A sta ce neko bez 450KM?nellismo wrote:Ali opet šta će neko sa 450KM? To je čisto lova da se preživi mjesec.OldMayor wrote:A ajde malo provjeri koliki su troskovi zivljenja u jednoj Njemackoj? Koliko je npr karta za voz, kolika je kirija itd.Lucky Strike wrote: Da, da.. Samo što studenti u Americi ili Njemačkoj rade za 8 - 10 dolara/eur po satu, dok ovdje radiš za 1,5 - 2 KM još se pritom slomis od posla..
I treba da se udaras nogom u guzicu jer radis u Meku i imas posao od 400 - 500 KM i gle čuda i prijavljen si...
Popisam se ja na te pare.. Svi bi mi evropski standard , a afričku platu.. Jer nismo navikli na bolje..
Da se razumije ja bih volio da su te plate 4000 KM, ali jos jednom ponavljam sta ti ocekujes i koliku platu ako npr jedan DOKTOR ima 1200-1300 KM.
Ajmo eto uporediti odgovornost jednog doktora i jednog okretaca pljeskavica.
McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Moderator: anex
- Warashii
#151 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
-
almir90
#152 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Pa zna se, grebati od roditelja za kafe, gdje će onu kafu razvlačiti tri sata, i pljuvati kako ova država *urcu ne valja. Svi su im krivi, osim njih samih.Warashii wrote:
A sta ce neko bez 450KM?
- OldMayor
#153 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
@lucky strike,
Jeste, ali su zato su kirije troduplo, cetveroduplo vise. Uostalom, ako vec poredis plate sa svabama, onda poredi sve. PA poredi i doktore, nastavnike, radnike u proizovodnji itd. Nemoj samo McD radnike.
Ja ti ponavljam, ne razumijem kako ocekujes da neki konobar u McD ima platu vecu od 1000 KM, ako su tolike plate nastavnicima, doktorima, ljudima koji rade po bankama, proizvodnim firmama itd.
Plata od 500 KM (ako je tolika) u nasem okruzenju, za ono sto radi ta osoba je sasvim realna. E sad, druga je stvar sta bi mi voljeli. I ja smatram da trebam imati vecu platu, ali trziste rada i cijena istog je nesto drugo.
Jeste, ali su zato su kirije troduplo, cetveroduplo vise. Uostalom, ako vec poredis plate sa svabama, onda poredi sve. PA poredi i doktore, nastavnike, radnike u proizovodnji itd. Nemoj samo McD radnike.
Ja ti ponavljam, ne razumijem kako ocekujes da neki konobar u McD ima platu vecu od 1000 KM, ako su tolike plate nastavnicima, doktorima, ljudima koji rade po bankama, proizvodnim firmama itd.
Plata od 500 KM (ako je tolika) u nasem okruzenju, za ono sto radi ta osoba je sasvim realna. E sad, druga je stvar sta bi mi voljeli. I ja smatram da trebam imati vecu platu, ali trziste rada i cijena istog je nesto drugo.
- Hajvan
#154 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
bla bla blaLucky Strike wrote:![]()