Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
RtrnOfSalisbury

#151 Re: Selektor/Trener BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

jel braco from vrbanjusa jos aktivan ?
palermo

#152 Re: Selektor/Trener BiH

Post by palermo »

Pošto se izgleda moji mostarci najviše spominju kao kandidati, uzet ću slobodu, da po zemljačkoj liniji, dam svoj sud.

Vaha-nema šanse, on jednostavno to ne želi,mislim da i njegov osjećaj prema Bosni i Hercegovini nije nešto izražen-dakle , ne može se igrati na kartu patriotizma.....a pare će mu dati i neko drugi osim nas.No chance

Duško- možda bi Duško i pristao, često je u Mostaru, vidim ga na i veležovim utakmicama i vidim kako se nervira, možda bi bio i neki izazov za njega......sad, je li Duško malo prestar pitanje je , a ima i ona da je vrlo veliki tabijasus, veći i od Vahe...

Dakle od ovim mostaraca, mislim da bi Barba bio najbiolje rješenje. Sasvim je oko kad ljudi kažu nema iskustva, ali mi nećemo dobiti čovjeka sa trenerskim iskustvom, barem pozitivnim iskustvom....druga stvar, selektor nije isto što i trener, on prije svega treba da bude dobar komunikator, lider, da stavra odnose u timu, harmonizira, uređuje i treba da ima svoje ja i sposbnost donošenja odluka. Nek uposli kaopomoćnog nekog dobrog taktičara, ako on već nije vješto tome :D
I mora biti poštovan od igrača, a da bi bio poštovan moraš nešto i značiti. Barba znači.........dakle, moj bi izbor bio Barba, jeste rizik, ali sve je rizik......

Ako ne Barba, onda neko sličnog profila, mada ja nikoga ne znam ko je tog profila.........

By the way, neki dan u kafani sjedim, i Sale Papac bio tu, i izgleda da se šuška da bi možda mogao i on na neku od selktorskih pozicija u mlađim reprezentacijama.....vala mogao bi biti i pomoćnik Barbi :mrgreen:
burek_in_space

#153 Re: Selektor/Trener BiH

Post by burek_in_space »

Edin H. wrote: Ne sjecam se da je Sergej nesto jaran bio sa Munjom, bio sam jednom (protiv Belgije) sa reprezentacijom u hotelu, ne vidjeh kada je dosao Sergej ni da su se upitali, ali eto vjerovacu ti na rijec, ako si siguran u to sto govoris.
Pregovarao (na Bazenima :D ) sa Munjom oko preuzimanja, nisu dali ovi iz RS-a, pa Pape uletio kao kompromisno rjeshenje.
I ne, nije mahalska, direktno iz Saveza je bila vijest tada plasirana.
Edin H.

#154 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Edin H. »

BegA_ wrote:Roberto Mancini
Upravo htjedoh reci :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#155 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Slo Burner »

BegA_ wrote:Roberto Mancini

Pa da nam svi na klupi zavrse :D
klavirdžija

#156 Re: Selektor/Trener BiH

Post by klavirdžija »

Pripreme bi selile s Ilidže u Međugorje... Iiizzz fuzbol.
limeni

#157 Re: Selektor/Trener BiH

Post by limeni »

dobra rijesenja:
alija braco hadziosmanovic, zna vise o taktici a i bolji je u dusi od papeta
radomir antic, vrlo dobar strucnjak
elvir bolic i meho kodro, legende bh fudbala
fatih terim, imperator
dzenan uscuplic, sjajan strateg
amar osim, sto ne probati

lose:
m. konjic, pojma nema
vlado jagodic, katastofa
sergej barbarez, sta ce rogonja
igor stimac
sinisa mihajlovic
faruk hadzibegic
mehmed bazdarevic
DaysleepeR

#158 Re: Selektor/Trener BiH

Post by DaysleepeR »

bilo ko ko će razjebat sijelo i kružoke i ko će imat hrabrosti da na klupu ili na tribine pošalje nekog ko se bavi stvarima koje nisu iz fudbala
stranacc

#159 Re: Selektor/Trener BiH

Post by stranacc »

Jel vi pod "stranac" selektor podrazumijevate da ja budem na celu repke? :mrgreen:
Trenutno nisam zainteresovan, ali ako bas insistirate prihvatit cu. usput da kazem da ne bih trazio puno vise od susica.
Ako izaberete mene ja cu uvesti pravilo da jednog igraca u odbrani , sredini i napadu biraju forumasi sa ovog strucnog portala.

