Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#151 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
I baš me interesuje šta su orangutani dobili postavljanjem te prečke na banderu? Ako iko ima da mi pametno odgovori? Šta je to Sarajevo izgubilo zbog još jedne prije svega naručene provokacije? Ako nasjednemo izgubili smo puno.
Tu banderu ne treba uništiti niti oboriti nego od nje napraviti šptrdačiunu.
npr pretvoriti je u dio štrika za sušenje veša. Ili okačiti o nju LGBT zastavu(pokazati da smo svjesni i te populacije).
Tu banderu ne treba uništiti niti oboriti nego od nje napraviti šptrdačiunu.
npr pretvoriti je u dio štrika za sušenje veša. Ili okačiti o nju LGBT zastavu(pokazati da smo svjesni i te populacije).
-
RahatHurmašica
#152 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
da, preneseno je zaista dosta nadležnosti. ljudi zaboravljaju da je po dejtonu rs imala nadležnost nad granicom, vojskom, sudstvom......
no po meni najveći grobar tog preocesa je lagumdžija, koji je dobivši oružje u ruke (presudu o konstitutivnosti u rs) ispalio ćorak i potpisao da su bošnjaci u institucijama rs manje od ikebane.
no po meni najveći grobar tog preocesa je lagumdžija, koji je dobivši oružje u ruke (presudu o konstitutivnosti u rs) ispalio ćorak i potpisao da su bošnjaci u institucijama rs manje od ikebane.
-
siponja
#153 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
ma malo, za utjehu nekim Bošnjama, srećom pa se ne vidi puno..nisu se ni snajperi ni haubice na Zlatištu vidjele..vade_mecum wrote:vidi li se ova bandera iz grada uopste?
čuj vidi li se ?
vidi se ! ljudi su jučer postavljali slike iz grada slikano i vidi se. doduše bilo je i onih koji su govorili ''koja srpska provala, jedva se vidi''.valjda kontaju da sjena od krsta padne do Ilidže, onda bi možda nekim i zasmetalo, mada vjerujem da bi bilo i onih koji bi opet na sprdnju u stilu ''sjo jarane, super ovo, napravili nam hlad''
-
Tofu
#154 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Znamo iz toga sto mu je u Daytonu obecano na pocetku frtalj Bosne koje ce Bosnjaci kontrolirati, nijedan izlaz prema susjedima, to znaci ni prema Srbiji, ni prema Hrvatskoj ni prema Crnoj Gori ni u medjunarodne vode u Jadranu, prema tome, svaki majmun je znao da ce u tom slucaju 40% bosanske petokolonaske populacije, drugim rijecima Beograd i Zagreb, dobiti potpunu kontrolu cijele Bosne jer je Alija pristao da oni dobiju 75% bosanskog teritorija, sto je bio zapravo politicki, sigurnosni, ekonomski, socijalni i svakakav drugi harakiri. I ne samo to, nego sto je on sebi dao za pravo da on u ime Bosnjaka i BiH drzave o tome odlucuje, sto apsolutno nije imao nadleznosti. To cak ni BiH parlament nije imao nadleznost.mO k3 wrote:Odakle znamo sta je rahmetliji Aliji bilo obecano u DejtonuFrank Sinatra wrote:Kako se moglo desiti da Alija Izetbegovic potpise kapitulaciju u Dejtonu? Umjesto da se kompletnoj delegaciji koja je potpisala sporazum kojim se odrice republike, zastave i himne sudilo za veleizdaju, Aliji se straza na mezar postavila. Krst je samo posljedica. Uzrok je priznavanje tzv. RS u Dejtonu, legalizacija genocida, legalizacija etnickog ciscenja i odricanje od okupirane teritorije.madner wrote:Kako se to moglo desiti, SDA drzala ministarstvo sigurnosti od 2007 do 2012.
Pa ne moze danas njegov sin Bakir potpisati slicnu stvar kao sto je Dayton. Nema ovlasti za takvo nesto. Predsjednistvo potpisuje putne naloge za ministra ino poslova i kao vodi OSBIH, nista vise. A on uzeo sebi za pravo da on prekraja zemlju i da daje agresorima 75% BiH?
Last edited by Tofu on 22/09/2014 11:23, edited 1 time in total.
-
dječak sa šibicama
#155 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Otprilike ovako je granica.Queen_of_hearts wrote:Jel mi moze neko reci na onoj slici brda ,do koje tacke je rs ispod krsta ?

