aha hahahOldMayor wrote:FMDzem wrote:Hahahha
E čuj most Korozija (izgovor kao Drveenija, Čumuurija)![]()
![]()
Nadjemo se na Korooziji.
Moram priznati dobro zvuci. Ipak nisu fulali.
Novi most na Skenderiji
- šatirana_ljubičica
#151 Re: Novi most na Skenderiji
- supercali
#152 Re: Novi most na Skenderiji
onda "nas" pusti da gradimo mostovešatirana_ljubičica wrote:ma jel?:) a vama u šumisupercali wrote:Satirana nemoj vise
Sve vise i vise potvrdjujes onu balkansku glupost zeni je mjesto u kuhinji
- šatirana_ljubičica
#153 Re: Novi most na Skenderiji
supercali wrote:onda "nas" pusti da gradimo mostovešatirana_ljubičica wrote:ma jel?:) a vama u šumisupercali wrote:Satirana nemoj vise
Sve vise i vise potvrdjujes onu balkansku glupost zeni je mjesto u kuhinji
- supercali
#154 Re: Novi most na Skenderiji
sarajevo je urbana suma kao i ostali gradovi na svijetu
- šatirana_ljubičica
#155 Re: Novi most na Skenderiji
supercali wrote:sarajevo je urbana suma kao i ostali gradovi na svijetu
pa dobro što je grad urbana šuma ali valjda u njemu trebaju da žive građani a ne šumski ljudi
- Queen_of_hearts
#156 Re: Novi most na Skenderiji
Sta vi znate sta je umjetnosti

Moda

ili estetika gradnje

Moda

ili estetika gradnje
- supercali
#157 Re: Novi most na Skenderiji
pa i zive gradjani koji grade mostove dok je zenama "mjesto" u kuhinjišatirana_ljubičica wrote:supercali wrote:sarajevo je urbana suma kao i ostali gradovi na svijetu
pa dobro što je grad urbana šuma ali valjda u njemu trebaju da žive građani a ne šumski ljudi
nisam te prepoznao gradjanko
- šatirana_ljubičica
#158 Re: Novi most na Skenderiji
imaš neki problem sa navodnicima, očito ne znaš da ih koristišsupercali wrote:pa i zive gradjani koji grade mostove dok je zenama "mjesto" u kuhinjišatirana_ljubičica wrote:supercali wrote:sarajevo je urbana suma kao i ostali gradovi na svijetu
nisam te prepoznao gradjanko
po ovom mostu prije bih rekla da su građani ugrožena vrsta u ovom gradu
a naravno da me nećeš prepoznati, vi ne vidite dalje od svog nosa i sebi sličnih
- O'zone
- Globalni moderator
#159 Re: Novi most na Skenderiji
Sad prođoh opet preko mosta i stadoh na trolejbuskoj stanici, čak se sa nje sad vidi hrđa koja se slijeva niz most.
Džaba umjetnost, džaba sve ....
- supercali
#160 Re: Novi most na Skenderiji
pravilo broj 1 u raspravama na netu kad nemas argumente pocni s pravopisomšatirana_ljubičica wrote:
imaš neki problem sa navodnicima, očito ne znaš da ih koristiš
a naravno da me nećeš prepoznati, vi ne vidite dalje od svog nosa i sebi sličnih
po ovom mostu ja bih rekao da se svi pitaju u struku i ko zna i ko ne zna tako da imamo situaciju da imamo 4 miliona arhitekata 4 miliona selektora 4 miliona eksperata za sve i svasta a na prste se mogu prebrojati oni koji stvarno znaju u svakoj sferi
a naravno posto imam veliki nos ko zlatan ma najveci na svijetu vidim mnogo dalje nego ti
- šatirana_ljubičica
#161 Re: Novi most na Skenderiji
supercali wrote:pravilo broj 1 u raspravama na netu kad nemas argumente pocni s pravopisomšatirana_ljubičica wrote:
po ovom mostu ja bih rekao da se svi pitaju u struku i ko zna i ko ne zna tako da imamo situaciju da imamo 4 miliona arhitekata 4 miliona selektora 4 miliona eksperata za sve i svasta a na prste se mogu prebrojati oni koji stvarno znaju u svakoj sferi
a naravno posto imam veliki nos ko zlatan ma najveci na svijetu vidim mnogo dalje nego ti
vidim da vidiš, do amerike čak
šta da ti kažem..mora se obična raja petljat kad oni što trebaju da znaju UGLAVNOM ne znaju (čast pojedinima)
ili je možda slijevanje hrđe na bijele ploče mosta arhitektonski zamišljeno tako da se dobije još bolji izgled koji furaju da bude baš ono..ko iz zone sumraka
- OldMayor
#162 Re: Novi most na Skenderiji
I ja prosao sa autom, i bas reko da pogledam, blago receno katastrofa. Ona bjelina pomijesana sa hrdjom...O'zone wrote:Sad prođoh opet preko mosta i stadoh na trolejbuskoj stanici, čak se sa nje sad vidi hrđa koja se slijeva niz most.
Most vec sad izgleda ko da je star barem jedno 30 godina - ako im je to bio cilj uspjeli su.
- supercali
#163 Re: Novi most na Skenderiji
pa u odnosu na tebe vidim dalješatirana_ljubičica wrote:supercali wrote:pravilo broj 1 u raspravama na netu kad nemas argumente pocni s pravopisomšatirana_ljubičica wrote:
vidim da vidiš, do amerike čak![]()
šta da ti kažem..mora se obična raja petljat kad oni što trebaju da znaju UGLAVNOM ne znaju (čast pojedinima)
ili je možda slijevanje hrđe na bijele ploče mosta arhitektonski zamišljeno tako da se dobije još bolji izgled koji furaju da bude baš ono..ko iz zone sumraka![]()
možemo ga i tako zvat: most Zona sumraka
![]()
hajmo glasat za naziv
samo steta sto to nije bukvalno vezano za nos
a sta da ja tebi kazem
mora se obicna raja petljati iako se ne zna je li most uopste zavrsen i bilo sta oko toga jer su obicna raja najpametnija
tek kad kazu most je zavrsen ovakav ce ostati onda obicna raja moze komentarisati most i kako su ga uradili do tada dokazujes samo balkanski sindrom i mentalitet vegete
- zateznistub
#164 Re: Novi most na Skenderiji
supercali wrote:mentalitet vegete
- OldMayor
#166 Re: Novi most na Skenderiji
Pa ajd onda cemo sacekati da zavrse most. Ne znam jesi li prolazio mostom uopste? Meni ono izgleda zavrseno, dakle ovi dijelovi zahrdjani, ne znam sta s njima mogu uraditi, jedino ih poprskati s necim da ta korozija ne spada na onaj kamen i da se raja ne isprlja.supercali wrote: pa u odnosu na tebe vidim dalje
samo steta sto to nije bukvalno vezano za nos
a sta da ja tebi kazem
mora se obicna raja petljati iako se ne zna je li most uopste zavrsen i bilo sta oko toga jer su obicna raja najpametnija
tek kad kazu most je zavrsen ovakav ce ostati onda obicna raja moze komentarisati most i kako su ga uradili do tada dokazujes samo balkanski sindrom i mentalitet vegete
Ne vidim kako ce to ofarbati, narocito resetkasti dio gdje je rasvjeta.
Ne znam, volio bih da arhitekta kaze sta je zamislio ondje, jer sad izgleda ruzno. Nadam se fakat da ono nije zavrsen most.
- šatirana_ljubičica
#167 Re: Novi most na Skenderiji
Ljudiiiiiiiiiiiiiii dajte da se ne svađamo oko svega baš 
Ja nemam ništa protiv i da je to neka ta nadri-umjetnost koja je došla iz New Yorka ili odakle već, mogla bih se naviknuti kad znam šta je to..
Međutim, kad vidim ovako nešto nekvalitetno urađeno, a po svemu sluteći most je završen..tuga, bijes, naravno da me obuzimaju.
Evo slika, taze od jučer
buhahahaha horor je počeo

