Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post Reply
Fljamurtari

#151 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

Pol_Pot wrote: Koje ba simbolične snage? :) Tolko su simbolične da je moj rođak s još trojicom u Dolcu na Lašvi, kad je ABiH krenula u prodor i rastjerala bandu, zaraobio 15 Varaždinjana dok su se sakrivali u podrumu crkve :D Ne brini sve su ih pustili.
Niko ne govori o završnim akcijama kad se Hrvatska spametovala, pa se vratila orginalnim saveznicima. I nek je oslobođena iz BiH, i treba, nismo mi ba šupci ;)
Iz iskustva znam da su ova svjedocenja "iz prve ruke" u stilu "ja znam" ili "prico mi necak od strica" kao i "covjek ne bi nikad lagao" - najcesce gluposti.

Jedno vrijeme je na Internetu operiro jedan lik iz Srbije koji tvrdi da je negdje u Slavoniji cuvao strazu dok ga nisu iznenadili helikopteri koji su poceli nadletat, on je mislio napad ali onda mu je zapovjednik rekao da spusti oruzje i da su se kraj njega spustili Tudjman i Milosevic koji su tu - kraj njega nesto pregovarali.

Ukratko - molim imena, postoje popisi zarobljenih?
Inace, vidio sam snimku jednog zarobljenog Osjecana cije je tijelo kasnije razmjenjeno.
Mister Yes

#152 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Mister Yes »

JThomas wrote: ovi samozvano učeni se odaju jedan po jedan, k'o onaj nesretnik sa onim metrima i kubicima...
Dobro, evo primjetio sam te. Iskreno, pojma nemam ko si jer te do sada nisam primjetio. Toliko si beznačajan.

Ali evo sada si postigao da te primjetim i ne moraš se više penjat na prste. Sad se možeš hvaliti u raji da je Mr.Yes pričao sa tobom. Dajem ti tu privilegiju samo da se prestaneš napinjati. Puknućeš jadan koliko se napinješ da te primjetim. :sad:
Objektivni navijac

#153 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Objektivni navijac »

costacurta wrote:Pitanje postavljača teme iz uvodnog posta:

Znači Crveni BOšnjače ti si dobar ali samo ko fol, jer nešto glumiš, tjeraš inat. Nek' je baš mi je drago ovo pročitati :)
To ti je iskreno mišljenje samo u light varijanti jednog europejca...... Čuj Hrvatska zapadna Evropa :lol:
Da i ja tebi kažem momčino, iskreno,
koliko god ih ja osuđivao što su otišli u Siriju, Irak ili gdje već da ratuju toliko znam da su ti isti garancija da će i ovi "Zapadno Europejci" :lol: i ovi Prekodrinski Istočnjaci (wanabe ZapdnoEuropljani) doooobro razmisliti ukoliko im se ukaže želja da ponovo urade ono što su činili 90.tih, prekrajanja karti i slična sranja.
Znam koliko i dan danas zazirete i saserte se od straha pri samom pomenu "mudžahedin". Neka ih dole na obuci, zlu ne trebalo :D :izet:
Islamisticki borci ,ljudi koji su otisli u Siriju,su veci neprijatelji Bosne od Chetnika i Ustasa zajedno. Oni su muslimani,za njih je Bosna kjafirska drzava kao i svaka druga kjafirska drzava,one ne ratuje za kjafire i njihove drzave,oni ratuju za islam. To svaki od njih u intervju kaze. Oni ce ovdje praviti i boriti se za Islamsku drzavu a ne za BiH. Njihovi neprijatelji nisu Srbi i Hrvati,njihovi neprijatelji su kjafiri/nevjernici. Oni su vec par puta dosli u sukob sa policijom BiH,izveli su i nekoliko napada vec,cak na kjafirsku policijsku stanicu,kao u Bugojnu,ti napadi ce se prosiriti s vremenom. Islamistickim borcima u uspostavi Islamske drzave na putu ne stoje Srbi i Hrvati,nego Bosnjaci. No,kako sam rekao u jednom predhodnom postu,ja uopste ne sumnjam u pobjedu muslimana i uspostavu islamske drzave na Balkanu.
Pol_Pot

#154 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Pol_Pot »

elendil wrote:
Fljamurtari wrote:
Pol_Pot wrote: Kolko je Bošnjaka napadalo recimo Osijek ili Zadar?

