IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post Reply

ZA KOGA ĆETE GLASATI 12. OKTOBRA 2014. ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH IZ FBiH?

Poll ended at 12/10/2014 23:08

BUDIMIR ŽIVKO - SPP
3
1%
CERIĆ MUSTAFA - Nezavisni kandidat
31
7%
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BiH
28
6%
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP BiH
64
14%
HALILOVIĆ SEFER - BPS-Sefer Halilović
19
4%
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA BiH
69
15%
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB BiH-Fahrudin Radončić
19
4%
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990
68
15%
SULJAGIĆ EMIR - DF-Željko Komšić
125
28%
Ostali kandidati
21
5%

Total votes: 447

Havatar

#151 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Havatar »

datum wrote:MA za jedinog koji do sada nije bio u politici, Bakira naravno, ali Hadziomerovica ne onog provjerenog zlatno-kasikasa!
Kako nije bio u politici kad je bio SDP-ov glavni propagandista :?:
Bosnjak333

#152 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Bosnjak333 »

Havatar wrote:
datum wrote:MA za jedinog koji do sada nije bio u politici, Bakira naravno, ali Hadziomerovica ne onog provjerenog zlatno-kasikasa!
Sta imas objasnjavati.Pogledaj samo datum registracije i sve ce ti biti jasno.
weredsf

#153 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by weredsf »

Havatar wrote:
On i pokret Dosta su doveli SDP na vlast
smscode

#154 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by smscode »

ma svi su oni ovdje skoro pa isti, malo ovaj Hadziomerovic odskace i za sada mi je najbolji izbor, 60 minuta nesto ne vjerujem da je bila petljavina jer sam je gledao stalno a dero je lik koga je stigao
johntra

#155 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by johntra »

weredsf wrote: Kako nije bio u politici kad je bio SDP-ov glavni propagandista :?:
On i pokret Dosta su doveli SDP na vlast[/quote]

a inače ih je pravo teško bilo dovesti na vlast...priučeni student novinarstva bi sa pola teksta doveo SDP na vlast tada, a ne Bakir, Brkan, Suljagić i slični...doduše, to neki danas navode kao veliki uspjeh svoje karijere, umjesto da se ušima poklope...
Havatar

#156 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Havatar »

smscode wrote:ma svi su oni ovdje skoro pa isti, malo ovaj Hadziomerovic odskace i za sada mi je najbolji izbor, 60 minuta nesto ne vjerujem da je bila petljavina jer sam je gledao stalno a dero je lik koga je stigao
On ne odskace nego je ispod svih drugih kandidata
Trebam te

#157 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Trebam te »

"Ono što su naši ljudi gradili godinama nestalo je u tren. Mnogi od njih su već živjeli na rubu egzistencije. Sada su ostali i bez svojih domova i ne mogu se sami oporaviti. Moramo im pomoći", rekao je Izetbegović.
Opet lupa, pa koje doveo narod na rub existencije, hahaha kako frajer nema pojma sta reci u Evropi pa cak ni na donatorskoj veceri...sadaka nepali u Evropi, ma nepali vise nigdje :mrgreen: :mrgreen:

:run:
crvenebrigade

#158 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by crvenebrigade »

Havatar wrote:
smscode wrote:ma svi su oni ovdje skoro pa isti, malo ovaj Hadziomerovic odskace i za sada mi je najbolji izbor, 60 minuta nesto ne vjerujem da je bila petljavina jer sam je gledao stalno a dero je lik koga je stigao
E vala ne moze biti gori od Bakira Izetbegovica i Fahrudina Radoncica. Ili ti bas i ne vidis dobro od ideoloske zasljepljenosti i ostrascenosti prema Bakiru Hadziomerovicu. :-)
Havatar

#159 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Havatar »

crvenebrigade wrote:
Havatar wrote:
E vala ne moze biti gori od Bakira Izetbegovica i Fahrudina Radoncica. Ili ti bas i ne vidis dobro od ideoloske zasljepljenosti i ostrascenosti prema Bakiru Hadziomerovicu. :-)
Moze posto je on uvijek bio neko ko je sluzio samo za prljave poslove i prljavu kampanju.
crvenebrigade

#160 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by crvenebrigade »

E vala ne moze biti gori od Bakira Izetbegovica i Fahrudina Radoncica. Ili ti bas i ne vidis dobro od ideoloske zasljepljenosti i ostrascenosti prema Bakiru Hadziomerovicu. :-)[/quote]
Moze posto je on uvijek bio neko ko je sluzio samo za prljave poslove i prljavu kampanju.[/quote]