Ukratko moj pan bi bio
Pripreme u zenici i na igmanu u minskom polju.
Midhata bih otjerao iz repke
Na FB bi bio yaran sa svim nasim igraci a, i sa onim potencijalnim.
Imao bih sve brojeve telefona od svih igraca i podijelio bih ih sa forumasima koji imaju 10k postova...

Ako ste i dalje za to da vam ja budem selektor da nastavim sa izlaganjem plana :mrgreen: :sax:
insigne

#160 Re: Selektor/Trener BiH

Post by insigne »

Ne budite smijesni vise sa Sergejom Barbarezom.

Covjek koji je umislio da je Bogom dan da vodi reprezentaciju, da ne treba otici cak ni Ku.racspor i steci bilo kakvog iskustva.
Jednom smo imenovali diletanta bez iskustva i znanja, nemoj da nam se opet ponavlja.

Covjek vec 7 godina samo sjedi i igra pokera i ceka da ga neko imenuje selektorom A reprezentacije.

Pri tome, sve sto imate reci u njegovu odbranu jeste patriotizam.
Moze i Susic biti najveci patriota, al dzaba kad je glup i kad je nesposoban.

A da ne govorim faktor da ima par havera u reprezentaciji, koji se MORAJU oprostiti nakon ovog Svjetskog, a koji bi njegovim dolaskom ostali "unutra".

Redom:
1. Vahid Halilhodzic
2. Dusko Bajevic
3. Mehmed Bazdarevic
4. Robert Prosinecki
5. stranac
Romanista 101%

#161 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Romanista 101% »

Da je ovaj nas savez pametan pozvati Vahu na ozbiljan razgovor, ponuditi mu uslove (bolje nego Susicu, jer dobili su milione od Fife) i reci mu odrijesene su ti ruke, niko ti se nece mijesati u posao i radi ono sto najbolje znas.
hodža

#162 Re: Selektor/Trener BiH

Post by hodža »

limeni wrote:dobra rijesenja:

fatih terim, imperator

da se ništa ne pitaju ovi iz rs-a i da imamo para :D
Partijaner

#163 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Partijaner »

Ja vjerujem da bi limeni bolje motivisao igrace nego Pape.
stockton91

#164 Re: Selektor/Trener BiH

Post by stockton91 »

Sergej Barbarez jer nijedan drugi trener nece htjet raditi za 200k godisnje. Plus Barbarez iako nema trenerskog iskustva, jos kao igrac je itekako dokazao da ima sposobnost lidera i smatram da bi znao izac na kraj sa nasim "zvijezdama" i da ne bi dao da mu se iko mjesa u posao. Definitvno Sergej Barbarez!!!
Edin H.

#165 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Edin H. »

stranacc wrote:Jel vi pod "stranac" selektor podrazumijevate da ja budem na celu repke? :mrgreen:
Trenutno nisam zainteresovan, ali ako bas insistirate prihvatit cu. usput da kazem da ne bih trazio puno vise od susica.
Ako izaberete mene ja cu uvesti pravilo da jednog igraca u odbrani , sredini i napadu biraju forumasi sa ovog strucnog portala.

Ukratko moj pan bi bio
Pripreme u zenici i na igmanu u minskom polju.
Midhata bih otjerao iz repke
Na FB bi bio yaran sa svim nasim igraci a, i sa onim potencijalnim.
Imao bih sve brojeve telefona od svih igraca i podijelio bih ih sa forumasima koji imaju 10k postova...

Ako ste i dalje za to da vam ja budem selektor da nastavim sa izlaganjem plana :mrgreen: :sax:
Djeluje primamljivo :oops:
limeni

#166 Re: Selektor/Trener BiH

Post by limeni »

Partijaner wrote:Ja vjerujem da bi limeni bolje motivisao igrace nego Pape.
hvala, mislim da i nije tesko biti bolji motivator od papeta. doduse igrao sam fudbala i pratim ovaj sport odavno ali ja sam laik kao i mnogi od vas i opet mi je jasno da od dizelasa nema fajde ako nemas trkace u ekipi.
momci su izgleda izgubili volju za fudbalom kod susica, znaci prvo takmicenje bi oni trebali da gore od motivacije a ovaj je nadmasio u raymonda domenecha sto se tice "strucnosti". svlacionica je u ocajnom stanju i pape pojma nema sta znaci brzina i agilnost, vrijeme majstora je proslo taj stil sporog fudbala ne igra vise niko.
najvise bi volio dovesti nekog "naseg" miguela herreru, selektor mexika jer taj covjek zivi za fudbal.
Partijaner