I šta, opravdano je ratovat i radit zločine iz nacionalističkih pobuda? :-) :-) :-)
Prava je istina da je Bosnjaka bilo na svim stranama. Jedna prilicno neugodna epizoda je napad banjaluckog korpusa na zapadnu Slavoniju i kamera beogradske televizije koja intervjuira osobe sa ocito muslimanskim imenima a jedan od njih ne kaze: "ovdje se brani Bosna, jarane".
Izet Nanić je ratovao u Vukovaru kao pripadnik JNA.
3 korpusa Armije BiH su napadala hrvatske enklave u Srednjoj Bosni.
Nakon što su se Hrvati povampirili u Srednjoj Bosni(ja sam iz Srednje Bosne). KAko ćemo mi ba napadat, pa mi smo imali četnike. PRvih pola godine sukoba s Hrvatima smo tolko bili u kurcu, da smo se čuvali na nivou haustora. E kad smo se presabrali jesmo otresli Hrvate nema govora. Tek tad su Vitez, pola Novog Travnika itd postali enklave, kad su se hrabri našminkani bojovnici razbježali. Dotad je to sve bila grande herceg bosna :D. E kad je krenuo protuudar i oslobađanje iz obruča, e onda su postale enklave. Što su i danas na neki način.
costacurta

#155 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by costacurta »

elendil wrote:
Fljamurtari wrote:
Pol_Pot wrote: Kolko je Bošnjaka napadalo recimo Osijek ili Zadar?

I šta, opravdano je ratovat i radit zločine iz nacionalističkih pobuda? :-) :-) :-)
Prava je istina da je Bosnjaka bilo na svim stranama. Jedna prilicno neugodna epizoda je napad banjaluckog korpusa na zapadnu Slavoniju i kamera beogradske televizije koja intervjuira osobe sa ocito muslimanskim imenima a jedan od njih ne kaze: "ovdje se brani Bosna, jarane".
Izet Nanić je ratovao u Vukovaru kao pripadnik JNA.
3 korpusa Armije BiH su napadala hrvatske enklave u Srednjoj Bosni.
:roll:

A šta ćemo sa ovim rahmetlijama:
Za svoj doprinos odbrani Republike Hrvatske Šefik Pezerović je, između ostalog, posthumno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana s posrebrenim i pozlaćenim pleterom i Spomenicom Domovinskog rata.
Prilikom posmrtne dodjele ordenja u Dubrovniku porodici Hamdije Kovača deset minuta prolamao se aplauz nezaboravnom heroju
Chaush

#156 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Chaush »

Fljamurtari wrote:
Chaush wrote:
Hrvatska je od samog pocetka znala gdje to oruzje ide i kome je namijenjeno.

Kako ti to znas? Ti si clan hrvatske Vlade i uzeg kabineta premijera Milanovica ili imas neku kristalnu kuglu?

Bez spekulacija molim - nije vam ovo sat vjerskog obrazovanja gdje su dozvoljene samo dogme u koje se nema pravo sumnjati...
Pa citas li ti ista zaboga ??

"Uloga Hrvatske nije slučajna. Ona pripada grupi zapadnih i arapskih zemalja koje su priznale Sirijsku nacionalnu koaliciju kao jedinog legitimnog predstavnika sirijskog naroda i takođe je članica grupe “Prijatelja Sirije”.