Ovo je gledano iz pravca grada. Krivudava cesta ispod Osmica je Sumarska, odmah ispod Osmica su kuce Pecara, cuveni Pecari... desno je Zelengorska, i tamo put koji nastavlja prema Miljevicima, Petrovicima, izlazi na Vraca.
Kriz je jasno obiljezen
- mO k3
#156 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
MAlo smo "daleko" otisli ,ali tako jeDr. Kuca wrote:Slazem s eja sa tobom. Samo odosmo daleko do djetona.mO k3 wrote:@Dr . kuca da da svi mi neznamo ...i sta da ti kazem na to iskreno to je moje misljenje , imas mogucnosti da napises izvoli ispravi me
Juce se ga pokusali srusiti , dodik i komapnija je dobila efekat koji je zeljela
Ovu provokaciju ne mozes da ne ignorises ,ali ne mozes ni da budes ravnodusan jer se sa tog mjesta ubijali gradjani Sarajeva medju kojima je i 6500 pobijenih srba kako oni to kazu
- madner
#157 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Grobar tog procesa je Haris, koji je odbio Aprilski paket, dok mu je Tihic asistirao sa Prudom. Poslje Pruda su odlucili da je moguce da se domaci dogovore, a i da Bosnjaci ocito imaju covjeka spremnog za sve vrste kompromisa.
No to je manje bitno, pitanje je ima li neko da to ponovo pokrene.
- Queen_of_hearts
#158 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Hvala puno na pojasnjenjudječak sa šibicama wrote:Otprilike ovako je granica.Queen_of_hearts wrote:Jel mi moze neko reci na onoj slici brda ,do koje tacke je rs ispod krsta ?
Ovo je gledano iz pravca grada. Krivudava cesta ispod Osmica je Sumarska, odmah ispod Osmica su kuce Pecara, cuveni Pecari... desno je Zelengorska, i tamo put koji nastavlja prema Miljevicima, Petrovicima, izlazi na Vraca.
Kriz je jasno obiljezen
Sasvim dovoljno prostora
- mO k3
#159 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
madner wrote:Grobar tog procesa je Haris, koji je odbio Aprilski paket, dok mu je Tihic asistirao sa Prudom. Poslje Pruda su odlucili da je moguce da se domaci dogovore, a i da Bosnjaci ocito imaju covjeka spremnog za sve vrste kompromisa.
Kao prvo treba se dodik,covic i pojedini bosnjacki politicari sa politicke scene skloniti ,oni koji su jednom drugom dodavali lopte kada im je bilo najpotrebnije .Potrebna nam je pomoc sa strane da nas pritisne ...
I tek mozda tada
- madner
#160 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Vidim nadasve realan plan i stratesko razmisljanje.mO k3 wrote:madner wrote:Grobar tog procesa je Haris, koji je odbio Aprilski paket, dok mu je Tihic asistirao sa Prudom. Poslje Pruda su odlucili da je moguce da se domaci dogovore, a i da Bosnjaci ocito imaju covjeka spremnog za sve vrste kompromisa.
No to je manje bitno, pitanje je ima li neko da to ponovo pokrene.![]()
Kao prvo treba se dodik,covic i pojedini bosnjacki politicari sa politicke scene skloniti ,oni koji su jednom drugom dodavali lopte kada im je bilo najpotrebnije .Potrebna nam je pomoc sa strane da nas pritisne ...
I tek mozda tada
-
NeenaSa
#161 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Trt milojka, prvi , pa musko.Tofu wrote:Ne radi se tu o nikakvoj nesposobnosti, tipovi su radili svjesno i namjerno sto su radili. Isto tako, ne bih ja stavio Harisa u tu ekipu.
Haris je i smijenjen sto je bio cjepidlaka pogotovo u tim stvarima i to ne samo smijenje, njega su izdali mediji, zapravo srusili su ga dvije TV stanice, Hadzifejzovic i Hayat. Problem je u SDA i SDP vecinom, plus u medijima. Ima i Harisovih gresaka, medjutim istini za volju, Haris je druga kategorija u odnosu na Tihica (Izetbegovica) i Lagumdziju.
A svi znamo kakvi su oni kad su isli u Laktase na poklon. Vi trebate shvatiti da je sadasnje vijece ministara sastavljeno na osnovu zelja Milorada Dodika i Dragana Covica i da su oni ti koji su izabrali vijece ministara i Bosnjacima clanove. Onda zamislite tek SIPA. Sve vaznije institucije BiH su u genocidnoj. Danas su Bosnjaci nezastupljeni u mnogim institucijama.