#167 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Partijaner »

limeni wrote:
Partijaner wrote:Ja vjerujem da bi limeni bolje motivisao igrace nego Pape.
hvala, mislim da i nije tesko biti bolji motivator od papeta. doduse igrao sam fudbala i pratim ovaj sport odavno ali ja sam laik kao i mnogi od vas i opet mi je jasno da od dizelasa nema fajde ako nemas trkace u ekipi.
momci su izgleda izgubili volju za fudbalom kod susica, znaci prvo takmicenje bi oni trebali da gore od motivacije a ovaj je nadmasio u raymonda domenecha sto se tice "strucnosti". svlacionica je u ocajnom stanju i pape pojma nema sta znaci brzina i agilnost, vrijeme majstora je proslo taj stil sporog fudbala ne igra vise niko.
najvise bi volio dovesti nekog "naseg" miguela herreru, selektor mexika jer taj covjek zivi za fudbal.
Rodjak, svaka cast na komentaru, ali ja sam mislio na ovog limenog. :mrgreen:
hillbill

#168 Re: Selektor/Trener BiH

Post by hillbill »

Romanista 101% wrote:Da je ovaj nas savez pametan pozvati Vahu na ozbiljan razgovor, ponuditi mu uslove (bolje nego Susicu, jer dobili su milione od Fife) i reci mu odrijesene su ti ruke, niko ti se nece mijesati u posao i radi ono sto najbolje znas.
neko ko vrijedi..........nece ni prihvatiti taj posao bez toga.....da li nama treba takav??????nisam siguran
Dirty_Eastwood

#169 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Dirty_Eastwood »

limeni wrote:
sinisa mihajlovic
Ako nista dobili bi tekst za himnu..
lajkujMe

#170 Re: Selektor/Trener BiH

Post by lajkujMe »

Ma kakav barbarez, svaka mu cast za ono sto je uradio za repku ali covjek pojma nema o trenerskom poslu nikakvo iskustvo i slicno. Ne treba nam neko ko ce uciti na svojim greskama na nasoj Repki. Slicno kao sa Kodrom koji po meni nikada nije trebao biti trener repke jer blage veze nema s poslom.

Nama ne treba patriota ili nekadasnja zvijezda fudbala nego neko koji ima autoritet koji ce ako treba Dzeku npr izbaciti iz repke ako taj sere.... Nama treba neko kao Didier Deschamps u Francuskoj koji je napokon doveo u red i pokazao zvijezdama ko je boss, izbacio hladno Nasrija i rekao meni ne trebaju najbolji igraci meni treba najbolja ekipa.

Barbarez naprijer nije to to, on kad bi dosao igraci ne bi imali respekta prema njemu jer je mlad i sjecaju ga se kao suigraca. A i on ima slicne emocije i ponasao bi se kao suigrac a ne kao alfa i omega.
Ih kako bi tek onda Spahic i Dzeko krojili ekipu.

Nama treba neko ko je autoritet, koji ima jaku licnost i ne da mu drugi kroje planove. Koji je i hladnokrvan ali i emotivan kad treba. Inteligentan ali i svijestan da moze pogrijesiti. Koji ima iza sebe iskustva u vodjenju ekipa i nije ogranicen u svojim razmisljanjima u fudbalu.

Po meni ja imam dvoje favorita a to su:

Vahid Halihodzic dovoljno je pogledati sta je s Alzirom napravio, zamislite da dobije pod ruke kvalitetnije igrace.

I

Felix Magath, on poznaje vrlo dobro neke od nasih igraca, on bi celicnom rukom mogao srediti nasu repku a i uveo bi novitete sto se tice trenaze i slicno. Da ne govorim sto nije potkupljiv i sputavan licnim interesima pojedinaca.

ps: Da znam da hoce Mourinjo bi meni bio menadzer :D

Pss: da dodam da sam cuo znaci mahalska prica, od jednog prijatelja novinara da je vec gotova stvar da ce Dusan Bajevic biti na kormilu repke.
Ne svidja mi se to uopste jer covjek je ogranicen i voli old school fudbal.
Maharadza

#171 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Maharadza »

lajkujMe wrote:Ma kakav barbarez, svaka mu cast za ono sto je uradio za repku ali covjek pojma nema o trenerskom poslu nikakvo iskustvo i slicno. Ne treba nam neko ko ce uciti na svojim greskama na nasoj Repki. Slicno kao sa Kodrom koji po meni nikada nije trebao biti trener repke jer blage veze nema s poslom.

