Grupa A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja ce se reprezentacije plasirati u drugi krug ??

Poll ended at 25/06/2014 07:21

Brazil
95
46%
Kamerun
5
2%
Hrvatska
63
30%
Meksiko
45
22%

Total votes: 208

ultima_palabra

#151 Re: Grupa A

Post by ultima_palabra »

Znači i mi bismo trebali napasti Argentinu svim silama?
sumirprimus

#152 Re: Grupa A

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:Znači i mi bismo trebali napasti Argentinu svim silama?
napadas onoliko koliko ti protivnik dozvoli..e sad... :D
Pismonosa

#153 Re: Grupa A

Post by Pismonosa »

Ne kažem da su trebali preuzeti incijativu i krenuti u totalni napad. Samo malo više hrabrosti, samo malo više..

Ovaj Brazil i ova Argentina ne idu u istu rečenicu. Vidjet će se odmah protiv Meksika i Kameruna. Kad i sudije budu morale malo da se kontrolišu :wink:

Da je Mandžukić igrao ne bi ih Brazil dobio ni uz pomoć 8 sudija.
costacurta

#154 Re: Grupa A

Post by costacurta »

Ako je Brazil glavni konkurent za titulu onda zabij i fudbalu!
Samo, interesuje me nešto drugo,
činjenica je da je sinoć onaj Kazujoši Funaki poklonio penal, ali meni nije jasno zašto je Kovač kod 1:1, dakle aktivnog i itekako dobrog rezultata za Hrvate uradio dvije izmjene?
Zašto si mijenjao tim koji je jako dobro parirao Brazilu?
Sve je Kovač spomenuo, od domovine, Tompsona, Hrvata, obitelji ali ne objasni što će mu izmjena u 60. minuti?
Možda je išao na pobjedu ali onda to govori o njegovim nerealnim prohtjevima, što će reći da Kazujoši ne snosi sam krivicu za poraz? Uvede onog Mamićevog malog, ni krivog ni dužnog, ali jebeš to, opleti po sudijama i FIFI c c c c c.
Boli ga qrac, malog je gledalo dvije milijarde ljudi, vjerovatno će se naći neki kupac :D
I zašto su se Olić i Jelavić svadjali skoro cijelu utakmicu, u jednom trenutku je i Srna razvadjao Olića sa nemogusesjetitikim? Bem ti trenera, uđeš u teren i opališ im šamar obojici :-)
Elem,
ako budu igrali ovako u ove dvije utakmice onda su bez problema u drugom krugu. :thumbup:
eurosmijeh

#155 Re: Grupa A

Post by eurosmijeh »

Ruku na srce,Brazilijanci se kao zahvaljuju Bogu i dizu ruke ka nebu i krste se,
umjesto da se zahvale japanskom Bogu u crnom koji im je to omogucio..
Vidio je Japanac da se polako blizi kraj tekme i da Brazil ne uspije mozda postici
gol,te je samo cekao da netko padne u sesnaestercu i vec je bio programiran
za taj jebeni penal kojega nije bilo...Nasim deckima svaka cast,samo mi krivo sto nije
usao Eduardo...
Zmijuga loma

#156 Re: Grupa A

Post by Zmijuga loma »

Pismonosa wrote:
Zmijuga loma wrote:Čuj ovog inžinjera, 'zbog očajne Kovačeve taktike'. Do izmišljenog penala 'očajna Kovačeva taktika' je imala rezultat a Brazil u zadnjoj trećini nije mogao izmisliti šansu. Brazilska odbrana je izgledala izgubljeno jer su izlazili visoko a Hrvati ih izlagali na streljanu pasovima iz svoje trećine. Da je Kovač bio glup pa izašao od početka na sredinu da se nadigrava Neymar i Oscar bi do 30. minute zatvorili utakmicu, a Luiz i Silva bi rutinski rješavali situacije dublje na svojoj polovici uz dva osigurača ispred sebe.
Čača ti je inžinjer. A i konstruiso te je halal mu kuVac.

