Remi (karte)
-
radostan dan
#152 Re: Remi (karte)
Azrail wrote: Zato je remi zakon. Jest da treba prvo napisati pravila na papir jer se vazda posvađa kad igraš sa nekim novim o stvarima tipa da li se izbacuje "handovska karta" ili ne (po meni ne), da li se ponavlja dijeljenje sa 3 para duplih (isto po meni ne) itd.
- Sijalica koja gori
#153 Re: Remi (karte)
Azrail wrote:shalla wrote:To je mau-mau, oćoravio sam u ratu igrajući ga pod "svijetlom" kandilaradostan dan wrote:sedmica u četvorku je zanimljivija od remija. bješe sedmica-kupiš dvije, ako ti lole privale 3 u nizu-kupiš 6, osmica preskače onog do tebe, dvojkom mak obrćeš krug, žandarom biraš znak...šta je bilo još od pravila?![]()
Volim ja i remi al je meni "table ko manje u parove" najjača kartaška igra, četiri godine srednje škole nije mogao proći veliki odmor da ne razbacimo. Nakon toga me je kumo rahmetli tata naučio šnaps i preferans i to su također beton igre ali je preferans jeben za skontati i pisati, zaboravio sam sad jbg, ono nešto pišeš sebi sa desne i lijeve strane...
P.S. Kadgod odem na more i vidim da Dalmoši šutaju Bele bude mi krivo što je nikad ne naučih...
Nije teško naučiti belu i odlična je igra, ali je problem što je teško skupiti 4 igrača za nju. Zato je remi zakon. Jest da treba prvo napisati pravila na papir jer se vazda posvađa kad igraš sa nekim novim o stvarima tipa da li se izbacuje "handovska karta" ili ne (po meni ne), da li se ponavlja dijeljenje sa 3 para duplih (isto po meni ne) itd.
Ipak, bela je bela. Mkar možeš na fb igrati ako ništa
-
palermo
#154 Re: Remi (karte)
radostan dan wrote:Azrail wrote: Zato je remi zakon. Jest da treba prvo napisati pravila na papir jer se vazda posvađa kad igraš sa nekim novim o stvarima tipa da li se izbacuje "handovska karta" ili ne (po meni ne), da li se ponavlja dijeljenje sa 3 para duplih (isto po meni ne) itd.![]()
jeS, jeS, od regije do regije...i svaka, kad joj pomeneš pravila neke druge regije, reaguje - kakva su ti to seljačka/kur.eva pravila?
Bjež ba, kakva handovska karta i tri duple ponavljanje, to su dječja pravila.......remi je sjajna igra, samo tu stvarno trebaš imati prave ljude za nju, onda se i prava rivalstva razvijaju....a čar igre i jeste u rivalstvu
-
radostan dan
#155 Re: Remi (karte)
handovska obevezno, nemoj zajebavati...
-
radostan dan
#156 Re: Remi (karte)
brzina kojom je povlačiš odozdo da špil ne padne, i pogledi ostalih - neprocjenjivo... 
-
Azrail
#157 Re: Remi (karte)
Tačno takopalermo wrote:radostan dan wrote:Azrail wrote: Zato je remi zakon. Jest da treba prvo napisati pravila na papir jer se vazda posvađa kad igraš sa nekim novim o stvarima tipa da li se izbacuje "handovska karta" ili ne (po meni ne), da li se ponavlja dijeljenje sa 3 para duplih (isto po meni ne) itd.![]()
jeS, jeS, od regije do regije...i svaka, kad joj pomeneš pravila neke druge regije, reaguje - kakva su ti to seljačka/kur.eva pravila?
Bjež ba, kakva handovska karta i tri duple ponavljanje, to su dječja pravila.......remi je sjajna igra, samo tu stvarno trebaš imati prave ljude za nju, onda se i prava rivalstva razvijaju....a čar igre i jeste u rivalstvu
- shalla
#158 Re: Remi (karte)
Hajmo, ko će me naučiti Belu?
Probao sam online i nisam pohvatao
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#159 Re: Remi (karte)
Protiv mene slabo ko ima relane sanse...
To sa ponovnim djeljenem karata u slucaju duplih - haaaa? ima otpis pise se +50
To sa ponovnim djeljenem karata u slucaju duplih - haaaa? ima otpis pise se +50
- Kinesko prkno
#160 Re: Remi (karte)
Imas na wiki pravila,ako sta nije jasno pitaj.nauciti nije toliko tesko,ali za brojanje bacenih stihova i rezon u kartama ,onako ofrlje 5-6 godina trebashalla wrote:Hajmo, ko će me naučiti Belu?