Nama ne treba patriota ili nekadasnja zvijezda fudbala nego neko koji ima autoritet koji ce ako treba Dzeku npr izbaciti iz repke ako taj sere.... Nama treba neko kao Didier Deschamps u Francuskoj koji je napokon doveo u red i pokazao zvijezdama ko je boss, izbacio hladno Nasrija i rekao meni ne trebaju najbolji igraci meni treba najbolja ekipa.

Barbarez naprijer nije to to, on kad bi dosao igraci ne bi imali respekta prema njemu jer je mlad i sjecaju ga se kao suigraca. A i on ima slicne emocije i ponasao bi se kao suigrac a ne kao alfa i omega.
Ih kako bi tek onda Spahic i Dzeko krojili ekipu.

Nama treba neko ko je autoritet, koji ima jaku licnost i ne da mu drugi kroje planove. Koji je i hladnokrvan ali i emotivan kad treba. Inteligentan ali i svijestan da moze pogrijesiti. Koji ima iza sebe iskustva u vodjenju ekipa i nije ogranicen u svojim razmisljanjima u fudbalu.

Po meni ja imam dvoje favorita a to su:

Vahid Halihodzic dovoljno je pogledati sta je s Alzirom napravio, zamislite da dobije pod ruke kvalitetnije igrace.

I

Felix Magath, on poznaje vrlo dobro neke od nasih igraca, on bi celicnom rukom mogao srediti nasu repku a i uveo bi novitete sto se tice trenaze i slicno. Da ne govorim sto nije potkupljiv i sputavan licnim interesima pojedinaca.

ps: Da znam da hoce Mourinjo bi meni bio menadzer :D

Pss: da dodam da sam cuo znaci mahalska prica, od jednog prijatelja novinara da je vec gotova stvar da ce Dusan Bajevic biti na kormilu repke.
Ne svidja mi se to uopste jer covjek je ogranicen i voli old school fudbal.
POTPIS ZA ČITAV POST, istog sam mišljenja. Samo FELIX ili VAHA nas mogu spasiti uticaja bagre iz saveza kao i razbiti 'klanove' sa terena i jebati im znanje. ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
skenderija04

#172 Re: Selektor/Trener BiH

Post by skenderija04 »

Teufik wrote:Michel Platini.
Dat cojku po budzeta i finale nam ne gine.
Ovo je kvalitetno razmisljanje :D
FMDzem

#173 Re: Selektor/Trener BiH

Post by FMDzem »

fosil

#174 Re: Selektor/Trener BiH

Post by fosil »

Ne vjerujem da je Savez voljan dati ogromne pare za strucnjaka sa imenom. Ne znam hoce li uopste i ostati sta dok se sve poplaca i rastali.
Bice neko skromno ime poput Srecko Katanec. Nije dovoljno stranac da ne razumije kad mu familiju spominju, ali je stranac. :)
soccerfan88

#175 Re: Selektor/Trener BiH

Post by soccerfan88 »

Ja bi najvise volio Vahu. Medutim skeptican sam sto se tice njegovog dovodenja. Prvo, ne bih rekao da bi se ljudima u savezu svidjeo jer taj ne hebe nikog zivog. Covjek je navikao na profesionalnost a veliki je upitnik da li nas savez to ima. Drugo, ja smijem ruku u vatru staviti da Vaha nebi pravio frku oko para. Pristao bi on sto se novca tice, ali covjek sigurno ne zeli da ima posla sa nasim budalama u savezu. Savez sad jeste mnogo bolji nego sto je bio, ali jos uvijek je to daleko od nekog profesionalizma. Znaci ako ga zovnemo i ako nas odbije, nece biti zbog novca nego covjek jednostavno nece da ima posla s budalama i da stavlja mrlju na svoju uspjesnu karijeru, a i zasto bi? Ja ga u potpunosti razumijem. Po meni realna i najolja opcija je Bajevic. Da li cemo uspjeti njega dovesti ostaje da se vidi. ;) ;) Ili mozda stranca nekoga koga niko od igraca ne zna pa lijepo krenuti od nule i kome opanci kome obojci. :)
Locked