A ova dvojica su postenjacine samo takve. Stvarno si smijesan. :D
ILVIIR

#161 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by ILVIIR »

Danguba wrote:Raguz-Ivanic-dodaj bilo koga --> pomak naprijed

Sve druge kombinacije, stagnacija.
potpisujem. htio sam nesto skoro identicno napisati.

smijem li i ja glasati na anketi za raguza iako cu glasati u rs-u? :)
ILVIIR

#162 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by ILVIIR »

wolf07 wrote: - Nisu gluposti a ti misli sta god hoces. Procitaj Ustav BiH, fino ti pise da se clanovi Predsjednistva iz reda Bosnjaka i Hrvata biraju iz Federacije BiH a Srbin iz entiteta RS. Nema tu nista nejasno i upravo radi toga imamo slucaj "Sejdic-Finci" a i slucaj o kome se manje govori - "Pilav"! I tu nema sta ko da misli vec samo da procita Ustav i primijeni ga. Otkad je dovoljno da bude prijavljen u F BiH da bi se ovdje mogao kandidovati to ne znam, ali ako to i uradi ispada da je Dodik u pravu i da cijela prica oko 1.marta predstavlja jednu obicnu ujdurmu.
- Decidno je izjavio da NIJE BOSNJAK!!!! Zasto on to nije, sta on misli da neko drugi pod tim pojmom podrazumijeva, sta on sam pod tim pojmom podrazumijeva, itd... sasvim je nebitno!
wolf07 wrote: Da - NE TREBA NI JEDNOM jer sam vec gledao nekoliko puta taj snimak i jasno je k'o bijeli dan da covjek kaze da nije Bosnjak! Zaboli me neka stvar zasto on to nije i sta tebi tu nije jasno??? Jos imas obraza da ono sto kazem nazivas glupostima i ti mene pozivas da ja to gledam "pa jos jednom, pa jos jednom...", pogledaj ti!
Razotkrivena još jedna laž o Dr. Emiru Suljagiću

https://www.youtube.com/watch?v=8rRkcURa9Gs

pogledaj video jednom do kraja. nije dug.
wolf07

#163 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

ILVIIR wrote:
wolf07 wrote: - Nisu gluposti a ti misli sta god hoces. Procitaj Ustav BiH, fino ti pise da se clanovi Predsjednistva iz reda Bosnjaka i Hrvata biraju iz Federacije BiH a Srbin iz entiteta RS. Nema tu nista nejasno i upravo radi toga imamo slucaj "Sejdic-Finci" a i slucaj o kome se manje govori - "Pilav"! I tu nema sta ko da misli vec samo da procita Ustav i primijeni ga. Otkad je dovoljno da bude prijavljen u F BiH da bi se ovdje mogao kandidovati to ne znam, ali ako to i uradi ispada da je Dodik u pravu i da cijela prica oko 1.marta predstavlja jednu obicnu ujdurmu.
- Decidno je izjavio da NIJE BOSNJAK!!!! Zasto on to nije, sta on misli da neko drugi pod tim pojmom podrazumijeva, sta on sam pod tim pojmom podrazumijeva, itd... sasvim je nebitno!
wolf07 wrote: Da - NE TREBA NI JEDNOM jer sam vec gledao nekoliko puta taj snimak i jasno je k'o bijeli dan da covjek kaze da nije Bosnjak! Zaboli me neka stvar zasto on to nije i sta tebi tu nije jasno??? Jos imas obraza da ono sto kazem nazivas glupostima i ti mene pozivas da ja to gledam "pa jos jednom, pa jos jednom...", pogledaj ti!

Pregledano! Medjutim, to i dalje ne znaci da u onom video zapisu koji sam ja postavio ovdje nije rekao obrnuto, sve u svemu - on sam sa sobom nije rascistio ko je i sta je, i zbog cega sad ja treba da mu dam svoj glas. Ne smarajte vise s ovim marginalcem, ako hocete glasajte za njega nije me briga, sto se mene tice on je u istom sesiru kao i Hadziomerovic i Ceric! Njihova primarna misija je da razvuku bosnjacke glasove kako bi kod Hrvata mogao napokon isplivati HDZ clan predsjednistva, a ako se kojim slucajem jos desi da recimo bosnjacki glasovi budu do te mjere razvuceni pa da recimo iznenada vaskrsne Radoncic - sreci nigdje kraja, za sve ustase, cetnike i bosnjacke kvislinge!
Pokajnik

#164 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Pokajnik »

