by cyprus »

Tvrtko II Kotromanić wrote:imaju evo i ja sad procackah malo :D
ali eto, opet stoji da su fukara teska
Pa uz Afganistan su zakucani na azijsko dno... Ove dvije države se komotno mogu porediti sa afričkom bijedom...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#156 Re: Jemen

Post by japin_mutapi »

.
Kat

#157 Re: Jemen

Post by Kat »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Muhamed Huti novi predsjednik Jemena :-) :
Image
Rejbel po mjeri :lol: , umjereni :lol:
Živi šou, inače Huti su ti jemenska verzija Hezbollaha, i u vjerskom i u političkom smislu na istoj liniji su sa Hezbollahom.
Fakat kako ti ne dosadi za sve kriviti Iran i Hezbollah.Huti su ko sto rekose prije mene siiti zeiidije i najblizi su sunitima.
Opetja033

#158 Re: Jemen

Post by Opetja033 »

Kat wrote:Fakat kako ti ne dosadi za sve kriviti Iran i Hezbollah.Huti su ko sto rekose prije mene siiti zeiidije i najblizi su sunitima.
Ovo boldirano niko ne spori. Pisao sam i ranije o tome na ovoj temi, ali recimo Saudijska Arabija je bila glavni zastitnik i saveznik zejdijskog imamata/drzave na sjeveru Jemena sve do njenog sloma 60-tih godina proslog stoljeca. Ali suludo je i zlonamjerno nijekati ulogu Irana u svemu ovome. Hutima ni u ludilu ne bi mogli izvesti ovaj drzavni udar da nemaju pomoc Irana. I to izdasnu pomoc. I ne slazu se sve zejdije (ni obicni ljudi, ni vjerski autoriteti, ni politicki lideri) sa politikom koju provode Huti.
Kao sto su velike sanse da nakon sloma IS-a u Iraku najebu najvise suniti, tako je i sa zejdijama u Jemenu. I to su u mnogo vecoj opasnosti nego suniti Iraka jer je Irak ipak bitna drzava pa ce se morati naci rijesenje koje ce zadovoljavati i sunite. Medjutim Jemen ipak nije u zizi medjunarodne paznje. Dakle bitno je napomenuti da Huti nemaju podrsku kompletne zejdijske zajednice.

Ovaj drzavni udar je zblizio Tursku, S.Arabiju i Katar. Indikativno je da je Erdogan proglasio dan zalosti (ili tri ne mogu sada da se sjetim) u Turskoj nakon smrti kralja Abdullaha i da je bio na dzenazi. Dok vladar UAE nije prisustvovao, koliko sam upucen nije bio ni Sisi iako se ocekivao njegov dolazak. Katarski emir je bio. Dakle izgleda da je razbijena osovina S.Arabija - UAE. Ovdje je i citirana izjava sirijskog opozicionog (politickog) vodstva o tome da je sada na snazi nova koalicija na cijem su celu Turska, S. Arabija i Katar. Sve to nakon sto su Hutu pobunjenici izvrsili drzavni udar.
sarajevoxxxx

#159 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Novi jemenski ministar vanjskih poslova... :-)

Image
Opetja033

#160 Re: Jemen

Post by Opetja033 »

sarajevoxxxx wrote:Novi jemenski ministar vanjskih poslova... :-)

Image
Je li ti ovo ozbiljno ili se zajebajes? Ako je istina zajebali su i Talibane sa imenovanjima svega mi. Junkeya postavise za ministra vanjskih poslova. :lol: :lol: :lol:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#161 Re: Jemen

Post by Zviz »

Nekad fina stara doba u Jemenu, podjelili Ameri i Commies Jemen u dva. Vraca se Komunizam i ostalo - vintage doba na snagi, idemo u 70's 80's --- vratite nam Walkman...
Opetja033

#162 Re: Jemen

Post by Opetja033 »

