McDonalds zatvara sve restorane po BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Warashii

#151 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH

Post by Warashii »

nellismo wrote:
OldMayor wrote:
Lucky Strike wrote: Da, da.. Samo što studenti u Americi ili Njemačkoj rade za 8 - 10 dolara/eur po satu, dok ovdje radiš za 1,5 - 2 KM još se pritom slomis od posla..

I treba da se udaras nogom u guzicu jer radis u Meku i imas posao od 400 - 500 KM i gle čuda i prijavljen si...

Popisam se ja na te pare.. Svi bi mi evropski standard , a afričku platu.. Jer nismo navikli na bolje..
A ajde malo provjeri koliki su troskovi zivljenja u jednoj Njemackoj? Koliko je npr karta za voz, kolika je kirija itd.

Da se razumije ja bih volio da su te plate 4000 KM, ali jos jednom ponavljam sta ti ocekujes i koliku platu ako npr jedan DOKTOR ima 1200-1300 KM.
Ajmo eto uporediti odgovornost jednog doktora i jednog okretaca pljeskavica. :run:
Ali opet šta će neko sa 450KM? To je čisto lova da se preživi mjesec.
A sta ce neko bez 450KM?
almir90

#152 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH

Post by almir90 »

Warashii wrote:
A sta ce neko bez 450KM?
Pa zna se, grebati od roditelja za kafe, gdje će onu kafu razvlačiti tri sata, i pljuvati kako ova država *urcu ne valja. Svi su im krivi, osim njih samih. :lol:
OldMayor

#153 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH

Post by OldMayor »

@lucky strike,

Jeste, ali su zato su kirije troduplo, cetveroduplo vise. Uostalom, ako vec poredis plate sa svabama, onda poredi sve. PA poredi i doktore, nastavnike, radnike u proizovodnji itd. Nemoj samo McD radnike.

Ja ti ponavljam, ne razumijem kako ocekujes da neki konobar u McD ima platu vecu od 1000 KM, ako su tolike plate nastavnicima, doktorima, ljudima koji rade po bankama, proizvodnim firmama itd.

Plata od 500 KM (ako je tolika) u nasem okruzenju, za ono sto radi ta osoba je sasvim realna. E sad, druga je stvar sta bi mi voljeli. I ja smatram da trebam imati vecu platu, ali trziste rada i cijena istog je nesto drugo.
Hajvan

#154 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH

Post by Hajvan »

Lucky Strike wrote: :skoljka: :run:
bla bla bla

:skoljka:
Post Reply