Sve se to polaže odma. Poseban pisani test je dio testiranja koji uključuje pitanja iz ta 4 zakona, plus kako su ostavili mogućnost samim tekstom konkursa i druga pitanja iz općeg znanja( koja mogu biti bilo šta znači), ali ako je vjerovati čovjeku koji nas je zvao, fokus će biti na ta 4 zakona. Pitanja su sa opcionim odgovorima, znači zaokružiš jedan jedan od ponuđenih odgovora koji smatraš tačnim. U test općeg znanja ulazi i esej na zadatu temu. Esej nosi 10 bodova, a ova pitanja 30, znači TOZ ukupno nosi 40 bodova. Za pristupanje daljem procesu selekcije tj testu fiz, spremnosti za prvi nivo pristupanja ( policajac ) potrebno je na TOZ-u ostavraiti 24 boda od 40,a za drugi nivo pristupanja čin "mlađi inspektor" potrebno je ostvariti 30 bodova.cazinjanin3 wrote:Ma drug razumijem ja da će biti ta 4 zakona, ali nećeš odmah polagati to sve, sad imaš test općeg znanja koji će obuhvatiti samo nešto iz zakona, osnove neke a kasnije imas POSEBNI TEST koji će biti baziran samo na zakone. Prvenstveno sam mislio na test opšteg znanja i ta opšta pitanja kad sam reko kako nisu dali ko za vojsku.
Nakon što zavrsimo taj test, komisja to pregleda određeni vremenski period, koji niko ne zna koliko će potrajati ( npr 10-tak dana), i onda zakazuju test fizičke spremnosti.