Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
- neravip
#151 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Za kog god da glasam opet će na vlast isti.......
svake izbore sam izlazio,i glasao za promjene,nikad za ovu stoku i opet
oni na vlasti....jeble ih koalicije.....realno nema kod nas puno naroda koji razmišlja glavom...
ili su uhljebljeni,pa moraju glasat za 'ove' ili su zatucani seljaci koji ne znaju za
drugo osim da glasaju 'za svoje'.....kod mene nana,85 joj godina,nikad fulila ni jedne izbore,
i uvijek glasa za Bakira (Aliju),ne da reć da se glasa za nekog drugog,jok......i takih je pun k..ac........
jebo te izbori.......izać i zajebavat se sa listićem.......bit će na klixu galerija 'izvala'....pa ko bude
najbolji......
oni na vlasti....jeble ih koalicije.....realno nema kod nas puno naroda koji razmišlja glavom...
ili su uhljebljeni,pa moraju glasat za 'ove' ili su zatucani seljaci koji ne znaju za
drugo osim da glasaju 'za svoje'.....kod mene nana,85 joj godina,nikad fulila ni jedne izbore,
i uvijek glasa za Bakira (Aliju),ne da reć da se glasa za nekog drugog,jok......i takih je pun k..ac........
jebo te izbori.......izać i zajebavat se sa listićem.......bit će na klixu galerija 'izvala'....pa ko bude
najbolji......
-
zippoo87
#152 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
nasmija me ovo i tako je kod vecine starijih alineravip wrote:Za kog god da glasam opet će na vlast isti.......
najbolji......
ima tu jedna caka...ti starijih polahko nestaje a novih mladjih,oni dolaze
eh ako sada naucimo mladje da "nema od toga nista",tek onda smo najebali a svi mi starimo polahko
ja se vec bojim za sebe,ako pomislim da ce ove poslijeratne generacije doci u sada nasu dob i kako ce oni sta rjesavati...to veze ni o cemu nema a nemaju od koga puno ni nauciti...svaki aspekt drustva je ostecen na neki nacin
mislite malo i na buducnost,svoju i svoje djece...zajebite i nene i starudiju
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#153 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
I ako ne mogu niti bi, eto opet sam nako probao da vidim sta bi ispalo, dao sam odgovore ne da bi samo vidio kakv bezveze rezultat nego sta mislim.
•
BOSS
Bosanska stranka – Mirnes Ajanović
81 %
•
DNZ
Demokratska narodna zajednica
78 %
•
SBB
Savez za bolju budućnost
75 %
•
DF
Demokratska fronta
75 %
•
NS
Naša stranka
72 %
•
PS
Posavska stranka
66 %
•
NSRzB
Narodna stranka radom za boljitak
59 %
•
HDZ1990
Hrvatska demokratska zajednica 1990
50 %
•
PDP
Partija demokratskog progresa
50 %
•
SDS
Srpska demokratska stranka
50 %
•
SDP
Socijaldemokratska partija
50 %
•
SBiH
Stranka za BiH
47 %
•
HSP
Hrvatska stranka prava
47 %
•
SDA
Stranka demokratske akcije
41 %
•
SNSD
Stranka nezavisnih socijaldemokrata
34 %
•
SP RS
Socijalistička partija Republike Srpske
34 %
•
HDZ
Hrvatska demokratska zajednica
31 %
•
DNS
Demokratski narodni savez
28 %
•
BOSS
Bosanska stranka – Mirnes Ajanović
81 %
•
DNZ
Demokratska narodna zajednica
78 %
•
SBB
Savez za bolju budućnost
75 %
•
DF
Demokratska fronta
75 %
•
NS
Naša stranka
72 %
•
PS
Posavska stranka
66 %
•
NSRzB
Narodna stranka radom za boljitak
59 %
•
HDZ1990
Hrvatska demokratska zajednica 1990
50 %
•
PDP
Partija demokratskog progresa
50 %
•
SDS
Srpska demokratska stranka
50 %
•
SDP
Socijaldemokratska partija
50 %
•
SBiH
Stranka za BiH
47 %
•
HSP
Hrvatska stranka prava
47 %
•
SDA
Stranka demokratske akcije
41 %
•
SNSD
Stranka nezavisnih socijaldemokrata
34 %
•
SP RS
Socijalistička partija Republike Srpske
34 %
•
HDZ
Hrvatska demokratska zajednica
31 %
•
DNS
Demokratski narodni savez
28 %
- animus
#154 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
E to je ta opcija za SDAVjecitiStudent wrote:Ako na svakom pitanju ima i opcija "akobogda", lako je.Mister Yes wrote:Kolegica koja je mislila glasati za SDA uradila je i dobila NS![]()
Onda je tvrdila da se i ne može dobiti SDA. Onda sam ja uradio sa namjerom da dobijem SDA i naravno dobio sam SDA i to 88%![]()
Znam ih u dušu.
