40-ti rođendan legende - GOLF

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#151 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by citroen xm »

@Ime123

Živi u svojim snovima, šta ću ti ja.
citroen xm

#152 Re: Odg: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by citroen xm »

Chmolji jebem mamu wrote:

mrzi se švabo a??
zato što vam je karo mamare
Ti i Švabe imate jednu zajedničku stvar i jednu bitnu razliku. Zajedničko vam je što vas ne mrzim. Razlika je što Švabe ne volim, a tebe sažaljevam.

Da bi dnevno pravio 10 profila i pisao isto trebaš biti težak pacijent. To su valjda kompleksi iz djetinjstva koje ni G6 1.4 benzinac ne liječi.
ime123

#153 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by ime123 »

citroen xm wrote:@Ime123

Živi u svojim snovima, šta ću ti ja.
Nisu to snovi to su cinjenice, i to zna svako u auto industriji i van nje. A ti si jedan obicni hipster.
citroen xm

#154 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by citroen xm »

Ti da nešto guziš ne bi visio po forumu i ispoljavao frustracije. Pitanje je i kada bi dobio priliku da li bi imao čime da guziš.
mirzet87sa

#155 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by mirzet87sa »

Ne znam koji qrac hranite trola, pa ko to jos normalan hvali citroena? Dajte, molim vas.
citroen xm

#156 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by citroen xm »

Pa jado jadni zar ti se mora poturati, ni to ne znaš sam.

Ti si onaj što je prijetio nekome da ćeš ga tući pa kada te čovjek pozvao ti ko miš.
citroen xm

#157 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by citroen xm »

Pošto niko neće da te banuje slobodno nastavi.

Vidim da je tvoju mamu napunio neki teški idiot pa su zajedničkim snagama napravili tebe kao retardirano kopile koje čitav dan samo laje po forumu.

Ako treba banujte i mene, ali neka ovo kopile leti.
citroen xm

#158 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by citroen xm »

:lol: :lol:
golfiista

#159 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by golfiista »

Boze ti sacuvaj i zakloni, jbt. pa se pitam gdje to zivim..

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
romeomoraprezivjeti

#160 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by romeomoraprezivjeti »

ime123 wrote:
citroen xm wrote: Recimo Thesis, C6.... i slična auta su umjetnost, skulpture na 4 točka. A6 to nije. Za umjetnost je uvijek trebalo mnogo hrabrosti i ludosti.
Audi A6 je umjetnost automobilske industrije za to smece od auta kojem su morali obustaviti proizvodnju koliko je dobar bio. Ako te fura umjetnost idi slikaj, al ti si obicni pametnjakovic, samo pucas kontru.

I da, GOLF 7 je savrseno auto u svojoj klasi.
Citav svijet je u zabludi, prosvjetli nas da francuzi prave najbolje auta.
Francuzi ne prave bolja auta od njemaca,...al' ne prave ni losija.;-)

poslano s moga sonija ze
golfiista

#161 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by golfiista »

Jok eto, uporedi cijene ekvivalentnih polovnjaka i sve ce ti biti jasno.
Sa svabama ne moze niko u mnogim stvarima, u auto i pratecoj industriji pogotovu.

romeomoraprezivjeti

#162 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

golfiista wrote:Jok eto, uporedi cijene ekvivalentnih polovnjaka i sve ce ti biti jasno.
Sa svabama ne moze niko u mnogim stvarima, u auto i pratecoj industriji pogotovu.

