Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#151 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Ramzess Veliki »

arslanbey wrote:Opce poznato da su to zene u velikoj vecini
Da ... i dodijavaju u braku.
Čim se udaju odmah hoće da su shvaćene, situirane, da pereš peglaš kuhaš ...
Najbolje se samo zabavljati. :oops:
ema_

#152 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by ema_ »

Da je više "mi" nego "ja" u braku, pitanje je koliko bi bilo razvoda i da li bi ta brojka rasla ili padala.
moon_walker_90

#153 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by moon_walker_90 »

Statistički gledano,brak je glavni uzrok razvoda... :skoljka:
Ramzess Veliki

#154 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Ramzess Veliki »

ema_ wrote:Da je više "mi" nego "ja" u braku, pitanje je koliko bi bilo razvoda i da li bi ta brojka rasla ili padala.
Da je više "Da dragi" ... razvoda ne bi ni bilo. 8-)
ema_

#155 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by ema_ »

Ramzess Veliki wrote:
ema_ wrote:Da je više "mi" nego "ja" u braku, pitanje je koliko bi bilo razvoda i da li bi ta brojka rasla ili padala.

I obrnuto 8-) .
Muhamed Đakmić

#156 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Muhamed Đakmić »

Mene ništa od ovog ne čudi. Okolina ne nameće samo brak nego i s kim treba ući u brak. A vrijednosti koje promiče moderni način života nisu u skladu sa vrijednostima potrebnim za stabilan brak.

Zato i imamo to što imamo. Oženiš se/udaš iako ni po čemu nisi za braka, za onoga ko je ocijenjen po nekim modernim standardima kao idealan partner za brak iako po onoj osnovnoj, ljudskoj, dimenziji to nije, i onda slijedi kuknjava. Pritom oboje gledati kako izvući maksimum za sebe, a drugu stranu ko jebe.

Majke mi mile, meni se ogadilo čuti od ljudi u dugim vezama ili brakovima da im fali sloboda. Nema mi većeg pokazatelja sebičnosti i nezrelosti i ništa mi više ne diskredituje nečijeg partnera, nego kad određena osoba kaže da joj fali slobode.
Nedoumica2013

#157 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Nedoumica2013 »

Muhamed Đakmić wrote:Mene ništa od ovog ne čudi. Okolina ne nameće samo brak nego i s kim treba ući u brak. A vrijednosti koje promiče moderni način života nisu u skladu sa vrijednostima potrebnim za stabilan brak.

Zato i imamo to što imamo. Oženiš se/udaš iako ni po čemu nisi za braka, za onoga ko je ocijenjen po nekim modernim standardima kao idealan partner za brak iako po onoj osnovnoj, ljudskoj, dimenziji to nije, i onda slijedi kuknjava. Pritom oboje gledati kako izvući maksimum za sebe, a drugu stranu ko jebe.

Majke mi mile, meni se ogadilo čuti od ljudi u dugim vezama ili brakovima da im fali sloboda. Nema mi većeg pokazatelja sebičnosti i nezrelosti i ništa mi više ne diskredituje nečijeg partnera, nego kad određena osoba kaže da joj fali slobode.
5+
da i ja nesto pametno procitam na forumu ! :thumbup:
Ramzess Veliki

#158 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Ramzess Veliki »

ema_ wrote:
Ramzess Veliki wrote:

I obrnuto 8-) .
Neeeeee ne može biti obrnuto. Radi se o jednosmjernoj ulici - sreća u jednom pravcu i nesreća (strašna užasna nesreća, ne neka obična) u drugom smjeru.
U prvom smjeru se govori "Da dragi" a u drugom "Da draga".

Kontaš sad?

Kontaš?

E super, baš mi je drago što sam ti ispravio zablude ... :thumbup:
ema_

#159 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by ema_ »

Iskreno se nadam da se radi o sarkazmu :-D .

Happy wife makes a happy life, a malo koja je sretna u scenariju gdje je njeno da klima glavom k'o ćuko. :thumbup:
Ramzess Veliki

#160 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Ramzess Veliki »

ema_ wrote:Iskreno se nadam da se radi o sarkazmu :-D .

Happy wife makes a happy life, a malo koja je sretna u scenariju gdje je njeno da klima glavom k'o ćuko. :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pravilo je da nema pravila, najveća istina je da ne postoje klišei u ponašanju, a još veća istina je da se ljudi mijenjaju sa godinama i situacijama.
Tako da uspješan brak zavisi ne samo od nas nego i od situacija u kojim se nađemo. Nekom je prag pucanja nizak, nekom nije.
A neko se jednostavno zajebao. :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#161 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Domaci izdajnik »