Ja nemam ništa protiv i da je to neka ta nadri-umjetnost koja je došla iz New Yorka ili odakle već, mogla bih se naviknuti kad znam šta je to..
Međutim, kad vidim ovako nešto nekvalitetno urađeno, a po svemu sluteći most je završen..tuga, bijes, naravno da me obuzimaju.
Evo slika, taze od jučer

- supercali
#168 Re: Novi most na Skenderiji
Ljubicice hoces da vodimo ljubav a ne rat?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#169 Re: Novi most na Skenderiji
curi mu hrđa 
- Logovan
#170 Re: Novi most na Skenderiji
Ma to tako treba.Black swan wrote:curi mu hrđa
- šatirana_ljubičica
#171 Re: Novi most na Skenderiji
Logovan wrote:Ma to tako treba.Black swan wrote:curi mu hrđa
-
RahatHurmašica
#172 Re: Novi most na Skenderiji
umjetnost je to, samo mi levati ne znamo. sutra ako mu otpadne dio ograde i to će biti umjetnost.
- muha_sa
#173 Re: Novi most na Skenderiji
da bog mili sacuva, koji diletantišatirana_ljubičica wrote:Ljudiiiiiiiiiiiiiii dajte da se ne svađamo oko svega baš
Evo slika, taze od jučer
nadam se i vjerujem da ovo još nije gotovo
- Ma.Le.Na
- muha_sa
#175 Re: Novi most na Skenderiji
žiku ovoMa.Le.Na wrote:http://tvsa.ba/ba/vijesti/videozavrsen_ ... a_poljubac
Ono što buni građane je izgled ograde. Stručnjaci kažu da nije zahrđala, nego je urađena od korten-čelika. U kontaktu sa suncem i kišom poprima crvenu boju, a u svijetu se koristi za oblaganje fasada i izradu skulptura.
ne valja sprava za fotografisanje pa naku koroziju pokazuje, i to kod sve i jednog koji je do sad sliko