Situacija u Jemenu:
Image
muzicar_iz_parka

#163 Re: Jemen

Post by muzicar_iz_parka »

Jadna ona država o kojoj Saxxx otvori temu.
sarajevoxxxx

#164 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Huti avionskim projektilima raketirali zgradu predsjedništva u Adenu, u kojoj se nalazio predsjednik Jemena Hadi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#165 Re: Jemen

Post by pici »

hoĆel rusija podržat nove separattiste...preko turske

jel ovi Huti dodju nešHta onima u Ruandi
insomnia78

#166 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Vec sam spominj'o, al' ovdje je prikladnije
Spisak oruzja i opreme koje su Ameri "zagubili" u Jemenu
Image
Challenger__

#167 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

I u čije ruke je otišlo "izgubljeno" oružje? kod Huta ili kod savezničke AQ?
insomnia78

#168 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Zvanicno, nemaju pojma
Nezvanicno, nemamo pojma
Pojavice, se nije igla
baxul

#169 Re: Jemen

Post by baxul »

3 eksplozije u dvije džamije 55 poginulih... maloprije
karanana

#170 Re: Jemen

Post by karanana »

to je ono o cemu pricam i zasto sam otvorio temu prokletstvo muslimana
insomnia78

#171 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Ma zidovi im namjestili
Rampage

#172 Re: Jemen

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:Ma zidovi im namjestili
Šta ti ustvari pokušavaš dokazati svojim opetovanim debilskim komentarima u kojima svakodnevno proturaš priču o tome kako ovdje korisnici za sve krive Jevreje?

Ko je ovdje spomenuo Jevreje, zašto lupaš gluposti? Riječ je o ljudskim žrtvama, ako ne možeš pokazati malo poštovanja onda se suzdrži od idiotskih komentara, bar jednom.
karanana

#173 Re: Jemen

Post by karanana »

filozofski je ovo vrlo jednostavno objasniti.
evo, sve i da mi na neki nacin nekad saznamo da je sunni nacin islama pravi nacin i da su ovi shiti shit, eto nek dobijemo potvrdu od boga da je tako.
ali ko su onda ti sunniji koji u svoje ruke uzimaju pravdu i da u ime boga donose osude za ove krivovjernike? po meni su to najveci nevjernici jer ubijaju ljude a ne dozvoljavaju bogu da ih kazni onako kako on hoce, pa makar to bio dug zivot na zemlji. ali ne, ove budaletine misle da su poslani od boga u misiji da ubijaju one koji su hajmo reci u krivu. e to je draga moja gospodo veci grijeh nego ovih sto ih smatrate nevjernicima jer u svoje ruke uzimate nesto sto bi samo bog trebao da radi. ali dzaba je budaletinama bilo sta govoriti i zato ce muslimani uvijek biti u banani.

a u sustini islam je vrlo jednostavan...zivi svoj zivot, gledaj svoja posla, nastoj da svoj sekund na ovoj planeti ucinis dobrim i nagrada te ceka. ne brini za ostale, postoji sud za njih. kad bi se to pratilo bilo bi nam puno bolje, a ne neki levat naso ubijat neke druge levate sto crtaju muhameda. pa ako su ti crtaci u krivu ima ko ce im suditi.
Last edited by karanana on 20/03/2015 16:39, edited 1 time in total.
Chaush

#174 Re: Jemen

Post by Chaush »

Opetja033 wrote:Ovaj drzavni udar je zblizio Tursku, S.Arabiju i Katar.
Ove sve tri nabrojane drzave su direktno podcinjeni Americi. Ono sto AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) odluci ovi bez pogovora sprovode u djelo.

Erdogan je najopasnije kukavicije jaje koje je podmetnuto muslimanskom svijetu !!
salik79

#175 Re: Jemen

Post by salik79 »

PREKO 150 POGINULIH U TERORISTICKOM NAPADU SUNITSKIH PLEMENA, NA DZAMIJE U JEMENU!
Post Reply