-
radostan dan
#161 Re: Remi (karte)
bela ili medicina, pitanje je sad...Kinesko prkno wrote:Imas na wiki pravila,ako sta nije jasno pitaj.nauciti nije toliko tesko,ali za brojanje bacenih stihova i rezon u kartama ,onako ofrlje 5-6 godina trebashalla wrote:Hajmo, ko će me naučiti Belu?
- dulekrele
#162 Re: Remi (karte)
Ne megu da shvatim ljude koji satima igraju remi. Meni vec nakon dvije ruke dojadi
-
Mutivoda
#163 Re: Remi (karte)
Nije ti ovo trebalo, evo već satima igramsigmabh wrote:na gametwist ima remi online, igram i bas je zarazno do besvjesti.. i moremo tamo igrat..nek bude pravilo isti nick kao i na klix..a moze se napravit i room klix..
- Kinesko prkno
#164 Re: Remi (karte)
radostan dan wrote:bela ili medicina, pitanje je sad...Kinesko prkno wrote:Imas na wiki pravila,ako sta nije jasno pitaj.nauciti nije toliko tesko,ali za brojanje bacenih stihova i rezon u kartama ,onako ofrlje 5-6 godina trebashalla wrote:Hajmo, ko će me naučiti Belu?
-
radostan dan
#165 Re: Remi (karte)
čini mi se palermov upis - nisi našao prave rivale...dulekrele wrote:Ne megu da shvatim ljude koji satima igraju remi. Meni vec nakon dvije ruke dojadi
kakvi crni sati...dani kolega, dani.
- shalla
#166 Re: Remi (karte)
Izgleda da ću se ipak držati remija, table ko manje i mau-mausherbett wrote:ja sam prbavala i probavala, nikako nisam mogla da pohvatam. Dobro reče ovaj dole..treba rezon i to traje godinama. Imaš ekipu koja točno zna di je koja karta..nitko ispod šest banki.shalla wrote:Hajmo, ko će me naučiti Belu?
Ja bi zaigrala, al pojma nisam imala šta radim..kao sakupljam štih..nemam pojma što..ugl. treba strpljenja i prakse.
Neko mi se javio i na pp i hvala mu na ponudi ali izgleda da nema teorije da to mogu tako lako naučiti tako da...
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#167 Re: Remi (karte)
sigmabh wrote:igral iko remi na gametwist?
Igram ja, ali mislim da nije gametwist, mada ova vrsta koju igram je fancuski remi, pisanje i broj karata su drugaciji nego u normalnom (tj. YU verziji) a i poneka druga pravila nisu ista.
- supercali
#168 Re: Remi (karte)
Ko je za kakav remi u gradu samo trebamo se dogovoriti za "kafic" ja placam pice
- supercali
#170 Re: Remi (karte)
pa mogla si se registrovati kao joooooooooj 
- Obuca9
#171 Re: Remi (karte)
Ne postoji "pravi" remi. Postoji milion varijanti remija, svako igra onaj koji je naučio i ne može neka od tih varijanti biti "pravija" od ostalih.supercali wrote:"pravi" remi se inace igra samo sa jednim spilom dok se kod nas igra sa 2 pretpostavljam kod svih koji su se javili na temu
Nego, je li iko uspio naći aplikaciju za android sa ovom "našom" varijantom remija ili bar približnom. Ja sam jednom davno igrao na starom Nokia telefonu, mislim da se zvala igra Kalooki, otprilike su slična pravila, samo što za otvor treba 50, te je drugačiji način pisanja, ali je bar ličilo na naš remi
- supercali
#172 Re: Remi (karte)
Pod pravi remi mislim na prvobitni iz kojeg su izasle sve ostale varijacije
Kao sto je nas pravi remi bez karte ispod spila a onda neki izmislili handovsku i slicno
Nego sta je ovo nece niko remija uzivo?
Kao sto rekoh ja castim picem
Kao sto je nas pravi remi bez karte ispod spila a onda neki izmislili handovsku i slicno
Nego sta je ovo nece niko remija uzivo?
Kao sto rekoh ja castim picem
-
pakica_
#173 Re: Remi (karte)
Ima l' nas makar cetvero da razbacimo koju ruku
samo nam jos treba kafic koji dopusta kartanje.. Pik ne pisem 
- VenomousV
#174 Re: Remi (karte)
ja sinoc opet pocela na gametwistu da igram 
-
pakica_
#175 Re: Remi (karte)
Ma nemam onog cejfa online kao kad mijesam karte, osjetim ih pod rukom i onom lepezom razmahujem dim oko sebe dok se spremam da handiram dok gledam u oci protivniku koji nista ne sluti