Granična policija - konkurs

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
gerber7

#151 Re: Granična policija - konkurs

Post by gerber7 »

cazinjanin3 wrote:Ma drug razumijem ja da će biti ta 4 zakona, ali nećeš odmah polagati to sve, sad imaš test općeg znanja koji će obuhvatiti samo nešto iz zakona, osnove neke a kasnije imas POSEBNI TEST koji će biti baziran samo na zakone. Prvenstveno sam mislio na test opšteg znanja i ta opšta pitanja kad sam reko kako nisu dali ko za vojsku.
Sve se to polaže odma. Poseban pisani test je dio testiranja koji uključuje pitanja iz ta 4 zakona, plus kako su ostavili mogućnost samim tekstom konkursa i druga pitanja iz općeg znanja( koja mogu biti bilo šta znači), ali ako je vjerovati čovjeku koji nas je zvao, fokus će biti na ta 4 zakona. Pitanja su sa opcionim odgovorima, znači zaokružiš jedan jedan od ponuđenih odgovora koji smatraš tačnim. U test općeg znanja ulazi i esej na zadatu temu. Esej nosi 10 bodova, a ova pitanja 30, znači TOZ ukupno nosi 40 bodova. Za pristupanje daljem procesu selekcije tj testu fiz, spremnosti za prvi nivo pristupanja ( policajac ) potrebno je na TOZ-u ostavraiti 24 boda od 40,a za drugi nivo pristupanja čin "mlađi inspektor" potrebno je ostvariti 30 bodova.
Nakon što zavrsimo taj test, komisja to pregleda određeni vremenski period, koji niko ne zna koliko će potrajati ( npr 10-tak dana), i onda zakazuju test fizičke spremnosti.
amomamom11

#152 Re: Granična policija - konkurs

Post by amomamom11 »

jednostavno receno imamo dva testa 24.01
test od 30 pitanja, i drugi test je esej... u prvom testu su sadrzana tri zakona plus ustav, te ostala pitanja is op.znanja
to je to
secret_name

#153 Re: Granična policija - konkurs

Post by secret_name »

Ima li neko iz Bihaca da se prijavio/la za cin mladjeg inspektora?
STIFLER777

#154 Re: Granična policija - konkurs

Post by STIFLER777 »

amomamom11 wrote:jednostavno receno imamo dva testa 24.01
test od 30 pitanja, i drugi test je esej... u prvom testu su sadrzana tri zakona plus ustav, te ostala pitanja is op.znanja
to je to

znaci 30 pitanja vecinom uredjenje BiH i policiski zakoni ovi iz vojske imali 100 al nisu esej
MUP_KS

#155 Re: Granična policija - konkurs

Post by MUP_KS »

Raja imam i ja iskustva po konkursima,al za MUP_KS se prijavljujem već 3 puta i bilo je 15 zakona da se nauči ovo je smiješno za graninčnu,i ovaj sad zadnji konkurs prošle god znači učio sam puna 2 mjeseca od 60 bod sa esejom osvoji sam 53 boda i bio od 13o koliko primaju na 80 mjesto po bodovima tj uletio sam,ali onda dolazi ljekarski na kojem traži dlaku u jajetu ko nema štele,i izmišlja mi dijagnozu krive ličme i šalje me na snimak kod ortopeda.Ortoped zaključuje da mi je kičma sasvim normalna i s obzirom na moju visinu od 2 metra i odlična i daje mi uredan nalaz.Taj sam nalaz odnio u mupovu ambulantu gdje me njihov bogalj doktor obara.Nadam se da neče biti i za graničnu ovako jer stvarno više nemam živaca se prijavljivat od silnih štela SRETNO NAM SVIMA :bih:
astala_vistala

#156 Re: Granična policija - konkurs

Post by astala_vistala »

MUP_KS wrote:Raja imam i ja iskustva po konkursima,al za MUP_KS se prijavljujem već 3 puta i bilo je 15 zakona da se nauči ovo je smiješno za graninčnu,i ovaj sad zadnji konkurs prošle god znači učio sam puna 2 mjeseca od 60 bod sa esejom osvoji sam 53 boda i bio od 13o koliko primaju na 80 mjesto po bodovima tj uletio sam,ali onda dolazi ljekarski na kojem traži dlaku u jajetu ko nema štele,i izmišlja mi dijagnozu krive ličme i šalje me na snimak kod ortopeda.Ortoped zaključuje da mi je kičma sasvim normalna i s obzirom na moju visinu od 2 metra i odlična i daje mi uredan nalaz.Taj sam nalaz odnio u mupovu ambulantu gdje me njihov bogalj doktor obara.Nadam se da neče biti i za graničnu ovako jer stvarno više nemam živaca se prijavljivat od silnih štela SRETNO NAM SVIMA :bih:
Sta konkretno podrazumjeva taj ljekarski pregled? ako ti nije mrsko da navdes sve
MUP_KS

#157 Re: Granična policija - konkurs

Post by MUP_KS »

Oči,zubi,vid psiho test,ekg srca,sluh,mokraća i krv i na kraju se skidaš go kod ovog sto je mene skino otac ga jebo
gerber7

