Presmijesno. Mogu te jebat u zdrav mozak, eto sta mogu. Vrhunac gluposti reci da te boli kurac sto je 50% drzave nezadovoljnoOpetja033 wrote:
A za tebe je pretpostavljam "normalna" drzava ona u kojoj se ne obiljezava godisnjica genocida, ona u kojoj se ne prica o genocidu? Providno...
Sasvim je dovoljno vidjeti da zastupas tezu kako Sarajevo treba nekoga privoljavati da voli ovu drzavu. Time sto se nece pricati o genocidu koji je nad Bosnjacima pocinjen.dalje wrote:Ne kontas ti sta mi pricamo.
Shvati da Sarajevo (tj Bosnjaci) nemaju potrebe nikoga privoljavati da ovu drzavu voli. Svako ko je ne voli ima dvije opcije:
1) Da se seli iz nje
2) Da se pokusa odcijepiti
Ako vam se drzava ne svidja treca opcija ne postoji. S toga manje patetike po forumima, postajete jadni koliko i zagovaraci treceg entiteta. Pokusajte URADITI nesto po tom pitanju, ugledajte se na Skote. Samo vec jednom prestanite kukati.
Boli mene kurac volis li ti ovu drzavu ili ne. Apsolutno mi je nebitno misljenje vecine Srba kao i dobrog dijela Hrvata. Onako iskreno.
Uostalom debelo smo off topic, namjerno ili ne - od kako si poceo da diskutujes na ovoj temi sabotiras je pateticnim i jadnim poredjenjem sa manjim bh entitetom.
Škotski referendum
-
Bodkin
#151 Re: Škotski referendum
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#152 Re: Škotski referendum
Malo više teksta ali vrijedno za upoznavanje tematike
Infografika: UK, Britanija, Engleska…
FAQ (ČPP): Referendum o neovisnosti Škotske
Infografika: UK, Britanija, Engleska…
FAQ (ČPP): Referendum o neovisnosti Škotske
- Mister Yes
#153 Re: Škotski referendum
Glup primjer. Srbija je ta koja je razvalila Jugoslaviju. U tom našem slučaju senzibilitet su mogli pokazati samo ostali (Hrvati, Slovenci, Bošnjaci, Albanci, Mađari) i to tako da Srbiji dozvole da ukine pokrajine i da sebi pripoji veći dio BiH i dobar dio Hrvatske. Samo tako je Jugoslavija mogla nastaviti postojanje.dalje wrote: Da je Beograd 80ih imao vise senzibiliteta, poput Londona, Jugoslavija bi postojala i dan danas.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#154 Re: Škotski referendum
sasvim normalno...evo ovijeh 55.3% zabolje QuJaC šHo ovije 44,7% niJesu zadovoljni...deMonkratija je to, nije jedna država jedan voĐŽa 
-
Nomo
#155 Re: Škotski referendum
on @ opetja033 je napisao potpuno potpuno drukcijeBodkin wrote:Presmijesno. Mogu te jebat u zdrav mozak, eto sta mogu. Vrhunac gluposti reci da te boli kurac sto je 50% drzave nezadovoljnoOpetja033 wrote:
A za tebe je pretpostavljam "normalna" drzava ona u kojoj se ne obiljezava godisnjica genocida, ona u kojoj se ne prica o genocidu? Providno...
Sasvim je dovoljno vidjeti da zastupas tezu kako Sarajevo treba nekoga privoljavati da voli ovu drzavu. Time sto se nece pricati o genocidu koji je nad Bosnjacima pocinjen.dalje wrote:Ne kontas ti sta mi pricamo.
Shvati da Sarajevo (tj Bosnjaci) nemaju potrebe nikoga privoljavati da ovu drzavu voli. Svako ko je ne voli ima dvije opcije:
1) Da se seli iz nje
2) Da se pokusa odcijepiti
Ako vam se drzava ne svidja treca opcija ne postoji. S toga manje patetike po forumima, postajete jadni koliko i zagovaraci treceg entiteta. Pokusajte URADITI nesto po tom pitanju, ugledajte se na Skote. Samo vec jednom prestanite kukati.
Boli mene kurac volis li ti ovu drzavu ili ne. Apsolutno mi je nebitno misljenje vecine Srba kao i dobrog dijela Hrvata. Onako iskreno.
Uostalom debelo smo off topic, namjerno ili ne - od kako si poceo da diskutujes na ovoj temi sabotiras je pateticnim i jadnim poredjenjem sa manjim bh entitetom.
-
Nomo
#156 Re: Škotski referendum
hoce li sada ovi sto su izgubili 44 % staviti carape na glavu ,bobmbardovati 4 godine glasgov , napraviti genocid nad vecinom od 56 % i proglasiti Republiku Skotsku Sumsku ?
