Mozes i Eagletona za pocetak... imas ga cijelog u pdf-u i na netu, samo izguglajBreathless wrote:Kad su ga vec spomenuli, citaj Marxa, Ekonomsko-filozofske spise, Kapital... a nakon toga ce ti se otvoriti cijeli univerzum.Vujinovic1996 wrote:Koje knjige preporucujete nekome ko je u mojim godinama a zeli da se edukuje o neoliberalizmu i kapitalizmu? Kad kazem u mojim godinama govorim da mi nece to biti tesko citati sad sa 18 godina..
Da li krenuti citati Milton Friedmana - Kapitalizam i sloboda? Paul Samuelson, John Maynard Keynes, Harry Markowitz..?

http://www.booksa.hr/knjige/publicistik ... io-u-pravuZašto je Marx bio u pravu
Napisana s tipičnim Eagletonovim smislom za dosjetke, humor i jasnoću, knjiga će privući širok krug čitatelja
Komunistički manifest smatra se jednim od najutjecajnijih tekstova u posljednja dva stoljeća. Marx je svojom bujnom i beskompromisnom kritikom kapitalizma preobrazio naše shvaćanje povijesti čovječanstva. Je li marksizam, u jeku današnje razorne financijske krize, tek puka relikvija iz nekoga drugog doba?
U svojoj polemičkoj i kontroverznoj knjizi, Terry Eagleton bavi se predrasudom kako je marksizam mrtav i kako je s njim gotovo. Uzimajući deset najčešćih prigovora marksizmu (dovodi do političke tiranije, sve svodi na ekonomiju, utjelovljuje oblik historijskog determinizma i sl.), Eagleton u analizama svake od tih kritika pokazuje kako su one tek bijedna travestija izvorne Marxove misli. U svijetu u kojem su velike krize iz temelja uzdrmale kapitalizam, knjiga Zašto je Marx bio u pravu podjednako je nužna i pravodobna kao što je odvažna i smiona.
Napisana s tipičnim Eagletonovim smislom za dosjetke, humor i jasnoću, knjiga će privući mnogo širi krug čitatelja od klasične akademske publike.
I jedno odlicno predavanje Alpara Lošonca
Alpar Lošonc predaje na Univerzitetu u Novom Sadu i Segedinu. Piše o kritici političke ekonomije, marksizmu, kritičkoj filozofiji itd. Neke knjige: Otpor i moć (2012), Filozofija Merlo-Pontija (2010), Moć kao društveni događaj (2009), Suverenitet, kriza, moć (2006), Neoliberalizam, sudbina ili izbor (u koautorstvu, 2007), Sufficientia ecologica (2005), Moderna na Kolonu (1998), Hermeneutika memorije (1998), Evropske dimenzije (2002), Odnosi nedostatka (1988). Bio je član redakcije Polja, Új Symposium, Létünk, a glavni urednik časopisa Habitus. Trenutno je jedan od urednika Zlatne grede.