Vjerovatno će iz Federacije novi članovi biti Suljagić i Raguž.Inače je način izbora članova predsjedništva sumnjiv iz aspekta legitimnosti jer je pobjednik onaj ko osvoji najviše glasova tj.relativnu većinu koja može biti i svega 10 % izašlih.Logično bi bilo da se za dva kandidata koji osvoje najviše glasova organizuje drugi krug.
Trebam te

#165 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Trebam te »

wolf07 wrote:
ILVIIR wrote:

Pregledano! Medjutim, to i dalje ne znaci da u onom video zapisu koji sam ja postavio ovdje nije rekao obrnuto, sve u svemu - on sam sa sobom nije rascistio ko je i sta je, i zbog cega sad ja treba da mu dam svoj glas. Ne smarajte vise s ovim marginalcem, ako hocete glasajte za njega nije me briga, sto se mene tice on je u istom sesiru kao i Hadziomerovic i Ceric! Njihova primarna misija je da razvuku bosnjacke glasove kako bi kod Hrvata mogao napokon isplivati HDZ clan predsjednistva, a ako se kojim slucajem jos desi da recimo bosnjacki glasovi budu do te mjere razvuceni pa da recimo iznenada vaskrsne Radoncic - sreci nigdje kraja, za sve ustase, cetnike i bosnjacke kvislinge!
Naravno da cemo glasati za Suljagica, kome ce on razvuci glasove? Frajer ce imati vise glasova nego Bakir :mrgreen: :bih:

Sta i da Radoncic vaskrsne, u cemu je problem kome on sad smeta? Sta cemo jos 20 godina da nas neko krade i pravi sultanat dok mu vecina ljudi zivi na ivici bijede!!???

Ovi izlizani neka idu i ne trebaju se vracati, ne trebaju se sekirati za narod kojeg su doveli na ivicu bijede, oni sesame plase za opstanak drzave u izbrnoj godini a u medjuvremenu otimjau od drzave lopatom :skoljka:

Idite lopovi, ublehasi i istroseni politicari :run:
Dozer

#166 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Dozer »

JoseMujica wrote:
Dozer wrote:Ah, da...i pun mi je qrac Bosnjaka, Srba i Hrvata i te potpuno idiotske price kakva ne postoji nigdje na planeti. Bukvalno.
drug samo se malo izdvojiš iz svega toga i da vidiš kako je smiješno....ne bi Monty Python mijenjao za naše izborne ci(r)k(l)use
Ma izdvojen sam ja iz toga oduvijek, od samog pocetka. Mozes misliti koliko mi je tek tako smijesno. Samo...vise mi nije ni toliko smijesno, koliko je zalosno, jadno i bijedno. A nadasve - kretenoidno.

Ali, kako god, ovu SDA, a snjima i SDP sad, treba frknuti sa svih nivoa vlasti iz kojih je to moguce.
ILVIIR

#167 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by ILVIIR »

wolf07 wrote:
ILVIIR wrote:

mislim da nismo mi koji u ovom slucaju smaraju, ali nebitno...
upravu si da ce bosnjacki glasovi biti razvuceni, ali to nikako nece i ne treba uticati na to hoce li kod hrvata pobjediti hdz clan! cak sta vise, bice kod ovoliko velikog i loseg izbora cak naopako djelovati, da ce bosnjaci prije glasati za raguza npr., a naravno da nece tako puno kao za komsica.

sto se videa tice. pored toga sto je ovaj video sto sam potavio za razliku od onog drugog nedvosmislen, takodje je snimljen kasnije! mislim da je bespotrebno tu vise diskutovati.

u naaj naaajgorem slucaju je covjek jednostavno dosao tobe :)
okanotz

#168 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by okanotz »

Ze Emira Suljagica za koga drugog.
Danguba

#169 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Danguba »

okanotz wrote:Ze Emira Suljagica za koga drugog.
pa za Emira... :D

ups ja mislio brigadira za radnu akciju biramo... :run:
crvenebrigade

#170 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by crvenebrigade »

Emire, bolan jesi li to ti?! :lol:

Ah kako se vas nekoliko lijepo trudite spinovati ali ne ide bas onako kako ste zamislili. :-)

Stranacki (SDA-SDP-DF) prevrtaner Emir Suljagic osjetit ce tezak poraz i sudar sa realnoscu u oktobru! :D
Danguba

#171 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Danguba »

crvenebrigade wrote:
Emire, bolan jesi li to ti?! :lol:

Ah kako se vas nekoliko lijepo trudite spinovati ali ne ide bas onako kako ste zamislili. :-)