#158 Re: Granična policija - konkurs

Post by gerber7 »

MUP_KS wrote:Oči,zubi,vid psiho test,ekg srca,sluh,mokraća i krv i na kraju se skidaš go kod ovog sto je mene skino otac ga jebo
Bude li problem ako imas puno popravljenih zuba? Vrijedi li to skidanje i za žene, dobiju li barem doktora istog spola?
STIFLER777

#159 Re: Granična policija - konkurs

Post by STIFLER777 »

gerber7 wrote:
MUP_KS wrote:Oči,zubi,vid psiho test,ekg srca,sluh,mokraća i krv i na kraju se skidaš go kod ovog sto je mene skino otac ga jebo
Bude li problem ako imas puno popravljenih zuba? Vrijedi li to skidanje i za žene, dobiju li barem doktora istog spola?

ljekarki sada nece biti 24 tog on je na kraju koliko sam vido sto se tice ljekarskog najvise me vid plasi nije d nevidim dobro nego na ljekarski za vozacki ova teta mi rekla mogo bi bolji imat
STIFLER777

#160 Re: Granična policija - konkurs

Post by STIFLER777 »

Malik Urcic wrote:
ivannPetrovic wrote:
A gdje mogu naci ta 4 zakona :-(
Da, veoma ih je teško ih pronaći. Meni je trebalo preko 2 minute. :-)

http://www.granpol.gov.ba/print/?cid=175,2,1
http://www.granpol.gov.ba/print/?cid=29,2,1
http://www.fmup.gov.ba/files/file/zakon ... ima-bs.pdf
http://www.ccbh.ba/public/down/USTAV_BO ... NE_bos.pdf

ova pitanja iz ta 4 zakona hoce li isto biti zaokruzi tacan odg ili ce biti pitanje pa pisi o njemu
TOTTI011

#161 Re: Granična policija - konkurs

Post by TOTTI011 »

STIFLER777 wrote:
Malik Urcic wrote:
ivannPetrovic wrote:
A gdje mogu naci ta 4 zakona :-(
Da, veoma ih je teško ih pronaći. Meni je trebalo preko 2 minute. :-)

http://www.granpol.gov.ba/print/?cid=175,2,1
http://www.granpol.gov.ba/print/?cid=29,2,1
http://www.fmup.gov.ba/files/file/zakon ... ima-bs.pdf
http://www.ccbh.ba/public/down/USTAV_BO ... NE_bos.pdf

ova pitanja iz ta 4 zakona hoce li isto biti zaokruzi tacan odg ili ce biti pitanje pa pisi o njemu
Sve ti je, "zaokruzi", ja mislim 3-4 ponudjena odg, i jedan od njih tacan..
Ma, sve je to bezveze, "stela", ilegalna dela, prijatelji moji..
Zelim svima mnogo srece..
MUP_KS

#162 Re: Granična policija - konkurs

Post by MUP_KS »

Ma samo da nisu pokvareni zubi,poprvljani ok,ma ako imaš vezu možeš i bez zuba,a isti doktor gleda i vas djevojke,samo što se gole ne skidate već u donji veš!
TOTTI011

#163 Re: Granična policija - konkurs

Post by TOTTI011 »

MUP_KS wrote:Ma samo da nisu pokvareni zubi,poprvljani ok,ma ako imaš vezu možeš i bez zuba,a isti doktor gleda i vas djevojke,samo što se gole ne skidate već u donji veš!
Kad ste već kod zuba, ja poznajem dečka koji je primljen u MUP SBK, Travnik. Dečko nije imao prednjih zuba uopšte, ali na ljekarskom su mu rekli, da prolazi ipak, ali eto da je uvjet da napravi zube. Naravno momak je napravio zube i sada je policajac!
Štela je bitna, možeš imati 118 kg, biti visok 180 cm, i bez zuba, ali ako imaš koga to je to..
amomamom11

#164 Re: Granična policija - konkurs

Post by amomamom11 »

sta je vama bitno u ovim zakonima, sta mislite koja bi pitanja mogla biti
mostar12345

#165 Re: Granična policija - konkurs

Post by mostar12345 »

ko se najvise pita u granicnoj policiji,,da trazimo stelu :-D :-D :-D
TOTTI011

#166 Re: Granična policija - konkurs

Post by TOTTI011 »

mostar12345 wrote:ko se najvise pita u granicnoj policiji,,da trazimo stelu :-D :-D :-D
Jel direktorova zadnja, ili :bih:
STIFLER777

#167 Re: Granična policija - konkurs

Post by STIFLER777 »

da meni George Bush sredjiva kakve sam srece nebih prosao
mostar12345

#168 Re: Granična policija - konkurs

Post by mostar12345 »

STIFLER777 wrote:da meni George Bush sredjiva kakve sam srece nebih prosao
a ima ih i nepojave se pa prodzu,,jebiga brate :? :? :? :? :?
STIFLER777