Visoki naučni saradnik Atlantskog saveta, Džordž Benitez kaže da je Hrvatska učestvovala na prošlogodišnjoj konferenciji pomenute grupe u Istambulu, na kojoj je doneta odluka o naoružavanju sirijskih pobunjenika."
Citaj Dalje:
http://www.glasamerike.net/content/hrva ... 13675.html

Sent from my iPad using Tapatalk
Pol_Pot

#157 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Pol_Pot »

Fljamurtari wrote:
Pol_Pot wrote: Koje ba simbolične snage? :) Tolko su simbolične da je moj rođak s još trojicom u Dolcu na Lašvi, kad je ABiH krenula u prodor i rastjerala bandu, zaraobio 15 Varaždinjana dok su se sakrivali u podrumu crkve :D Ne brini sve su ih pustili.
Niko ne govori o završnim akcijama kad se Hrvatska spametovala, pa se vratila orginalnim saveznicima. I nek je oslobođena iz BiH, i treba, nismo mi ba šupci ;)
Iz iskustva znam da su ova svjedocenja "iz prve ruke" u stilu "ja znam" ili "prico mi necak od strica" kao i "covjek ne bi nikad lagao" - najcesce gluposti.

Jedno vrijeme je na Internetu operiro jedan lik iz Srbije koji tvrdi da je negdje u Slavoniji cuvao strazu dok ga nisu iznenadili helikopteri koji su poceli nadletat, on je mislio napad ali onda mu je zapovjednik rekao da spusti oruzje i da su se kraj njega spustili Tudjman i Milosevic koji su tu - kraj njega nesto pregovarali.

Ukratko - molim imena, postoje popisi zarobljenih?
Inace, vidio sam snimku jednog zarobljenog Osjecana cije je tijelo kasnije razmjenjeno.
Ma jarane šta ja tebi imam lagat, vjeruj ako hoćeš. Postojali su popisi, ali to je bilo prije 20 godina. NA kraju zaboli me hoćeš vjerovati, ovo je forum, svi možemo bitri lijepi, mršavi i nabildani. A i heroji.
elendil

#158 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by elendil »

Pol_Pot wrote:
elendil wrote:
Nije opravdano, ali to nije ni tema.

Tema je utjecaj religije danas u društvu među balkanskim narodima.

Ja sam utjecaj religije na Hrvate objasnio, dakle on je gotovo beznačajan i više je stvar ikonografije nego religijskih dogmi.

Koliko vas u BiH bi imalo muda fizički napasti lokalnog hodžu?
Hahahahaha pa vama je stvarno ispran mozak. Burazeru, ako ima razloga, strest ću ga ko što bi streso i tebe a bogami i sveštenika.
Nećeš. A reći ću ti i ja zašto. Zato jer bi se digli svi od Reisa i Bakira pa nadalje i bio bi stigmatiziran u svojoj mjesnoj zajednici a možda i prognan.

Meni je lokalni župnik trebao isplatiti neke novce jer sam mu zavario neke profile vezane za crkveni namještaj.
Lopov mi nije platio, čak je kasnije izmišljao da mu ništa nisam napravio i da nisam zaslužio pare.
Išamarao sam ga i razbio mu šofer-šajbu na njegovom mercedesu. Nije bilo nikakvog članka u novinama niti me itko zbog toga nazivao komunjarom. Doduše nije bilo ni očevidaca a vjerojatno ni on nije ništa rekao. Čak mi se i ispričao zbog duga.

Ali i da se to pročulo ljudi bi stali na moju stranu jer je bitnije da se plati dug nego da "božji čovjek" i njegovo vozilo ostanu čitavi.

Kod tebe u Bosni nebi bilo tako. Da prebiješ nekog hodžu onaj drugi bi već pozivao ljude na džihad.
Pol_Pot

#159 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Pol_Pot »

Objektivni navijac wrote:

Znači Crveni BOšnjače ti si dobar ali samo ko fol, jer nešto glumiš, tjeraš inat. Nek' je baš mi je drago ovo pročitati :)
To ti je iskreno mišljenje samo u light varijanti jednog europejca...... Čuj Hrvatska zapadna Evropa :lol:
koliko god ih ja osuđivao što su otišli u Siriju, Irak ili gdje već da ratuju toliko znam da su ti isti garancija da će i ovi "Zapadno Europejci" :lol: i ovi Prekodrinski Istočnjaci (wanabe ZapdnoEuropljani) doooobro razmisliti ukoliko im se ukaže želja da ponovo urade ono što su činili 90.tih, prekrajanja karti i slična sranja.
Znam koliko i dan danas zazirete i saserte se od straha pri samom pomenu "mudžahedin". Neka ih dole na obuci, zlu ne trebalo :D :izet:
Islamisticki borci ,ljudi koji su otisli u Siriju,su veci neprijatelji Bosne od Chetnika i Ustasa zajedno. Oni su muslimani,za njih je Bosna kjafirska drzava kao i svaka druga kjafirska drzava,one ne ratuje za kjafire i njihove drzave,oni ratuju za islam. To svaki od njih u intervju kaze. Oni ce ovdje praviti i boriti se za Islamsku drzavu a ne za BiH. Njihovi neprijatelji nisu Srbi i Hrvati,njihovi neprijatelji su kjafiri/nevjernici. Oni su vec par puta dosli u sukob sa policijom BiH,izveli su i nekoliko napada vec,cak na kjafirsku policijsku stanicu,kao u Bugojnu,ti napadi ce se prosiriti s vremenom. Islamistickim borcima u uspostavi Islamske drzave na putu ne stoje Srbi i Hrvati,nego Bosnjaci. No,kako sam rekao u jednom predhodnom postu,ja uopste ne sumnjam u pobjedu muslimana i uspostavu islamske drzave na Balkanu.
Možda tebi, meni (a vjerujem i velikoj većini) gorih od četnika i ustaša nema. Oni su dokazana opasnost. A evo ja ti kao musliman garantujem da se neće nikad formirat Islamska država. I ti to dobro znaš ali podjebaješ i pokušavaš stvari predstaviti onakvim kakve nisu.
Pol_Pot

#160 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Pol_Pot »

elendil wrote:
Nećeš. A reći ću ti i ja zašto. Zato jer bi se digli svi od Reisa i Bakira pa nadalje i bio bi stigmatiziran u svojoj mjesnoj zajednici a možda i prognan.

Meni je lokalni župnik trebao isplatiti neke novce jer sam mu zavario neke profile vezane za crkveni namještaj.
Lopov mi nije platio, čak je kasnije izmišljao da mu ništa nisam napravio i da nisam zaslužio pare.
Išamarao sam ga i razbio mu šofer-šajbu na njegovom mercedesu. Nije bilo nikakvog članka u novinama niti me itko zbog toga nazivao komunjarom. Doduše nije bilo ni očevidaca a vjerojatno ni on nije ništa rekao. Čak mi se i ispričao zbog duga.

Ali i da se to pročulo ljudi bi stali na moju stranu jer je bitnije da se plati dug nego da "božji čovjek" i njegovo vozilo ostanu čitavi.

Kod tebe u Bosni nebi bilo tako. Da prebiješ nekog hodžu onaj drugi bi već pozivao ljude na džihad.
HAhahahahahahahahhahahahahahahahah reci mi da si mlađi od 18 godina molim te. Jer je ovo tako infantilan post da zaista nemam namjeru više bilo šta da ti objašnjavam, No hard feelings.
Fljamurtari

#161 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

RahatHurmašica wrote:
Fljamurtari wrote: Molim neku potvrdu za ovo, po mogucnosti iz neutralnog izvora?
potrudi se malo proguglati

Pronalazim samo upise sa bosnjacke strane. S obzirom na poznate primjere uvelicavanja i pristranosti - ne mogu ih prihvatiti kao objektivne.

Ima li kakvih neutralnih izvora?
elendil

#162 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by elendil »

costacurta wrote: :roll:

A šta ćemo sa ovim rahmetlijama:
Za svoj doprinos odbrani Republike Hrvatske Šefik Pezerović je, između ostalog, posthumno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana s posrebrenim i pozlaćenim pleterom i Spomenicom Domovinskog rata.
Prilikom posmrtne dodjele ordenja u Dubrovniku porodici Hamdije Kovača deset minuta prolamao se aplauz nezaboravnom heroju
Oko 20,000 Bošnjaka i Hrvata Muslimana je ratovalo u HV-u. Preko 1200 je poginulo. Podignut im je i spomenik.