Female_Sa wrote:Mislim da je problem sto ljudi zamisljaju brak kao nesto iz serije ili filma..i sve odlicno funkcioniste do veceg ili manjeg problema...onda stop..optuzuju jedno drugo, prebacuju krivicu, nece da se prilagode, milion glupih razloga..zene zbog nke sitnice odluce otici na koji dan roditeljima (da kazne muža), muž opet da bi kaznio nju ode svojim roditeljima ili sa rajom zareda od kafane do kafane..S obzirom da sam poslom vezana za pomenutu tematiku, ne biste vjerovali zbog kakvih gluposti se ljudi razvode..uglavnom ima dosta razvoda brakova medju mladjom populacijom, to su partnerni starosti od oko 20 godina koji se vjencaju nabrzinu iz strasti ili neplanirane trudnoce, razvedu se jos vecom brzinom, a razlozi za razvod..vise nego banalni. "Nerazumijevanje, razliciti pogledi na zivot, nemogucnost ispunjenja odredjenih zelja i ciljeva sa voljenom osobom, bila mlada, nezrela (sazrela za 14 dana braka :? :?) "..Tuzno je kad se tu nadje dijete, koje ima tek mozda 2-3 mjeseca, otac ne radi, majka ne radi, a dijete treba zivjeti (jesti, piti - postojati).
Slažem se sa boldovanim. Nije džabe stari narod rekao da moraš pojesti vreću soli sa nekim da bi ga upoznao kakav je. Svaki navrat -nanos brak ili završi razvodom ili pasjim životom kod roditelja jer je sramota se razvesti, šta će narod reći :-) Ako već planiram život sa nekim nema sile bogove da će mi se neko petljati u život, ničiji roditelji mi se neće miješati u život :twisted: Boli me patka šta si ti radio 1976 godine i kako si ti jeo govna i podmetao leđa ili šta već, ja ću živjeti po svom i u današnjim vremenima, a ne kako neko misli da treba :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#162 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Truba »

ne znam vala meni je poštenije krenut u brak i razvest se
nego biti ko one trebe do tridesete živjele s trojicom četvoricom frajka i one su kofol u 31. čistog dosjea :D za udaju

također ne vjerujem da se zbog gluposti ljudi razvode... pod pretpostavkom da su bračni sudionici stariji od 30 godina i da se razvedu u roku od pola godine ili godinu a prije toga su bili u vezi

vjerovatno je riječ o tome da je jedna strana glumila ili da su bila različita očekivanja

prednost mladih parova ( do 25.) je sačuvani živci od sranja koje nose veze i gonjanje koka po gradu
a vala kad se ranije uzmu ranije i počnu stvarati pa to sve skupa raste... naravno ako se ima posla i tako to :D
Domaci izdajnik

#163 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

To do 25 nekad bilo, ovo danas što ima 25 je dabogsačuva :-) Sve Grand, Instagram i Fejs lifestyle :oops: I što ima takvih brakova je uglavnom "zaglavilo" :izet: ko ih jebe, Durexa ima na svakom ćošku, sad patite :evil:
kakavdanakneiskustvu

#164 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by kakavdanakneiskustvu »

Padala bi vjerovatno
prog321

#165 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by prog321 »

Lajavikrelac wrote: Ako već planiram život sa nekim nema sile bogove da će mi se neko petljati u život, ničiji roditelji mi se neće miješati u život :twisted: Boli me patka šta si ti radio 1976 godine i kako si ti jeo govna i podmetao leđa ili šta već, ja ću živjeti po svom i u današnjim vremenima, a ne kako neko misli da treba :oops:
Ti si mlad.
Izuzetno mlad.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#166 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Truba »

sve je to super na ekranu
međutim u realnosti je drugačije :D
Domaci izdajnik

#167 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

prog321 wrote:
Lajavikrelac wrote: Ako već planiram život sa nekim nema sile bogove da će mi se neko petljati u život, ničiji roditelji mi se neće miješati u život :twisted: Boli me patka šta si ti radio 1976 godine i kako si ti jeo govna i podmetao leđa ili šta već, ja ću živjeti po svom i u današnjim vremenima, a ne kako neko misli da treba :oops:
Ti si mlad.
Izuzetno mlad
.
E za ovo imaš piće od mene :D
kakavdanakneiskustvu

#168 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Black swan wrote:sve je to super na ekranu
međutim u realnosti je drugačije :D

Daleko drugacije
dezurni_ucenik

#169 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by dezurni_ucenik »

Brak je interesna zajednica,i nista vise/manje od toga.
kakavdanakneiskustvu

#170 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

dezurni_ucenik wrote:Brak je interesna zajednica,i nista vise/manje od toga.

Ne BiH se nas složio,kako koji brak
Steph

#171 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Steph »

Muhamed Đakmić wrote:Mene ništa od ovog ne čudi. Okolina ne nameće samo brak nego i s kim treba ući u brak. A vrijednosti koje promiče moderni način života nisu u skladu sa vrijednostima potrebnim za stabilan brak.

Volim te momče, bit ćeš mi kum.
Mutivoda

#172 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Mutivoda »

Kakve su ovo gluposti bokte :?

Djakma :thumbup:
Verolino

#173 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Verolino »

Slazem se :thumbup:
ne misli se samo na pare, zlato, nekretnine i sl., opcenito, uzajamna pomoc u svemu a gdje obje (ugovorne) strane imaju korist.
JThomas

#174 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by JThomas »

nije baš svaki baš samo to. mada, uopšteno gledano - kreće se u tom smjeru.
nightvision

#175 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by nightvision »

JThomas wrote:nije baš svaki baš samo to. mada, uopšteno gledano - kreće se u tom smjeru.
negdje sam cuo nekakvu definiciju braka, nesto kao "brak je ekonomska zajednica dvoje ljudi koji imaju iste ili slicne interese"... tako nesto... ne znam jel' istina. 8-)
Post Reply