Stranacki (SDA-SDP-DF) prevrtaner Emir Suljagic osjetit ce tezak poraz i sudar sa realnoscu u oktobru! :D
Bakire, jes' to ti. :shock:

:mrgreen:
GaizkaMendieta

#172 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by GaizkaMendieta »

http://eizbori.ba/na-biralista-bi-moglo ... o-glasaca/

74% izlaznost malo zvuci nevjerovatno, al obzirom da je NDI radio istrazivanje, nije bas neka fantomska agencija koju angazuju stranke
jon_jovi

#173 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by jon_jovi »

Izetbegović, Cerić, Halilović i Radončić zajedno imaju manje glasova od E. Suljagića
sulejman1

#174 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by sulejman1 »

Od svih kandidata najrealniji i najzreliji kandidat je Bakir Izetbegović. Naravno ako gledamo iz perspektive sveopćih Bošnjačkih interesa, a ne dnevnog avaza. Interesantno da se npr. Sulejman Tihić nigdje ne pominje kada je u pitanju sve loše što je uradila SDA, a lošeg ima sigurno, kao i dobrog samo moramo biti objektivni. Ovo govorim iz razloga i činjenice da je Sulejman Tihić vodio SDA a ne Bakir Izetbegović, svo vrijeme unazada 15-tag godina, a da je Bakiru po prvi put pružena šansa da se dokaže i pokaže. Ako gledamo Bakirovih 4 godine kao član prerdsjedništva, koje je svakako ograničeno kada su u pitanju nadležnosti, ipak nestoje mnoge kritike na njegov račun, jer vidimo da je radio na privlačenju stranog kapitala dali putem beskamatnih kredita, investicija ili biznis foruma. Njegov stav je blag i čovjek je staložen što se jasno vidi, ima dobre odnose i sa najvećim neprijateljima što je svakako poželjno u ovako osjetljivim odnosima kakvi su u BiH. Ove vrline i prednosti se nevide kod drugih kandidata. Može Cerić pričati o moralu, ali to treba tek dokazati, što se tiče znanja ja vidim samo starca koji ima poznatu priču koju pričaju političari godinama i možda želju da nešto napravi,ali bez ovlasti koje predsjedništvo nema je samo prodavanje magle narodu. Da nepričam o šteti koju će prouzrokovati svojim kandidiranjem. O ostalim kandidatima koji se bore za Bošnjačke glasove nema potrebe trošiti riječi, oni bi da budu predstavnici Bošnjaka koji su dominantno muslimani, a svim bićem se bore protiv islama i Bošnjaštva.
wolf07

#175 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

sulejman1 wrote:Od svih kandidata najrealniji i najzreliji kandidat je Bakir Izetbegović. Naravno ako gledamo iz perspektive sveopćih Bošnjačkih interesa, a ne dnevnog avaza. Interesantno da se npr. Sulejman Tihić nigdje ne pominje kada je u pitanju sve loše što je uradila SDA, a lošeg ima sigurno, kao i dobrog samo moramo biti objektivni. Ovo govorim iz razloga i činjenice da je Sulejman Tihić vodio SDA a ne Bakir Izetbegović, svo vrijeme unazada 15-tag godina, a da je Bakiru po prvi put pružena šansa da se dokaže i pokaže. Ako gledamo Bakirovih 4 godine kao član prerdsjedništva, koje je svakako ograničeno kada su u pitanju nadležnosti, ipak nestoje mnoge kritike na njegov račun, jer vidimo da je radio na privlačenju stranog kapitala dali putem beskamatnih kredita, investicija ili biznis foruma. Njegov stav je blag i čovjek je staložen što se jasno vidi, ima dobre odnose i sa najvećim neprijateljima što je svakako poželjno u ovako osjetljivim odnosima kakvi su u BiH. Ove vrline i prednosti se nevide kod drugih kandidata. Može Cerić pričati o moralu, ali to treba tek dokazati, što se tiče znanja ja vidim samo starca koji ima poznatu priču koju pričaju političari godinama i možda želju da nešto napravi,ali bez ovlasti koje predsjedništvo nema je samo prodavanje magle narodu. Da nepričam o šteti koju će prouzrokovati svojim kandidiranjem. O ostalim kandidatima koji se bore za Bošnjačke glasove nema potrebe trošiti riječi, oni bi da budu predstavnici Bošnjaka koji su dominantno muslimani, a svim bićem se bore protiv islama i Bošnjaštva.
:thumbup: jedan od objektivnijih postova! To sto se dobrom dijelu forumasa ovo razmisljanje nece svidjeti druga je stvar.
Post Reply