Vezano za utakmicu. Kukavička igra je razlog jer nisu uzeli sinoć. Mali gustavo iz Wofsburga, nesigurni Luis i polumrtbi Alves su se naprosto nudili sinoć. I ne bi izdržali ni iole jači pritisak.
Kontroliši se, neznalico.

Igranje na svoje snage i protivničke slabosti = kukavička igra. Uvijek je simpatično kada se poslije utakmice analfabeta nađe valjati u blatu na sveopšti smijeh auditorija. Nastavi uveseljavati.
Pismonosa

#157 Re: Grupa A

Post by Pismonosa »

Zmijuga loma wrote:
Pismonosa wrote:
Zmijuga loma wrote:Čuj ovog inžinjera, 'zbog očajne Kovačeve taktike'. Do izmišljenog penala 'očajna Kovačeva taktika' je imala rezultat a Brazil u zadnjoj trećini nije mogao izmisliti šansu. Brazilska odbrana je izgledala izgubljeno jer su izlazili visoko a Hrvati ih izlagali na streljanu pasovima iz svoje trećine. Da je Kovač bio glup pa izašao od početka na sredinu da se nadigrava Neymar i Oscar bi do 30. minute zatvorili utakmicu, a Luiz i Silva bi rutinski rješavali situacije dublje na svojoj polovici uz dva osigurača ispred sebe.
Čača ti je inžinjer. A i konstruiso te je halal mu kuVac.

Vezano za utakmicu. Kukavička igra je razlog jer nisu uzeli sinoć. Mali gustavo iz Wofsburga, nesigurni Luis i polumrtbi Alves su se naprosto nudili sinoć. I ne bi izdržali ni iole jači pritisak.
Kontroliši se, neznalico.

Igranje na svoje snage i protivničke slabosti = kukavička igra. Uvijek je simpatično kada se poslije utakmice analfabeta nađe valjati u blatu na sveopšti smijeh auditorija. Nastavi uveseljavati.
Nisam ja tema, otac te jebo seljački. Ne repliciraj ako ne možeš bez uvreda i etiketiranja. To što se ne slažeš s nečijim mišljenjem ti ne daje za pravo da ga ismijavaš seljačkim fazonima tipa.. inžinjer i sl.

Papak.
sumirprimus

#158 Re: Grupa A

Post by sumirprimus »

de ba ljudi sta vam je...
sve nestso kontam,kako ce ovi hrvati agresivni bit kad se vrati mandzukic... ovi perisic i olic trce ko navijeni...
zg2

#159 Re: Grupa A

Post by zg2 »

Dan poslije,
sve mogu razumiti - i stres i sudiju i Neimara, sve ...
ali, krivo mi je zbog onog zadnjeg-treceg gola u 91 minuti
Nije sramota izgubit od Brasila 2:1; ovak kad je trojka, već je malo "too much"
touch brain

#160 Re: Grupa A

Post by touch brain »

zg2 wrote:Dan poslije,
sve mogu razumiti - i stres i sudiju i Neimara, sve ...
ali, krivo mi je zbog onog zadnjeg-treceg gola u 91 minuti
Nije sramota izgubit od Brasila 2:1; ovak kad je trojka, već je malo "too much"
jbg krenuli smo na izjendacenje i fasovali taj treci....ali do jedanesterca brazil nije imao suta na gol,u drugom poluvremenu naravno,sto je promjenilo tok utakmnice
stalaktit

#161 Re: Grupa A

Post by stalaktit »

costacurta wrote: Uvede onog Mamićevog malog, ni krivog ni dužnog, ali jebeš to, opleti po sudijama i FIFI c c c c c.
Boli ga qrac, malog je gledalo dvije milijarde ljudi, vjerovatno će se naći neki kupac :D
Mislim da griješiš u svezi Brozovića. Ta izmjena je bila itekako opravdana, samo je trebao Brozovića staviti iza Rakitića, a ne Rakitića iza Brozovića.