-
Bodkin
#157 Re: Škotski referendum
@nomo bolje da se nisi javljao
-
Darkstorm
#158 Re: Škotski referendum
Bodkin je doktor svemira, gdje ce ko s njim rijec razmijeniti, a tek neku temu raspravljati. 
-
Romanija
#159 Re: Škotski referendum
Jos jedna cinjenica iz Ujedinjenog Kraljevstva s kojom ljudi bivse Jugoslavije imaju problem, je da ne postoji - formalno - skotska ili engleska nacija ili jos gore, onako balkansko-mesarski, 'narod'. Tako da Skoti sebe poimaju kroz prostor na kome zive, i kulturni identite djeljenja tog prostora sa drugim ljudima, sto se obicno terminoloski tretira ovdje kao nacionalni identitet; ali ne i kao 'narod'. Bilo kakvo poredjenje UK i ex-SFRJ je besmisleno, politicki, kulturoloski, civilizacijski.....
Last edited by Romanija on 19/09/2014 12:58, edited 2 times in total.
- insomnia78
#160 Re: Škotski referendum
Gdanjsk 80-e, kad je Škotska rekla NE
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- cyprus
#161 Re: Škotski referendum
Jebali vas i Srbi i Republika Srpska... Kakve veze ova tema ima sa tim?

-
Bodkin
#162 Re: Škotski referendum
Nikakve. Ne mogu ni u istu recenicu ali pojedincima lakse bude ako napisu da to nije istocyprus wrote:Jebali vas i Srbi i Republika Srpska... Kakve veze ova tema ima sa tim?![]()
- Vitezanin
#163 Re: Škotski referendum
Kvibek je u dva navrata imao referendum i oba puta su odbili (zadnji pout usko, ali ipak nije prošlo).Fact wrote:Je li ovo prvi put ikada da jedna zemlja ne želi svoju nezavisnost?
Štokholmski sindrom.
- Lincoln-Burrows
#164 Re: Škotski referendum
U svakom slučaju Škoti profitiraju, dobit će povećanu autonomiju i olakšice.
Međutim Englezi t.j. Cameron su se pokazali kao zrela većinska nacija i ponudili
te pogodnosti Škotskoj u slučaju da ostanu u UK.
Nezrele nacije bi vjerojatno prijetile ukidanjem autonomije i ratom.
Međutim Englezi t.j. Cameron su se pokazali kao zrela većinska nacija i ponudili
te pogodnosti Škotskoj u slučaju da ostanu u UK.
Nezrele nacije bi vjerojatno prijetile ukidanjem autonomije i ratom.
-
Shkelze
#165 Re: Škotski referendum
Skoti glasali NE, Dodik i republika srbska na aparatima. 
-
swanfilter
#166 Re: Škotski referendum
Dodo je rekao da rezultat nije vazan. Pocetak procesa je vazan.
Skotska, Katalonija, Ukrajina, .... Timboktu, Marakes, Mogadis, ... 2070 godina, Koreje se spojile, Pakistan i Indija ponovo zajedno, Banglades nece. Dalaj Lama napokon kuci, Kina mu oprostila ... BiH jos uvijek kakva jeste ...
Skotska, Katalonija, Ukrajina, .... Timboktu, Marakes, Mogadis, ... 2070 godina, Koreje se spojile, Pakistan i Indija ponovo zajedno, Banglades nece. Dalaj Lama napokon kuci, Kina mu oprostila ... BiH jos uvijek kakva jeste ...
-
KENJAC
#167 Re: Škotski referendum
Vidili Skoti da se ne jede tako dobro zlatnim kasikama ! Bolje sa ovim obicnim ali zato ima ono "made in UK" !
-
KENJAC
#168 Re: Škotski referendum
.... a sto se tice osamostaljenja jedne drzave , gdje got je bila iznad 80% volja gradjana za osamostaljivanjem, tim drzavama ide danas bolje. A gdje je jedan htio zajebat drugoga.... e tu ga svi puse !
- JohnnyS
#169 Re: Škotski referendum
cyprus wrote:Naravno, i ja bih da pozdravim civiliziranost u cijeloj ovoj pričii to je valjda najvažnije od svega - sigurno je da neće pasti niti jedna mrtva glava kakav god ishod referenduma bio...
A podržavam logičnoo opciju NO... Prvenstveno zato što smatram da će to biti fin udarac svim nacionalnim romatičarima širom Evrope i pobjeda razuma nad nacionalnim zanosom... Ako pogledamo objektivno, Škotima realno ne treba avantura zvana nezavisnost... Ne smatram ja da bi Škoti začas bankrotirali kad se otcjepe, ali ne vidim ni kako bi se usrećili... Uostalom, odavno već imaju fudbalsku reprezentaciju, ne znam zašto bi nekome trebao još neki znak nezavisnosti
De ti meni objasni zašto su nacionalni romantičari tolika opasnost pa da zaslužuju fin udarac i zašto je nacionalni zanos u suprotnosti s razumom?