P.S.
Kod mene ubjedljiva pobjeda DF-a od 89 %, slijede BOSS, Posavska stranka I DNZ po 77%.
BOSS ne mogu organski podnijet, nisam iz Posavine a DNZ mi je daleko od ubjedjenja, ostaje ovaj DF jedina opcija.
Vidjet cemo do izbora sta ce se desavati jer kod nas se nikad ne zna do kraja.
- šatirana_ljubičica
#155 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Meni DNZ, Boss, NS ...
nigdje veze
- Seoskivaralica
#156 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Ma ne treba izaci nikako.....
Nesta kontam pa svake izbore izlazim a nikad se isti likovi ne mijenjaju na tv , u opstini , u kantonu , samo sad puca penal ovaj sad onaj....sve isto.....
Hajmo probati i tu varijantu sto kae djuro.....
Niko da ne izadje od ovih sto nemaju direktne koristi , jal indirektne , od pojedinih stranaka.......
Ali ovo zvuci isto ono: neka nevini baci prvi kamen onda mogu svi redom.....
Nesta kontam pa svake izbore izlazim a nikad se isti likovi ne mijenjaju na tv , u opstini , u kantonu , samo sad puca penal ovaj sad onaj....sve isto.....
Hajmo probati i tu varijantu sto kae djuro.....
Niko da ne izadje od ovih sto nemaju direktne koristi , jal indirektne , od pojedinih stranaka.......
Ali ovo zvuci isto ono: neka nevini baci prvi kamen onda mogu svi redom.....
- Mister Yes
#157 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Evo konkretno kako su u glasometru napravili razliku između SDP i DF po pitanjima:zippoo87 wrote:pogledajte samo koliko su daleko programi SDA i SDPa...od programa recimo NSa i DFa
programi nebo i zemlja...evo jos jedan dokaz zasto trebaju promjene
Pitanje 1 (hrvatsko pitanje rješavati zajedno sa Sejdić Finci)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 3 (JMBG da pokazuje u kojem entitetu se rodila osoba)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 5 (teritorijalna organizacija mora obuhvatati oba entiteta)
SDP-NE
DF-DA
Pitanje 7 (zakon o prebivalištu da uvede pojačane kontrole prebivališta)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 8 (ukinuti ustavnu odredbu koja onemogućava smanjenje plata poslanicima)
SDP-NE
DF-DA
Pitanje 11 (ubijati kerove)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 13 (zaduživanjem popunjavati budžet)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 14 (protesti u februaru 2014. bili usmjereni ka rušenju ustavnog poretka)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 15 (ponovno kandidirati izabrane zvaničnike koji su odgovorni za loše funkcionisanje vlasti)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 18 (energetski projekti trebaju biti prioritet u odnosu na zaštitu životne sredine)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 19 (privatizirati državne kompanije koje posluju s profitom, ako će to značiti smanjenje korupcije)
SDP-NE
DF-DA
Pitanje 20 (vjeronauka u prosjek ocjena)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 23 (Da li podržavate izmjene zakona o radu po kojima kolektivni ugovor više ne bi radnicima garantovao sva prava koja im sada garantuje?
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 25 (izborne liste zatvoriti)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 26 (diskreciona sredstva iz budžetskih rezervi zvaničnici trebaju dijeliti bez jasno uspostavljenih kriterija)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 27 (diferencijalne stope PDV-a)
SDP-NE
DF-DA
Pitanje 29 (Parlament BiH treba biti jedino tijelo koje odlučuje o sukobu interesa)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 30 (Da li je opravdano dodjeljivanje ugovora o istraživanju ili eksploataciji prirodnih resursa poput uglja i nafte, bez javnih tenderskih procedura)
SDP-DA
DF-NE
Pitanje 31 (Smanjenje troškova administracije mora biti prioritet procesa reforme javne uprave)
SDP-NE
DF-DA
Ofirno zar ne?
