Da ... i dodijavaju u braku.arslanbey wrote:Opce poznato da su to zene u velikoj vecini
Čim se udaju odmah hoće da su shvaćene, situirane, da pereš peglaš kuhaš ...
Najbolje se samo zabavljati.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Da ... i dodijavaju u braku.arslanbey wrote:Opce poznato da su to zene u velikoj vecini
Da je više "Da dragi" ... razvoda ne bi ni bilo.ema_ wrote:Da je više "mi" nego "ja" u braku, pitanje je koliko bi bilo razvoda i da li bi ta brojka rasla ili padala.
Ramzess Veliki wrote:Da je više "Da dragi" ... razvoda ne bi ni bilo.ema_ wrote:Da je više "mi" nego "ja" u braku, pitanje je koliko bi bilo razvoda i da li bi ta brojka rasla ili padala.
5+Muhamed Đakmić wrote:Mene ništa od ovog ne čudi. Okolina ne nameće samo brak nego i s kim treba ući u brak. A vrijednosti koje promiče moderni način života nisu u skladu sa vrijednostima potrebnim za stabilan brak.
Zato i imamo to što imamo. Oženiš se/udaš iako ni po čemu nisi za braka, za onoga ko je ocijenjen po nekim modernim standardima kao idealan partner za brak iako po onoj osnovnoj, ljudskoj, dimenziji to nije, i onda slijedi kuknjava. Pritom oboje gledati kako izvući maksimum za sebe, a drugu stranu ko jebe.
Majke mi mile, meni se ogadilo čuti od ljudi u dugim vezama ili brakovima da im fali sloboda. Nema mi većeg pokazatelja sebičnosti i nezrelosti i ništa mi više ne diskredituje nečijeg partnera, nego kad određena osoba kaže da joj fali slobode.
Neeeeee ne može biti obrnuto. Radi se o jednosmjernoj ulici - sreća u jednom pravcu i nesreća (strašna užasna nesreća, ne neka obična) u drugom smjeru.ema_ wrote:Ramzess Veliki wrote:Da je više "Da dragi" ... razvoda ne bi ni bilo.ema_ wrote:Da je više "mi" nego "ja" u braku, pitanje je koliko bi bilo razvoda i da li bi ta brojka rasla ili padala.
I obrnuto.
ema_ wrote:Iskreno se nadam da se radi o sarkazmu.
Happy wife makes a happy life, a malo koja je sretna u scenariju gdje je njeno da klima glavom k'o ćuko.
Slažem se sa boldovanim. Nije džabe stari narod rekao da moraš pojesti vreću soli sa nekim da bi ga upoznao kakav je. Svaki navrat -nanos brak ili završi razvodom ili pasjim životom kod roditelja jer je sramota se razvesti, šta će narod rećiFemale_Sa wrote:Mislim da je problem sto ljudi zamisljaju brak kao nesto iz serije ili filma..i sve odlicno funkcioniste do veceg ili manjeg problema...onda stop..optuzuju jedno drugo, prebacuju krivicu, nece da se prilagode, milion glupih razloga..zene zbog nke sitnice odluce otici na koji dan roditeljima (da kazne muža), muž opet da bi kaznio nju ode svojim roditeljima ili sa rajom zareda od kafane do kafane..S obzirom da sam poslom vezana za pomenutu tematiku, ne biste vjerovali zbog kakvih gluposti se ljudi razvode..uglavnom ima dosta razvoda brakova medju mladjom populacijom, to su partnerni starosti od oko 20 godina koji se vjencaju nabrzinu iz strasti ili neplanirane trudnoce, razvedu se jos vecom brzinom, a razlozi za razvod..vise nego banalni. "Nerazumijevanje, razliciti pogledi na zivot, nemogucnost ispunjenja odredjenih zelja i ciljeva sa voljenom osobom, bila mlada, nezrela (sazrela za 14 dana braka![]()
) "..Tuzno je kad se tu nadje dijete, koje ima tek mozda 2-3 mjeseca, otac ne radi, majka ne radi, a dijete treba zivjeti (jesti, piti - postojati).
ema_ wrote:Da je više "mi" nego "ja" u braku, pitanje je koliko bi bilo razvoda i da li bi ta brojka rasla ili padala.
Ti si mlad.Lajavikrelac wrote: Ako već planiram život sa nekim nema sile bogove da će mi se neko petljati u život, ničiji roditelji mi se neće miješati u životBoli me patka šta si ti radio 1976 godine i kako si ti jeo govna i podmetao leđa ili šta već, ja ću živjeti po svom i u današnjim vremenima, a ne kako neko misli da treba
E za ovo imaš piće od meneprog321 wrote:Ti si mlad.Lajavikrelac wrote: Ako već planiram život sa nekim nema sile bogove da će mi se neko petljati u život, ničiji roditelji mi se neće miješati u životBoli me patka šta si ti radio 1976 godine i kako si ti jeo govna i podmetao leđa ili šta već, ja ću živjeti po svom i u današnjim vremenima, a ne kako neko misli da treba
Izuzetno mlad.
Black swan wrote:sve je to super na ekranu
međutim u realnosti je drugačije
dezurni_ucenik wrote:Brak je interesna zajednica,i nista vise/manje od toga.
Volim te momče, bit ćeš mi kum.Muhamed Đakmić wrote:Mene ništa od ovog ne čudi. Okolina ne nameće samo brak nego i s kim treba ući u brak. A vrijednosti koje promiče moderni način života nisu u skladu sa vrijednostima potrebnim za stabilan brak.
Zato i imamo to što imamo. Oženiš se/udaš iako ni po čemu nisi za braka, za onoga ko je ocijenjen po nekim modernim standardima kao idealan partner za brak iako po onoj osnovnoj, ljudskoj, dimenziji to nije, i onda slijedi kuknjava. Pritom oboje gledati kako izvući maksimum za sebe, a drugu stranu ko jebe.
Majke mi mile, meni se ogadilo čuti od ljudi u dugim vezama ili brakovima da im fali sloboda. Nema mi većeg pokazatelja sebičnosti i nezrelosti i ništa mi više ne diskredituje nečijeg partnera, nego kad određena osoba kaže da joj fali slobode.
Kakve su ovo gluposti boktedezurni_ucenik wrote:Brak je interesna zajednica,i nista vise/manje od toga.
Slazem sedezurni_ucenik wrote:Brak je interesna zajednica,i nista vise/manje od toga.
negdje sam cuo nekakvu definiciju braka, nesto kao "brak je ekonomska zajednica dvoje ljudi koji imaju iste ili slicne interese"... tako nesto... ne znam jel' istina.JThomas wrote:nije baš svaki baš samo to. mada, uopšteno gledano - kreće se u tom smjeru.