#169 Re: Granična policija - konkurs

Post by STIFLER777 »

mostar12345 wrote:
STIFLER777 wrote:da meni George Bush sredjiva kakve sam srece nebih prosao
a ima ih i nepojave se pa prodzu,,jebiga brate :? :? :? :? :?

da bas tako ili dodju neki levati i nemoraju nista odradit kako treba ali prodju jbga ali nesto mislim da vecina sto se prijavi kao imaju neku stelu samo ih ovi izrade kao mene npr zasto covjek fino nekaze mogu ti uciniti ili nmgu nego kaze bice uredu a ne progovori nikome nista
MUP_KS

#170 Re: Granična policija - konkurs

Post by MUP_KS »

To ste upravu,imao sam ja takvih štela pa te sjebu a obečavaju zlato,pa reci ne mogu i to je to jebem ti laŽove koji daju uzaludne nade!!!
dizdarr

#171 Re: Granična policija - konkurs

Post by dizdarr »

Ovi što prođu bit će bolji od onih 300 spartanaca, možemo ih na olimpijadu poslati slobodno.
Što se tiče rezultata pismenog, sigurno će trajati mjesec dana minimalno.
Neka mi misao prolijeće kroz glavu, nas preko 4000 je spremno da ide dodatno na obuku godinu dana bez plate, poslije opet da radi onaj period probni sa manjom platom, pa to sve govori koliko svi mi želimo ovaj posao. Sretno da najsposobiniji prođu aBd. :bih:
moke_017

#172 Re: Granična policija - konkurs

Post by moke_017 »

Jebote, kolko vas ovdje napamet priča to nije normalno :-) , pa imam osjećaj da vas pola nije ni pročitalo konkurs, a svi imate neka negativna mišljenja, jarane nauči ona četri zakona, i spremi se fizički, i proći ćeš.Ja smijem ruku dat da pola kandidata će doć a neće ni jednom pročitat zakone, i nisu u stanju istrčati ni 1000 metara a kamoli 2400.
TheNumber23

#173 Re: Granična policija - konkurs

Post by TheNumber23 »

moke_017 wrote:Jebote, kolko vas ovdje napamet priča to nije normalno :-) , pa imam osjećaj da vas pola nije ni pročitalo konkurs, a svi imate neka negativna mišljenja, jarane nauči ona četri zakona, i spremi se fizički, i proći ćeš.Ja smijem ruku dat da pola kandidata će doć a neće ni jednom pročitat zakone, i nisu u stanju istrčati ni 1000 metara a kamoli 2400.
Kemo ti kao da ne zivis u Bosni, nasmija me stvarno haha
moke_017

#174 Re: Granična policija - konkurs

Post by moke_017 »

TheNumber23 wrote:
moke_017 wrote:Jebote, kolko vas ovdje napamet priča to nije normalno :-) , pa imam osjećaj da vas pola nije ni pročitalo konkurs, a svi imate neka negativna mišljenja, jarane nauči ona četri zakona, i spremi se fizički, i proći ćeš.Ja smijem ruku dat da pola kandidata će doć a neće ni jednom pročitat zakone, i nisu u stanju istrčati ni 1000 metara a kamoli 2400.
Ne znam samo vidim niču novi nikovi samo za ovu temu, a isto znam da mnogi kotiste izgovor što nisu prošli prvi krug, štela, štela, a nisu u stanju naučit četri zakona, poznajem ljude koji su se zaposlili u MUP bez štele, mada tu štela ubi u kost, al ljudi jednostavno bili najbolji, i nisi ih mogo oborit,
štela te jedino može sjebat kad dožeš pred komisiju :)
gerber7

#175 Re: Granična policija - konkurs

Post by gerber7 »

moke_017 wrote:
TheNumber23 wrote:
Ne znam samo vidim niču novi nikovi samo za ovu temu, a isto znam da mnogi kotiste izgovor što nisu prošli prvi krug, štela, štela, a nisu u stanju naučit četri zakona, poznajem ljude koji su se zaposlili u MUP bez štele, mada tu štela ubi u kost, al ljudi jednostavno bili najbolji, i nisi ih mogo oborit,
štela te jedino može sjebat kad dožeš pred komisiju :)
Slažem se da ima ljudi koji nisu ni konkurs pročitali, ali i ti druže malo gledaš kroz ružičaste naočale. Evo ja sam naučila 4 zakona, mogu istrčat 2400, uradim 10 sklekova za 10 sec itd, nisam nešto prespremna, ali nisam ni smotana previše....pa vidjet ćemo kako ću proći, mozda dobijem na esej 2 boda od 10, pa ne uspijem proći ni TOZ ( brate puno taj esej nosi), mozda i ako prođem dobijem 3 od 25 na interviju, opet ne kažem da nema ljudi koji prođu i bez štele, ali ipak je ovo BiH. I nije samo ovaj i slični konkursi, godinama učim kojekakve zakone konkurišući po raznim institucijama na pozicije stručnih saradnika, ali slabo to pije vode, puno puta se desilo i da imam najviše bodova, ali uzalud je to. I nije to negativan stav, već realan. A ko zna , možda nas neka luda sreće ovaj put i posluži, treba opet vjerovati i u to :)
Post Reply