Ne trebaju cetnicima nikakve specijalne snage posebne, oni imaju onu najnaoruzaniju pod svojom potpunom kontrolom, SIPA, a to sve zahvaljujuci SDA i SDP.
E, cuj, Haris.
- mO k3
#162 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
eb semadner wrote:Vidim nadasve realan plan i stratesko razmisljanje.mO k3 wrote:madner wrote:Grobar tog procesa je Haris, koji je odbio Aprilski paket, dok mu je Tihic asistirao sa Prudom. Poslje Pruda su odlucili da je moguce da se domaci dogovore, a i da Bosnjaci ocito imaju covjeka spremnog za sve vrste kompromisa.
No to je manje bitno, pitanje je ima li neko da to ponovo pokrene.![]()
I tek mozda tada
ja ozbiljno ti podhebavas ,necu sa tobom vise pricati ... necu barem danas
-
Tofu
#163 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Shvatite, za rat nije potrebno dvoje. Kad jedna strana izaziva rat, dobro rat treba do jedne tacke izbjegavati, medjutim do jedne tacke. Problem je sto je ta tacka predjena, onda rat ne treba izbjegavati, nego se za njega spremati, da ne bude opet nespremni.mO k3 wrote: MAlo smo "daleko" otisli ,ali tako je
Juce se ga pokusali srusiti , dodik i komapnija je dobila efekat koji je zeljela
Ovu provokaciju ne mozes da ne ignorises ,ali ne mozes ni da budes ravnodusan jer se sa tog mjesta ubijali gradjani Sarajeva medju kojima je i 6500 pobijenih srba kako oni to kazu
Cetnici se pripremaju odavno za rat i oni su svjesni da otkinuti BiH teritorij ce moci iskljucivo ratom.
- Opetja033
#164 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Pojedinci bi ovdje izgleda dopustili da im se cetnici u zvalje popisaju pravdajuci taj cin jeftinom predizbornom kampanjom. Ni trunke obraza ili ponosa. Klasicna, kompleksaska setnja linijom manjeg otpora.
Krst ce nestati - na ovaj ili onaj nacin.
Krst ce nestati - na ovaj ili onaj nacin.
- Dozer
#165 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Uz jednu malu ispravku - Alija je podjelu Bosne potpisao u martu '92, bez ikakve i icije saglasnosti (Kutiljero, cini mi se), a onda po povratku bio zarobljen u Lukavici. "Raja" u predsjednistvu ga tad interno proglasila izdajnikom, a ovaj, kad ga pustise (razmijenise za Kukija) i kad se vratio u grad i vidio stanje (ljudi se sami organizovali i brane se), nije imao kud i samo se poklopio usima.Tofu wrote: Znamo iz toga sto mu je u Daytonu obecano na pocetku frtalj Bosne koje ce Bosnjaci kontrolirati, nijedan izlaz prema susjedima, to znaci ni prema Srbiji, ni prema Hrvatskoj ni prema Crnoj Gori ni u medjunarodne vode u Jadranu, prema tome, svaki majmun je znao da ce u tom slucaju 40% bosanske petokolonaske populacije, drugim rijecima Beograd i Zagreb, dobiti potpunu kontrolu cijele Bosne jer je Alija pristao da oni dobiju 75% bosanskog teritorija, sto je bio zapravo politicki, sigurnosni, ekonomski, socijalni i svakakav drugi harakiri. I ne samo to, nego sto je on sebi dao za pravo da on u ime Bosnjaka i BiH drzave o tome odlucuje, sto apsolutno nije imao nadleznosti. To cak ni BiH parlament nije imao nadleznost.
Pa ne moze danas njegov sin Bakir potpisati slicnu stvar kao sto je Dayton. Nema ovlasti za takvo nesto. Predsjednistvo potpisuje putne naloge za ministra ino poslova i kao vodi OSBIH, nista vise. A on uzeo sebi za pravo da on prekraja zemlju i da daje agresorima 75% BiH?
A SDA tu dogovornu politku iz '91 sprovodi i danas.
Evo - gdje je sad ta SDA? Sta konkretno rade (osim gradnje dzamija na svakom predlju slobodne zemlje u gradu) po pitanju tog krsta, tj. kriza ?
Last edited by Dozer on 22/09/2014 11:44, edited 1 time in total.