-
zippoo87
#158 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
ne znam na sto tacno ciljas ali...moguce je da je ovo ustimano da se DF reklamira
mada,evo na sva ova pitanja gdje je SDP ne,ja sam odgovorio sa DA....znaci da se toliko razlikujemo u misljenju
mada,evo na sva ova pitanja gdje je SDP ne,ja sam odgovorio sa DA....znaci da se toliko razlikujemo u misljenju
- Mister Yes
#159 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Naravno da je naštimano. Uopšte ne odgovora istini kada su u pitanju stavovi SDP-a.zippoo87 wrote:ne znam na sto tacno ciljas ali...moguce je da je ovo ustimano da se DF reklamira
- Magarece_godine
#160 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Osjećam, 12. Oktobar ove godine bit će lijep dan. Pa i Željko Majstorović je rekao da snijeg možemo očekivati tek u novembru. Bit će lijep dan. Idealan za biranje. Narodne mase širokih i uskih shvatanja hrlit će ka biračkim mjestima, kako bi svoju budućnost učinili ljepšom. Krenut će na izbore hiljade i stotine hiljada nepismenih i polupismenih Srba, Bošnjaka, Hrvata i Mješanih ali za njih će birališta biti zatvorena. Na ulazima škola, mjesnih zajednica i drugih društvenih objekata gdje se vrši čin glasanja/glasovanja dočekat će ih ova obavjest/obavještenje:
„Na izborima 2014. godine mogu glasati samo pismeni, obrazovani i samosvjesni građani BiH, koji znaju koliko je odgovoran čin zaokruživanja imena na listićima. Glasali ste toliko puta, sada se vratite kući!!!! Centralna izborna komisija!“
Izlaznost birača u 12 sati bit će 0. Tako i u 15. Panika će zavladati u redovima Bakirovih, Zlatkovih, Reisovih, Generalovih, Dodikovih, Tadićevih, Bosićevih, Lijanovih, Onih i Ovih ... Dat će se u trku, tražiti jednog pismenog, obrazovanog i samosvjesnog građanina BiH, koji ima pravo glasa da izađe na izbore. Očajavat će u 18 sati. U 18 i 30 proširit će se vijest da je Dodik našao takvog, birača s pravom glasa koji će izaći na izbore. Frajer će uzeti liste i zaokružiti. Sve redom. I svi će pobijediti. A pametni će i dalje sjediti kući i slušati Balaševića i pjesmu Krivi smo mi.
SVI NA IZBORE DA IM SE MAME ........... ZAOKRUŽI BILO KOGA, SAMO NEMOJ OVE NA VLASTI. ŠIRI DALJE!!!
„Na izborima 2014. godine mogu glasati samo pismeni, obrazovani i samosvjesni građani BiH, koji znaju koliko je odgovoran čin zaokruživanja imena na listićima. Glasali ste toliko puta, sada se vratite kući!!!! Centralna izborna komisija!“
Izlaznost birača u 12 sati bit će 0. Tako i u 15. Panika će zavladati u redovima Bakirovih, Zlatkovih, Reisovih, Generalovih, Dodikovih, Tadićevih, Bosićevih, Lijanovih, Onih i Ovih ... Dat će se u trku, tražiti jednog pismenog, obrazovanog i samosvjesnog građanina BiH, koji ima pravo glasa da izađe na izbore. Očajavat će u 18 sati. U 18 i 30 proširit će se vijest da je Dodik našao takvog, birača s pravom glasa koji će izaći na izbore. Frajer će uzeti liste i zaokružiti. Sve redom. I svi će pobijediti. A pametni će i dalje sjediti kući i slušati Balaševića i pjesmu Krivi smo mi.
SVI NA IZBORE DA IM SE MAME ........... ZAOKRUŽI BILO KOGA, SAMO NEMOJ OVE NA VLASTI. ŠIRI DALJE!!!
- Hajvan
#161 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Mister Yes wrote:Naravno da je naštimano. Uopšte ne odgovora istini kada su u pitanju stavovi SDP-a.zippoo87 wrote:ne znam na sto tacno ciljas ali...moguce je da je ovo ustimano da se DF reklamira
Pa Brkan je pokrenuo ovu stranicu
- webby-x
#162 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Dobar ovaj glasometar.
I meni izbacuje DF i BOSS.
Dobro ga je Brkan uštimao, a NDI plaća.

I meni izbacuje DF i BOSS.