Brozović ima fin udarac, ali njegova najveća prednost je što stvarno može trčati kao lud i koliko god treba. Ovo koliko Olić trči - Brozović može duplo, vjeruj mi. Zna igrati malog nogometa tu blizu mene, odem nekada pogledati, svi igrači mogu odigrati 4 na 4 po 10-15 minuta, Brozović je jednom na moje oči odigrao 5 takvih utakmica zaredom, nije minut izašao. I slični su dojmovi drugih ljudi koji ga redovito gledaju, da je to ludo koliko lik može trčati.

Mene ne bi bilo iznenadilo ni da je krenuo s njim umjesto Kovačića, pa da je recimo Kovačića ubacio oko 60. minute. Kovačić je tehnički jači, ali s Brozovićem bi profitirao defanzivno više. Ali eto, nije se valjda usudio, mali nije profiliran još.

Inače, zadovoljna utakmicom. Momci su bili dobri, ova generacija bi mogla dosta toga, kvaliteta je tu. Čitam komentare malo na Guardianu, Marci, nema medija koji veli da nije sudac Brazilov igrač utakmice, ali eto, tako to biva s malim nacijama, nekad te jednostavno zakinu u ključnim trenucima. Dovoljno se sjetiti recimo Biskvitovog sumo rušenja Ćorluke na prošlom EP-u. C'est la vie.

Jadan taj Brazil kad protiv 20 puta manje zemlje treba penal da dobije utakmicu. Vrati se to negdje.

Vrsaljko dobar. Rebić iznenađenje. Dobili još 2 solidna igrača u rosteru, bit će to dobro kad se vrate Mandžo i Pranjić.
flexibila

#162 Re: Grupa A

Post by flexibila »

Pismonosa wrote:Ukratko, Hrvati su sinoć ispušili ne zbog lošeg suđenja, nego zbog očajne Kovačeve taktike. Da je igrao otvorenije i ofanzivnije uzeli bi sinoć. Brazilska odbrana je bila izgubljena, i Hrvatima je trebalo samo malo više hrabrosti. Sudija realno loš. Al opet kažem, popušili su zbog neadekvatne Kovačeve reakcije. Morao je primjetiti da se zadnja linija Brazila sastoji od par mrtvih glava.
:thumbup:
Pametno zboris.
Zmijuga loma

#163 Re: Grupa A

Post by Zmijuga loma »

Pismonosa wrote: Nisam ja tema, otac te jebo seljački. Ne repliciraj ako ne možeš bez uvreda i etiketiranja. To što se ne slažeš s nečijim mišljenjem ti ne daje za pravo da ga ismijavaš seljačkim fazonima tipa.. inžinjer i sl.

Papak.
Da li sam te to uvrijedio? :lol: Najiskrenije se izvinjavam što sam naštetio tvom anonimnom forumskom integritetu. :oops:

Vidim da ti je forumski status toliko bitan čim te doskočice tipa inžinjer toliko vrijeđaju da ti odbrambeni mehanizam poseže za najgadnijim psovkama pa ću zamoliti moderaciju, zbog tvog duševnog zdravlja, da te ne banuju. :D
Pismonosa

#164 Re: Grupa A

Post by Pismonosa »

Zmijuga loma wrote:
Pismonosa wrote: Nisam ja tema, otac te jebo seljački. Ne repliciraj ako ne možeš bez uvreda i etiketiranja. To što se ne slažeš s nečijim mišljenjem ti ne daje za pravo da ga ismijavaš seljačkim fazonima tipa.. inžinjer i sl.

Papak.
Da li sam te to uvrijedio? :lol: Najiskrenije se izvinjavam što sam naštetio tvom anonimnom forumskom integritetu. :oops:

Vidim da ti je forumski status toliko bitan čim te doskočice tipa inžinjer toliko vrijeđaju da ti odbrambeni mehanizam poseže za najgadnijim psovkama pa ću zamoliti moderaciju, zbog tvog duševnog zdravlja, da te ne banuju. :D
Sav si prenapregnut ko vaška. Kitnjasti postovi te čine još jadnijim. Opet ponavljam, nema potrebe za seljaklukom. Moje mišljenje o sinoćnoj utakmici tebi ne treba da dotiče ni da ti smeta. Kao što ni meni ne smeta tvoje. Nema fakat potrebe za tim primitivnim folovima. Ako otputujem ja za Banoviće, ne vjerujem da ću ići sam. Ko zna, možda se bolje upoznamo na odmoru :D
vaučer