Image

Ali mi nije jasna poanta tvoga upisa?
Govorimo o sekularnosti i utjecaju religije na društvo.
elendil

#163 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by elendil »

Pol_Pot wrote:
elendil wrote:

HAhahahahahahahahhahahahahahahahah reci mi da si mlađi od 18 godina molim te. Jer je ovo tako infantilan post da zaista nemam namjeru više bilo šta da ti objašnjavam, No hard feelings.
Dobro, priznajem da je malo infantilan ali kako drugačije ispričati događaj kada sam išamarao lokalnog svećenika?

Šta oćeš, naučnu ekspertizu o kutu i jačini svakog šamara?
RahatHurmašica

#164 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by RahatHurmašica »

Fljamurtari wrote:
RahatHurmašica wrote:
Fljamurtari wrote: Molim neku potvrdu za ovo, po mogucnosti iz neutralnog izvora?
potrudi se malo proguglati

Pronalazim samo upise sa bosnjacke strane. S obzirom na poznate primjere uvelicavanja i pristranosti - ne mogu ih prihvatiti kao objektivne.

bio je video na youtube, ali isti trenutno iz nekog razloga ne radi.

vidi presudu šestorki

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrva ... 79218.aspx

"Nadalje, Tuđman je na istom sastanku optužio svoje suradnike jer su izdali dokument koji direktno potvrđuje učešće najvišeg vrha Hrvatske u ratu. Riječ je o dokumentu u kojem vrh Hrvatske imenuje sam Glavni stožer Hrvatskog vijeća obrane (HVO) na čelu sa Antom Rosom, iako formalno nije bila u ratu sa Bosnom i Hercegovinom. Štaviše, dokument ima zaglavlje najviših organa Hrvatske, a potpisao ga lično ministar Šušak! Tuđman je bio ogorčen zbog ovakve nesmotrenosti.'."

''Kako ste mogli, ministar obrane i načelnik Glavnog stožera, izdati ovakvu naredbu kojom potvrđujete da Hrvatska vodi rat, da je direktno upletena? Ja stalno naglašavam da ste sve ovo skupa morali graditi kao dobrovoljno, da su to dobrovoljci iz Hrvatske koji su napustili Hrvatsku vojsku, koji se bore tamo pod zapovjedništvom HVO-a, a vi ovdje imenujete Glavni stožer'', ogorčeno konstatira Tuđman.

''Kompletna peta brigada sa svojim sastavom, znači, sa ovog vinkovačkog fronta, je postepeno povučena i našla se na tom ratištu u BiH. To je oko 2.500 ljudi plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim, dva tri časnika. Njihov glavni zadatak je bio na toj liniji gore kod Gornjeg Vakufa, gdje i sada drže položaj u samom gradu… Još je ostala jedna ojačana bojna, negdje oko 700 ljudi sa svim topništvom i oklopom u širem prostoru Gornjeg Vakufa. Očito da u idućih deset dana, da će trebati razmišljati o dovlačenju novih snaga'', govori je u međuvremenu preminuli Bobetko.
Last edited by RahatHurmašica on 17/06/2014 11:27, edited 4 times in total.
Chaush

#165 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Chaush »

elendil wrote:Tad je bio sveopći rat. Hrvati ratovali za Hrvate, Srbi za Srbe
Da, samo sto je Milosevic olovkom etnicki ocistio Hrvatsku od srba i njoFra je to isto ucinio sa Posavskim hrvatima ;)

Fljamurtari

#166 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

Pol_Pot wrote: Ma jarane šta ja tebi imam lagat, vjeruj ako hoćeš. Postojali su popisi, ali to je bilo prije 20 godina. NA kraju zaboli me hoćeš vjerovati, ovo je forum, svi možemo bitri lijepi, mršavi i nabildani. A i heroji.