-
Nomo
#166 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
res publica wrote:Kako niko nije primjetio da i Srbi negoduju zbog krsta?![]()
pravis se lud
-
Nomo
#167 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Tofu je napisao/la:

Znamo iz toga sto mu je u Daytonu obecano na pocetku frtalj Bosne koje ce Bosnjaci kontrolirati, nijedan izlaz prema susjedima, to znaci ni prema Srbiji, ni prema Hrvatskoj ni prema Crnoj Gori ni u medjunarodne vode u Jadranu, prema tome, svaki majmun je znao da ce u tom slucaju 40% bosanske petokolonaske populacije, drugim rijecima Beograd i Zagreb, dobiti potpunu kontrolu cijele Bosne jer je Alija pristao da oni dobiju 75% bosanskog teritorija, sto je bio zapravo politicki, sigurnosni, ekonomski, socijalni i svakakav drugi harakiri. I ne samo to, nego sto je on sebi dao za pravo da on u ime Bosnjaka i BiH drzave o tome odlucuje, sto apsolutno nije imao nadleznosti. To cak ni BiH parlament nije imao nadleznost.
- Dozer
#168 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Poenta je da tu niko nije protiv krsta, nego su protiv ove improvizacije od krsta 
Tu, po njima, i to redom, treba da bude jedan veliki, lijepi, ukraseni krst
Tu, po njima, i to redom, treba da bude jedan veliki, lijepi, ukraseni krst
-
Tofu
#169 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Pa njega su fakticki Zulfikarpasic i Filipovic prisilili za bosnjastvo. Ni to ne bi da nije morao, jer se prepao pobune i svrgavanja u SDA. I na to nije pristajao na pocetku. A onda ono sa slijetanjem njega i Lagumdzije na Butmir, kako bi cetnici dobili materijala za razmjenu oruzja koje su zeljeli ukrasti iz Sarajeva, to je poseban slucaj za ispitivanje. Ne samo sto je Alija i svoju kcerku doveo u opasnost tim avanturizam, gdje nijedan otac ne bi to uradio da nije znao sta radi, nego i sto je tad Lagumdzijina kcerka iz prvog braka bila u Beogradu. Citaj moglo se od njih dvojice raditi sta su htjeli.Dozer wrote:Uz jednu malu ispravku - Alija je podjelu Bosne potpisao u martu '92, bez ikakve i icije saglasnosti (Kutiljero, cini mi se), a onda po povratku bio zarobljen u Lukavici. "Raja" u predsjednistvu ga tad interno proglasila izdajnikom, a ovaj, kad ga pustise (razmijenise za Kukija) i kad se vratio u grad i vidio stanje (ljudi se sami organizovali i brane se), nije imao kud i samo se poklopio usima.Tofu wrote: Znamo iz toga sto mu je u Daytonu obecano na pocetku frtalj Bosne koje ce Bosnjaci kontrolirati, nijedan izlaz prema susjedima, to znaci ni prema Srbiji, ni prema Hrvatskoj ni prema Crnoj Gori ni u medjunarodne vode u Jadranu, prema tome, svaki majmun je znao da ce u tom slucaju 40% bosanske petokolonaske populacije, drugim rijecima Beograd i Zagreb, dobiti potpunu kontrolu cijele Bosne jer je Alija pristao da oni dobiju 75% bosanskog teritorija, sto je bio zapravo politicki, sigurnosni, ekonomski, socijalni i svakakav drugi harakiri. I ne samo to, nego sto je on sebi dao za pravo da on u ime Bosnjaka i BiH drzave o tome odlucuje, sto apsolutno nije imao nadleznosti. To cak ni BiH parlament nije imao nadleznost.
Ne mogu Bosnjacima biti vodje jedan bivsi logoras koji je batinan u Srbiji za vrijeme rata i jedan kojem je kcerka cijelo vrijeme bila u Beogradu i da tu nema konsekvenci. Ti ljudi ni u jednoj zemlji ne bi mogli dogurati dalje od predsjednika mjesne zajednice, kod Bosnjaka su bili "bog i batina".
Last edited by Tofu on 22/09/2014 11:52, edited 1 time in total.
- avetinja
- Hajvan
#171 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
da se ufatimo pusaka , mozda bi i bilo…DaysleepeR wrote:
treba ba se fatat novog zelanda, nema ovdje nafake nikad više
Primjer: Hrvatska. Oni su to gospodski odradili.
- OldMayor
#172 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Nek postavljaju, kad mi glupani nemamo spomen obiljezlje UBIJENIM GRADJANIMA SARAJEVA, neka onda.
Evo gdje u Sarajevu imamo obiljezlje za ubijene GRADJANE? Gdje?