#165 Re: Grupa A

Post by vaučer »

Pismonosa wrote:Ukratko, Hrvati su sinoć ispušili ne zbog lošeg suđenja, nego zbog očajne Kovačeve taktike. Da je igrao otvorenije i ofanzivnije uzeli bi sinoć. Brazilska odbrana je bila izgubljena, i Hrvatima je trebalo samo malo više hrabrosti. Sudija realno loš. Al opet kažem, popušili su zbog neadekvatne Kovačeve reakcije. Morao je primjetiti da se zadnja linija Brazila sastoji od par mrtvih glava.
Nemaš ti da se razumijemo - pojma.
Igrali su koliko su mogli, na klupi nisu imali ništa kvalitetno za zaprijetiti Brazilu osim Rebića koji je možda ušao prekasno. Brazil nije izgledao jednodimenzionalno jer im je bio takav dan nego jer je cijela reprezentacija Hrvatske orala i igrala odbranu kao navijeni kako ovi ne bi imali lake prilike. Taktika postavljena zrelo i ispravno - imali rezultat dvije trećine utakmice a Brazil imao go' ku'a s kojim bi u ruci i dočekao zadnji zvižduk da je utakmicu sudio sposoban sudac.
Zmijuga loma

#166 Re: Grupa A

Post by Zmijuga loma »

Pismonosa wrote:
Zmijuga loma wrote:

Papak.

Sav si prenapregnut ko vaška. Kitnjasti postovi te čine još jadnijim. Opet ponavljam, nema potrebe za seljaklukom. Moje mišljenje o sinoćnoj utakmici tebi ne treba da dotiče ni da ti smeta. Kao što ni meni ne smeta tvoje. Nema fakat potrebe za tim primitivnim folovima. Ako otputujem ja za Banoviće, ne vjerujem da ću ići sam. Ko zna, možda se bolje upoznamo na odmoru :D
Sarkastične doskočice poput 'stručnjak, ekspert, inžinjer' su prilično uobičajene ovdje i ne vidim da je neko zbog njih ikad bio banovan. Tako da bi u mom slučaju morali napraviti presedan pa me banovati, što bi ja možda protumačio na način da ti imaš intimnu vezu sa moderacijom pa te paze. :D

Za tvoje nadasve vulgarno ophođenje već nisam siguran da će se tolerisati. :D
eurosmijeh

#167 Re: Grupa A

Post by eurosmijeh »

TheWatcher

#168 Re: Grupa A

Post by TheWatcher »

:stolica:
vicious

#169 Re: Grupa A

Post by vicious »

condy wrote:
vicious wrote: Ma meni je Neymar inače Robinho br.2, mahalske finte i proseravanje, a efektivnost nula bodova. Eto sinoć mu uđe onaj šut, ali samo zato što je nije udario kako je htio :D

Brazil sa nekakvom igrom bez glave i repa, oslanjajući se na individualne kvalitete, ali vjerujem da će se dizati kako turnir bude odmicao.
Efikasnost nula jel :D Zabio dva gola, od toga jedan milimetarski precizno, a da mu Luiz nije skinuo loptu s glave zabio bi i treći :)
Mislim da si fulio poentu, trebao si boldirati onu drugu rečenicu :D

Ovo za efektivnost je moje generalno viđenje Neymara, ne samo zbog sinoćnje utakmice. Previše cirkuskih folova i trikova, a da više koristi svoju urođenu brzinu i prodornost bio bi daleko bolji igrač. Ali šta ćeš jbg, Brazilac i to mu je u krvi pa ga povuče. Kao što rekoh, Robinho broj 2. Premalo pokazuje za nekoga ko bi htio da bude u rangu Messija i Cristiana. Možda bi mogao biti bolji od njih jedino u takmičenju u pimplanju lopte raznoraznim dijelovima tijela.