Mozemo mi danima ovdje pricati,palamuditi ili ubjedjivati jedni druge,ali za mene je to tako,a ti misli sta hoces. Imas slobodu misljenja, pa je iskoristi i pricaj sta god hoces protiv francuza,talijana,japanaca a i ostalih. Ja se ne nerviram oko toga,meni ni u dzep a isto tako ni iz dzepa.;-) Tebi se svidja jedno,meni drugo i trece. Ja nigdje ne pisem da su njemacka auta losa, cak sta vise ona su odlicna,generalno gledajuci. Al' isto tako,smatram da su i druga odlicna. Imao sam iskustva sa dosta " ostalih" i nisam stekao utisak da se tu radi o nekom smecu k'o sto vi pisete. Meni licno,Alfa i Citroen su najbolja i najdraza auta,sa svim svojim manama i vrlinama,i ja sam zbog tog izbora praznoglav,lud, cudak i ovakav i onakav?!:-S

poslano s moga sonija ze
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#163 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by mali_milojica »

Onaj osjecaj kad vozis nesto drugacije,imas nesto drugacije,kad te ushiceno/cudno gledaju jer vozis nesto sto ne vidjaju svaki dan,to se ne moze platiti.
Za moj pojam,to nema cijenu,pa neka izgubim koju hiljadu vise na talijanskom "smecu".
Da li njemci prave dobra auta? Ne prave. Prave odlicna auta. Ali to nisu auta koja bih ja pozelio imati.
ime123

#164 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by ime123 »

mali_milojica wrote:Onaj osjecaj kad vozis nesto drugacije,imas nesto drugacije,kad te ushiceno/cudno gledaju jer vozis nesto sto ne vidjaju svaki dan,to se ne moze platiti.
Za moj pojam,to nema cijenu,pa neka izgubim koju hiljadu vise na talijanskom "smecu".
Da li njemci prave dobra auta? Ne prave. Prave odlicna auta. Ali to nisu auta koja bih ja pozelio imati.
Mozda ti imas takav osjecaj, ali ne mislim da te iko ushiceno i cudno gleda jer vozis francuza ili italijana, nigdje veze.

A sa ostatkom se slazem i cijenim takvo misljenje, da kazes da su odlicna auta jer jesu i to sve cinjenice govore a drugo je stvar ukusa. Nemam ja nista protiv ljubitelja citroena, alfe ili bilo kojeg drugog auta, ali imam kad isti taj pocne srati po njemcima a ustvari i on zna da tako stvari stoje i kao sto rece neko gore svabe su u auto industriji glavni i to svako zna.
romeomoraprezivjeti wrote: Francuzi ne prave bolja auta od njemaca,...al' ne prave ni losija.;-)
Ja sam siguran da prave bolja auta, i znam da prave auta na nivou na kojem ni nema francuskih auta.
romeomoraprezivjeti

#165 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

A koji je to nivo???? De reci,da te svi cujemo.;-)

poslano s moga sonija ze
mali_milojica

#166 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:
mali_milojica wrote:Onaj osjecaj kad vozis nesto drugacije,imas nesto drugacije,kad te ushiceno/cudno gledaju jer vozis nesto sto ne vidjaju svaki dan,to se ne moze platiti.
Mozda ti imas takav osjecaj, ali ne mislim da te iko ushiceno i cudno gleda jer vozis francuza ili italijana, nigdje veze.

A sa ostatkom se slazem i cijenim takvo misljenje, da kazes da su odlicna auta jer jesu i to sve cinjenice govore a drugo je stvar ukusa. Nemam ja nista protiv ljubitelja citroena, alfe ili bilo kojeg drugog auta, ali imam kad isti taj pocne srati po njemcima a ustvari i on zna da tako stvari stoje i kao sto rece neko gore svabe su u auto industriji glavni i to svako zna.
Ushiceno te gledaju ljudi koji vole ta auta,a cudno oni koji ga prvi put vide,dok ljubitelji Svaba govore "vidi budale". Ali njihovo misljenje svakako ne vrijedi pet para :D
Po cemu su to Svabe najbolje?
Po prodaji?
Po tehnici?
Po kvaliteti?
Ja se licno ne bih slozio.
Broj prodatih nesto znaci?
Onda Ameri prave najbolje Jeepove,SUV i sl vozila jer ih najvise prodaju. Nigdje veze teorija.
citroen xm