Odgovori jednostavno - da li je Hrvatska imala pravo ući na teritorij BiH ili ne?
costacurta

#167 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by costacurta »

Objektivni navijac wrote:
Islamisticki borci....... Oni su vec par puta dosli u sukob sa policijom BiH,izveli su i nekoliko napada vec,cak na kjafirsku policijsku stanicu,kao u Bugojnu,ti napadi ce se prosiriti s vremenom. Islamistickim borcima u uspostavi Islamske drzave na putu ne stoje Srbi i Hrvati,nego Bosnjaci. No,kako sam rekao u jednom predhodnom postu,ja uopste ne sumnjam u pobjedu muslimana i uspostavu islamske drzave na Balkanu.
Dobro, oni su problem i mogu uzrokovati nevolje, okarakterisano su kao MUSLIMANSKI teroristi, fundamentalisti, u sukobu sa zakonom itd, a šta ćemo onda sa ovim likovima:
Milenko Trifunović zvani Čop uhapšen je jutro na području Skelana po nalogu Tužilaštva BiH. SIPA je u njegovoj kući pronašla veću količinu oružja među kojima je i protuavionski top (PAT).
Zagrebački bombaš eksploziv nabavio u Banja Luci?
Božidar Stanišljević priznao da je sakrio eksploziv u dvorani Borik
itd itd

Filantropi ili šta?
Oni su bezopasni, ne predstavljaju opasnost kao podivljali "mundžosi"? Prenijelo ga malo pa parkirao PAT u štalu :lol: Zbog čega? Zbog koga? Ima li tu "skrivenih" namjera? Iz tvojim postova bi se moglo štošta skontati, ovi likovi bi samo mogli biti gvardijani Katoličanstva ili Hrišćanstva od nadolazećeg, galopirajućeg Islamskog fundamentalizma u vidu ISILa...... who knows 8)
elendil

#168 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by elendil »

Chaush wrote:
Da, samo sto je Milosevic olovkom etnicki ocistio Hrvatsku od srba i njoFra je to isto ucinio sa Posavskim hrvatima ;)

I dalje se odmičemo od teme. Ima tema o ratu koliko hoćeš.

Ovdje je tema barem što se mene kao Hrvata tiče "kršćanski fundamentalizam". Za mene su Amiši nekakva vrsta kršćanskih fundamentalista, ali takvih u Hrvatskoj nema.

Ja osobno sam agnostik. I ne volim katoličku crkvu. Pogotovo svećenike koji mu duguju pare.
Ali za Božić ukrašavam jelku i za Uskrs farbam kokošje abortuse.

I takva je ogromna većina Hrvata. Razlika je samo u deklariranju. Većina ih se izjašnjavaju kao katolici.
Alfons Kauders

#169 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Alfons Kauders »

Pitam se u sta ce se pretvoriti ta omladina? Hoce li se poceti dizati u zrak od muke? Ubijati slucajne prolaznike? Organizovati neke nove desnicarske organizacije, jer su im stovatelji Djenerala Draze i Poglavnika Pavelica suvise blagi? Sto je zanimljivo, dok radikalna ucenja ispadaju iz fazona kod muslimana, gledamo nesto sasvim suprotno kod pripadnika druge dvije monoteisticke sekte.
Alfons,
evo ti odgovora Crveni Bošnjače, sa posebnim osvrtom na boldirano:
Objektivni navijac wrote: :thumbup: :thumbup:
Ne postoji krscanski fundametalizam kod Srba i Hrvata. To sto su Bosanski Srbi i Hrvati desnicari i nacionalisti nema veze sa krscanskim fundamentalizmom.
Od 90 do 2014 Bosna za 25 godina je prosla kroz zastrasujucu islamizaciju. Ako se nastavi tim tempom i brzinom sa islamizacijom za jos 25 godina ISIS i kompanija ce biti umjerenjaci za prosjecnog Bosnjaka. Hrvatsku stavljat u ovaj kontekst je suludo,Hrvatska je za Bosnu Zapadna Evropa i svake godine razlika je sve veca,kako Hrvatska ide ka Zapadu a Bosna tone u ponore islamizma.
Hrvatska i Srbija nisu poslale nijednoga vjerskoga fanatika igdje u rat,dok iz Bosne idu na stotine dobrovoljaca u najextremnije dzihadisticke jedinice i imaju na desetina hiljada simpatizera u Bosni.
Imas Crvene Bosnjake i Zelene Bosnjake. Ovi Crveni su manjina koja izumire. @Alfons je Crveni Bosnjak ,mada mu je zao sto nije Zeleni ali tjera inat i tjesi se ovakvim glupostima da kao nije sve tako crno. @Alfons nije svjestan da ce za 20 godina zivjeti u Balkanskom emiratu,koji ce biti dio Halifata i ili ce pozeleniti ili ode glava-doslovno :D :izet:
Koja količina paranoje!? :shock:
Do jaja :mrgreen:

A ne valjaju ni crveni, jerbo su crveni zapravo samo "spavaci"... "undercover islamisti"... :D Krkaju prsut i piju pivu samo da se ne primjete, a onda majoriziraju i glasaju za druge ateiste-islamiste (ovakve kovanice nisu rijetke u tim krugovima, tako da ima ljudi koji vjeruju u komunisticki islamizam i ateisticki islamizam). :D

Problem je kada trazis nesto cega nema i kada si spreman iskriviti cinjenice da ti se uklope u pogled na svijet. To bas nije moglo proci kod starijih, jer su odrasli zajedno s lokalnim muslimanima. Ovoj omladini je prosjecni bosanski musliman, pa cak i Bosnjak/Bosanac ateista, podjednako stran i udaljen kao neki Cecen ili Pakistanac. Jednostavno nemaju dodira s njima, pa im mogu prodavati takve price. U Hrvatskoj bas i ne mogu, u Dalmaciji pogotovo, kao i u Zagrebu, Slavoniji, Karlovcu i drugim krajevima koji imaju vise dodira s Bosnom.

I dok svoju djecu zlostavljaju i terorisu takvim glupostima, nije im ni jasno kakvu im medjvjedju uslugu zapravo cine. Pretvaraju ih u bogalje, u ljude koji izbjegavaju kvartove rodjenog grada zato jer kontaju da ce im tamo neko otfikarit dio chune, u paranoicnu, iskompleksiranu masu koja ce cijeli zivot provesti u strahu od nepostojece prijetnje. U medjuvremenu ce donovi nastaviti raditi po svome, i bratski klepati pare sa tim istim islamistima i cetnicima, pravdajuci to nekim visim interesima i predstavljajuci to kao nekakvu borbu. Maestralna manipulacija na kojoj bi im pozavidile vodje Hamasa. :-)
Fljamurtari

#170 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

Chaush wrote:

Mit.

Primjecujem sklonost mitomaniji i konstantno pravljenje zrtve od sebe.
RahatHurmašica

#171 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by RahatHurmašica »

Fljamurtari wrote:
Chaush wrote:

Mit.

kako ide čitanje?
Pol_Pot

#172 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Pol_Pot »

Fljamurtari wrote:
Pol_Pot wrote: Ma jarane šta ja tebi imam lagat, vjeruj ako hoćeš. Postojali su popisi, ali to je bilo prije 20 godina. NA kraju zaboli me hoćeš vjerovati, ovo je forum, svi možemo bitri lijepi, mršavi i nabildani. A i heroji.