Što se tiče ova dva gola što je zabio, prvi je ušao samo zato što nije udario loptu kako treba, a o penalu mislim da je suvišno i govoriti. Na granici regularnosti, i uz onoliko zastajkivanja i čekanja pri zaletu opet mu Pletikosa zamalo skide šut. Smiješno.

Na kraju, ne bih sad da se ovo pretvori u raspravu pro i contra Neymara, svi mi imamo neko svoje mišljenje, pa i ako se razlikuju ne mora nužno značiti da je neko u pravu a drugi u krivu. Možda me Neymar za koju godinu i razuvjeri, ali za sada je on za mene upravo ovo što već rekoh. ;)
Last edited by vicious on 13/06/2014 10:56, edited 1 time in total.
Pismonosa

#170 Re: Grupa A

Post by Pismonosa »

vaučer wrote:
Nemaš ti da se razumijemo - pojma.
Igrali su koliko su mogli, na klupi nisu imali ništa kvalitetno za zaprijetiti Brazilu osim Rebića koji je možda ušao prekasno. Brazil nije izgledao jednodimenzionalno jer im je bio takav dan nego jer je cijela reprezentacija Hrvatske orala i igrala odbranu kao navijeni kako ovi ne bi imali lake prilike. Taktika postavljena zrelo i ispravno - imali rezultat dvije trećine utakmice a Brazil imao go' ku'a s kojim bi u ruci i dočekao zadnji zvižduk da je utakmicu sudio sposoban sudac.
Nikad lošija generacija Brazila se više neće sastati. Dok god postoji fudbal. Hrvati su mogli i morali hrabrije igrati sinoć. Znam da je Kovač trenutno hit, idol, bog. Al smatram da je mogao sinoć u toku utakmice reagovati i malo promjeniti taktiku. A da nisam ekspert, svakako. Daleko od toga. Amater sam žešći. Za razliku od većine drugih ovdje izgleda :mrgreen:
Pismonosa

#171 Re: Grupa A

Post by Pismonosa »

Zmijuga loma wrote: Sarkastične doskočice poput 'stručnjak, ekspert, inžinjer' su prilično uobičajene ovdje i ne vidim da je neko zbog njih ikad bio banovan. Tako da bi u mom slučaju morali napraviti presedan pa me banovati, što bi ja možda protumačio na način da ti imaš intimnu vezu sa moderacijom pa te paze. :D

Za tvoje nadasve vulgarno ophođenje već nisam siguran da će se tolerisati. :D
Džaba se sad vadiš. Idemo skupa da vadimo košpe. Šteta samo što će nam plaža bit daleko :D
ioannes

#172 Re: Grupa A

Post by ioannes »

neznam kako niko ne spominje to da je prije 3 gola
po mom pojmu bio cisti faul na Rakiticem....nemogu nikako da nadjem malo
tu scenu,da ponovo pogledam
karanana

#173 Re: Grupa A

Post by karanana »

moram reci da sam razocaran posjetom hrvatskih navijaca. u brazilu zivi oko 40.000 hrvata, u cileu ja mislim oko 300.000....argentina.....
reis1

#174 Re: Grupa A

Post by reis1 »

Budimo realno: Brazil izdominirao!

Taman onoliko koliko je trebalo.
vaučer

#175 Re: Grupa A

Post by vaučer »

Pismonosa wrote: Nikad lošija generacija Brazila se više neće sastati. Dok god postoji fudbal. Hrvati su mogli i morali hrabrije igrati sinoć. Znam da je Kovač trenutno hit, idol, bog. Al smatram da je mogao sinoć u toku utakmice reagovati i malo promjeniti taktiku. A da nisam ekspert, svakako. Daleko od toga. Amater sam žešći. Za razliku od većine drugih ovdje izgleda :mrgreen:
Ne shvataš koliko je Hrvatska limitirana - to je sve što ti pokušavam reći.
Hrvatska nije imala čime i kako biti puno 'hrabrija' nego je bila. Ta umrtvljenost Brazila je rezultat teškog rada Hrvatske u dubokoj odbrani - da su bili malo 'hrabrij' ovi bi imali puno više prostora i izgledali bi efektnije.
Post Reply