Dobro ga je Brkan uštimao, a NDI plaća.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#163 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
ja sam za DA
-
almir90
#164 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Sva je se priča svela na to, da su svi lopovi, i novi, i stari. To je prvo što svi govore, bilo gdje da se sa nekim stupi u kontakt. Ja sam opet za to, da se skine trenutna vlast lopova, pa neka dođe nova, bila poštena ili kriminalna (mada su sve prilike za ove druge). Ako smo već osuđeni na propast, i da će nam vladati samo kriminalci, neka ih makar mijenjamo. Ne mogu se 20 godina samo jedni bogatiti, nek dođe red i na nekog drugog. Ni jedno, ni drugo nije riješenje (ostaviti trenutnu vlast, ili je dati nekome novom), ali bez riskiranja, nećemo ništa saznati. Ono što znamo da je trenutna garnitura čisti lopovluk, koja je se na sve načine potrudila da se privreda uništi za većinu, da bi tržištem vladao mali broj ljudi, koji zarađuju milione, dok je ogroman broj ljudi radi toga morao staviti ključ u bravu svog privatnog biznisa. Ja sam za to da dođe nova vlast kriminalaca, koji će da se trude da razvijaju privredu, i onda da kradu, jer tada će biti dobro i nama i njima. A, ovako dok većina propada, a manjina ostvaruje ogroman kapital, mi ćemo dotaknuti dno za par godina.
- pirmin
#165 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Moj X ide kandidatu/-kinji koji/-a je free spirit-duhovno nastrojen/-a, iznimno bogatog rijecnika, slusa FNM izmedju ostalog, igra basket u slobodno vrijeme i ima dobro polozene licne planete u natalnoj karti - posten/-a al namazan/-a svim bojama. 
-
staradis
#166 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Za nekoga ka nije imao priliku
- Drvosjeca iz Dejcica
#167 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Tako je.staradis wrote:Za nekoga ka nije imao priliku
Ja ću ove godine glasati iz protesta i bunta, biram Komunističku partiju BiH. Ne mogu biti gori od ovih danas.
- iz dna duše
#168 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Ja sam odlučila, dajem glas onima koji nisu imali priliku, a iz čijih redova poznajem bar neke osobe i znam da nisu do danas kompromitovane... Znam da je davanje glasa malim i mladim partijama možda "izgubljen" glas, ali oni kojma sam davala glas godinama su me iznevjerili i postali isti kao i oni iz ostalih partija. Angažiranje u partiji je vodjeno isključivo koristoljubljem. Samo imaju uslovno rečeno blažu retoriku i još uvijek se predstavljaju kao "građanska" a šuruju i sa crnim đavlom, samo da ostanu na vlasti.
- šatirana_ljubičica
#169 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
kako komentarišete predizbornu kampanju: predstava je počela, igra se na daskama koje njima kuće, vikendice, jahte, skrivene žiro račune znače... žanr, satira
a baš je radončiću umjesno ovo sa cunamijem..s obzirom na ovogodišnje poplave, lijepo je pravo podsjećati birače na veliku vodu pa makar i u ovom kontekstu...
po ovome se vidi koliko je obziran prema narodu
a baš je radončiću umjesno ovo sa cunamijem..s obzirom na ovogodišnje poplave, lijepo je pravo podsjećati birače na veliku vodu pa makar i u ovom kontekstu...
po ovome se vidi koliko je obziran prema narodu
- šatirana_ljubičica
#170 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
[quote="motorna_pila"][quote="O'zone"]
oplakah

- Tesla10
#171 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Da li postoji stranica na kojoj mogu vidjeti biografije od svih kandidata iz svih stranaka za ove izbore?
-
Novak20
#172 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Nije možda konstruktivno ali znam za koga neću glasati.

-
zippoo87
#173 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
a oni sa floskulom "svi su isti,nema se za koga glasati" su za "sikire" 
pa to u glavi nema trunku pameti...sinoc sam sa jednim tupio pola sata...nema frajer argumente ali ima tvrdokorni stav
a zali se kako mu vlast nije pomogla,kako je imao direktne stete od poplava,bla bla
znaci ne godi mu vlast,zali se na istu a opet nece glasati ...cudna neka logika u vecine bosanaca
pa to u glavi nema trunku pameti...sinoc sam sa jednim tupio pola sata...nema frajer argumente ali ima tvrdokorni stav
a zali se kako mu vlast nije pomogla,kako je imao direktne stete od poplava,bla bla
znaci ne godi mu vlast,zali se na istu a opet nece glasati ...cudna neka logika u vecine bosanaca
- moon_walker_90
- Logovan
#175 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Boze sacuvaj.GraphicDesigner wrote:Ja cu da glasam za SDA i za Alijnog Bakira.
Nema jace, pstenije i drzavotvornije stranke u BiH.