Odgovori jednostavno - da li je Hrvatska imala pravo ući na teritorij BiH ili ne?
Jest, nakon završetka sukoba i potpisivanja sporazuma koji im je to omogućio. Sjećaš se susreta dvije vojske nakon oluje?Prije toga nije, to je bio čin agresije.
Hafis

#173 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Hafis »

Fljamurtari wrote:
Chaush wrote:
Mit.
Dobro si napokon i skontao.
Fljamurtari

#174 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

RahatHurmašica wrote:
Fljamurtari wrote:[quote="RahatHurmašica"

bio je video na youtube, ali isti trenutno iz nekog razloga ne radi.

vidi presudu šestorki

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrva ... 79218.aspx

"Nadalje, Tuđman je na istom sastanku optužio svoje suradnike jer su izdali dokument koji direktno potvrđuje učešće najvišeg vrha Hrvatske u ratu. Riječ je o dokumentu u kojem vrh Hrvatske imenuje sam Glavni stožer Hrvatskog vijeća obrane (HVO) na čelu sa Antom Rosom, iako formalno nije bila u ratu sa Bosnom i Hercegovinom. Štaviše, dokument ima zaglavlje najviših organa Hrvatske, a potpisao ga lično ministar Šušak! Tuđman je bio ogorčen zbog ovakve nesmotrenosti.'."

''Kako ste mogli, ministar obrane i načelnik Glavnog stožera, izdati ovakvu naredbu kojom potvrđujete da Hrvatska vodi rat, da je direktno upletena? Ja stalno naglašavam da ste sve ovo skupa morali graditi kao dobrovoljno, da su to dobrovoljci iz Hrvatske koji su napustili Hrvatsku vojsku, koji se bore tamo pod zapovjedništvom HVO-a, a vi ovdje imenujete Glavni stožer'', ogorčeno konstatira Tuđman.

''Kompletna peta brigada sa svojim sastavom, znači, sa ovog vinkovačkog fronta, je postepeno povučena i našla se na tom ratištu u BiH. To je oko 2.500 ljudi plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim, dva tri časnika. Njihov glavni zadatak je bio na toj liniji gore kod Gornjeg Vakufa, gdje i sada drže položaj u samom gradu… Još je ostala jedna ojačana bojna, negdje oko 700 ljudi sa svim topništvom i oklopom u širem prostoru Gornjeg Vakufa. Očito da u idućih deset dana, da će trebati razmišljati o dovlačenju novih snaga'', govori je u međuvremenu preminuli Bobetko.
Peta brigada?

Otkud sad peta brigada - varazdinska je sedma?

Ispada da Vakuf napadao cijeli HV a da u isto vrijeme nije zarobljen ni jedan vojnik (ili je jedan koji je ubijen prije zamjene valjda da ne progovori) ili da je ijedan poginuo... Sorry, to je nemoguce.
Alfons Kauders

#175 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Alfons Kauders »

elendil wrote:
Chaush wrote:

I dalje se odmičemo od teme. Ima tema o ratu koliko hoćeš.

Ovdje je tema barem što se mene kao Hrvata tiče "kršćanski fundamentalizam". Za mene su Amiši nekakva vrsta kršćanskih fundamentalista, ali takvih u Hrvatskoj nema.

Ja osobno sam agnostik. I ne volim katoličku crkvu. Pogotovo svećenike koji mu duguju pare.
Ali za Božić ukrašavam jelku i za Uskrs farbam kokošje abortuse.

I takva je ogromna većina Hrvata. Razlika je samo u deklariranju. Većina ih se izjašnjavaju kao katolici.
Nije rijec o fundamentalizmu tipa onog koji prakticiraju Amisi, vec o radikalizmu, iskljucivosti i instrumentalizaciji vjere za pravdanje nacionalizma i zlocina.

Ko se u hrvatskoj fura na to? Pa recimo oni koji se furaju na otpadnike HSP-a koji su vladali za vrijeme onog rata, koji su furali klerofasizam. To nije fundamentalizam kao kod Amisa, ali zato Amisi bas i nisu ubijali maljem ljude koji im se ne dopadaju i ne nose iste sesire. Neki drugi jesu, a i danas uzivaju dosta podrske u svom narodu.

Dio muslimanske uleme je takodjer bio s njima, a ni srpskim popovima nije maslo za ramazana.

Srecom Hrvati, narocito u Hrvatskoj, su u vecini slucajeva raskrstili s tim pizdarijama. A Srbi? Nisam bas siguran, kod njih je toga sve vise i vise.
Post Reply