Imamo pojedinacne spomenike, postave poneku fontanu za sehide i tu se slikaju onda svake godine. Mi NEMAMO spomenika. Jer nasi konji se ne mogu dogovoriti, isto ko i njihovi. Milion nekakvih borackih udruzenja, jedni druge hadnre. Milion nekakvih mjesta, malih spomen obiljezlja, koja niko ziv ne posjecuje niti zna gdje su. Ko da su namjerno to rastrkali da ljudi zaborave sta se desilo.
Mi trebamo napraviti spomenik ne 26, nego 126 metara i fino napisati za SVE GRADAJENE i srbe i hrvate i bosnjake ubijene od CETNICKOG agresora. Napravit fino trg i tu da se svake godine obiljezava. Pa bujrum svim srbima, svim hrvatima nek dodju i nek poloze cvijece.
Onda fino treba otici na kazane pa i to istraziti, pa onda i tu postaviti spomenik ubijenim neduznim srbima, jer i takvih je bilo. Pa procesuirati odgovorne.
Dobrovoljacka, ubijeno 6 ljudi - NEKO ih je ubio. Nadji ko jebemu. Ne dozvoli da ti prave lakrdiju svake godine. Kazni odgovorne.
Ne moraju oni, ali budimo mi ljudi i ocistimo u svojoj basti. Ako se budemo ugledali na njih, nidokle necemo doc. Mi smo trebali pokazati da smo bolji ljudi.
Ja znam da to njima nece nista znaciti, ali moramo cistiti. Ne moraju oni. Ali gotovo je sad.
Evo gdje u Sarajevu imamo obiljezlje za ubijene GRADJANE? Gdje?
Imamo pojedinacne spomenike, postave poneku fontanu za sehide i tu se slikaju onda svake godine. Mi NEMAMO spomenika. Jer nasi konji se ne mogu dogovoriti, isto ko i njihovi. Milion nekakvih borackih udruzenja, jedni druge hadnre. Milion nekakvih mjesta, malih spomen obiljezlja, koja niko ziv ne posjecuje niti zna gdje su. Ko da su namjerno to rastrkali da ljudi zaborave sta se desilo.
Mi trebamo napraviti spomenik ne 26, nego 126 metara i fino napisati za SVE GRADAJENE i srbe i hrvate i bosnjake ubijene od CETNICKOG agresora. Napravit fino trg i tu da se svake godine obiljezava. Pa bujrum svim srbima, svim hrvatima nek dodju i nek poloze cvijece.
Onda fino treba otici na kazane pa i to istraziti, pa onda i tu postaviti spomenik ubijenim neduznim srbima, jer i takvih je bilo. Pa procesuirati odgovorne.
Dobrovoljacka, ubijeno 6 ljudi - NEKO ih je ubio. Nadji ko jebemu. Ne dozvoli da ti prave lakrdiju svake godine. Kazni odgovorne.
Ne moraju oni, ali budimo mi ljudi i ocistimo u svojoj basti. Ako se budemo ugledali na njih, nidokle necemo doc. Mi smo trebali pokazati da smo bolji ljudi.
Ja znam da to njima nece nista znaciti, ali moramo cistiti. Ne moraju oni. Ali gotovo je sad.
- neMir
#173 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Kako samo možete relativizirati. A kad vam iznad Šehera jednog jutra nikne mermerni i duplo veći onda ćete se ibretiti - otkud sad ovo? I neka, i treba, kad ste nesposobni.
-
Drinski
#174 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Ljudi, mislim da morate malo smanjite tenzije.
- OldMayor
#175 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Pa sta se ima relativizirati... ljudi na svojoj zemlji izgradili krst. Ok, srusit ga. Sutra ce izgradit novi. Izganjat ce dozvole, cuvat ce ga policija, izgradit ce crkvu...neMir wrote:Kako samo možete relativizirati. A kad vam iznad Šehera jednog jutra nikne mermerni i duplo veći onda ćete se ibretiti - otkud sad ovo? I neka, i treba, kad ste nesposobni.
Ne mozes, jednostavno hoce u inat.
Treba ovo pametno odigrati. Sto se vise protivili i rusili, oni ce dodavati pokoji metar na krst.
I cuj one kobile, ne mozes tamo medju muslimane, ubit ce te, pu isprani mozgovi majku li vam cetnicku!
Nema ovdje mira, ne moze ni biti.
Toliko ljudi poginulo, zasto nas nisu pustili da ratujemo do kraja. Trebali su rat prekinut il 92' il nikako.