#167 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by citroen xm »

Meni je dodijalo, a ne znam kako vama nije da raspravljate sa ovim švaboljupcima. Da švabe naprave kockast točak, ovi bi se ubili dokazujući kako je to najbolje.
ime123

#168 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by ime123 »

romeomoraprezivjeti wrote:A koji je to nivo???? De reci,da te svi cujemo.;-)
Evo jedan primjer.
U smislu da ja kao ljubitelj automobila (Audi mi je najdrazi), da pare nisu problem, mogu uzeti naprimjer Audi S8 koji je luksuzna sportska limuzina sa 520 KS, jahta na tockovima.
Dok ti kao ljubitelj citroena naprimjer najvise mozes uzeti DS5 sa 200 KS.
Jel ti malo jasnije ?
mali_milojica wrote: Po prodaji?
Po tehnici?
Po kvaliteti?
Da po svemu tome zajedno. To je davno i bezbroj puta dokazano i to citav svijet zna.
jefferson

#169 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by jefferson »

Ali opet da bi te iste svabe prenjelu snagu jedng AMG, M5, i slicno, moraju kod francuza u shopping :lol:
ime123

#170 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by ime123 »

jefferson wrote:Ali opet da bi te iste svabe prenjelu snagu jedng AMG, M5, i slicno, moraju kod francuza u shopping :lol:
?!
mirzet87sa

#171 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by mirzet87sa »

ime123 wrote:
jefferson wrote:Ali opet da bi te iste svabe prenjelu snagu jedng AMG, M5, i slicno, moraju kod francuza u shopping :lol:
?!
definitivno ovdje treba zakljucat temu. izvala stoljeca.
jefferson

#172 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by jefferson »

ime123 wrote:
?!
Cek, kakvo je to pitanje?
Pa zar strucnjak kao ti ne zna na cemu se kotrlja jedan AMG, M5 ili Veyron?
ccccc, takvi znalci automobila a nemaju pojma sta su gume :lol:
mali_milojica

#173 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:
mali_milojica wrote: Po prodaji?
Po tehnici?
Po kvaliteti?
Da po svemu tome zajedno. To je davno i bezbroj puta dokazano i to citav svijet zna.
Po prodaji uporedi bilo kojeg Svabu sa Toyotom,donji je.
Po tehnici su dobri,ali nisu najbolji.
Kvalitet? Uporedi ih npr sa Koreancima i Japancima.
Joj sto ih Jefferson otrese. Ali dobro,nije samo francuska,znaju i do Italije skoknuti. :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#174 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by mk ultra »

citroen xm wrote:Meni je dodijalo, a ne znam kako vama nije da raspravljate sa ovim švaboljupcima. Da švabe naprave kockast točak, ovi bi se ubili dokazujući kako je to najbolje.
Image
citroen xm

#175 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by citroen xm »

Ako je kvalitet korozija na premijum autu do 10 godina starosti onda ok.
Ako je kvalitet pucanje glava i ludo otkazivanje dizni, turbina na dizel motorima, onda ok.
Ako je kvalitet kvarenje mjenjača do 50000 km, onda OK.
Ako je kvalitet imati pouzdanost mehanike na začelju svih mogućih tabela koje nisu njemačke, onda ok.

Govorim sve o čestim pojavama, ne izuzecima.

Dakle skoknuše po gume van Njemačke.
Skoknuše po dizajn uglavnom van Njemačke.
Koriste sve tuđe patente i reklamiraju kao svoje.
Koriste motor Francuskog proizvođača.....

Ah ta odabrana rasa. :lol:

Laprdanje, laprdanje, samo laprdanje. Kada treba da se navede neka standardna mana svih koji nisu njemci onda se usta zavežu. Ali se zato ovamo redovno pljuje po svemu što nije germansko.

I naravno jedini argumenti su broj prodatih primjeraka i čuvanje cijene.
Post Reply