Čudno je veselje na ovoj temi, valjda jer promatrate referendum kroz aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini, pa navijate za "Ne" iako samostalna Škotska ima više smisla nego samostalna Bosna i Hercegovina ili Hrvatska...
-
archi_a
#170 Re: Škotski referendum
Skotska ostaje u okviru V.Britanije a samim tim i u Ujedinjenom kraljevstvu. Ok. Dostojanstveno i u demokratskom ozracju je prosao referendum i ako nista, pokazali su svijetu kako se u razvijenom i civilizovanom drustvu ponasa normalan, dostojanstven, gospodin, covjek. Ne zaboravimo da su nekada bili skoro pa divljaci. Bogami su dobrano napredovali, svaka cast. Sto se tice samog referenduma, mislim da i populacija koja je glasala Yes dobija, jer je nesumljivo poslana poruka Londonu da sa vise paznje i senzibiliteta mora odgovoriti potrebama svih dijelova otoka. London ce morati popustiti i omeksati. Nista vise nece biti isto i mislim da je tu dobitak svih onih koji su htjeli razdvajanje. Iz ovoga ce se zasigurno izroditi napredak.
Kad vec pisem na temu, da i onima koji vuku paralelu Skotska - entitet rs u Bosni i Hercegovini, ponudim odgovor.
Nigdje veze.
Skotska je starija od V.Britanije. Kao samostalna drzava je donijela odluku o spajanju svoje krune sa engleskom krunom. Kako je dobrovoljno usla u uniju, tako se moze i odluciti da izadje iz te unije jer je priznata drzava.
Pisi nikada nije bila drzava, nije bila samostalna i nije starija od Bosne i Hercegovine. Nastala je 92 na genocidu, ubistvima, silovanjima i protjeravanju nesrba.
Porediti ove dvije stvari je kao porediti cokoladu sa govnetom. Lp
Kad vec pisem na temu, da i onima koji vuku paralelu Skotska - entitet rs u Bosni i Hercegovini, ponudim odgovor.
Nigdje veze.
Pisi nikada nije bila drzava, nije bila samostalna i nije starija od Bosne i Hercegovine. Nastala je 92 na genocidu, ubistvima, silovanjima i protjeravanju nesrba.
Porediti ove dvije stvari je kao porediti cokoladu sa govnetom. Lp
-
Darkstorm
#171 Re: Škotski referendum
archi_a wrote:Porediti ove dvije stvari je kao porediti cokoladu sa govnetom. Lp
- It_is_a_Leclerc
#172 Re: Škotski referendum
Pratio sam temeljito rezultate sinoć i slušao analizu.
Kad su objavljeni rezultati za Aberdeen, iz Yes tabora je počelo posipanje pepelom i priznavanje poraza, jer je Aberdeen uz Glasgow bio njihova baza i nadali su se, kako kaže ona zamjenica premijera, makar 50 i koji procent.
Glasgow nije imao dovoljno veliku izlaznost da bi anulirao prednost kojom je Yes tabor otpuhan u nekim okruzima.
Uglavnom, pametna odluka škotskog naroda. Pola ovih što su Za, a nisu iz Škotske, pišu jer Škotsku gledaju kroz prizmu Mela Gibsona.
Kad su objavljeni rezultati za Aberdeen, iz Yes tabora je počelo posipanje pepelom i priznavanje poraza, jer je Aberdeen uz Glasgow bio njihova baza i nadali su se, kako kaže ona zamjenica premijera, makar 50 i koji procent.
Glasgow nije imao dovoljno veliku izlaznost da bi anulirao prednost kojom je Yes tabor otpuhan u nekim okruzima.
Uglavnom, pametna odluka škotskog naroda. Pola ovih što su Za, a nisu iz Škotske, pišu jer Škotsku gledaju kroz prizmu Mela Gibsona.
- sinuhe
#173 Re: Škotski referendum
Kad su Skoti bili divljaci i u odnosu na koga?
- Paranoid
#174 Re: Škotski referendum
Sad bi po poznatom receptu trebalo da oni koji su bila ZA, pocnu kopat rovove na cukama..
-
archi_a
#175 Re: Škotski referendum
@sinuhe
"Skoro kao divljaci" u smislu njihovog otpora, nulte tolerancije i ubijanja kroz vijekove, odnos gali-rimljani ili tip: pogledati Braveheart. Mozda je bolje bilo reci "barbari".
"Divljaci" sam napisao da bi jos vise istakao napredak i pohvalio njihovo danasnje gospodsko i dostojanstveno ponasanje.
"Skoro kao divljaci" u smislu njihovog otpora, nulte tolerancije i ubijanja kroz vijekove, odnos gali-rimljani ili tip: pogledati Braveheart. Mozda je bolje bilo reci "barbari".
"Divljaci" sam napisao da bi jos vise istakao napredak i pohvalio njihovo danasnje gospodsko i dostojanstveno ponasanje.